mavigibi canım sen neler yaşamışsın böyleama birazda hata sizde olmuş defalarca sözüne kanmışsınız daha ilk hatasında onu dinlemeyi bırakacaktınız
Evet sorma cnm ya.Karşımdakini kendim gibi bildim hep. Birde o zamanlar çok saftım. O yapar ben kimseye birşey demeden sabahlara kadar ağlardım.Ama artık akıllandım. Ne yaparsa pat diye yüzüne veriyorum cevabını. Eşimde fark etti artık ama olan bana oldu. Bize oldu. Geleceğimize oldu. Şimdi gık dedirtmiyor annesine. Üzerime titriyor.Benim çektiklerim yanıma kar. Yani hiç eşini sokma araya. Direk kendin söyle. Hemde çok yumuşak tatlı dille eşinin yanında.Terslenecekse o terslensin o göstersin oğluna çirkin yüzünü.Bırak bu dünyada akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine;deli ol dünya senin kahrını çeksin. Kim kime diş geçirirse ne yazıkki...
Çok sağolun sizden aldığım gazla akşam konuyu açtım biraz ağladım üzüldüm ama sonun altınlarım bende kalıyor.Yanınada yaklaştırmayacağım kimseyi.Ertesi sabah hepsi benim hesabıma yatıyor.İçim rahat şimdi.
Merhaba Herkese, geçen hafta istanbulda düğünüm vardı.Bu hafta sonuda eşimin ailesinin yaşadığı şehirde olacak.Eşim ailesi ile birlikte dün sabah o şehre gidip son hazırlıklarla uğraşıyor.Şimdi bizim sorunumuz takılar.Biz oradaki düğünden sonra otelde kalacağız.Kaldığımız odada kasa var.İki tarafta kırılmasın diye takılarımızı kasaya koymaya karar verdik.Dün gece eşimle telefonda konuşurken kayınvalidem araya girip bu düğünü ben yapıyorum o gece takılar bende kalacak dedi.Eşimde biz kasada saklayacağız zaten ertesi sabahta kasa kiralayıp oraya koyacağız dedi.Kayınvalidem kıyameti kopardı.Hayır bana deseki otele güvenmiyorum altınlar bizde kalsın sabahta veririz tamam derim ama öyle demiyor neymiş düğünü o yapmış onda kalacakmış.Annemi arayıp söyledim öyle bir şey olursa rezillik çıkartırım, zaten 5 kuruş faydaları olmadı dedi ki gerçektende öyle.Eşimde bırakalım biz ne yapıyorlarsa yapsınlar yoruldum aralarında kalmaktan dedi.Ne yapacağımı şaşırdım.Kayınvalidem bu kadar ısrar edince aklıma binbir türlü şey geliyor.
Çok sağolun sizden aldığım gazla akşam konuyu açtım biraz ağladım üzüldüm ama sonun altınlarım bende kalıyor.Yanınada yaklaştırmayacağım kimseyi.Ertesi sabah hepsi benim hesabıma yatıyor.İçim rahat şimdi.
Kocam ablasına para vercekmiş ablasıda benim oğluma vercekmiş harçlık sözde babasındna alıp oğluna veriyo..
yine bu şahsiyet (bu arada evli barklı yetişkin 2 oğlu var evi, arabası var) bisim düğünümüzde takıcağı takıyıda eşime aldırmış yani eşim almış bileziği o takmış bana sonradan öğrendim
Hey yavrum heyy neler var
Çocuğa verceği harçlığıda benden isteyen aç insanların içinde yaşadım..
Para para diye aç aç peşimizde dolanan
Rabbim gözlerini doyursun toprak doyursun bunların gözlerini
Günaydın herkese, dün gece çok kötü şeyler yaşandı takılar yüzünden.Neyse annemle yeniden konuştum olmaz dedi.Ben onlara güvenmiyorum dedi.Annem takılar sayılsın çocuklara teslim edilsin derken kayınvalidem öyle görsüzlük mü olur gibi şeyler dedi ve kıyamet koptu.En sonunda eşimde annesine bağırarak takıları ben kasaya koyacağım kimsede karışmayacak dedi ama ben çok kırıldım resmen aileme görgüsüz dedi.Onun öncesindede kayınvalidem şöyle bir terbiyesizlik yaptı.Annen bize güvenmiyorsa sizin akrabaların taktığı takıları o alsın ama diğerleri bende kalacak demişti.Neymiş bana 10 milyarlık takı yapıyormuş.Oğlunu üzmeye ne hakkımız varmışta falan filan.Çok kırıldım inanın.Hem hiç bir şeye katkısı olmayıpta hem bu kadar çirkin konuşabilen biri.Sonuç olarak altınlarımı ben götürüyorum ama kayınvalidem artık sadece eşimin annesi benim için.Çok ah ettim.Ailemi ve beni çok kırdı.Herkes başkası olsa bu kadını çekemezdi diyor.
Benim kayınpeder, kayınvalide, kaynıma birer bilezik aldık benim çektiğim krediden. Ellerine verdik bize takın diye. Yoksa hiç alamazlarmış, durumları yokmuş. Kayınpederimin bizden sonra yeğeni nişanlandı, daha nişanda bilezik taktı.
Neden böyle birşey yaptınız ki?
Takmasalardı bir şey....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?