Düğün takılarını da biz ödüyoruz :(

haklısın canım. Allah kolaylık versin. karşı tarafın ailesi ile uğraşmak çok zor. kendi tarafınız olsa çok rahat rahatsız olduğunuz konuları söylersiniz ama ne yazık kşi karşı tarafa söylenmiyor. kredi meselesine gelince. benimki kredi çekse ben çekmesem bir şey farketmiyor ki. onun maaşıyla kredi ödenir. benimki de kiraya,elektiriğe,suya,internete gider. farkeden bişey olmaz gibime geliyor. bu arada bu krediyle onun ailesinin takacağı,ve onun takacağı düğün takıları bile alınacakmış.çok sinir bozucu

arkadasa katılıyorum...şimdiki aileler neden böyle ya...inat olsun diye ömür boyu bekar gezesim var. konu sahibimnin derdinde olan o kadar çok kişi var ki...

sizin eşiniz kaç kardeş?

millete rezil olmamak için almışlar onlar. ama sizi rezil etmişler.

Benim anlamadığım bu aileler kızları söz konusu olunca panter kesilirler,herşeyin en iyisini ister ve yaparlar,oğlanlara gelince el kızı çeksin cefayı

Bana da dügünde esimin babası incecik bir bilezik takmisti üflesen uçar cinsinden... artik 8 ayarmiydi bilemiyorum....
O kadar destek olmadilar ki balayi parasiyla davetiyeleri ben karsilamistim..
Tabi düğünü de eşim yaptı...

Sakın kendini ezdirme yıllar sonra o kadar dolarsın ki hayatın mahvolur ben tam 7 sene yaşadım bunları.Sonuç ne kendimi yedim bitirdim aylardır tedavi görüyorum.Benim eşimin ailesi çok zengin.Buna rağmen düğünde 4 bilezik takıldı eşyaları iki aile ortak aldı.Tam 7 sene kocamın iş yeri kendi üzerine olduğu halde oğlunu çalıştırıp beş kuruş para vermediler sürekli paraları kendileri yediler.Çocuğumun ihtiyaçlarını,kreş parasını bile ben ödedim eşimin hiçbir katkısı olmadı.Zar zor bir ev aldım ailesi kıyameti kopardı onların sıfır evi olmamış alamazmışım.Araba aldı babam bana , kayınvalidem bayıldı.Daha sonra babam ölmeden mirasını paylaştırmak istedi ve bana 3 adet ev aldı.Bu sefer eşimin ailesi dükkanın devrini istedi ve ben senelerdir kendini ezdiren ben zıvanadan çıktım parayı verip onları dükkandan kovdum.Şimdi içimde hep pişmanlık niye yıllarca kendimi ezdirdim diye....Keşke en baştan tavrımı koysaydım bu yaşadıklarımın hiçbirini yaşamazdım ozaman.Beni hep salak gördüler oğullarını kullandılar ama asla kendimi de affetmiyorum.Onlara da eşimin ve benim emeğimi de helal etmiyorum.Aldıkları ve yedikleri paralar kefen paraları olsun. 7 aydır konuşmuyoruz çok rahatız. Lütfen tavrınızı net olarak ailesine ve eşinize belirtin sonra çok üzülürsünüz.

sizin eşiniz kaç kardeş?

canım, bunlar 2 erkek 3 kız. anne baba hayatta ama k.babam etkisiz eleman, hatta sürekli k.v. tarafından ezilir çok üzülüyorum ona, adam ezim eziliyor. benim k.v. despot, cahil, lafını sözünü bilmez bir kadın. yüzümüze 1-2 hariç asla para pul lafı etmemiştir allah var ama dedim ya oğullar ablalarına,kız kardeşelrine bakmaları gerek diye bir zihniyete sahipler(bu arada bakmak derken, lüks masraflarından bahsediyorum, korse, si,gara gibi, senede bir perde değişmek gibi)

çok sinirim bozuk,bu ay sıkıştık diye eşim kredi çekeyim dedi tamam dedim illa benimle birlikte bankaya gel dedi,rahatsız olduğum için olmaz dedim,bankadan aradı beni bana kredi vermiyorlar senin adına çekelim dedi ben sonra deyince de babama söyleyeyim dedi neyse babası kendi adına çekmiş,akşam kv.gile gidelim diye tutturdu rahatsızlığım geçmediği için olmaz dedi kendisi gitti 3 saat sonra geldi
ilk sözü bundan sonra ikimizin maaşını da ben takip edicem nereye ne harcıyorsun bilmem lazım falan dedi,çok kırıkdım ben senden para saklamıyorum dedim,kredi kart yedeğini bana vermişti onu başıma kalkınca kartını geri verdim artık senden birşey istemiyorum dedim böyle yapınca üzüldü etti falan ama kalp kırıldı bir kere konuşmuyorum şimdi
ben evlenirken hiçbirşey istemedim,ailesi sürekli bizi sömürme peşinde dün de işte doldurup bana göndermişler ne yapayım bilmiyorum

düğün için 5 bilezik istedik aldılar. Bunu borç para ile almışlar.
sonra bir ödeme için , birinden 6.000 lira borç almışlar.. Ödeyinde ödeyin dediler.
eşime "ödemem" dedim. seninde Ödediğini duyarsam terk ederim seni, paran çoksa kendi borcunu öde, evde bir sürü ihtiyaç var onları al dedim.
Arkadaşlar 22.000 lira borç ile düğün yaptık. Gelen altınları bozdurduk, arabamı sattım vs. vs. şu anda çok şükür 7.000 lira kaldı. Fakat evimde mobilya ve beyaz eşya dışında bişey yok. düşünün ki halım , fırınım ve televizyonumda yok. evime misafir kabul edemiyorum. Set üstü ocağımı bile evlendikten 1 ay sonra alabildim. Kendi borçlarım + ihtiyaçlarım varken elin borcunu neden ödeyim. Olmasa bile ödemem, kirada oturuyorum ev alırım...

üstelik nişanlı iken bir çöp görmedim. Kuru yüzükle bir sene nişanlı kaldım. Gelinliğimi bile kendim aldım. Düşünün ki kaynanam bohça yapmış. Erkek tarafı bohçayı geline yapar, bizimki oğluna yapmış.
herneyse benimki yok mok dedi. dahada istemediler yada istediler bana söylemedi. şimdi kafam rahat çokşükür.

Son düzenleme:
bence günümüz çocuk sayısına göre 5 çok fazla. kalabalık aile her zaman korkutur beni.bir de maddi durumları kötüymüş ama her gün et yemeği yiyiyorlar. ben bir evin bir kızıyım.memur ailesindedim. erkek arkadaşım benimle evlenmeyi düşünüyor. onlar da sizin eşinizin aile yapısına benziyor.kalabalıklar. ailesi için ona evlenmek istemediğimi söyledim.
aileler denk değil çünkü. bir de bana tüm takıları ve düğün masraflarını kredi çekip beraber ödeyelim dedi. ikimiz de çalışıyoruz çünkü. kabul etmiyorum diye söyledim ona.evlilikten döndüm.ailesi ile de tanıştım. çok gariplerdi. sanırım kabul edersem senin hayatına benzer bir hayatım olacak. borç harç içinde evlenmek çok zor. sizin aileniz nasıl bir aile? onlarınki gibi kalabalık mı? yoksa siz de benm gibi memur ailesinden misiniz? size durumunuzla ilgili şunu söyleyeceğim. eşinizin ailesinin zihniyetini bu yaştan sonra değiştiremezsiniz. cahille uğraşmak her zaman zordur. siz A dersiniz o B anlar. Allah kolaylık versin inşallah.

benim düğünümde de kv kayınpeder birer bilez<ik taktı 2 kardeşi de birer bilezik taktı ama parasını babalarına yıkmışlar düğünümden 1 ay sonra bilezikleri istediler biz ev almak için bozdurmuştuk alamadılar kayınpeder küstü

canım, ebnim anne babam öğretmendi emekliler. biz 3 kız kardeşiz, kalabalıklığa gelince keşke biz de 4-5 kardeş olsaydık derim hep imreniyorum. ablalarım da çalışmalarına rağmen genç yaşlarında 3er çocukları var, ben 3 yapamam ama 2.yi aallah kısmet ederse doğurcam2-3 seneye:) bu iş bence dünyaya gözünü açıp bakmakla alakalı. bir insan ne olursa olsun, nerde yaşarsa yaşasın at gözlüğü ile yaşıyorsa bir adım ilerleyemiyor ama dünyaya, etrafa açık olursa çok farklı. benim k.v. 40 yıldır büyük şehirde ve çok da kötü olmayan biyerde oturuyor ama gözünü açıp da etrafına bakmamışlar hiç,3 kızkardeş yanyana oturmuşlar, akrabayla evlenmişler, kızlar oğullar akrabadan, komşuluk yok, arkadaşlık yok kimseyle sadece akrabalardan görüşmüşler ve biri ne yaptıysa diğerleri de onu yapmış, ne bir adım ileri ne geri... zihniyeti değiştirmemişler, kapalılar gelişmeye ve değişmeye...
köylerinin 100 yıl önceki gelenek göreneğini yaşatmak istiyorlar ve bunu işlerine geldiğinde uygulayıp işlerine gelmezse yeni örf adete bakıyolar!!! cehalet bu işte canım!!! benim halacığım var köyde yıllardır, 6 tane çocuğu var, daha şehir merk.e sayılı gelmiştir, pek sosyal değil, toplum içinde telaşlanıyor. ama evlatlarını öyle bir yetiştirmiş, kendini öyle güzel eğitmiş ki anlatamam. 10 tane üniv mezunu adam, 50 eşhir gezmiş adam yanında sıfır kalır.

rabbim hakkında hayırlısını versin canım, çok zor böyle insanlarla uğraşmak. ben eşimin ailesiyle tanışmdan anlatsalardı böyle yaşayan insanlar var diye, inanmazdım, şaka zannederdim ama varmış. artı eşimle evlenmeden önce nişanlıyken ailesini, evlerini 1 kez gördüğüm için çok hayal kırıklığına uğradım ama herşeye rağmen ve çok şükür benim eşimin ailesi bu tarz insanların içinde en iyisi. en azından oğluna ve torununa kıyamadığı için fiilen bizi ayırma faaliyetlerinde artık bulunmuyor

paraya falan da artık ben takılmıyorm. kurbanda gideceğiz ve ben orda eşim çok para çarçur etmesin diye 3-5 aydır ertelediğim ihtiyaçlarımı bu hafta sonu yüklü bir maliyetle gerçekleştireceğim. onlar yiyeceğine ben yiyim de mi)

Son düzenleme:
çalışmıyorsanız 3 çocuk doğurabilirsiniz. ama ben çalıştığım için evlendiğimde sadece 1 çocuk doğurmayı düşünüyorum.bu arada sizin böyle olumlu yönleri görmeniz de güzel. bu arada onlar yiyeceğine ben yerim yazmışsınız. eğer yatırım düşünmüyorsanız onlar yiyeceğine size kalsın para. ama bence yatırım yaparak elinizde para tutmak daha mantıklı.mesela bir kooparatife girilebilir. o zaman ailesine para yediremez. artan para hep kooparatife falan gider. sizi çok iyi tanımıyorum ama ben sizin durumunuzda olsam böyle yapardım.

canım, zaten ben de bunu yaptım. ankaraya yerleştik 1 sene önce. benim k.v. uzaklaştık diye delirdi, aramızı bozmaya çalıştı, altımızda araba, gelin gidin dedi. eşim ev alalım diyordu, ben de evi buldum arabayı satıp kredi çektik 3 senelik ve evimizi aldık ben de çalışıyorum canım ama kendimi tek çocuk diye asla kısıtlamak istemiyorum. bence sen de şimdiden bunu düşünme. benim canım babamın bir lafı vardı: 1 az,2 karar,3 çingene yarar:)) derdi. ben 3 numara olunca zoruma giderdi ama haklıymış sanırım. ben yorucu ve sabah 7 akşam 6 çalışıyorum, buna rağmen 2. çocuğu düşünüyorum inşallah.

allah iyilerle karşılaştırsın. sanırım sen şu an bekarsın, allah güzel kalbine göre, değerini bilen birini çıkarsın karşına inşallah.

erkek arkadaşımla anlaşabilseydim evlenip hayalimi gerçekleştircektim ama yapamadım onu ailesi için istemiyorum. çünkü ailesi kalabalık,sorunlu insanlar. babası ve annesi hasta. babası kalıcı sarılık hastası. 8 cocukları var. yani benimkinin 7 kardesi var.2si kız kaçırmış. kız kardeşlerinden biri de başka bir erkeğe kaçmış.sonra anlaşamayıp geri gelmiş. baba sorumsuz. benim ailem memur ailesi. bir evin tek çocuğuyum. çalışıyorum. aileler denk değildi. hergün üzülüyorum. acaba aile yüzünden bırakmam doğru mu diye. ama aile de önemli bence. annem kesinl,ikle izin vermiyor onla evlenmeme.diyor ki ileride çocuğun olursa kaynbaban onu kucağına aldığında acaba sarılık çocuğuna gececek mi diye ölüp biteceksin diyor.en iyisi bırak dedi bana....Başkasının ailesiyle uğraşmak ne zor((((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…