Düğün Takılarım ve Kayınvalidem :/

Daphne85

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
5.358
294
363
İstanbul
Merhaba Herkese, geçen hafta istanbulda düğünüm vardı.Bu hafta sonuda eşimin ailesinin yaşadığı şehirde olacak.Eşim ailesi ile birlikte dün sabah o şehre gidip son hazırlıklarla uğraşıyor.Şimdi bizim sorunumuz takılar.Biz oradaki düğünden sonra otelde kalacağız.Kaldığımız odada kasa var.İki tarafta kırılmasın diye takılarımızı kasaya koymaya karar verdik.Dün gece eşimle telefonda konuşurken kayınvalidem araya girip bu düğünü ben yapıyorum o gece takılar bende kalacak dedi.Eşimde biz kasada saklayacağız zaten ertesi sabahta kasa kiralayıp oraya koyacağız dedi.Kayınvalidem kıyameti kopardı.Hayır bana deseki otele güvenmiyorum altınlar bizde kalsın sabahta veririz tamam derim ama öyle demiyor neymiş düğünü o yapmış onda kalacakmış.Annemi arayıp söyledim öyle bir şey olursa rezillik çıkartırım, zaten 5 kuruş faydaları olmadı dedi ki gerçektende öyle.Eşimde bırakalım biz ne yapıyorlarsa yapsınlar yoruldum aralarında kalmaktan dedi.Ne yapacağımı şaşırdım.Kayınvalidem bu kadar ısrar edince aklıma binbir türlü şey geliyor.

Çünkü biz eşimle takıları anneme teslim edecektik.O düğünden hemen sonra istanbula döneceği için kasada saklayacaktı biz gelene kadar.Bende oraya gittiğinde şaşırmasın diye arayıp haber verdim.

Şu takı takıntısını hiç anlamıyorum..özellikle erkek tarafı takıntılı takılara..hem büyük bi risk takıları emanet almak..ben böyle bi riske asla girmem de almamda ilerde..düğünü ben yaptım takılar bende kalıcak mantığını hiç anlamadım zaten..o ne demekki! takılar düğün yapan aileye değil geline takılmıyo mu? sizin ve eşinizin onlar..annenize söylemeseydiniz keşke..konu büyüyücek gibime geliyo..hem kayınvalideniz düğünü ben yapıyorum diye evinizin eşyasını,üstünüzü başınızı da rehin alacakmı? neden hep bu takılar sorun oluyo? madem çocuklarını evlendirip,düğün yapıp,takı takıyolar maddi olarak da her türlü sonuca kendilerini hazırlamış olmaları lazım..yüklü para verdiler diye altınları kıskanıyolar..evlendirmeyeydi oğkunu,yapmayaydı düğün almayaydı takı makı...ne insanlar var yaaa

Annenizi neden aradınız ki ?

neden aramasın kii daha yeni evleniyor ne yapması gerektiğini kestirememesi doğal eşini de aileleri de kırmaması gerek diye düşünüyor..

bana sorarsan asla kabul etme genel tavırları bu süreçte dediğiniz gibi faydasızsa altınlarınızı vermeyin...

kaldı ki bu konu eşinin bile değil öncelikle senin karaına bağlıdır... o takılar senin ve sen nasıl saklamak istersen öyle saklamalısın...

sonra şu borç var şu kadar aldık bu kadar lazım diye üstüne borca bile sokabilirler yaşadım biliyorum canım 2 günlük gelindim ... eşim arda kalmasın üzülmesin dedim üstüne yıllarca birde kredi ödedim...

taviz verme asla

Kayınvalidenizin takıları istemesi doğru değil..Çünkü o takılar bayanındır, düğünü kim yaparsa yapsın..Adapta da böyledir, hukuktada böyledir.

Hatta artık boşanınca düğünde takılan altınlar satılmışsa, takılan altın miktarı kadar nakit veriliyor erkek tarafından bayana.

Bu konuda sonuna kadar hak veriyorum size.Ama ne olursa olsun akıllıca çözmelisiniz işinizi..
Maddi şeylerden dolayı sıkıntılar girmemeli aranıza..
Önce eşiniz zamanla destek verir size fakat siz eğer çok ön planda olursanız bu yanlış olur ve olay sizin üstünüzde kalır.Siz fikrinizi eşinize NET bir şekilde söyleyin ve artık kesinlikle yorum yapmayın..

........

Bu arada ne olursa olsun annenizi kesinlikle aramayın ve asla evliliğinizin içinde olan şeyleri annenize iletmeyin.Sonrasında çok pişmann olursunuz.

üstüne konmak istiyor,kesinlikle ona bırakmayın..

Dediğim gibi altı üstü bir gece değil mi ve o takılar bizim neden bu ısrar anlam veremiyorum.Buradaki düğünüde annem yaptı ama takılarıma elini bile sürmedi.Birde düğünü ben yapıyorum diyor ama yok öyle bir şey.Bize önce düğünü biz yapacağız dedi düğüne bir ay kala biriktiremedik siz kredi çekin biz size öderiz dedi oda üzerimize kaldı anlayacağınız.Üstelik bunu annemlere söyleyemedim.Çünkü onlar damat evi gibi buradaki düğün masraflarını karşıladılar.Açıkçası bende güvenemiyorum.

Çünkü biz eşimle takıları anneme teslim edecektik.O düğünden hemen sonra istanbula döneceği için kasada saklayacaktı biz gelene kadar.Bende oraya gittiğinde şaşırmasın diye arayıp haber verdim.

Annenize vereceğinizden dolayı olmasın rahatsızlık ,sizde annenize güveniyorsunuzda kayınvalidenize mi güvenmiyorsunuz ,kimseye vermeyin kimseylede kötü olmayın önce siz onları yerleştirin sonra balayına çıkın...

neden aramasın kii daha yeni evleniyor ne yapması gerektiğini kestirememesi doğal eşini de aileleri de kırmaması gerek diye düşünüyor..

Yanlış düşünür öyle düşünürse.. Bir bayan ailesini aramamlı asla..Ancak asla çözülemeyecek bir durum olur, o sırada devreye sokar ailesini..

Bunun haricinde asla ama asla annesine-ailesine yansıtmamalı hiçbirşeyi. Bu durumu bir uzmanla konuşsanız bile aynı şekilde uyarıyor..Çünkü aile kızına kıyamaz ve dolayısıyla objektif akıl veremez ve aile içinde çok biriktirir zamanla bu damada ve ailesine karşı öfkeye dönüşür v.s. Sonrasında zaman geçtikçe evlilik ilerledikçe bu patlak verir..

merhaba öncelikle mutluluklar diliyorum Türkiye'deki düğün seramonisi yeteri kadar uzun ve yorucuyken
aileler,akrabalar,masraflar,kim az verdi kim çok verdi derken ve bu tartışmalar insanları yıpratırken bi de
bu düğün altınlarının kimde kalacağı tartışması bana artık pes dedirtiyor.

düğünler eğlenceli neşeli önemli başlangıclardır ama gelinle damadın içine zehrediyorlar maalesef.
ikisi de aileler arasındaki tartışmalarda kalıp daha evliliğin başındayken yara alıyorlar.

düğün altınları bizde gelinle damatta kalır yani genelde onların hakkı olarak görülür.
ne kız taraına ne de erkek tarafında kalır ama tabi başka bir türlü ortak karar alınmadığı müddetçe

kayınvalidenize vermememinizi öneririm ben çünkü ona verirseniz kendi ailenize de hak doğar..
o altınları borçlarınızı ödemek ya da olur ya başka harcamalarınız için saklamanızı önereceğim nacizane fikrim.

umarım bu mesele tatlılıkla hallolur kayınvalidenize karşı bu konuda sert tepki göstermeyin kavgaya asla girmeyin ama altınlarıda vermeyin..

mutluluklar diliyorum

Son düzenleme:
merhaba öncelikle mutluluklar diliyorum Türkiye'deki düğün seramonisi yeteri kadar uzun ve yorucuyken
aileler,akrabalar,masraflar,kim az verdi kim çok verdi derken ve bu tartışmalar insanları yıpratırken bi de
bu düğün altınlarının kimde kalacağı tartışması bana artık pes dedirtiyor.

düğünler eğlenceli neşeli önemli başlangıclardır ama gelinle damadın içine zehrediyorlar maalesef.
ikisi de aileler arasındaki tartışmalarda kalıp daha evliliğin başındayken yara alıyorlar.

düğün altınları bizde gelinle damatta kalır yani genelde onların hakkı olarak görülür.
ne kız taraına ne de erkek tarafında kalır ama tabi başka bütrlü ortak karar alınmadığı müddetçe

kayınvalidenize vermememinizi öneririm ben çünkü ona verirseniz kendi ailenize de hak doğar..
o altınları borçlarınızı ödemek ya da olur ya başka harcamalarınız için saklamanızı önereceğim nacizane fikrim.

umarım bu mesele tatlıkılla hallolur kayınvalidenize karşı bu konuda sert tepki göstermeyin kavgaya asla girmeyin ama altınlarıda vermeyin..

mutluluklar diliyorum

Evet düğünü yapacağız dediler sonra vazgeçtiler üstelik kartlar basıldıktan sonra, koltuk takımı altılar bir miktar verip gerisi öderiz dediler onuda biz ödedik.Gelinliğime kadar kendim aldım.İstanbula gelirken ufacık bir hediye bile getirmediler.Anneme gelince o evimi dayayıp döşedi, perdelerime halılarıma fırınıma ocağıma kadar.Eşime bohçalar yaptı.Hediyeler aldı.Onlar istanbula gelip 10 kişi evimde kalıp tüm eşyalarımı kullanıp bıraktıkları gibi gittiler.Şu an annem evimi temizliyor.Daha sayacak çok şey var.Sıralamaya kalksam bitmez.

burda neler okuyoruz abla sakın verme takılarını ne diye kıyameti koparmış ki kendi malı mı allah allah...

tabiki herşeyi zırt pırt yanstmamalı aileye fakat kadın diye ayırmanıza katılmıyorum bu bir ikincisi de bence kız aileleri daha yapıcı oluyorlar bu süreçte erkek ailesi kadar fevri davranışları olmuyor damada karşı diye tersi bir genellemeye inanıyorum ben...

bu örnek için söylemiyorum fakat bir evin huzurunu erkeğin ailesine kendi evinin dedikodusunu yapması daha çok bozar diyorum... ve kadınlara bu kadar yüklenilmesini hiç doğru bulmuyorum...

düşüncesiz bir eş ve dengesiz bir aile varsa aman sen kadınsın sakın anlatma kimseye demem .... annem kardeşimden başka da kimseye güvenmem açıkcası... kafayımı yesin kızcaz aşamadığı sorunları doğru bir üslup ve koyduğu sınırla anlatıp yardım alabiir bence

ya ben tamamen farklı bir yere takıldım düğünden sonra neden kendi annenize veriyorsunuz altınlarınızı bende 2 yıl önce evlendim önce benim sonra eşimin memleketinde düğünüm oldu ilk gecemde otelde kaldım ertesi sabahta balayına uçtum 1 haftada orada kaldım ve dünya kadar altınımla birlikte 2 yılı aşkın süredirde hala altınlarımı kendi başıma saklayabiliyorum ki evlendiğimde daha 20 yaşındaydım artık siz farklı bir ev kuruyorsunuz bunun içindeki tüm sorumulukları almanız gerekmekte diye düşünüyorum altınlarda dahil ...

''bu düğünü ben yapıyorum o gece takılar bende kalacak''

eğer aynen bunu söylediyse takılarının üstüne konacak yada düğün masrafını burdan çıkaracak demektir.
otelde kasa varsa asla bırakmayın oraya. zaten bilezikler senin üstünde gider, çeyrekleri falan da hemen kesene koy yanında dursun bence. yada bi yakınına emanet et.

ailene anlatmama konusunda birsen82 ye sonuna kadar katılıyorum.

Ben eşimin ailesine saygısızlık yapmam asla ama biz otelde kasa olduğunu düşünemedik.Daha sonra eşimle konuşurken aklımıza geldi kimse kırılmasın dedik.Annemle az önce konuşurken ona bahsettim tamam otelde sizin yanınızda kalsın ama kayınvalidene teslim etmeyin dedi.Kayınvalidem buradayken çok borç yaptık gibi bir şeyler demişler yemekte anneme.Anneme otelde yanınızda kalsın derken kayınvalidem sesini yükselterek bende kalacak diyor.Sorun burada zaten.

Son düzenleme:

İç güveyi olsa bile kız tarafına bu kadar yıkılmaz herşey...
Ne pişkinik anlamadım ki..

Allah annene sabır,bol bereket versin canım...çok ihtiyacı olacak bu gidişle ikisine de..

Annenizi neden aradınız ki ?

birsen arkadaşıma hak veriyorum konu ne olursa olsun önemli ya da önemsiz evlilikle ilgili olsun olmasın bütün sorunlarınızı önce eşinizle

halletmeye calışın. A,ilelere yansıtmak işin içinden çıkılmaz hale getiriyor bazen özellikle türk aile yapısı gereği herkes kendi evladını koruma moduna girince

sanki ortada bir karı koca yok da korunmaya muhtaç iki koca çocuk varmış gibi, savunma strajetisine dönüyor evlilikler..

konu ne olursa olsun önce iki yetişkin olarak kendi aranızda halledin.

Yabancı milletlerde ailelerin evliliklere bu kadar müdahale ettiğini asla görmedim ,belki onlarda umursamıyo diyeceksiniz evlatlarını ama

biliyor musunuz ailelerin anlaşmazlığı yüzünden kaç evlilik sona eriyor bu ülkede..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…