Düğün yapmadan evlenmek

IncIpek04

Güzel günler yakındır
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
5.659
7.052
198
Merhaba arkadaşlar 7 yıldır devam eden bir ilişkim var. Sevdiğim suan askerde astegmen inşallah seneye mayis gibi gelecek. Seneye yazın evlenmeyi düşünüyoruz. Fakat ikimizde düğünlerden hoslanmiyoruz. Ben bu konuyu iyice düşündüm güzel bir kına gecesi ardindan sadece yakin akrabalari çağırdığımiz bir nikah, dis fotograf çekimi olsun istiyorum. Nikahta gelinlik giymek istiyorum zaten kina gecesinde de eğlenmis olacağız. Yaşadığımız şehirde çok fazla akrabamiz yok oyle pek bi takı da olmaz zaten. Bir gece için çok fazla masraf gibi geliyor onun yerine güzel bir balayı yaşamak istiyorum belki yurtdışı bile olabilir. Bu şekilde evlenenler var mi veya etrafında boyle yapanlar ? Sizin dusuncelerinizi de merak ediyorum. Sizce ailemizi ikna edebilir miyiz ikimizde evin en büyük çocuklariyiz ve ilk evlenecek çocuklariyiz.

Ben de sevmiyorum düğünleri
Biz en yakınlarımızla kutlama gibi bir düğün yapmıştık.
O konseptte olursa hem siz hem aileler karşı çıkmazlar sanırım.

Ben de nişan/söz ve kınadan fedakarlık edip küçük de olsa bir düğün yapmak isterdim.

Bahçesi olan bir tanıdığınız varsa onun bahçesinde çimenlerde mis gibi masrafsız kır düğünü yapabilirsiniz:)

Ben düşüncenizi makul buldum düğün vs sevmeyen biri olarak ama aileler bazen herşeye karışıyor bu yüzden kararınızı verdikten sonra durumu onlara bildirin ve geri adım atmayın.

Ben varım.
Biz düğün istemedik. Hem ailelerimizin maddi durumları iyi değildi. Hem de bir gün için o kadar borca girmek istemedik. Onun yerine ev almayı tercih ettik. Borca gireceksek değsin bari dedik.
Zaten düğün olsa da pek gelen olmayacaktı. İkimizde memuruz. Görev yaptığımız şehirde nikahımızı kıydık.
Düğün yapmak istesek bu sefer iki tarafın ailesi memlekette düğün isterdi. İki düğün masrafını hiç kaldıramazdık.
Sabahtan gittim saçımı yaptırdım. Gelinliğimi giydim. Salona gittim. Öğlen nikahımız kıyıldı. Nikah sonrası yemek verdik gelenlere. Takı takanlar taktı. Akşam 5te gelinlik üzerimden çıktı. Evime girdim. Çokta rahat oldu.
Ailelerde ilk düğün istediler. Daha doğrusu eşimin ailesi.
"Niye düğün yapmıyosunuz?" Vs dediler. Eşimde o zaman parayı verin yapalım dedi. Geri kaçtılar.
Bizim tarafta babamlar bişey demedi.
Amcam biraz tatava yaptı.
Babamda onlar öyle uygun görmüş dedi susturdu.
Ama aylar sonra keşke düğün yapsaydınız diye bi içerledi ama iş işten geçmişti.
Gerçekçi olmak lazım.
Cebimize giren para belli. Boş yere 50-60binlik masrafa girmek istemedik. Ha çok param olsaydı. Yada ailemin durumu iyi olsaydı düğün yapar mıydım? Yapardım. Yalan değil. Ama böyle de pişman değilim.

Nikahla evlenen çok tanıdığım oldu. Ben 2 düğünle evlendim baş ağrısı oldu ve hiçte eğlenceli değildi. Bazıları çok eğleniyor tabi ama siz daha ıyı bılırsınız istemıyorsanız gerekli değil.

Gercekten dugunnisteyip istemediginizi kendinize sorun sonradan icinizde kalmasin eger maddi olarak dusunuyorsaniz simdi gelinler once gelinlikle cikiyor sonrasinda bindalli giyip kina yakiliyor ikisi bir gecede bitmis oluyor(genellikle iki yerde dugun yapilacaksa)

Ben de böyle evlendim gibi bir şey, durumumuzun çoook altında bir düğün yaptık,nikahı ayrı yaptık ve Büyük Ada'da dış çekim yaptırdık. Nikahtan sonra da sadece aile olarak yemeğe gittik. Düğün 3bine de yapılır,ucuz bir düğün yapın yaşlıların gönlü olsun, limonata çerez.
Bizim nikah+yemek düğünden pahalıya geldi, hangi şehirdesiniz?

Nikah ile evlendim.. Gelinlik giydim. Zaten nikah daireleri bunu organize ediyorlar. Memur nikahimizi kıydı 5 dk sürdü görevliler bizi hemen diğer kapıdan bir yere çıkardılar. Ve orda takı takıldı. Artik nikah daireleri de organize zaten. Bizim nikah videomuz resimlerimiz vs herşeyimiz var. Biz dışarda da cektirdik resim ayrı olarak .

Düğün yapana kadar böyle olması daha iyi.

ikimizin ailesi de biz de Izmir'de yaşıyoruz

Eltim istemedi çokta kararliydi ama sonra cok pisman oldu.Burnunda getirdi esinin adamin da suçu yoktu yani.Kaynanama cok israr etmiş yapalim diye dinlememisler yillar sonra bir kavgada dugunle mi geldim sanki degerim olsun dedi.Bende dugun tadinda bir kina ertesi gunde dugun yaptim mis gibiydi hatiralarim var olumlu olumsuz

Düşüncelerinizi belirttiğiniz için çok teşekkür ederim. Düğün bana hep boş iş kalabalik gürültü olarak geliyordu. Eğer düğünum olmazsa içimde kalacağını hiç sanmıyorum. Onun yerine yurtdisina gitmek istiyorum. bir gece için dünyanın masrafini yapip Antalya'ya gidersem o zaman pişman olurum gibi geliyor inşallah aileleri de ikna edebiliriz :)

Helal olsun ikna edebilirseniz .Bizde asla kabul görmeyen birseydir cunku teklif dahi edinilemez .Ama mutlaka oynayin gelinliginizle tek tavsiyem bu

ikimizin ailesi de biz de Izmir'de yaşıyoruz
İşte büyük şehir olunca düğün doğal olarak pahalı oluyor, anladım şimdi. Öğretmen Evinde yapın, en ucuzunda, yurtdışı balayı zaten minimum 15bin, vizesi, uçağı, balayı odasına yakın bir oda, transfer vb. Beş binlik bir düğün devede kulak kalır. Ben gelinliğimi Oleg den almıştım sadece nikah olacak diye, ondan da çok memnun kaldım bu arada. Moda evlerinde bel sürümeye gerek yok bin-iki bine mis gibi gelinlik.
Evlilik işinde ekonomi profesörü oldum

Canım biz de Avusturya'ya gittik balayı gibi, yaptığımız düğün parası uçak biletleri ve iki gece konaklaması kadardı, sonra düğün aklında kalmasın, kardeşler düğün salonunda patlat bi konfeti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…