Düğün takıları ve faiz

Valla diyorum ya benim ruhum fakirmiş, hiç ilgilenmedim bu işlerle. Hele bir gelsin de paralar, o sonraki iş. Düğün öncesi aklımdan bile geçmedi bu mevzu.

Ay ciddi misiniz ben çatlarım herhalde her şey hazır telaş edecek bir şey kalmadıgından para hesabına düştüm sanırım

Belki damat altinlari alip kacacak
Bi dugunu atlatin
Simdiden faiz dusunmek falan bi garip
Kur korumali kalmadi zaten o kadar bi habersiniz

Ay ciddi misiniz ben çatlarım herhalde her şey hazır telaş edecek bir şey kalmadıgından para hesabına düştüm sanırım
Aşağı yukarı tahmin ediyordum ama gramını bilmediğim bir iki parça vardı. Tam miktarını o zaman öğrendim işte.

Ayrıca günümüzde bu kadar haram yiyen varken benim bir milyonumun faizi haram olmaz bence
Çoğunluk napıyorsa onu yapınca helal haram değişmiyor. Ayrıca bence faizi haram olmaz demek ne kadar mantıklı vahiy mi geldi size özel tövbe tövbe ya insanı durduk yere günaha sokuyorsunuz kendinize araba alın şahsınıza ait. Ben öyle yapmıştım gerçekten altında dursa bu kadar kâr etmezdim. 6 sene önce 22 ye arabamı aldım şu an değiştirmek için sattık 400 e. Sadece bi fikir tabi siz bilirsiniz

günah sevap işini bilmiyorum ama ben emek vermeden kazanılan paranın hep başıma kötü bir iş getireceğine inanıyorum tüm takıları altın yapın veya döviz yapın. paranız değer kazanır, kazanmasa bile en azından değer kaybetmez.

Altının fiyatı yerinde duracak sanıyorsun. 6 ayda iki katına çıktı sene başından bu zamana kadar. Faizle her ay 12 gram olmayacak giderek eksilecek TLnin değeri düşecek...

Yani herkes Müslüman olmadığına veya olmak zorunda olmadığına göre, herkesin kendi kararıdır. Bir şey diyemem, fikrimi belirttim. Bu bence, o sizce. Faiz sonuçta inançta haram deniliyor ama konu sahibi inançsız belki bilemeyiz.

Sizin de faizde sanırım?? nasıl mantıklı mı kazanç var mı?
Ben faizde tutmuyorum birikimimi, bireysel emekliliğe yatırıyorum devlet desteği makul geliyor. Ayrıca dövize bölüyorum. Kur sürekli arttığı için kaybım olmuyor

6 ay ise normal faize koyun gitsin. Uzun vadeli diye düşünerek altın döviz yazdım

Valla yengenc yukarda da belirttim zaten gram umrumda değil yani isterse koysun istemezse koymazsın faiz konusuna gelince elbette herkesin hayatında olan bişey yani yoksa ay hayır koyamazsın edemezsin şöyle böyle demedim ayrıca Aklımada yeni gelmiyor sadece bundan önemli daha özel güzel şeyler vardır yani onları düşünse etse dereyi görmeden paçayı sıvamasa mesela bilemeyiz belki düğünden sonra bişey olacak belki düğün olmayacak aslında demek istediğim bu çoğu kişide anladı zaten

Valla diyorum ya benim ruhum fakirmiş, hiç ilgilenmedim bu işlerle. Hele bir gelsin de paralar, o sonraki iş. Düğün öncesi aklımdan bile geçmedi bu mevzu.
senin devrin daha kolay bir devirdi belki ondan.
eskiden kiraci ev sahibi gibi bir şeydi , insanlar 10 sene ayni evde otururdu. ben de öğrenciyken kiraciydim hep ayni parayi verirdik hic dusunmezdik zam ne olacak diye. oysa simdi kiran 30sa 40 oluyor 40sa 55, iki seneye de ev sahibi mizirdanmaya basliyor ben oturucam / saticam falan diye. uzun sure ayni binada oturan insan kalmadi ya kiralar emsale (yani ebesinin nikahina) cevriliyor ya türlü tatsizliklarla kaciliyor. Haliyle insanlar da bjr sekilde parasini degerlendirmenin derdine düştü .
bir de simdi hayat coooook daha pahali, ekonomi cok degisken. bugun "ay daha yeni evlendim bunun derdine dusmedim ya" diye isi sallasa o bir milyonla bugun 22 bin dolar alacakken 5 ay sonra 19bin dolar alir. o bes ay icinde komsuda savas ciksa, erken secim olsa, bir siyasi lider ölse falan ekonomi bozulur 15bin dolar alir:) yani simdiden dusunmesi mantikli.

gerci biraz da kisiyle alakali. ben hobi olarak bos zamanlarimda sahibindenden arsa bakan biriyim:)
su yatırım icin bozdurmadan önce hobi olarak altinimin dovizimin guncel kurda ne kadar ettigini hesaplardim hayatta saymadan duramazdim heralde gelen paralari altınları

6 ay ise normal faize koyun gitsin. Uzun vadeli diye düşünerek altın döviz yazdım
Yok kısa süre max 6 ay işte. Zaten arkadaşların da dedigi gibi o kadar haberisizim ki kur korumalı kalkmış mesela bu habersizlik ve bilgisizlikten dolayı da düğünden önce gelecek paranın hesabına düştüm mantıksız davranıp harcamak istemedigimden. Cünkü hic yatırım yapmadım para işletmedim. Sadece herkes gibi fiziki altınlarım var. Bilgim yok.

Elbette haklısınız belki kaza bela olacak insan fani. Ama bu dediğiniz zaten öleceğiz niye yaşıyoruzcgibi bir şey. Hayat sınırlı herkesin bir vakti saati var o zaman yarın veya 10 saniye sonra hayatımın garantisi yok diyerek ileriye dönük hiçbir plan program yapmayın sizde. Ben sadece bu devirde elimize geçecek bir miktar parayı eşim ve benim için değerlendirmek istiyorum. Hiç bilgim olmadıgı için de fikir bilgi edinmek istiyorum. Her şey olabilir diyip düğün tarihi koymamak, düğün gününe kadar ev ayarlamamak, gelinlik almamak gibi bir şey bu dediğiniz. Oldukça da saçma kusura bakmayın. Teşekkürler fikir için.

biri demis ya "belki damat altinlari alip kacacak"
cok güldüm
Düğün öncesi ne düşünülür ki
hakkaten he
keyifli surecin - guzel şeylerin tadini cikar falan demisler
ben de nikah hazirligindayim hic de keyifli bir surec degil. sadece alisveris yapilan sacma bir surec
alisverisi sevmeyen ben gibi insanlar icin tam bir eziyet
söz kiyafetimi trendyoldan aldim, ona rağmen yoruldum.
yok kiyafeti, icine giyecek donu, takisi tokasi makyaji, kina kiyafeti bindallisi, ayakkabıları, gelinliği, davetiyesi evin eksikleri... ha bir de bizde asla bitmeyen evrak isleri...
iyyy bunlari dusunene kadar takilani nasil degerlendiririm diye düşünmek daha keyifli

Bu arada bu kadar para toplanır hesabını nasıl yaptinız benim için baya yorucu olurdu heralde hiç boyle hesaplar yapamam
Küçük nişan yapmıştık oradan gelen miktara göre öngörüde bulundum sadece. Hesaplanabilecek bir şey değil zaten kim ne takar bilemeyiz nişandaki miktara göre küçük bir oran orantı yaptım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…