Düğün yapmadan evlenmek

Bencede düğün gereksiz masraf kazanan taraf sadece salon çalgıcısı vs okadar tantana 1 gün için oda unutup gidiyor istediği kadar muhteşem mükemmel dugun olsun unutulp gidioyr geride kalan elde avucta kalmayan paralar vs bence bu düğün olayini büyültmeseler gençlerde rahat borçsuz evlenebilseler gönlünce

Bende nikah yaptım ve iyi ki de düğün olayına girmemişim diyorum nikahtan 2 gün önce organizasyon şirketiyle anlaşıp çok ama çok güzel bir kına gecesi yaptık sadece bayanlar arasında çnkü eşimin ailesi tutucu ki bencede kınaya erkek dahil etmek cok saçma olurdu acayip rahat ettim testiyi kaynanama kırdım her gelen böyle güzel kına gecesi görmedik dedi oynamayan kalmadı ve şubat ayında olmasına rağmen kalabalıktı. Nikah günü yine kalabalıktı kış olmasına rağmen ve takım ailem hiç düğünlere vs gitmemesine rağmen 35 bin falan oldu herşeyiyle.nikahtan sonra fotoğraf çekimi için koç müzesine gittik çekimi yaptık akşamında imam nikahını kıyıp evimize gçtik o kadar zahmetsiz ki ne oran buran ağrıo bilmem ne hiç gerek yok ben zaten istemiyordum düğün pişman olur muyum diye düşünmedim değil ama pişman değilim şimdi altınlarla kendimize göre araba aldık evimiz var cok şükür borcumuz olmadı ( bu arada gelinliğimi ne cesaret diyeceksin yurtdışından 1500 tl ye aldım tabi ki nikahımda gelinlik giydim bunu herkes yaşamalı)

biz de sadece nikah yaptik,gereksiz kuru gurultu oldugunu dusunuyoruz dugunlerin,ama etrafi cok takan biriysen dusun derim cunku bosbogaz insanlar susnuyorlar,benim gibi onlari ciddiye almiycaksan tika kulaklarini yap nikahini dis cekimini

Ben de düğün yapmamıştım. Onun yerine 2 saatlik kokteyl yapmıştım, belediyenin kokteyl salonlarında. Nikah dairesi ile yan yana idi zaten. Salona müzikle çiçekler arasında girmiştik, masanın arka tarafı ışıklı iplerle süslü idi. Nikah memuru gelmişti, sonra pasta kesimi, sonra takı töreni, sonra misafirleri dolaştık, hoşgeldin demeye. Bu arada masalarda ikramlar vardı, herkes oradan yedi. Tek zorluk yaşlılar için ayırdığımız masa ve sandalyeli bölümü gören herkesin sandalye istemesi idi.

Şimdi boşanmış bir kadın olarak iyi ki düğün yapmamışım diyorum. Yapsaydım yemekli olacaktı zaten, bir dünya masraf olacaktı. Biten evliliğime ilaveten bir de masrafa ağlayacaktım

Hayalim buydu ama olmadi gereksiz dugun masrafi ve takilanlarin ona gitmesi... Hic bir zaman dugun mantigini anlayamadim. Taki takip karsiligini beklemek kadar sacma bisey yok. Baskasina takacagina at bi koseye gelecekte cocuguna ver. En dogrusunu yaparsin. Emin ol istemedigin dugunu herkes unutur ama senin icinde aci olarak kalir. Benim oyle oldu cunku.

En guzeli. Nikah ve sonrasinda ufak bir kafede eglencede duzenleyebilirsiniz. Yada kinaya erkek karistirabilirsiniz cok istrlerse. İkinizde ayni fikirdeyseniz sileleriniz mecburen ayak uydurur.

Düğünlerden nefret eden birisi olarak 2 tane düğün yaptık. Biri benim memleketimde, diğeri eşimin memleketinde.
İkisinde de misafir gibiydim, hiç benlik bişey değildi yani, tamamen ailelerin gönlü olsun diye. Videoları bile açıp baştan sona izlemişliğim yok. Gelin ne derse o olmalı normalde ama, anormal derecede düğün isteyen aileler olunca, onların hevesini kıramıyorsun. Ben yapabilseydim sadece nikah çok mutlu olurdum, siz yapabiliyorsanız yapın bence, gereksiz masraf.

Ben mesela sirf adet yerini bulsun diye evde kina gecesi yapmayi dusunuyorum .Dugun yapmam nikah olur bizimde oyle kalabalik cevremiz yok tabi daha aday yok ortada olursa oyle olacak sevmiyorum zaten dugunleri .

Merhabalar, sanırım sizi rahatlatacak cevaplar geliyor.

Ben de düğünsüz evlendim. Arzumuz bu yönde oldu, ailelerden de baskı görmedik. Ben kına gecesi de yapmadım. Sevmiyorum çünkü bu tip şeyleri. Ama bir gece önce kız arkadaşlarımla eğlendik bir yere gidip. Balayı için yurt dışına çıktık. Dış çekimimiz de oldu, yarısında "yeter nolur manyak mıyız biz dağ bayır, ot, deniz" dedim. O da sıkıcı bir şeymiş. Gerçekten sevmediğinize eminseniz içinizde kalmaz. Ben düğüne gidince içimden "allam iyi ki yapmamışım" diyorum sonra takı kuyruğuna girip ufaktan kaçıyorum :)

Ben sadece nikahla evlenenlerdenim. Aileler düğün deyince istemediğimiz bir şey için para harcayamayız istiyorsanız masrafları siz karşılarsınız dedik ve bir daha konu açılmadı. Düğün yapsak gelen çok olurdu. Nikahta çok kalabalıktı zaten çekemezdim ben. Birgün bile pişmanlığını yaşamadım. Hiç bana göre şeyler değil. Hiç bir düğüne gidipte çok eğlendim dediğimi hatırlamıyorum zaten. Siz pişman olmam diyorsanız yapmayın. Balayına para harcamak daha mantıklı bencede.

Ben varim,ustelik kina da yapmadim cunku sevmiyorum o tarz eglenceleri.. onun yerine yurt disina balayina gidin sahane oluyor, baskalarini degil kendinizi eglendirmis oluyorsunuz

ben 12 senelik evliyim ..sade bir nikah oldu arkasından akşam yakın akraba ve dostlarımıza boğazda yemek daveti verdik .hem şık hem güzel oldu..şimdi evlensem yine bu şekilde yapardım

Nekadar güzel böyle evlendin yalnız boşanma olayina üzüldüm arkadaşım Rabbim hakkında en iyisini en güzel şeyleri nasip etsin hayatinda inşallah amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…