Düğün ve altın konusu

Oglak kizi

✝️
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
4.405
6.191
158
Hanımlar ben kücük altın vs nakite dönüştürüp vadeliye attık, fakat satamıyacağız esimin bizzat aldığı(ama ailesinin biz aldık dediği) 4 bilezik, kolye küpe set, kendi akrabamın aldığı bilezikler onları evde saklamak istemiyorum(çünkü çok tekin değil) ama satmakta istemiyoruz hemen, kaynanam çok bilmişi ben saklarım havasına getiriyor fakat ben asla istemiyorum, biz altınlarımıza sahip çıkacak kapasitedeyiz dedim, ayrıca bir kere insan ben bu yükün altına giremem demeli Ya çalınırsa edilirse diye, sıfır düşünce bunlarda, sormak istediğim bankanın altın hesabına bilezikler dahil oluyor mu, her hangi getirisi var mı teşekkür ederim

Bankada kasaya koyun .Ben evlendim .Düğün gunu eve geldik hirsiz girmiş. Zamanlama hatasi neyse ki .Ertesi gun direk bankaya gittik .Cok cuzzi bir miktar 4 senedir kasada ziynetim . 250 Tl .Kimseye güvenmem kv ye neymis senin malindan.

Öyle mi yapsam, kasa alıp, dediğim gibi mahalleye güvenmiyor eşim, bankanın bilezik alıp almadığı hakkında bilginiz var mı?
Ben bankanın kasada tutuyorum
Reklamlardan bildigim kadarıyla alıyorlar bilezigi grama dönüştürüp hesabınıza altın hesabı olarak yatırıyorlar cekerkende tlye döndürüp cekiyorsunuz

Altın hesabı açmak isterseniz tüm altınlarınızı bozup gram cinsinden altına dönüştürüyorlar.
Bileziklerinizi bilezik olarak geri almak isterseniz kasa kiralamanız daha mantıklı.

Kasa da çare değil çünkü sigorta yapmıyor, içerik bilgisi tutmuyor. Herhangi bir afet durumunda belirsizlik söz konusu
Benim de altınlarım kasada, sadece kapısında bir güvenlik, yerin altında kilit parası alıyorlar

Anladım canım, çok fazla tutmayı düşünmüyorum veyahut yapacağım satıp vadeliye nakit olarak atmak araba alacağımız için, ama eşimde hatıra falan diyor, ben altın takmayı seven biri değilim, ve biliyorum araba beğenince bana hadi alalım bilezikleri diyecek.boşuna kasa kira vereceğiz

Kasaya koy ama kasayi kendi adına aç. Eşini karıştırma ona da kasaya giriş hakkı verme. Zaten içine koyacagin şeyler kanunen de sana ait olacak. Gerisini de nakitte olacakları yani vadeli hesapta senin adına dursun. Sana benden abla tavsiyesi neredeyse tüm erkekler kadında duran altın para vs hepsini bir şekilde bir zaman sonra almanın yoluna gider. Aman borcum var aman araba alalım bitmez bahaneler istekler.. Kendine ait ziynet eşyalarını ne sebeple olursa olsun sakın kimseye verme ve de harcama, bozdurmalarina izin verme. Düğün günü takıları çıkarmak için odaya yardım amaçlı mutlaka kendi ailenden açıkgöz birisi sana yardıma gelsin muhtemelen o uyanık kaynana o altinlara el koyabilir aman ben sakliyim diye. Ona göre gelin odasında açıkgöz bir akrabaya ihtiyacın olacak. Zaten o kaynana o takılara göz koyduysa oğluna söyler senden bir şekilde almaya çalışırlar dugunden sonra Yaşanmış tecrübe edilmiş şeylerdir bunlar. Aman dikkatttt (düğün olmus sanırım orayı kacirmisim ama aynı durumda olan genç kızlarımız varsa onlara uyarı olsun o kısım :)

Altınlarınızı veriyorsunuz bankaya onların alma günleri oluyor ve her şube altın almıyor onu araştırıp o gün o şubeye gideceksiniz sonra altın uzmanı tek tek tartıp gram cinsinden hesabınıza aktarıyor altını verdikten sonra alamazsınız o hesap da örneğin altın yükseldi satabilirsiniz biz o şekilde hemen düğünden sonra verdik kurtulduk sakın evde saklamayın ne sizde ne kv de dünyanın binbir türlü hali var

Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için, fakat arabayı bende istiyorum ehliyet alacağım ve bu zamanda arabasız yaşamak zor, arabayı kendi üstüme alsam daha mı iyi?

Bilezikler dahil olmuyor ancak kasa tutabilirsiniz

Bence en mantıklısı altın hesabı açtırmak. Çünkü kasada altınları takmak için değil çalınmasın diye tutuyoruz illa takı olarak kullanmayı düşünüyorsanız kasa alın, 1 yıllık kiralıyorsunuz her yıl yenileniyor. 20 gr bilezik hesabınıza 20 gr altın olarak yansır, altın yükselirken sizin hesabınızdaki TL’de artar, karınız bu yani. Çeyrek altın 1,68 grdı galiba

Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için, fakat arabayı bende istiyorum ehliyet alacağım ve bu zamanda arabasız yaşamak zor, arabayı kendi üstüme alsam daha mı iyi?

Kasa kiralayarak altinlarinizi saklayabilirsiniz yillik olarak devamli kira ödemeniz gerekir.
Ayrica artik siz evlisiniz, aldiginiz aracin kimin üzerine oldugu onemli degil. Evlilik içinde alinan mallar (ev, araba) ortak oluyor bildigim kadariyla.
Eşinizle sorununuz yoksa durduk yere senin benim muhabbetine girip, para, mal kacirmaya calismayin cok cirkin seyler bunlar, her erkek ayni degil. Ayni hayati paylastigin insana para konusunda da güvenemiyorsan birbirinize eş olamamissiniz demektir, bosuna yurutulen bir evlilik.
Dugundeki takilarin toplami nedir eşim bilmez bakmadi bile, neredeyse 5 yildir evliyiz agzindan altin, taki lafi duymadim.

Teşekkür ederim yorumunuz için, eşime güveniyorum fakat arkadaşın demek istediği yarın öbür gün ne olacağı belli olmaz altınlarını harcama, bende ikimizde araba almak istiyoruz en kötü ihtimal kendi üzerime mi yapsam dedim, Ama dediğiniz gibi ortak olduğu için bir anlamı yok, ortak bir karar vermek en iyisi

İmzalafığınız sözleşmede bir teminat bedeli oluyor, olası durumlarda kasa içinde ne olduğundan bağımsız o tutar ödeniyor size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…