Düğün Yaklaştıkça Gerilen Ortam

Hersey ortada ve anlaşılıyor kayinbaba ev veriyor konu sahibi oturmak istemiyor sonra da cok kurnazlar ya hani memleketin tek akıllısı onlar,akrabalarinin oldugu semtte derme catma leş bir ev buluyorlar
Konu sahibi senin nişanlının inadı,annenin dedigi olacak falan diye degil.
Kendi ailesine yakın oturmayacaksınız diye.
Yazik örf leri bozulacak
Hizmetci gelinleri olmayacak. Yönetemiyecekler. Cat kapı gelemeyecekler. Ondan bu öfke.
Annen az bile söylemiş ağzına sağlık teyzemin.

Kv o akrabalarin olduğu mahaleyi istediğinde kötü oluyor, ama gelin annesi bir ev için "ya bu ev olur, ya iş biter" demesi ağzina sağliklik oluyor öyle mi?

Ki kv'denin istediği ev, onun mahalesinde değil. Onun akrabasinin mahalesinde. Tavsiye verildi, bakildi. Hizmetçi isteseydi, ayni apartman yada ayni mahalede yaşardi.

Kv'de müstakil ev gösteriyor, tüh kaka oluyor, anne müstakil ev gösteriyor, sirin sempatik oluyor.

Konu sahibin nişanlisi ana kuzusu olabilir, bilmiyorum fakat konu sahibin kendisi cok fena bir ana kuzusu, cok belli.

Halen annesinin söylediklerini yanliş bulmuyor. Şimdi ev tutuldu da ne oldu? Herkes mutsuz. Adam nişanlisi ile artik yanliz kalmak bile istemiyor. Olsun bitsin diyor artik.

Değermiydi bu? Her iki tarafin aileside karişmamasi lazim. Konu sahibi bilerek annesini oraya götürdü, nişanliya baski uygulamak için. Gayesinede ulaşti. Ancak bence ev tamamda, evlilik mutsuz olur.

Kv o akrabalarin olduğu mahaleyi istediğinde kötü oluyor, ama gelin annesi bir ev için "ya bu ev olur, ya iş biter" demesi ağzina sağliklik oluyor öyle mi?

Ki kv'denin istediği ev, onun mahalesinde değil. Onun akrabasinin mahalesinde. Tavsiye verildi, bakildi. Hizmetçi isteseydi, ayni apartman yada ayni mahalede yaşardi.

Kv'de müstakil ev gösteriyor, tüh kaka oluyor, anne müstakil ev gösteriyor, sirin sempatik oluyor.

Konu sahibin nişanlisi ana kuzusu olabilir, bilmiyorum fakat konu sahibin kendisi cok fena bir ana kuzusu, cok belli.

Halen annesinin söylediklerini yanliş bulmuyor. Şimdi ev tutuldu da ne oldu? Herkes mutsuz. Adam nişanlisi ile artik yanliz kalmak bile istemiyor. Olsun bitsin diyor artik.

Değermiydi bu? Her iki tarafin aileside karişmamasi lazim. Konu sahibi bilerek annesini oraya götürdü, nişanliya baski uygulamak için. Gayesinede ulaşti. Ancak bence ev tamamda, evlilik mutsuz olur.

En basta ayni apartman istemisler zaten..kayinbaba daire vermis ,kabul etmeyince konu sahibi bu defa akraba mahallesi ayagi cekilmis. Bir de konu sahibinin 2. Baktığı ev kendi annesine yakin falan da degil sadece annesi begenmis. Belkide o nisanliya gereken cevabi anne vermiş. Nisanlisi neden eski pusku ev icin ısrar edipte daha gormedigi bir ev icin yok yok diye inat edip zar zor ikna oluyor
Belli iste aileye akrabaya yakin olmak icin

Ve hala diyor ki bizim dediğimiz ev oldu (benim demesi gerekirken)

Bizim dediğimiz ev oldu

En basta ayni apartman istemisler zaten..kayinbaba daire vermis ,kabul etmeyince konu sahibi bu defa akraba mahallesi ayagi cekilmis. Bir de konu sahibinin 2. Baktığı ev kendi annesine yakin falan da degil sadece annesi begenmis. Belkide o nisanliya gereken cevabi anne vermiş. Nisanlisi neden eski pusku ev icin ısrar edipte daha gormedigi bir ev icin yok yok diye inat edip zar zor ikna oluyor
Belli iste aileye akrabaya yakin olmak icin

Tamam ben kayin ailenin yaptigini dogru bulumuyorum fakat konu sahibinin yaptigi ve annesinin yaptigida tamamen yanlis. Sen "agzina saglik" diyorsun.

Bu iliskide 2 kisi olmali, konu sahibi ve nisanli. Aileler dahil olmamali. Olsa bile olumlu, yapici olmalari lazim. Konu sahibi kendi iliskisini kendisi yönetmesi lazim. Orda o evi isteyebilir fakat annesini sirf baski kurmak için götürmesi, ardindan annesinin o agir lafi söyleyip, nisanlisini korumamasi...

Yani bunlar bi ev için deger degil. Bak ev alindi sonunda, ama noldu, nisanli sogudu. Halbuki sadece ikisi gitselerdi kim bilir sorun olmazdi. Tatli dil ile anlatsaydi.

Ben ve esimde evlenmeden önce tartisiyorduk nerde yasayacagimizi. Iki aile buna asla dahil olmadi ama. Kendimiz ev bakmaya gittik, seçtik ve kontrati imzaladik. Esim o zaman konu sahibin yaptigini yapsa, kv'dem öyle bir laf dese, su an ben bu adam ile evli olmazdim.

O ayni laflari erkek tarafi etsi, linç oluru. Kiz tarafi edinci "agzina saglik". Yanlisa yanlis demek lazim.

Tamam ben kayin ailenin yaptigini dogru bulumuyorum fakat konu sahibinin yaptigi ve annesinin yaptigida tamamen yanlis. Sen "agzina saglik" diyorsun.

Bu iliskide 2 kisi olmali, konu sahibi ve nisanli. Aileler dahil olmamali. Olsa bile olumlu, yapici olmalari lazim. Konu sahibi kendi iliskisini kendisi yönetmesi lazim. Orda o evi isteyebilir fakat annesini sirf baski kurmak için götürmesi, ardindan annesinin o agir lafi söyleyip, nisanlisini korumamasi...

Yani bunlar bi ev için deger degil. Bak ev alindi sonunda, ama noldu, nisanli sogudu. Halbuki sadece ikisi gitselerdi kim bilir sorun olmazdi. Tatli dil ile anlatsaydi.

Ben ve esimde evlenmeden önce tartisiyorduk nerde yasayacagimizi. Iki aile buna asla dahil olmadi ama. Kendimiz ev bakmaya gittik, seçtik ve kontrati imzaladik. Esim o zaman konu sahibin yaptigini yapsa, kv'dem öyle bir laf dese, su an ben bu adam ile evli olmazdim.

O ayni laflari erkek tarafi etsi, linç oluru. Kiz tarafi edinci "agzina saglik". Yanlisa yanlis demek lazim.
Biz bu konuyu bir hafta öncesinden hatta bu tutulan ev daha ortada yokken konuştuk adam benim istemediğimi bile bile ben o evi tutacağım haberin olsun dedi. Ben yok desemde başka eve bakalım diye kaç defa söyledim. O da bana ya burası olur yada annesinin yaşadığı ilçede bir ev olur kararını ver dedi. Tamam annem yalnış yaptı ama o böyle söyleyince bu evde ortaya çıkınca bu eve bakalım dedim yok benim dediğim yerler olarak diretti. Yani bir inat uğruna buralara geldik biz.

Annesigilin orda tutsaydık her gün 6:20 gece otobüse binip 1 saat yol gelecektim ve 6 da binip 7 de evimde olacaktım kendisi 4 te çıkıyor işten ben 7 de anca evime gelebilecektim

Konu sahibesi beğenmiş evi ve ulaşım sıkıntısı cekilmeyecek bir ev demiş . Bence benim annemin dediği olmadı onun annesinin beğendiğini olacak diye düşünmüş nişanlısı. Eve bakma gereği bile duymadan dkabul etmemiş annesiyle alakasını olmadığı sadece bahane yarattığından kaynaklanıyor
Ne saçma bisi olmuş kusura bakmasin da bende nisanlimdaçalışıyoruz ev bakamiyoruz benim iş yerime yakın ev tutcaktik oda annemlere yakın yer annem babam gördü bize dedi nişanlım gelemedi ben gordum güzel dedim haftasonu hemen tuttuk bence bi kulp aramış ve bulmuş

Biz bu konuyu bir hafta öncesinden hatta bu tutulan ev daha ortada yokken konuştuk adam benim istemediğimi bile bile ben o evi tutacağım haberin olsun dedi. Ben yok desemde başka eve bakalım diye kaç defa söyledim. O da bana ya burası olur yada annesinin yaşadığı ilçede bir ev olur kararını ver dedi. Tamam annem yalnış yaptı ama o böyle söyleyince bu evde ortaya çıkınca bu eve bakalım dedim yok benim dediğim yerler olarak diretti. Yani bir inat uğruna buralara geldik biz.

Iyide, sende inat ediyorsun. Senin inatin onunkinden niye daha önemli? O bir ev için evet diyorsa, sende hayir diyorsun. Onun ailesi bir ev istiyorsa, senin ailende istiyor.

Yani ikinizde olgun degilsiniz. Ikinizde fazlasi ile ailenizi dinliyorsunuz ve kendi basiniza karar almayi bilmiyorsunuz. Ortam zaten gerginken gidip anneni götürdün ev bakmaya. Bu tür seyleri nisanlin ile kendin hal etmen lazim. Eger uzlasamiyorsaniz ayrilirsiniz zaten. Bunlari sen konusacaktin nisanlin ile, annen degil.

Annenin önünde nisanlini ezdirmen hos degil. Bunu ona layik görüyorsan, niye halen nisanlisin? Sen annen ile bir ev için baski kuruyorsun, o babasi ile kan tahlili için geliyor.

Bence ikinizde çok mutsuz olacaksiniz bu evlilikten. Cok fazla yüz göz olunmus, olgun davranilmiyor. Evlilikte ilk tartisma yine derhal ailelere yansir. Iyi düsün yani. Evlilik sadece ev, gelinlik degil. Bunlar gelip geçen seyler. Önemli olan anlasmak, hayata bakis, saygi sevgi,.. Bunlar ne kadar klise kelimeler olsada kesinlikle dogru seylerdir.

Anne olayi bitirmis evlilik olsa bile damat bunu yillarca kullanir artik yillarca surat eder durur.kayinvalideler yillarca gelinlere eziyet ediyorlar gelinler affedici olmak zorunda ama damatlar boyle degil anneniz kotu yapmis.

Ya bizde evlenirken yani nişanlı iken beraber gittik evi tuttuk kontrati verdik öyle haber verdik ailelere. Sonra da gösterdik. Ben zaten yapılması gerekenin bu oldugunu her zaman savunurum ama burda aileler mudahil olmus, keske olmasaymış tabi ama O kadin bu raddeye gelene kadar neler oldu cocuk daha evi görmeden yok bakmam yok gitmem oraya vs diyorsa ben olsam hemen çözerim olayı,evet ben konu sahibinin annesi gibi bir cevap vermem ama gereken ayari veririm. Evet biraz ağır olMus belki de. O konuda haklisiniz. Simdi yine mutsuz olmuşlar boyle ufak tefek seyler icin sorun cikmamali aslinda ufak tefek değil ev en onemli sey ben ilm evlwndigimde sirf ailelere yakin olmamak icin uzaktan ev tutmustum cok rezalet cektim ev yeniydi 0 di dubleksti ama neler cektim. Insallah mtlu olur konu sahibi

Ya bizde evlenirken yani nişanlı iken beraber gittik evi tuttuk kontrati verdik öyle haber verdik ailelere. Sonra da gösterdik. Ben zaten yapılması gerekenin bu oldugunu her zaman savunurum ama burda aileler mudahil olmus, keske olmasaymış tabi ama O kadin bu raddeye gelene kadar neler oldu cocuk daha evi görmeden yok bakmam yok gitmem oraya vs diyorsa ben olsam hemen çözerim olayı,evet ben konu sahibinin annesi gibi bir cevap vermem ama gereken ayari veririm. Evet biraz ağır olMus belki de. O konuda haklisiniz. Simdi yine mutsuz olmuşlar boyle ufak tefek seyler icin sorun cikmamali aslinda ufak tefek değil ev en onemli sey ben ilm evlwndigimde sirf ailelere yakin olmamak icin uzaktan ev tutmustum cok rezalet cektim ev yeniydi 0 di dubleksti ama neler cektim. Insallah mtlu olur konu sahibi

Iste o ayari gerekirse konu sahibi cekmeli, annesi degil. Dedigim gibi, bizdede ayni sorun olmustu. Annem asla dahil olmamisti. Kendisi demisti, ben en ufak birsey dersem yine yanlis anlasilir diye. Ve hakli. Sonunda kendimiz sorunu çözmüstük. Ikimizde ailelerimizi dahil etseydik çok farkli ve kötü sonuçlar ortaya çikacakti.

Ondan dolayi diyorum, ikiside olgun degil. Ikiside annelerin agzina bakiyorlar, sorunlarina dahil ediyorlar ve kendi basina çözmüyorlar. Hadi diyelim olgun degiller, eh anne babada degil. O anne kizini korumak istese, çok farkli bir sekilde damata yaklasirdi. Derdi üzüm degil, bagciyi dövmek annenin. "Ben burdayim" demek.

Yani ev önemli evet fakat aile ve ego savasina döndü olay. Cok yazik. Elbette bende umarim konu sahibi mutlu olur diye fakat pek sanmam.

Bi kere annenin dediği yanlış siz çocuk değilsiniz nişanlınızda eğer görücü usulü değilseniz siz karar verdiniz ayrılmakta evlenmekte karar size düşer bnm annemde biz nişanlıyken buna benzer bir laf etmişti bn kızmıştım anneme sana düşmez bunun kararını bn veririm demiştim nişanlınız kendince haklı.ev konusuna gelince nişanlınızın ailesi gelince oturun konusun iki evde olmayacak başka bakıcaz diyin en mantıklı yol bu bana göre

Ne saçma bisi olmuş kusura bakmasin da bende nisanlimdaçalışıyoruz ev bakamiyoruz benim iş yerime yakın ev tutcaktik oda annemlere yakın yer annem babam gördü bize dedi nişanlım gelemedi ben gordum güzel dedim haftasonu hemen tuttuk bence bi kulp aramış ve bulmuş
Noldu son durum ne yaptiniz merak ettim?

Bana kayınvalidem “ya bu ev olacak ya bu iş biter.” deseydi yemin ederim suratına bakmazdım oğlu annesini tutsaydı evlenmekten vazgeçerdim . Kusura bakmayın, indirim için vs. gelmiş olmamış hiç.

Her dugunde aslinda olur oyle tartisma gerginlikler ama su varki nisanliniz akrabalrina yakin olan evi istiyor anneniz eve yorum yapma hakki tabikide var onu cekemiyor oyle bi terbiyesizlik yapiyor hadi sizi gecin anneniz yani aslinda ilerisi suan gozukuyor ama cogu insan hersey hazirken ayrilmaz ama ben olsam ayrilirdim. Yaptiklari ayip ilerde demekki annenize terbiyesizlik yapabilir gormezden gelebilir ve sizin isteklerinizi onemsemeZ benim bildigim evi mantik dahilinde oldugu surece kadin secer sonucta ev daha cok kadini ilgilendiren biyer erkelere onemli degil ev olsun yeter modundalar o buyuk ihtimal akrabalri oldugu icin orayi istiyor buda sıkinti

Back
X