• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün takıları hakkında, lütfen yorum yapın...

hangi bankayı önerirsiniz kızlar.bende nikahtan önce onuda ayarlayayım

cnm valla banka olsunda fartetmez..sen iyice araştır...fiyatlarını falan ...bide sana yakın olmasına dikaat et...kasayıda kendi üstüne açtır..eşin falan senden habersiz alıp vermesin die...bak bu önemli kasayi sakın eşinin üstüne falan açtırma...onlar senin altınların bileziklerin...insan altınları gidince anlıyo sıkıntıya düşüyosunda kimse destek çıkmayınca bi köşelerde bu zor günler için bekleselerdi diyosun

cnm valla banka olsunda fartetmez..sen iyice araştır...fiyatlarını falan ...bide sana yakın olmasına dikaat et...kasayıda kendi üstüne açtır..eşin falan senden habersiz alıp vermesin die...bak bu önemli kasayi sakın eşinin üstüne falan açtırma...onlar senin altınların bileziklerin...insan altınları gidince anlıyo sıkıntıya düşüyosunda kimse destek çıkmayınca bi köşelerde bu zor günler için bekleselerdi diyosun
evet bu aklıma gelmemişti işte.çok saol cnm
:kkk:

bencede en iyi çözüm banka kasası. hem boylece sizin takılarınızın hesabını yapıcak başka bireylere izin vermemiş olurusnz:)

Merhaba kızlar
2 ay kadar önce nişanlandık kısmetse mayıs sonunda düğünümüz var. Düğünün hemen ertesi sabah balayına gideceğiz. Eee malum düğünde takılan altın ve paraları giderken nereye bırakacağımızı şaşırdık. Nişanlım düğün sonu veya gitmeden sabah annemlere veririrz dedi o an bişey demedim sadece sizin evin kapıları çok güvenli falan değil annemlerin evi çok daha güvenli dedim öylece kaldı. Annemde aman kızım laf olur sakın bize bırakmayın dedi. Doğruyu söylemek gerekirse kayınvalidemlere çok güvenmiyorum hele ki düğün sonunda biz saymadan falan verirsek döndüğümüzde bir kısmını kesin almış olur. Şuanda yaşadığımız bazı olaylara ve hareketlere dayanarak böyle düşünüyorum :( maalesef. Merak ettiğim siz nasıl yaptınız veya olsaydınız ne yapardınız? Kırıcı ve aç gözlü gibi asla görünmek istemem ama düğünümüzden tutun eşya gelinlik herşeyi nişanlım ve ben yapıyoruz. Nişanda 1 kuruş dahi harcamadılar, takacakları bileziğin parasından tutun nişan günü giyindiklerini bile nişanlım aldı. Biz zaten kendi düğünümüzün parasını kendimiz vericez onlarda etrafa oğullarına düğün yapmış gibi gösteriş yapacaklar. Birde üstüne düğünde takılanları emanet etmek istemiyorum maalesefki o güveni vermediler bana :(((

Sadece ilk mesajını okudum ve hemen yazmak istedim. Ben 8,5 aylık evliyim. Eşimin ailesi maddi olarak hiç mi hiç destek olmadı hep eşim yaptı. Ailem her şeyimi aldı bana hiç borç bırakmadılar sağolsunlar. Eşimin borçlarını ödüyoruz şimdi mobilyaları da perdeleri de her şeyi taksitle aldı. Bizde kızın takılarını kız tarafı erkeğin takılarını erkek tarafı alır sayar, el öpmeye gelince ertesi gün verir. Benim düşüncem eşimin ailesinden alıp kendi anneme vermekti ama kayın validem balayı dönüşünde biz size veririz dedi. Balayından döndük bir gün kayın pederim eşimi aradı paraya ihtiyacımız var küçük altınları bozalım mı dedi. Eşimde bana sormadan tamam kullanın dedi. Zaten paralardan da almışlardı. Eşimin ailesi o altınları bir daha vermedi anlayacağın. Kendi ailemdekiler olduğu gibi duruyor. Kesinlikle verme şimdiki aklım olsa hayatta vermezdim. Böyle yapacaklarını tahmin bile edemedim :58:

Sadece ilk mesajını okudum ve hemen yazmak istedim. Ben 8,5 aylık evliyim. Eşimin ailesi maddi olarak hiç mi hiç destek olmadı hep eşim yaptı. Ailem her şeyimi aldı bana hiç borç bırakmadılar sağolsunlar. Eşimin borçlarını ödüyoruz şimdi mobilyaları da perdeleri de her şeyi taksitle aldı. Bizde kızın takılarını kız tarafı erkeğin takılarını erkek tarafı alır sayar, el öpmeye gelince ertesi gün verir. Benim düşüncem eşimin ailesinden alıp kendi anneme vermekti ama kayın validem balayı dönüşünde biz size veririz dedi. Balayından döndük bir gün kayın pederim eşimi aradı paraya ihtiyacımız var küçük altınları bozalım mı dedi. Eşimde bana sormadan tamam kullanın dedi. Zaten paralardan da almışlardı. Eşimin ailesi o altınları bir daha vermedi anlayacağın. Kendi ailemdekiler olduğu gibi duruyor. Kesinlikle verme şimdiki aklım olsa hayatta vermezdim. Böyle yapacaklarını tahmin bile edemedim :58:

allahım hepsini toplayıp kaynayan kazana atmak istiyorum..al benimkini vur seninkilere hayret ya..allahtan korkun biraz ya...kız anaları saklar...oğlan anaları hamuduyla götürür..boğazınınzda kalsın hepsi haram zıkkım olsun emi....:58:

allahım hepsini toplayıp kaynayan kazana atmak istiyorum..al benimkini vur seninkilere hayret ya..allahtan korkun biraz ya...kız anaları saklar...oğlan anaları hamuduyla götürür..boğazınınzda kalsın hepsi haram zıkkım olsun emi....:58:

gelde bu mesajını sevme. Anlamıyorum zaten hem bir şey yapmasınlar hem bizim elimizdekileri alsınlar sonra iyi olacaklar diye beklesinler :19::57:

töbe töbe bu da yeni mi çıktı yaa ne demek hediyeleri sahiplenmek.
takılan altın evlenen çiftindir.ne ayıp bişey yaa

sen nişanlını çok seviyosun heralde canım.
çünkü ben böle bahsettiğin bi aileye gelin gitmek istemezdim
ileride olacabilecek sıkıntıları düşünürdüm heralde
ama eşin ailesini idare edebiliyorsa ne alaaa

canım annene versen kocan belki ilerde anneme vermedin diye kaynanandada bazı arkadaslarımda olmuşdu geri dönüşü olmuyo ben ne yapdım tüm eşim hariç kayınvalidemler ve sülale kasada biliyo amaa bileziklerim annemlerde memlekete gidince annecim geldimiz gün hoş geldinize gelir, bence ertesi gün yanımda getirmiş gibi takarım ama ben balayına giderken kayın validemin evinde de odamız var orda dolabıma koyup kapımı kitleyip anahtarı kayın valideme vermişdim ama eline vermedim yani direk

Son düzenleme:
kesinlikle annene ver yada kasaya koy.eşinin ailesıne teslım etme.
arkadaslarında dedııg gıbı sahıplenırler sonra...
ben bu tur seyler yasamadıma ama..
benım takılarımı kınadada düğündede kendı yengem topladı. kaynanamın tarafı karısmadı hıç.tarafından kımse yoktu cunku (herkesle kavgalı) :62: karısmaya zaten hakakı yoktu. benım tarafımdan 60 çeyrek takıldıysa onlardan 3 tane geldı..duugnden sonra kaç tane çeyrek takıldı dıye bıle sormadı.
duugnden sonra annem hemen evımıze gıderken verdi takılarımızı.2 gun sonra balayına gıttık. balayına gıtmeden annem gelıp takılarımızı alıp memlekete goturdu. içim rahattı artık balayını tedırgın olmadan gecırıdm...

bizde düğünden 3 gün sonra gittik balayına ve giderken kayınvalimede bıraktım istereyerek çünkü asla üzerine konmak gibi birşey yapacagını ummam.. döndüğümüzde vermek istedi ama ben almak istemedim.. kendinisi: istersen senin annene verelim dedi o saklasın ben korkuyorum birşy olur diye ki benim annem istemedi kyınvalidnde dursun dedi..
ki en sonunda kasa kiraladık oraya koyduk kasayıda benim adıma yaptırdı kayınvalidem..

ama herkez bir değil sen eger emin değilsen kişiliklerinden gidin kasa kiralayın düğün ertesi rahat rahat gidin balayınıza..

ki şu olaya gıcık oluyorum hem destek olmazlar çocuklarına hemde altınlara paralara yok borcumuz var yok size masraf yaptım diyim göz kokuyolarya çok karakteri bozuk insanlar var..

sakın onlara bırakma. en temizi kasa kiralayın rahat rahat gidin gelin..
hoş bizim düğünümüzde takıları biz görmedik bile..
kendi taktıkları bilezikleri de 2 ay sonrasında(güyya tekrar ödemek üzere) aldılar ve üzerine bir bardak soğuk su içtim
insanın en çok zoruna giden göğüslerini gere gere anlı şanlı düğün yaptık diye gezmeleri

Merhaba kızlar
2 ay kadar önce nişanlandık kısmetse mayıs sonunda düğünümüz var. Düğünün hemen ertesi sabah balayına gideceğiz. Eee malum düğünde takılan altın ve paraları giderken nereye bırakacağımızı şaşırdık. Nişanlım düğün sonu veya gitmeden sabah annemlere veririrz dedi o an bişey demedim sadece sizin evin kapıları çok güvenli falan değil annemlerin evi çok daha güvenli dedim öylece kaldı. Annemde aman kızım laf olur sakın bize bırakmayın dedi. Doğruyu söylemek gerekirse kayınvalidemlere çok güvenmiyorum hele ki düğün sonunda biz saymadan falan verirsek döndüğümüzde bir kısmını kesin almış olur. Şuanda yaşadığımız bazı olaylara ve hareketlere dayanarak böyle düşünüyorum :( maalesef. Merak ettiğim siz nasıl yaptınız veya olsaydınız ne yapardınız? Kırıcı ve aç gözlü gibi asla görünmek istemem ama düğünümüzden tutun eşya gelinlik herşeyi nişanlım ve ben yapıyoruz. Nişanda 1 kuruş dahi harcamadılar, takacakları bileziğin parasından tutun nişan günü giyindiklerini bile nişanlım aldı. Biz zaten kendi düğünümüzün parasını kendimiz vericez onlarda etrafa oğullarına düğün yapmış gibi gösteriş yapacaklar. Birde üstüne düğünde takılanları emanet etmek istemiyorum maalesefki o güveni vermediler bana :(((

Bizim düğünümüzde takılar takıldıktan sonra gelin odasına gidildi ne var ne yoksa kalem kalem yazıldı hem kız tarafına hem erkek tarafına hemde bana bir tane kopya verildi. Ben herşeyimi kayınvalidemlere bırakarak balayına gittim. Geldiğimin haftasında hemen bozdurup bankaya attık. Beş kuruş param eksilmedi.
Ama bir arkadaşım kayınpederinin iş yerinin kasasına bırakmıştı. Balayında da bir yere gitmedi evdelerdi. Kasa güvenli diye oraya bıraktılar ama kayınpederinden gelin takıları alın diye ses gelmedi sonra bide öğrendi ki ona sormadan bozdurmuşlar bileziklerini adam kendi borcunu harcını kapatmış. 7 sene oldu o takıların boynumuzun borcu dediler ama hala beş kuruş vermediler.
Bence pazar değilde pazartesiye ertele tatilini hemen pazartesi git bankaya at sonra kafan rahat tatil yap. Bi bankaya git kasa kiralamak istiyorum ama ortak isme olur mu ben balayına çıkacağım annem getirip takılarım teslim edecek. Bi sor bakalım olursa kayınvalidenle annen gitsin kasaya koysun sende tatilden dönünce karar ver ne yapacağına. Ama madem suya sabuna dokunmayan bir erkek tarafı var o zaman sende beş kuruşunu teslim etme.

Ayyy valla öyle sinir bozucu ki bu olay. Kız tarafı dediğin gibi hep toparlayıcı oluyor hep destek çıkıyor ellerini taşın altına öyle bir sokuyorlar kiii, ama erkek tarafı diyince yani birşey yapmıyorlar etmiyorlar sonra oğlumun evi olmuyormu buna sinir oluyorum. Bide bizlere gelince hani oğlunun parası rahat rahat sormadan harcıyorlar kendi kızları evlenip gidince ağızlarını açmıyorlar çünkü el oğlu meselesi. Aman laf gelmesin etmesin olayı. Yaa bende el kızıyım niye benim tarafım laf edecek diye korkmuyorsunuz.

Ne kadar diye yazıp versen de saydığında eksikse bunu nasıl dile getirceksin ki çok ayıp olur. Ben olsam yanımda getirirdim heralde.

Daha evlenemden altini nereye birakrim diye dusunebiliyorsan bravo.Benim hazirliklar icinde aklima gelmedi,dugun gunu de aldim evime gittim.Yurtdisina cikicaktik,istediklerimi aldim ve esime verdim.Kayinvalidemler guvenlikli stede oturuyorlar ,onlar bizim icin 10 gun sakladi sonrada bankaya koyduk.Onun altinlarida benimkilerde ayni kasadadir.Anneme ozelikle vermem,kaybolur birsey olur sonra annem sorumlu olur ne gerek var?

benım dugunumde hıç altınım olmadı.. ellerım kollarım hep boştu.. annem bile bır şey takmadı bana.. sadece bır alyansım vardı:((((

benım dugunumde hıç altınım olmadı.. ellerım kollarım hep boştu.. annem bile bır şey takmadı bana.. sadece bır alyansım vardı:((((

Bir şey söyleyeyim mi en güzeli.Benim üç beş takım vardı
onlarıda eşim bozdurdu.hepsi dünya malı.keşke hiç olmasaymış da eşim bana değer verseymiş hepsinden daha önemlisi.

Merhaba kızlar

canım ben ilk gece keynanama verdim ne varsa.. zaten bizde altınları aileler aldılar.öyle de olması alzım zaten. çünkü herşeyimizi onlar karşıladılar.. eşime takılanları kaynanamlar bana takılanları annemlere verdik. ama ben ilk gece herkes bilio die korktum ve bana takılan bilezik ve diğer takılarımın hepsini kaynanama verdim. bu konuda ona güvenirim zaten ihtiyacı da yok :D istese bin katını alabilir kendine...ama sen güvenmiyosan oteldeki kasa mantıklı oraya koyabilirsin. dönüncede bankaya koyarsın. benim şu an bankada. ayrıvca 10 günlük bi tartifeleri olacağını sanmıyorum. olur şöyle olur. 100 tl yıllık kullunım ücretini alır senden ne zaman istersen alırsın...o yüzden bence mantıklı diil gittiğin şehirde kasaya bankaya koyman. kendi emmleketine dönünce koy. benim fikrim. kolay gelsin...

cnm biz balayına gitmeden sabah saydık giderkende annemlere bıraktık evlerimz yakın diye kayınvaldem yakın olsa ona da bırakırdım yani ama sen güvenmiosan yanında götür otelin kasasına bırakırsın

Son düzenleme:
Back
X