Bende aynen sizin gibi düsünüyorum...E ben evlenicem,simdi karsi taraf borca bulanacak veya kendi ailem.Ne gerek var ? Kocaman insanlaariz,arkadasim cek kredigini yap dügününü herseyin yanina kalsin,yavas yavas öde.en güzeli,temis is.Bunun gibi adetler bence artik kalkmali,ne o ya ,getirmisim 30 yasina bide dügününü yapicam....evlenmek isteyen kendine güvensin.Ben isterdim keske o zaman kendimiz yapsaydik herseyimizi,hic degilse yanimiza kalirdi simdi "herseyinizi biz yaptik "diye böbürlenen insanlar olmazdi etrafimizda.Hos bisey de yapmadilar ya,neyse....Al altinlari gelinden,al esyalarini,isine gelmezse nankörlükle sucla,ben aldim diye basa kak....Yanlis anlamayin ama bence mecbur olmamali ne kiz tarafi ne erkek tarafi...Ben adetini gelenegini bilmem. Mantiken baktigim zaman kim o kadar masraf yapip dugundu, esyaydi aldiysa, takinlanlar da ona yardim amaciyla gitmeli diye dusunuyorum. Belki hepsi degilse de bir kismi. Aileye bir dunya masraf yaptirip, bu yastan sonra borca harca sokup, sonra bedavadan altinlara konmak, "bunlar benim" demek etik gelmiyor bana. Devir eskisi gibi degil. Gelin bohcasiyla kaynana evine gitmiyor. Bir masrafi da yatak odasi degil. Simdinin insanlari koca evleri aileye dosetiyorlar. Sonra da "vay bu altinlar benim, bana takildi" diye bir de altinlara konuyorlar. Aile dedigin kocaman insanlar bu yastan sonra borca batmis, ama evli ciftin elinde fazla fazla parasi kaliyor filan... Cok yanlis buluyorum. Altini siz alacaksaniz, esyanizi, masrafinizi da siz yapin. Altinlarla da borcunuzu odersiniz.
E onlar yapmiyorsa altinlari hangi hakla istiyorlar ? Yaptiklari bir semazen dügünü mü ? sende annecim biz isterseniz dügün masraflarini cekelim ama bilezikleri veya altinlari veremem onlarin yeri hazir deBen zaten banka da kasa açtım altınları koyarım dıye nişanımda takılanları kasaya koydum.
Onlara da düğün günü takılan altınları yazıcam bir kagıda ve pazartesi sabahı biz balayındayken annem bankaya götürsün dicem. Annemle ortak açtıgımız için o da girebiliyor .
Nişanlım aslında birikim açısından bizde olmasını ister takıların ama şu d var ailesi çok masraf yapmıyor.
Kayınpederim marangoz mobilyaları yapacak (yatak odası, tv ünitesi )
Beyaz eşyaları nişanlımla aldık ödüyoruz. Yani ben hem ödeyip sıkıntıya girip sonra da takıları vermem. Bunu çok cırlamadan anlatmam lazım :)
bir dururmusun artıkwww.markazadem.com %70 indirim 9 taksit kapıda ödeme seçeneği ile
kız tarafı kıza erkek tarafı erkeğe taksın.onlar erkeğe takılanları alsın sendekiler sende kalsınMerhabalar ,
9 Mayıs'ta düğünüm olacak erkek tarafının istediği gibi Semazenli bir düğün.Ancak nişanlım takıları masraflar içinbizimkiler alır dıyor.
Böyle birşeye izin veremem sonucta kız tarafının masrafı daha çok ve benim ailem herşeyi kendi yapıyor.
Düğün salonunun parası takıda toplanan nakitlerle ödenebilir ona tamam diyorum ama bilezikler hariç takıların alınması saçma değil mi ?
Sizce nasıl olmalı veya sizde nasıl olmuştu?
maddi durumlarına göre düğün yapsınlar yada yapmasınlarTakılar kime takılıyorsa onlarındır.. yani vermek kısmı kişilere kalmıştır. vermek istemiyorsanız vermeyin. ama erkek tarafının maddi durumu zayıfsa yardımcı olunabilir. bilezik ve çeyrekleri kesinlikle vermeyin. takılan paralardan yardımcı olabilirsiniz.
Size takılan takılar sizindir
bilezik,kolye,set gibi
ama üzerinize takılan hediyeler size ait değil
tamamen erkek tarafına kalmış
sizin ailenizde aynı şekilde
sonuçta onlar borç tekrar geri verilecek
eğer bunu siz alırsanız onları da geriye sizin ödemeniz gerekir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?