Gönlün ne istiyorsa onu yap eşin ne diyor bakalım bide bu var belki düğünden sonra olan fikri değişecek hele bi düğün olsun da hayırlısıyla karar verirsinizO düğünden gelecek parayla ben altınları bozmadan ne arsa ne daire alınır altınlarımı da bozmak istemiyorum para olduğu yerde dursun da istemiyorum, borsa hisse senedi de anlamam aklıma en kolay bu geldi.
evet tabiki bunu da düşündüm ama kazanç ne oluyor mesela onu kestiremedim. 1.5 milyonu bankaya koydugumda 44.5 faizle aylık 55 bin tl yapıyor bu parayla da gram altını 4.500 baz alsak mesela ayda ekstra 12 gram altın yapıyor. 1.5 milyonu altına çevirsem aylık olarak 55 k artış gösterir mi? Yani kafam çok karıştı bir yandan da diyorum ki bu iş bu kadar basit olsa(dini inancı olanlar hariç) herkes elindeki birikmişini bankaya koyup altın almaz mı? Bir yerde mantık hatam var sanırım.
Şuan sıcak bakıyor ama tabiki belli olmaz bu şuan sadece değerlendirme aşamasında bi fikirGönlün ne istiyorsa onu yap eşin ne diyor bakalım bide bu var belki düğünden sonra olan fikri değişecek hele bi düğün olsun da hayırlısıyla karar verirsiniz
Dini hassasiyetiniz yoksa faize koyun ne diyelim. Gözünüz başka bir şey görmüyor pek. Ben altıncıyım. Az olsun, temiz, garanti olsun.O düğünden gelecek parayla ben altınları bozmadan ne arsa ne daire alınır altınlarımı da bozmak istemiyorum para olduğu yerde dursun da istemiyorum, borsa hisse senedi de anlamam aklıma en kolay bu geldi.
evet tabiki bunu da düşündüm ama kazanç ne oluyor mesela onu kestiremedim. 1.5 milyonu bankaya koydugumda 44.5 faizle aylık 55 bin tl yapıyor bu parayla da gram altını 4.500 baz alsak mesela ayda ekstra 12 gram altın yapıyor. 1.5 milyonu altına çevirsem aylık olarak 55 k artış gösterir mi? Yani kafam çok karıştı bir yandan da diyorum ki bu iş bu kadar basit olsa(dini inancı olanlar hariç) herkes elindeki birikmişini bankaya koyup altın almaz mı? Bir yerde mantık hatam var sanırım.
Düğün öncesi düşüneceğim son şey bu olurdu. Konu sahibinin maşallahı var, daha ortada olmayan para üzerine bir sürü hesap kitap yapmış. Benim ruhum fakir herhalde skkdkdGönlün ne istiyorsa onu yap eşin ne diyor bakalım bide bu var belki düğünden sonra olan fikri değişecek hele bi düğün olsun da hayırlısıyla karar verirsiniz
Yalnız değilsin merak etmeDüğün öncesi düşüneceğim son şey bu olurdu. Konu sahibinin maşallahı var, daha ortada olmayan para üzerine bir sürü hesap kitap yapmış. Benim ruhum fakir herhalde skkdkd
Herkese selam. Uzatmadan konuya giriyorum ekim ayında düğünümüz var. Oturacağımız ev ve araba bize ait. Evlendikten sonra kira derdimiz yok. Kullandıgımız araba dükkana ait yakıtını dükkandan alıyoruz. Yani gider olarak sadece faturalarımız olacak.ikimizin de maaşı var. İkimizin de ailesi kendi yaşadıgımız yerde baya tanıdıgı olan bir aile ve bu yüzden düğün kalabalık olacak. Bende diyorum ki düğünden sonra toplanan(kollarıma ve boynuma asılan altınlarım hariç tabiki) parayı bankaya faize koyalım. Net 1 milyon tl toplanır diye düşünüyoruz. 500 bin tl de altınlarımdan verip yatırmayı düşündük. Aylık faize yatırıp (kur korumalı) getireceği parayla da fiziki gram altın almayı düşündük. Mantıklı mı, yapan var mı merak ediyorum? (Ev veya arsa almayı düşünmedik çünkü fiziki altınlarımı bilezikler setlerim vb asla bozdurmam o yüzden fazla da para olmadıgı icin böyle bir şey düşündüm)
Mantıklı hatası şurada, bu gecen 1 ay icinde altin fiyatları artınca o faiz miktarı zaten oraya gidiyor. Yani gidebiliyor çünkü genelde altın sabit kalmıyor. Ha kar edilebilir ama bir sey olur altın öyle bi artar ki zarar da edilebilir. Tamamen almak istenen riske bağlı. Kur korumalı konusu da kalkalı baya olmadı mı ya?O düğünden gelecek parayla ben altınları bozmadan ne arsa ne daire alınır altınlarımı da bozmak istemiyorum para olduğu yerde dursun da istemiyorum, borsa hisse senedi de anlamam aklıma en kolay bu geldi.
Daha olmayan paranın yatırımını düşünüyorsun ,biz elimizdekilerini hiç bu kadar derin düşünmedik , faiz yemediğimiz için altın aldık geçtik.Herkese selam. Uzatmadan konuya giriyorum ekim ayında düğünümüz var. Oturacağımız ev ve araba bize ait. Evlendikten sonra kira derdimiz yok. Kullandıgımız araba dükkana ait yakıtını dükkandan alıyoruz. Yani gider olarak sadece faturalarımız olacak.ikimizin de maaşı var. İkimizin de ailesi kendi yaşadıgımız yerde baya tanıdıgı olan bir aile ve bu yüzden düğün kalabalık olacak. Bende diyorum ki düğünden sonra toplanan(kollarıma ve boynuma asılan altınlarım hariç tabiki) parayı bankaya faize koyalım. Net 1 milyon tl toplanır diye düşünüyoruz. 500 bin tl de altınlarımdan verip yatırmayı düşündük. Aylık faize yatırıp (kur korumalı) getireceği parayla da fiziki gram altın almayı düşündük. Mantıklı mı, yapan var mı merak ediyorum? (Ev veya arsa almayı düşünmedik çünkü fiziki altınlarımı bilezikler setlerim vb asla bozdurmam o yüzden fazla da para olmadıgı icin böyle bir şey düşündüm)
Şimdi siz parayı koydunuz ve diyelim ki 6 ay bu şekilde altın aldınız . 6 ay sonra altın fiyatları yükselebilir o zaman 1 milyonla şu an alacağınızdan daha az altın alabilirsiniz . Yani pek karı olmayabilir. Ana para erir gibi geldiO düğünden gelecek parayla ben altınları bozmadan ne arsa ne daire alınır altınlarımı da bozmak istemiyorum para olduğu yerde dursun da istemiyorum, borsa hisse senedi de anlamam aklıma en kolay bu geldi.
Evlilik yolunda düşünecek hazırlık konusunda diyorsanız pek bir şeyim kalmadı, ev hazır eşyalar hazır gelinliğim kaldı sadece. Evimi de içini istedigim gibi yaptırdım çok şükür imkanım vardı. Evlendiğim (nikahımız oldu) adamı da uzun yıllardır tanıyorum ordan da kafam rahat. İşimizde gücümüzdeyiz maaşımız var başka düşünecek bir şey kalmadıgı için bende parayı düşünüyorum napayım.Daha olmayan paranın yatırımını düşünüyorsun ,biz elimizdekilerini hiç bu kadar derin düşünmedik , faiz yemediğimiz için altın aldık geçtik.
Kusura bakma konu sahibi ,evlilik yolunda öyle düşüneceğin şey var ki; bu belki sonuncu olırdu.
Ben sürekli para hesabı ,muhabbeti yapan insandan kaçacak yer arıyorum.
Para cok önemli. Genelde bu düsünceleri erkekler yapar aslında kadının cok alakası olmuyor araba veya ev alalım der erkek kişi ve emin olun düğünden aylar aylar öncesinden araba araştırmaları başlarDüğün öncesi düşüneceğim son şey bu olurdu. Konu sahibinin maşallahı var, daha ortada olmayan para üzerine bir sürü hesap kitap yapmış. Benim ruhum fakir herhalde skkdkd
niye kiz, ne dusunecek tabii ki takilan paralari nasil degerlendirsem diye dusunecek:)Düğün öncesi düşüneceğim son şey bu olurdu. Konu sahibinin maşallahı var, daha ortada olmayan para üzerine bir sürü hesap kitap yapmış. Benim ruhum fakir herhalde skkdkd
Bizde araba vardı. Ev de almadık hemen. Düğünde takılan altınlarımın kaç gram olduğunu evlendikten yedi sene sonra ev satın alırken öğrendim. Daha öncesinde merak bile etmemişim. Benimki normal olmayabilir ama sizinki de pek normal değil. Daha güzel telaşlarınız olmalı bu süreçte. Onlar bir şekilde olur telaş yapmayın.Para cok önemli. Genelde bu düsünceleri erkekler yapar aslında kadının cok alakası olmuyor araba veya ev alalım der erkek kişi ve emin olun düğünden aylar aylar öncesinden araba araştırmaları başlararaba ve ev gibi bi düşünce bizde olmadıgı icin ne yapılacagını düşünmek bana kaldı.
Çok teşekkürler mantıklı yorumunuz için. Günah sevap boyutuyla ilgilenmiyorum zaten dediginiz dogru ve bu günah oldugunu söyleyen hanımların ya kendi kredi kartları ya da eşlerinin kredi kartı vardır zaten. Banka faizle dönen bir sistem ama biz yatırıp para alalım diyince günah. Uzun vadelik degil zaten maksimum 6 aylık bir süreç için düşünmüştük. Sağolun tekrardan yorum için.nedense faizin haram oldugu sadece bize kâr getirecekken akla geliyor. faiz haram diyen insanlarin yüzde 90inin kredi karti kullandigina eminim
kredi karti faiz degil mi?
tabii ki faiz
ev alirken araba alirken dara düşünce kredi cekiliyor (kredi cekmeden bu devirde ev alana masallah) o kredi faiz degil mi?
tabii ki faiz
ama faiz bedeli bizim cebimizden cikinca kimsenin aklina gunahi gelmiyor. ne zaman ki bizim cebimize girecek o zaman yapma günah
üzgünüm ama faize bulasmak her halukarda gunah, bu kadar gunaha sevaba dikkat eden insanlar ne kredi ceksin ne kredi karti kullansin. yani mantik olarak olmasi gereken bu.
dedigin fikir soyle, uzun vadede degil ama kisa vadede etkili olabilir. cunku uzun vadede tlnin degeri dusecek yine sen zararda olacaksin.
yerinde olsam 1 milyon ortalama 30 bin getiriyor
ilk 6 ay bu sekilde degerlendirirdim 6. aydan sonra parayi komple dovize cevirirdim.
boyle kar edersin. yoksa atiyorum 1 sene devam etsen sana vereceği para hala 30 bin olur ama bu 30binle 15 temmuz 2024te (gr 2680) 11gram altin alirken 15temmuz 2025te (gr 4380) 6,8 gram alabiliyorsun.
yani iyi kazaniyroum diye parayi tlde tutarsan cok degil bir seneye o para kus olur ucar.
o yuzden yap ama bunu sadece birkac aylik destek olarak yap. Hatta ilk 3 aydan sonra aylik degil gunluk faize koy ayni faiz oranından (cogu bankada var) gundemi de takip et. komsu ulkede savaş mi çıkıyor, erken secim mi soyleniyor - altin doviz hareketlenmeye basladi mi komple o bor milyonu da cevir hemen kurtul parandan:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?