- 24 Mayıs 2011
- 264
- 0
- 96
canımm neguzell soylemıssın guvenılır dıye...eger sen guvenıp verırsen ıcındende paranı alcagını bılıosan ıcın ıcını yer en ıyısı gelın kesesıne yaptırıp koydurmakk kendın tasıcaksın....Allah Allah bu ne biçin hırs yahu..
Bizim ailemizde takılar gelinlerin isteğiyle erkek annesine teslim edilir çünkü tek kuruş parasına ve takısına dokunulmadan balayı dönüşünde her şey teslim edildiği gibi geri verilir. Güvenilir yani..
Çünkü biz de anne-babalar, anne-baba görevi diye düğün yapar, altınını alır, eşyayı kız-erkek ortak alır. Böylece kimse ben düğün yaptım ben alırım altınını demez.
İlk defa bir düğünde gördüm altın alma işini bir de burda okudum.
çok sinirliyimm bu konuda ya alcan hepsını vercen all ...... ...... dicen en iyisi....düğünde takılan takıları kayınvalıdem topladı yuzsuz....ve ıcınden 500 lıra para almıslar...eşim ilk gecemizde söylüo bana...eve geldik otele gitcektik bana dıo kayınvalıdem otele goturmeyı dusunmuon dımı dıo takıları yooo dedım dusunuom cektım aldım elınden...onların orda zarfa koyarlarmıs az ara vercek olanlar...kayınvalıdem butun zarfları cantasına aldı..bide dıyorkı bos zarfları verdıler bana yuzsuz...alsın allah bılıo herseyı...dugun cd sınde ızledım kımse para takmamıs dırek vermısler kaynanama cantasına atmıs....ben hep sustum yeri gelince konusma sırası banada gelcekk elbet...
neysee kendımden cok bahsettım canım....bence takılarınızı alın otele goturun hatta guvendıgın bırı toplasın takılarını ama ıkınızınde annesı karısmasın...mesela ablan yada yengen varsa onlar toplasın...benım esım sorun cıkardıgı ıcın kaynanam toplamıstı...sımdıkı aklım olsa ahh ahh...asla bırakmazdım.. dugunu o yapmısmıs...takı neden takılır yenı kurulan aıleye yardım olsun dıye bunu ogrenememıs bu BUYUKLERR...
Allah Allah bu ne biçin hırs yahu..
Bizim ailemizde takılar gelinlerin isteğiyle erkek annesine teslim edilir çünkü tek kuruş parasına ve takısına dokunulmadan balayı dönüşünde her şey teslim edildiği gibi geri verilir. Güvenilir yani..
Çünkü biz de anne-babalar, anne-baba görevi diye düğün yapar, altınını alır, eşyayı kız-erkek ortak alır. Böylece kimse ben düğün yaptım ben alırım altınını demez.
İlk defa bir düğünde gördüm altın alma işini bir de burda okudum.
Kaynananız üstüne niye konmak istesin ki öyle yorumlar yapılmış..
Neticede takı takıldıkdan sonra sayılıyor odaya gidip sayılı altını bileziği niye almak istesin
Alırsa zaten hırsızdır çalıyor çünki
Annenize vermek istemişsiniz önce anneniz evine dönceği için kasaya koymaya kararvermişsiniz bunu duymuş olmasın?
Anneniz dönmese annenizde kalıcaktı altınlarınız..
2 tarafada vermeyin tabiki..
Ben kendi altınlarımı öyle yapmıştım kimsede bende kalsın talebinde bulunamamışt, bana takılan takılardan onlara ne?
Evde saklayıp balayına gitmiştim..
sizde yanınızda götürün bişi olmaz
Senin gibi o kadar çok örnek var ki işte bu korkutuyor beni.Dini nikahımız kıyılırken hocaya eşimin babası 50 tl verdi onu bile aldılar sonradan.
Senin gibi o kadar çok örnek var ki işte bu korkutuyor beni.Dini nikahımız kıyılırken hocaya eşimin babası 50 tl verdi onu bile aldılar sonradan.
Sizin dediğiniz şu durum öncedendi çunku o zaman genelde anne babaları erkeklere gercekten yardımcı oluyodu.. Eşyalarda evde falan butun masrafı genelde buyukler yapardı... Şimdi ise cogu gencler kendı evlenıyor buyukler hıcbır masrafa gırmek ıstemıyor... Bu durumda bende olsam vermezdım... Altınları onlara vermek ıcın bıraz haklarının gecmesı gerekıyor.. Ayrıca sızın dedıgın o durumda esler ısteyınce oluyodu.. İstememelerine ragmen annenın bu kadar ısrar etmesı normal degıl
ha ha haaaa aklıma ne geldi bakın..
görümcem kendisi 40 yaşlarında hatun..
Kocamdan her bayram harçlık isteyen bir şahsiyet..(görüşmüyoruss kurtuldum)
bir bayram günü evvel zaman önce eşime dediki
__sen bana para ver bende oğluna verim dedi
Kocam ablasına para vercekmiş ablasıda benim oğluma vercekmiş harçlık sözde babasındna alıp oğluna veriyo..
yine bu şahsiyet (bu arada evli barklı yetişkin 2 oğlu var evi, arabası var) bisim düğünümüzde takıcağı takıyıda eşime aldırmış yani eşim almış bileziği o takmış bana sonradan öğrendim
Hey yavrum heyy neler var
Çocuğa verceği harçlığıda benden isteyen aç insanların içinde yaşadım..
Para para diye aç aç peşimizde dolanan
Rabbim gözlerini doyursun toprak doyursun bunların gözlerini
Kardeşiyle kendi arasındaki bir ilişki bu. Neden aç gözlülük olarak değerlendiriyorsunuz ki ? 40 yaşında olması, evli barklı olması v.s bunu engellemez ki.
Sizin kocam dediğiniz kişi onun kardeşi, dolayısıyla bu durum çok normal..Fıkhi olarakta, insanlık olarakta abiler-kardeşler kız kardeşlerine herzaman destek olmalılar.
''Para para diye aç aç peşimizde dolaşan '' bence çok ağır bir bakış açısı..
Onların aç olmasından daha vahim bence sizin bakış açınız..
Durumu kötü olsa bunun adı destek olur..
benim çocuğuma 5 lirada veremicek biri değil bu..
Verirsin vermessin kardeşinden alıpda kardeşinin oğluna tekrar vermek neyin nesii..
Tabiki açgözlülük..
evli barklı olayınıda evi arabası olan biri durumu kötü değil anlamında söleydim
Benim bakış açımın nesi vahimmiş anlayamadım..
gördüğüme yorum yapıyorumm..
ben şahsen kardeşimden para isteyipde onun oğluna tekrar vermem yoksa param vermem olur biter..
Benim eşime kettle aldıran
çanakkale gezilerine giderken eşimden harçlık isteyen bir insan bu..
kardeşlik ilşkisi olduğunu çok iyi biliyorum efendim eşim 8 aydır işsiz arayıp sormayan zati muhremler yine bu şahsiyetler
Kardeşlik ilişkisi olsa gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?