Düğün takısı

ailenizle takılarınızın alakası ne? eşiniz alsın bankaya koysun eğer ailenize güvenmiyorlarsa. tamam eşinizin ailesi tuhaf insanlarda eşinizde onlardan farklı değil. benim kayınvalidem ağzını açıp bana laf edemez eşimin korkusundan. eşiniz bu olaylar olurken bostan korkuluğu gibi izledi mi sadece?

Ne değişik aileler var. Düğün günü eşime ufak bir meseleden dolayı kızdım (geleneklere ilgili bir şeydi) annem istersen bırakalım dedi mesela düğüne saatler kalmışken. Aileniz sizi gerçekten önemsememiş insanlar ne der diye hayat mı yaşanır. Ama keşke ailenizi dinlemeseydiniz bu sizin hayatınız. Anne baba diye mutlak doğru kabul edilmemeli kimse
Izin vermediler cok yalvardim esinle aran iyiyse tamamdir bunun disinda bisy icin dugunden vazgecilmez onunla evleniyorsun ailesiyle degil dediler. Esimle konustum kabul etmedi geceleri kapima geliyordu ayrilamam ben senden diye sonuc olarak kimse beni kaale almadi ve birsey yokmus gibi surec tamamlandi

ailenizle takılarınızın alakası ne? eşiniz alsın bankaya koysun eğer ailenize güvenmiyorlarsa. tamam eşinizin ailesi tuhaf insanlarda eşinizde onlardan farklı değil. benim kayınvalidem ağzını açıp bana laf edemez eşimin korkusundan. eşiniz bu olaylar olurken bostan korkuluğu gibi izledi mi sadece?
Bi kere kizmis herkes birlik oluyor karsisina geciyor esimde sinip birdaha ses etmiyor olay buydu

Ben konuyu anlamadım. Takılardan düğünden bahsedilmiş yazıda ama herkes misafirin nerede kalacagiyla ilgili yorum yazmış. Konunun aslı nedir biri açıklayabilir mi?
Konu degistirildi herkese acik sonuc itibarı ile biri baksa gorur. O yuzdende ozele girmiyorum orasi onemli degil

Ne kadar saçma insanlar var yaaa. Benzeri kuzenimin başına geldi. Altınları yıllarca kaynanasında kaldı. Eşi maalesef genç yaşta vefat etti ve öldükten sonra altınları istediğinde, oğlum sana ev bıraktı daha ne istiyorsun gibi saçma sapan bir cevap verdiler. Sonuçta orada senin annenin babanın ve akrabalarının sana olan hediyesi olan takılar da var. Ayıptır ya. Geri almanın yolunu bulun lütfen.

Kim ne derse desin hem kanunlarda hem de din acisindan dugunde takilan ziynetler tamamen gelinindir. Benim de dugun esnasinda berbat olaylar esliginde esimin ailesi tarafindan zorla bileziklerim alindi. Esim, agzini bile acmadi. Halbuki dugunden once konusmustuk, takilar babamda kalacakti,o benim icin saklayacak eve gecince bana verecekti. Ama o Kv, herkesi doldurarak zorla bileziklerimi aldirtti. Ben vermedim tabiki kavgalar cikti, Polis gelmesi vs. Mehri (c)alanlar hesap gunu hirsizlarla hasrolunacaklar. Musluman bir ulkede yasiyoruz ama en basitinden eski insanlar bile maddiyat derdine dusmus ne yazik ki!
Sizinle ayni hissi bende yasiyorum. Haksizliklar asla unutulamaz, hazmedilemez. Belki geri verselerdi 1 nebze icimdeki yangin sogurdu ama onu da onurlu insanlar yapar oyle degil mi? O dugun gecesi ben ailemin yanina donmustum, sonradan barisip tekrar esimle yasamaya basladim. Hemen her gunumuz tartisma ile gecti. Basiretsiz, gucsuz, ana kuzusu, kendi eksikliklerini esine siddet uygulayarak gidermeye calisan erkeklere tahammulum yok. Su an yine ailemin evindeyim ve bosanma asamasindayim.
Esinizin veya ailesinin biraz inanci varsa asil onlarin hirsiz olduklarini ayetler ile ispatlayin, belki az da vicdanlari vardir.

Izin vermediler cok yalvardim esinle aran iyiyse tamamdir bunun disinda bisy icin dugunden vazgecilmez onunla evleniyorsun ailesiyle degil dediler. Esimle konustum kabul etmedi geceleri kapima geliyordu ayrilamam ben senden diye sonuc olarak kimse beni kaale almadi ve birsey yokmus gibi surec tamamlandi
Resmen evliliğe doğru itilmişsiniz

Niye veriyorsunuz niye almıyorsunuz? Silah mı dayadilar başınıza? Eşiniz noluyor demedi mi? Hayret ediyorum şöyle konulara.

Ben karadenizliyim ve biz de taki kadinindir ne demek erkek ailesi aldi ..bunu cok duyuyorum cok garip geliyor..onca evlenen oldu erkek tarafi aldi diye birsey hic duymadim..en fazla erkegin ailesi durumsuz olur damat alir bilezigi annesine taktirir sanki anne baba takiyormus gibi olur..siz cok yuzeysel anlatmissiniz olaylari..tam olarak ne oldu mesela ki siz biraz pasif kaldiniz..

Anladım başkaları görsün istemiyorsunuz da konuyu bilmediğim için yorum yapamadım. Sayfanıza da girdim gene göremedim. O yüzden sorduydum.
Niye veriyorsunuz niye almıyorsunuz? Silah mı dayadilar başınıza? Eşiniz noluyor demedi mi? Hayret ediyorum şöyle konulara.
Vermiyolardi nasil silah dayiyacaktim sinra da dediler bizim onlar cok masraf yaptik akrabalarimiza taktik onlarin donusu dediler

Kim ne derse desin hem kanunlarda hem de din acisindan dugunde takilan ziynetler tamamen gelinindir. Benim de dugun esnasinda berbat olaylar esliginde esimin ailesi tarafindan zorla bileziklerim alindi. Esim, agzini bile acmadi. Halbuki dugunden once konusmustuk, takilar babamda kalacakti,o benim icin saklayacak eve gecince bana verecekti. Ama o Kv, herkesi doldurarak zorla bileziklerimi aldirtti. Ben vermedim tabiki kavgalar cikti, Polis gelmesi vs. Mehri (c)alanlar hesap gunu hirsizlarla hasrolunacaklar. Musluman bir ulkede yasiyoruz ama en basitinden eski insanlar bile maddiyat derdine dusmus ne yazik ki!
Sizinle ayni hissi bende yasiyorum. Haksizliklar asla unutulamaz, hazmedilemez. Belki geri verselerdi 1 nebze icimdeki yangin sogurdu ama onu da onurlu insanlar yapar oyle degil mi? O dugun gecesi ben ailemin yanina donmustum, sonradan barisip tekrar esimle yasamaya basladim. Hemen her gunumuz tartisma ile gecti. Basiretsiz, gucsuz, ana kuzusu, kendi eksikliklerini esine siddet uygulayarak gidermeye calisan erkeklere tahammulum yok. Su an yine ailemin evindeyim ve bosanma asamasindayim.
Esinizin veya ailesinin biraz inanci varsa asil onlarin hirsiz olduklarini ayetler ile ispatlayin, belki az da vicdanlari vardir.
Onlara degil esime soyledim.zaten alacaklari basta belliydi dini nikahta ben takacagim bilezklerle ogluma mehrini versem olurmu dedi hoca da onlarda zaten gelinin acele mehri o sekilde olmaz dedi yani duyacagini duydu

Onlara degil esime soyledim.zaten alacaklari basta belliydi dini nikahta ben takacagim bilezklerle ogluma mehrini versem olurmu dedi hoca da onlarda zaten gelinin acele mehri o sekilde olmaz dedi yani duyacagini duydu
Acikcasi ben este de suc buluyorum. Eger dogru durust bu benim ailem, benim yuvam kimse karisamaz diye dik durabilseydi bunlarin hicbiri yasanmazdi belki de..Kabahat sadece ailesinin degildir.

Bence siz evlilik için acele etmişsiniz. Evlilik biraz olgunluk istiyor. Ne demek ailenize düğün olmasin diye yalvarmak? Eşimle gitmek istemedim ailesi karışıyor demek? Evleniyorsunuz artik yani kendi başınızın çaresine bakıp o karisanlari kendinize karıştırmayabilirdiniz
Bende evlendim öz annem karışamadı hiçbirşeye.

2.bir mesele ne diye gurur yapip ve ya kızıp bilezikleri veriyorsunuz? Tabi ki geri de alamazsınız ki?

Ve evet evliliğin ilk gecesi birinin yatıya kalması pek normal değil zaten ama buna kaynana niye karışıyor onu hiç anlamadım siz kaç yaşındasınız?

E isteyin takılarınızı 😳 eşinize söyleyin o alsın. Buarada eşiniz ne diyor bu duruma

Vermiyolardi nasil silah dayiyacaktim sinra da dediler bizim onlar cok masraf yaptik akrabalarimiza taktik onlarin donusu dediler
Ne demek vermiyolardi? Takı üstünüzde değil mi? Eşiniz yanınıza değil mi? Vermiyorum deyince dovecekler mıydı?

Back
X