Düğün Takılarım ve Kayınvalidem :/

Demetciğim meraba
öncelikle hayırlı olsun, Rabbim huzurunuzu eksik etmesin

İstanbul'daki düğünde takılan takılar nerde duruyor?

bu takı meselesi çok huzur bozucu, bu sitede bile onlarca hikaye var

inanır mısın biz srf bu yüzden otele değil kendi evimize gitmeye karar verdik
yani balayına iki gün sonra başlicaz
çünkü çıkartacakları problemi az çok tahmin ettik

benim ailem asla karışmaz lafını bile etmez ama diğer taraf fena malesef

sizin de böyle bir imkanınız yok mu?
illa düğünden sonra hemen mi gitmenz gerek?
kendi evinize gideceğiniz için ailesi karışamaz çünkü altınların nerede muhafaza edileceğine

o altınlar giderse bir daha dönüşü yok haberin olsun
"düğünü ben yaptım, paraları da ben alırım" hesabı...
hep aynı mantıkla yapılmıyo mu bu konudaki edepsizlikler?

Sağol canım, istanbuldaki altınlar bende.Onların yanında saydılar annem bize teslim etti.Paranın bir kısmını diğer düğünde lazım olur diye eşime verdim.Kalanıda benim hesabımda duruyor.

ayy kusura bakmayın da bu cümleden öyle bıkkınlık geldi ki anlatamam "kardeşlik ilişkisi, abla-kardeş onlar vs"

nişanlım işsiz kalıp İstanbul'da yapayalnız kaldı, bu şehirde bir ben ve bir ablası vardı
ablası sahip çıkmadı aryıp sormadı
bile
benim canım ailem bağırlarına bastı damatlarını iş bulup toparlanana kadar misafir ettiler
çok mu kolaydı? asla değildi ama ailem yaptı bunu

yemin ediyorum üzüntüden kardeşi hastalanıp 10 gün yataga düştü annemle ben bekledik başında
bir kere bile aramadı bir kere bile
sebep:"o erkek, başının çaresine bakar. kız olsa arardım" dedi. düşünebilyo musnuz?

sonra nişanlım çok güzel bi işe girdi, iyi bir maaşı oldu
ablası sürekli sürekli para, ev eşyası, alışveriş vs masrafı çıkardı
Allahım bi kere bile aramayan kadın günde 10 kere arar oldu
sonra ben şikayette bulunup ağlayınca kayınvalidemlerin kulağına gitti
"onlar kardeş, verecek tabi ablasına para" dedi
nasıl kinliyim anlatamam

ay demet kusura bakma konuna lap diye girdim ama inan ben de doluyum
az çok tanıyosun beni zaten

Canım biliyorum seninde sıkıntılarını.Allah yardımcımız olsun.Benimkininde kızkardeşi bize yerleşmek istiyor.Neymiş gitmek istediği kurslar varmışta sonrada işe başlayacakmış bizim düğünden önce başladı bu tantanalar.En son canıma tak dedi açık açık söyledim olmaz diye eşim anladı ama ailesine anlatamıyorum.Tabi tüm o kurs masrafları gezmesi tozması bize ait.Ben çalışacağım görümcemde benim evimde oturup hayatını yaşayacak.Olmaz dedim olmayacakta.

takilar dugunu yapan kisi de kalir diye bir kural mi var ayol ne sacma...
siz de bosu bosuna sinir yapiyorsunuz, konusun kayinvalidenizle takilar bizim ve bizde kalacak siz neyin tartismasini yapiyorsunuz bize ait onlar diyeceksiniz ve konu kapanacak...
eger duzgunce konusarak anlamiyorsa da sert cikin verin agzinin payini...
takilari istemesinin altindan hic iyi seyler cikacagini sanmiyorum...
eger takilari almak gibi bir fikri olmasa neden israrla bende kalsin desin otelde kasa varken?
demek ki aklinda bir hinlik var...
birakmayin sakin...

Koyun kasaya istediği kadar yırtınsın töbe ya Versende çok kıymetin olmaz sakın verme

ay bu durumlar çok zor az çok kaynananızın kişiliğini öğrenmissinizdir ona göre hareket edin ama yinede güvenmeyin böyle okuyunca bende korkuyorum ...istanbula gelin gidicem benim memlekettede düğün olucak istanbuldada ben bana takılan altınları aileme bırakıcam çeyreklerden bahsediyorum ..istanbulda takılan çeyreklerde hediyeliklerde eşimin ailesinin almasını isterim bana sadece takı setim ve ne kadar bilezik takılcaksa onlar kalsın çünkü birde onları geri ödemesi var bizim burda ne götürrüsen o takılır veya onlar takar sen borçlanırsın onların mürvetindede sen götürürsün diye ben aileme bırakıcam sadece içlerinden ben kendi kazancımla yaptığım altınları alıcam onlarda bi kaçtane zaten tabi şuan ben böyle düşünüyorum daha sevgili sevgilimle konuşmadım o ne der bilmiyorum onlarda adet nasıldır sorun çıkarmı fikir yürütemiyorum

kayınbaba denilen kişi erkek tarafından takılan bütün altınları daha salondan çıkmadan topladı
görgüsüzlüğün alasını yaptı
biz ne yaptık büyüğümüzdür saygısızlık etmeyelim
kavga çıkmasın diye sustuk
peki altınları verdik diye kıymetli mi olduk hayır
aksine ben yokken takılar takıldığında aşırmadınız demi diye sordu
yani canım onlar sizin hakkınız asla verme
eşinde ben karışmıyorum diye kenara cekilmesin
annesine durumu izah ettirsin bir daha da bu konu açılmasın
versende kıymetin yok vermesende

bazı insanlar öyle gercekten nisanı kız tarafı yapıyor diye nisanda takılanları kız ailesi alıyor dugunude erkek tarafı yapıyor diye takıları erkek ailesi alıyor
bazıları bu sekilde yapıyorlar tabikide mantıklı birsey değil... benim bildigim ve gordugum nisanda dugunde ne takılırsa bunlar gelin ve damadındır
bence sen verme ne olur ne olmaz insanlar para için cinayet isliyorlar paranın yuzu sıcaktır kimseye guven olmaz
sonradan alamazsın kalırsın oyle esinde yorulmus heralde arada kalmaktan onada fazla yuklenme bence cok evlilik boyle sorunlar yuzunden bitiyor esinle
aran iyiyse onuda seviyorsan bence ailesini umursama bile.... insallah bir sorun yasamadan atlatırsın bu donemi yoksa bunun davası surer gider

Günaydın herkese, dün gece çok kötü şeyler yaşandı takılar yüzünden.Neyse annemle yeniden konuştum olmaz dedi.Ben onlara güvenmiyorum dedi.Annem takılar sayılsın çocuklara teslim edilsin derken kayınvalidem öyle görsüzlük mü olur gibi şeyler dedi ve kıyamet koptu.En sonunda eşimde annesine bağırarak takıları ben kasaya koyacağım kimsede karışmayacak dedi ama ben çok kırıldım resmen aileme görgüsüz dedi.Onun öncesindede kayınvalidem şöyle bir terbiyesizlik yaptı.Annen bize güvenmiyorsa sizin akrabaların taktığı takıları o alsın ama diğerleri bende kalacak demişti.Neymiş bana 10 milyarlık takı yapıyormuş.Oğlunu üzmeye ne hakkımız varmışta falan filan.Çok kırıldım inanın.Hem hiç bir şeye katkısı olmayıpta hem bu kadar çirkin konuşabilen biri.Sonuç olarak altınlarımı ben götürüyorum ama kayınvalidem artık sadece eşimin annesi benim için.Çok ah ettim.Ailemi ve beni çok kırdı.Herkes başkası olsa bu kadını çekemezdi diyor.

Son düzenleme:
takılar eşin ve sana takılmış istemesi çok saçma.ne annende ne kaynananda sende dursun.annene versen kaynanan çıldırır en iyisi sen sakla kimseyede verme.eğer size eşya alırken borçlanmışlarsa onu bilmem.sizin üstünüzde bir emekleri yoksa vermezsiniz verip kötü olana kadar vermeyip kötü olursunuz daha iyi.

aslinda esiniz bunu en basindan yapmis olsaydi ne iyi olurdu
kimse birbirine girmezdi
kadin telefon acip bende kalicak diye söyledigine göre geri vermeye niyeti yok belliki
umarim on bin tl lik takiyi takmaktan vaz gecmez

olay budur yaa, en azindan iciniz rahat simdi

gerisine takilma, anneme bunu dedi sunu dedi vs vs
görgüsüz diyendir diye düsün gerisini salla gitsin

Bence sakın vermeyin akıllı olun. Ben bu konuda çok salakça davrandım çünkü. Nişanlandık ertesi gün kayınvalideme yemeğe gittik şimdiki eşim o zaman ki nişanlımla. Kendi annem takılarını sakla. Evlenince lazım olur demişti. Kayınvalidem direk takılarla ne yapacaksınız? Şimdi herkez evin perdelerini yaptırıyormuş dedi. Şok oldum eve ağlaya ağlaya geldim. Ve ailemden gizli bozdurup onların yaptırması gereken perdeleri yaptırdım. Bizim üzerimize düşeni ailem yaptırdı. Üstelik benim eşim tek çocuk. Bense 4 kız kardeşim. Benim düğünümden bir ay sonra da kızkardeşimin düğünü oldu. Neyse evlendiğimiz gece takıları kayınvalidem almış. Ben telaştan fark etmedim. Ertesi sabah uyandım. Eşim saymaya başladı gelinlik için borç aldım bu kadar, kuaför için borç aldım şu kadar... Altınları bozmamız lazım dedi. İlk gün sersem gibiyim tamam dedim. Gittik kayınvalideme. O da başladı teyzenizden borç almıştım 1000 TL. onu ayırdım paranızdan ödeyeceğim. Elime bilmem kaç tane küçük altın veren oldu haberiniz olsun onu da masraf oldu sıkıntıdayız tutuyorum. Halan bilezik mi takayım nakit mi vereyim dedi. Bizde para ver dedik 2000 Tl verdi anca masraflara gitti. Beynimden aşağı kaynar sular döküldü yemin ederim. Elimi vermiş kolumu kaptırmıştım. Kuru bilezikler ve biz kalakaldık. Tüm mobilya taksitlerimizi eşimle kavga dövüş biz ödedik (Erkek tarafının ödemesi gerekenleri)Bu arada ben evlenir evlenmez hamile kaldım. Eşimin şehirden uzak bir dairesi vardı.İşimize ters diye orayı kiraya verip kendimizde kiraya çıkmıştık. Neyse o kirayı asla alamadık. Kayınvalidem el koydu. Sıkışığız diyerek. Doğum yaptım param yok diyerek sadece bir çeyrek taktı. Aradan bir yıl kadar geçti. Baktık kirada olmuyor. Evi sattık. Tam ev bulduk alacağız dedi benim kenarda 50000 Tl param var size veririm siz kredi gibi bana ödersiniz. Şok oldum. Ben parası yok derken o benden kırptıklarıyla kenara servet koymuştu. Neyse baskılarla yıldırıp onların sokakta kayınvalidesinin arsasını aldırdı bize. Ben size yardım edeceğim ev çıkın oraya yatırım olur diye. İnşaat başlar başlamaz bende para yok. Nereden olacak. Bir maaş nasıl geçiniyor ev ben harcadım onları. Sen bileziklerini boz demeye...Arkamızdan da mütahittle konuşup bu evin üzerine bir katta ben kendime çıkmak istiyorum ne kadara mal olur diye sormuş. Düşün... Arsa kayınpederimin üzerine. Miraslı olduğu için onun üzerine mahkeme açıldı ve o aldı. Ben şimdi neyine güvenip bilezik bozup ev yapacağım? Yarın öbürgün defol git demeyeceği ne malum. Verdikçe istiyorlar yani. Önünü alamazsın. Kurallarını baştan koy bence. Sonra sende benim gibi gecelerini ağlayarak, hastalıklara karılarak geçirme derim ben. Ben geç uyandım sen erken uyan bari...
Kıssadan hisse:

canım benden sana bunları yaşamış biri olarak tavsiye sakın altınlarını verme benim kaynanada ailemem bana neler demişti ve ensonunda altınlarımı zorla çeke çeke aldı ve bidaha görmedim altınlarımı ve şuan almak için mahkemem köşelerinde uğraşıp duruyorum

3-5 bilezik takıpta bu kadar derdine düşen insanlara nalet olsun diyorum sizin takcanız bileziğe..
olmaz olsun takmasınlar daha iyi
Bu ne yaa 3-5 bilezik için yicekler gelini damadı..
Gözlerini toprak doyursun

mavigibi canım sen neler yaşamışsın böyle ama birazda hata sizde olmuş defalarca sözüne kanmışsınız daha ilk hatasında onu dinlemeyi bırakacaktınız
Demet9 öncelikle aramıza hoşgeldin yanlış anlama KK'de yeni olmayabilirsin ben "eşi ve ailesinden muzdaripler kulübü"nü kastettim burdaki biçok insan senin yaşadıklarını yaşadı ve konuları inceleyip başına ilerde daha neler geleceğini öğrenebilirsin
eşinizin baştan "verelimde sussunlar" demesi beni çok korkuttu, ileride daha birçok şeye karışacakları belli ve eşinizin bazen dediklerini yapalım demesi huzurunuzu çok bozacak
Diğer arkadaşlarında dediği gibi tavrınızı baştan koymalısınız. Yapılanları annenizden çok eşinize anlatın, karşı tarafın kötülüklerini annenizin bilmesi kötü, eşinizin bilmesi iyi olacaktır.
Kayınvaliden altınların üzerine yatmayı düşünüyo canım yoksa bende kalcak diye çıngar çıkarmazdı sadece isterseniz dönene kadar burda kalsın diye önerirdi güzellikle.
Tabiki vermeyin altınlarınızı bi arkadaşında dediği gibi onlar eşinin bile değil senin hakkın kanunen de böyle ve ilerde allah korusun boşanırsan elinden alınan çeyrek altınlar paralar bilezikler hepsini geri ödemek zorundalar.
Bence şimdiden elinizden alınan tüm paraların bi şekilde ispatını edinin boşanırsınız demiyorum allah korusun ama "duvara yaslanma çürür insana yaslanma ölür" demişler ilerde ne olur bilinmez eşinize dayamayın sırtınızı gün gelir ailesinden yana çıkabilir belkide eşinizin ailesiyle mahkemelik olacağınız bi durum olur ve her hakkınızı söke söke alırsınız yoksa hiçbişeyi ispatlayamaz kaybettiklerinizle kalırsınız.
Vee son olarak kendi yaşadıklarıma dayanarak şunu söylemeliyim, kaynananın üzerine eşini sal sen hiç karışma ailenide karıştırma ne diceksen eşine de annesiyle de o konuşsun ve senden yana çıkması için elinden geleni yap onları dinlerse daha çoookk dertlerini yazarsın bu foruma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…