- Konu Sahibi drdepresyon
-
Her aile bir olmaz canım kabullenmekten başka bişey yapamazsın kendini üzme
Esimin ailesi de oyle yaptı bize onu birak 1 kg domates alsa onun parasını bile alırlar benim ailem de tam tersi kendilerine bişey alsalar bizde alırlar zorlarız gene almazlar
Aileme gore de durumları cok cok iyi
Kişilikle alakalı bu
ya kızlar, bence bu k.v. olmakla, erkek ailesi olmakla alakalı yani şöyle diyeyim, bizim toplum yapımızdan ya da ailelerin yapısından diyelim, kaynaklı. benim k.v. mesela, oğullarından alıp kızlarına yedirme heveslisidir. eşinden ayrılmış bir görümcem var, benm k.v. ile aynı evde kalıyor.k.v. sürekli kaynımdan bişeyler ister durur kızı için, kaynımı da sevmem ama allah razı olsun ablasıyla annesinn bi dediğini 2 etmez. evlerinde tv nin tüpü bittiyse ararlar kaynım son moda kendi evinde olmayan lcd alır, karısı 15 yıllık çamaşr mak. kullanır, ablasına 8 kiloluk bilmem kaç milyarlık makina alır, karısına ne alırsa kız kardeşLerine de alır. k.v. bunubizden de bekledi ama biz kaynım gibi yapmadık-yapamadık. çünkü kaynım serbest çalışır,geliri iyi ve eşi evde artı akrabaları, eltimin adına bankada dünya parası var, bir iğne çeyiz getirmemiş, sigortası en yüksek primden yatar, altınları çil çil, kolunda sıra sıra, ona dokunan bişey yok maddi ve mnevi, taş atıp kolu yorulmuyor; haliyle susuyor bu duruma.
bizse çok farklı durumdayız, herşeyimizi kendimz yaptık, çok az altın taktılar, ben çeyizimi kendim 4 4 lük olmasa da getirdim, düğünümüzü kendimiz yaptık, eşyalarımızı aldık, onlardan hiçbir şey beklemedim ve istemedim, biz kamuda çalışıyoruz ve gelirimiz kendimize anca yetiyor(çok şükür). onlaın da durumu kötü değildi, bizim düğünden 3 ay önce battılar, 3 ay sonra köşeyi döndüler:) beklentimi en altta tuttuğum için bu bana hiç dokunmadı. keşke diyorum altınları da biz ödeseydik de hiç minnetimiz olmasaydı...
herşeyde bir hayır vardır canım. 2 gün sonra kimse sana ağzını açıp da tek kelime edemez, bu yönden bak ve canını sıkma. önemli olan sonrasında ihtiyaçları yokkn sizi sömürmelerine izin vermeyin...
siz bayağı deneyimli birine benziyorsunuz.benim de evlenmeyi düşündüğüm bir insan var.ikimiz de çalışıyoruz. ama bana kredi çektirip evlenmeyi düşünüyor. ailem de kredi meselesini kabul t-etmedi. ayrılmayı düşünüyorumya kızlar, bence bu k.v. olmakla, erkek ailesi olmakla alakalı yani şöyle diyeyim, bizim toplum yapımızdan ya da ailelerin yapısından diyelim, kaynaklı. benim k.v. mesela, oğullarından alıp kızlarına yedirme heveslisidir. eşinden ayrılmış bir görümcem var, benm k.v. ile aynı evde kalıyor.k.v. sürekli kaynımdan bişeyler ister durur kızı için, kaynımı da sevmem ama allah razı olsun ablasıyla annesinn bi dediğini 2 etmez. evlerinde tv nin tüpü bittiyse ararlar kaynım son moda kendi evinde olmayan lcd alır, karısı 15 yıllık çamaşr mak. kullanır, ablasına 8 kiloluk bilmem kaç milyarlık makina alır, karısına ne alırsa kız kardeşLerine de alır. k.v. bunubizden de bekledi ama biz kaynım gibi yapmadık-yapamadık. çünkü kaynım serbest çalışır,geliri iyi ve eşi evde artı akrabaları, eltimin adına bankada dünya parası var, bir iğne çeyiz getirmemiş, sigortası en yüksek primden yatar, altınları çil çil, kolunda sıra sıra, ona dokunan bişey yok maddi ve mnevi, taş atıp kolu yorulmuyor; haliyle susuyor bu duruma.
bizse çok farklı durumdayız, herşeyimizi kendimz yaptık, çok az altın taktılar, ben çeyizimi kendim 4 4 lük olmasa da getirdim, düğünümüzü kendimiz yaptık, eşyalarımızı aldık, onlardan hiçbir şey beklemedim ve istemedim, biz kamuda çalışıyoruz ve gelirimiz kendimize anca yetiyor(çok şükür). onlaın da durumu kötü değildi, bizim düğünden 3 ay önce battılar, 3 ay sonra köşeyi döndüler:) beklentimi en altta tuttuğum için bu bana hiç dokunmadı. keşke diyorum altınları da biz ödeseydik de hiç minnetimiz olmasaydı...
herşeyde bir hayır vardır canım. 2 gün sonra kimse sana ağzını açıp da tek kelime edemez, bu yönden bak ve canını sıkma. önemli olan sonrasında ihtiyaçları yokkn sizi sömürmelerine izin vermeyin...
ben kimseden çekinmiyor,söylüyorum ama arkamı döndüğüm an eşimi ikna ediyorlar ben konuştuğumla kalıyorum
canim kaynin ne kadar zengin olursa olsun, herseyi ondan beklemeri garip…gorumcen calismiyor mu??? Calismiyorsa bi zahmet bi ise girsin ve calissin, baskalarina sirtini dayayarak ne zamana kadar surer bu is??
Birde evdeki kadin 15 yillik makina kullanacak gorumceye en iyisinden lcd ler alinacak oyle mi? boyleleri zikkim yesin kusura bakma…keyfinden calismiyorsa en azindan..
Evinin colugunun cocugunun rizkini yedirmeye hakki yok kayininin. Kim bilir ne kavgalar ediyorlardir kayininla esi?!?!!?
Ne bu altin islerini seviyorum ne de bu dugun dernek islerine ailelerin burunlarini sokmalarina tahammul edebiliyorum…is maddiyata dayaninca herkes gercek yuzunu gosteriyor.
siz bayağı deneyimli birine benziyorsunuz.benim de evlenmeyi düşündüğüm bir insan var.ikimiz de çalışıyoruz. ama bana kredi çektirip evlenmeyi düşünüyor. ailem de kredi meselesini kabul t-etmedi. ayrılmayı düşünüyorum
canım, ben de anlamış değilim ama benm k.v. de öyle bir zihniyet var ve evlatlarını da öyle yetiştirmiş. erkek bakar kızkardeşine diyorlar. tamm baksın canım ama dediğin gibi çalışmıyor görümcem, neymiş eski eşi onu çok ezmş, bir de çalışıp ezilememiş. bir de görsen burnundan kıl aldırmaz. eltimin sus payı çok olduğu için susuyor, artı aynı zihniyetle yetişmiş sanırım o yüzden ses çıkarmıyor.
benm eşim de aynı düşünür, hatta daha geçenlerde evlenecek olan kız kuzenimle ilgili bişey anlattım eşime, dedi ki; ne biçim abisi varmış onun tabii kızkardeşi için pahalısını da alacak ödeyecek de!!! ben deli oldum tabii, abisi de kız da üniv. mezunu ve abisi dişini tırnağına takıp işe başladı, kız biraz tembel olduğu için çalışmıyor. eşime dedim, ne münasebet, kız da çalışıp kendi alsın, abisinn ne mecburiyeti var onun lüksüne para harcamaya dedim ama anlamıyor. ve durumlarını da biliyor yani, kuzenimin abisi 30 küsür yaşında ve bekar,kendine ait bir malvarlığı vs. si yok ama kızkardeşi evleneceği için onun birçok masrafını karşılayacak, benim eşimse hala lüksünü de almalı diyor!!! neyse allahtan ben akıllı davranıp, eşimin onlar için çok para harcamasına müsaade etmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?