Dügün takıları sorunsalı

Yok artık kv evini temizletmek için annenden para mı isteyeceksin
Param yoksa isterım ne olucakkı .Yada kvdeden ısterım annecım ben yapamam ama para ıle kadın tutabılırız derım
Ee tamam kayınvalide de benim haberim yok demiş, senin söylediğinle aynı şey. Herkes kendine göre bir plan yapıyor, siz temizlik için plan yapıyorsanız kvde takacağın altın için plan yapabilir. Ne öyle istemek, talep etmek?

O iş pek öyle olmuyor ama. Eğer "elinizi cebinize atın, gelin alıyorsunuz" kafasındaysanız, siz artık o aileye ait gelinsinizdir.
Yok ben kımseye ait deılım.Ole bı kafada hıc olmadım .Icım den gelmelı .Icımden gelmıosa zerre işlemez

Yok ben kımseye ait deılım.Ole bı kafada hıc olmadım .Icım den gelmelı .Icımden gelmıosa zerre işlemez
Aynen kayınvalidenin de içinden altın takmak gelmeyebilir, ona da zerre işlemez yani. İnsanların altın altın diye boğazına çökmek normal değildir.

Zaten sizi beğenmemezlik yapmadık ki tanımayız etmeyiz, kendi şahsi fikirlerinizi beğenmedik. Siz de konuyu epey sahiplendiniz. Sizi yormamak adına bu mesajıma beğenmedim atmak isterdim ama olmuyor maalesef
Begenmedik derken yanitlar coklu kararlastirilip mi veriliyordu ki?

Eee bende kvlıdeye bısey demedımkı .Konu sahıbıne ıcınde kalıcagına solemısım ıyı yapmışın dedım .Herkes soyler bıseyler.Çogu susar.Helal olsun mangal gıbı yuregınız varmıs dedım .Iyı demısın dedım .Ama kaos sevıldıgı ıcın suclu olsum.Hep derım herkesın hayatına kımse karısamaz.Size gore ayıp yapmış bana gore yapmamış ayıp fln .

Ne kadar ayıp bu yaptığınız bir de evine gidip ne takacaksınız diye mi sordunuz yani? Hatta üstüne mesaj atmışsınız görgüsüz gibi.

Bende evlenirken hiç sormadım, şunu bunu istiyorum demedim kendi dilediği gibi yaptı. Sormam yani bu kadar alçalamam!
Bizim gelin yapmıştı aynısını altın derdine düşmüştü, kendi ailesi de hiç bir şey yapmamışken üstelik bu ayıbı da üstüne yapışıp kaldı millet onu öyle hatırlıyo artık. Siz de öyle olacaksınız eminim.

Kusura bakmayın ama sonuna kadar haksızsınız, sinir oluyorum altın altın diye yanıp tutuşan gelinlere. Bi durun yani yaza daha var ne bu acele? Sanki pazardan domates aldırıyosunuz insanlara.
Eminim kendi aileniz çok fazla bir şey takmayacaktır genelde hep böyle olur...

Aslinda mesajımda biraz ironi vardi boyle bir istek iliskinin seyrini değiştirir mesafe koyulur.

Ama altin konusunda cok kati değilim . Kişisel bir mevzu degil ben bohça altin vs hicbir istemedim.

Ozellikle nanelimonun konusunda bir görümce vardi cok kızmıştık cok da üzülmüştüm aslinda kocası bes kurussuz 3 cocukla atmış basindan kadını.

Pazarlik yapar gibi degil elbet ama kadinin kendi tasarrufunda belli bir varligi olmali bence. Sadece ona ait , mehir falan deniyor ya bazen. Yani gücünuz ölçüsünde yapabilirsiniz demek. Istemem dememek.

Ben de linç yedim bu konuda biliyorum. Cok da yadirganmaya musait. Lincleyenlerin de cani sag olsun. Ama dedigim gibi bazi hikayeler okuyoruz burada ve bunlar gercek. Her sey utopik olmuyor işte. Hikayelerinden etkilendigim kadinlar var burada bu kadar olur mu diyorsunuz ve gercekten o kadar oluyor...

Bu arada kimseyi karistirmadik her seyi kendimiz yaptık demis konu sahibi ona binaen yazdim.

Kayınvalidesi çok sabırlı sanırım, ben olsam kapının önüne koymuştum

Mehir aileden değil eşten istenir ama karı koca arasındadır o. Kimsede karışamaz.
İş kayinvalideye gelince seyri değişiyor ve çirkinlesiyor bence.

Altın takmakta onların içinden gelmiyorsa???
Takmazlar yapacak bısey yok .Boğazlarına yapışmıcak ya .Kız ıcınden gelenı ıstemıs .Kadında ıcınden gelenı solemıs.Istedı dıye kıza demedınız sey kalmadı .Kadın bu pandemıde 7 tane takamaz zaten .Ne takarsada kendı serefıdır.Benım demek ıstedıgım agzı olan ister .Bazıları susar.Gelınde kaynanada masallah :)

Zaten kadıncagaz esı ıle beraber yapmış her seyı .Bır zahmet altınıda taksınlar :):)Ben de kınamıorum.Eşine solemıs cocukta onaylamış .Ama kayınvalıde duymazdan gelmış .
Abla cidden ne dediğini bilmiyorsun sanırım. Bi yerde kvye birşey demedim diyorsun bir yerde altını da yapsınlar bir zahmet diyorsun. He diyip geçiyorum.

KV. Temizliği için anneden para istemek mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…