• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün yapmadan evlenmek

ben 12 senelik evliyim ..sade bir nikah oldu arkasından akşam yakın akraba ve dostlarımıza boğazda yemek daveti verdik .hem şık hem güzel oldu..şimdi evlensem yine bu şekilde yapardım
Etraf ne der korkusu ile altindan kalkamayacak borç ile şah şahali düğün gereksiz masraf diyorumki ne gerek var bunca tantanaya ?

Etraf ne der korkusu ile altindan kalkamayacak borç ile şah şahali düğün gereksiz masraf diyorumki ne gerek var bunca tantanaya ?

aynen öyle... durumumuz olmasaydı sadece nikah olurdu...o düğün borçları birçok çiftin en güzel geçirmeleri gereken yeni evlilik dönemlerini zehir ediyor ..araya tartışmalar giriyor..

Merhaba arkadaşlar 7 yıldır devam eden bir ilişkim var. Sevdiğim suan askerde astegmen inşallah seneye mayis gibi gelecek. Seneye yazın evlenmeyi düşünüyoruz. Fakat ikimizde düğünlerden hoslanmiyoruz. Ben bu konuyu iyice düşündüm güzel bir kına gecesi ardindan sadece yakin akrabalari çağırdığımiz bir nikah, dis fotograf çekimi olsun istiyorum. Nikahta gelinlik giymek istiyorum zaten kina gecesinde de eğlenmis olacağız. Yaşadığımız şehirde çok fazla akrabamiz yok oyle pek bi takı da olmaz zaten. Bir gece için çok fazla masraf gibi geliyor onun yerine güzel bir balayı yaşamak istiyorum belki yurtdışı bile olabilir. Bu şekilde evlenenler var mi veya etrafında boyle yapanlar ? Sizin dusuncelerinizi de merak ediyorum. Sizce ailemizi ikna edebilir miyiz ikimizde evin en büyük çocuklariyiz ve ilk evlenecek çocuklariyiz.

düğün kadar saçma bişey yok
hele ki müzik, gürültü vs hoşlanmıyosanız bence doğru karar
bi sürü tantana ya düğün

ben yapmadım
pişman değilim.

Bana kalsa ben de öyle isterim ama işte ailelerin özendiği öyle şeyler var ki, bir gün dişimi sıkıp katlanacağım evlendiğimde. Çok kırılmayacaklarsa düğünsüz de olur çok da güzel olur.

Benim elimde olsa bende öyle evlenirdim ama eşimin ailesi ille de yemekli düğün olacak diye tutturdular. Bence en güzeli en mantıklısı

Nikahta da takı töreni yaparsınız. Eşimin il arkadaşlarının çoğu öyle yaptı, gittik takımızı taktık dağıldık. Çok da güzel oldu.

Bence en mantiklisini yaparsiniz.
Zamaninda aynisini istedim ben de ama kv kesinlikle kabul etmedi altin takilmaz diye :işsiz:
Esimi kirmamak adina mecburen kabul ettim.
Gereksiz curcuna bana gore.

Ben de varım. Güzel bir kına gecesi yaptım çok ta eğlendim. Daha sonra kokteylli bir nilah ve nikahın ardından yakın arkdaşlar ve kuzenlerle eğlenmeye gittik. Dış çekimimi de balayından sonraya bıraktım. O gün çok rahat geçti benim için.hayalimde hep kır düğünü vardı salonda asla düğün yapmam diyordum.kır düğünü için rakamlar uçunca bizde böyle yaptık güzel de oldu.

Merhaba arkadaşlar 7 yıldır devam eden bir ilişkim var. Sevdiğim suan askerde astegmen inşallah seneye mayis gibi gelecek. Seneye yazın evlenmeyi düşünüyoruz. Fakat ikimizde düğünlerden hoslanmiyoruz. Ben bu konuyu iyice düşündüm güzel bir kına gecesi ardindan sadece yakin akrabalari çağırdığımiz bir nikah, dis fotograf çekimi olsun istiyorum. Nikahta gelinlik giymek istiyorum zaten kina gecesinde de eğlenmis olacağız. Yaşadığımız şehirde çok fazla akrabamiz yok oyle pek bi takı da olmaz zaten. Bir gece için çok fazla masraf gibi geliyor onun yerine güzel bir balayı yaşamak istiyorum belki yurtdışı bile olabilir. Bu şekilde evlenenler var mi veya etrafında boyle yapanlar ? Sizin dusuncelerinizi de merak ediyorum. Sizce ailemizi ikna edebilir miyiz ikimizde evin en büyük çocuklariyiz ve ilk evlenecek çocuklariyiz.

Bence gayet güzel düşünmüşsünüz. Hem fazla akraba çevre de yoksa boşa düğün masrafına gerek yok.
Ben de normalde düğünlerden hiç haz etmezdim. Sadece yakın çevre, 1. derece akrabalarla kır düğünü yaptık. 325-375 arası kişi oldu. Gayet sade, keyifli bir düğün oldu. Biz bu süreçte ailelerimize belirlediğimiz yeri söyledik ve tarih konusunda ortak karar aldık. Siz net olursanız aileleri ikna gibi bir duruma gerek kalmaz.

Aileninizn sizi ne kadr dinlediğiyle ilgili bu bence:) yani bizimkiler herşeyi benm istediğim gibi yaptı ama eşimin ailesi biraz baskın karaktr olduğu için oğullarını zorladılar. Bence çok güzel düşünmüşsünz tuhaf olan bişy yok ve evlenck olan sizsiniz. İnş herşy dilediğinizce olup mutlu mesut bir ömür yaşarsınız:)

:KK25:Merhaba, ben varım.
Hatta ben gelinlikte giymedim.
Toplamda 5-6 kişiydik, nikah salonunu da ücretsiz verdiler bu yüzden.
Sade bir kıyafet, nikah sonrası yemek ve gezmek.
Hiç hayalim olmadı öyle şatafatlı düğünler. Hep saçma bulmuşumdur.

Herkes çok güzel şeyler yazmış. Hepinizin cevabı içimi rahatlattı. Benim çevremde böyle evlenecek olan bir kişi var o yüzden sordum ve görüyorum ki birçok kişi böyle evlenmiş. Sizlerin de cevaplarıni görünce daha da kafama yattı kesinlikle dugunsuz olmasi için elimddn geleni yapacağım :halay:

Hayallerimde çok güzel 250 kişilik bir düğün var ama yemekli güzel bir yerde olmayacaksa hiç olmasın nikah yeterli mantığındayım. Ama doğruyu söyleyim benim içimde kalır düğün yapmazsam.

Ikinizin de istegi buysa gayet mantikli tabi ki. Olur, cok da keyifli olur hem de :)
Benim kendi adima dugunum olmustu, kimseyi takmadan en cok da ben eglenmistim :) dugunum oldugu icin pisman degilim, ama olmasaydi sizin planladiginiz gibi evlenseydim de pisman olmazdim, uzulmezdim.

Ben de varım. Güzel bir kına gecesi sonraki gün dış çekim ve nikah yaptık.
Pişman mıyım ? hayır , iyiki böyle yaptık diyorum. Zaten benim isteğinde bu şekilde olması.

ilerde pisman olursun ne kadar sevmiyorum dersen de sonra aklına gelir cokkkkkkkkkkk üzülürsün dügünsüz gelin olmaz artık insanlar 2 ciye bile evlense dügün yapıyo senin neyin eksik neden yapmayasın fazrzet eglence yani takıda zaman kaybederim sadece eglence diyosan ya masa gezersin yada koyarsın oraya bi kutu herkez atsın ama ailende vars onları yuz üstü bırakma

her anne bana kızını dügünle evlendirmek ister

Ben de nişan/söz ve kınadan fedakarlık edip küçük de olsa bir düğün yapmak isterdim.

Bahçesi olan bir tanıdığınız varsa onun bahçesinde çimenlerde mis gibi masrafsız kır düğünü yapabilirsiniz:)
Bahcesinde cim olan bir evde oturuyor olsaydiniz bunu teklif dahi etmezdiniz emin olun:) benim bi akrabam arkadasim rica etse hayir derim cunku aylardir cimleri adam etmek icin ustune bile basmiyoruz. O kadar kisi cignedikten sonra geride cim kalmaz :) halka acik park bahce dekiler ne kullaniyor cok merak ediyorum heryer yemyesil:)
Saka bi yana ben kina gecesi kendi memleketimde muzikli eglenceli yaptim. beyaz abiye giydim gelinlik gibiydi. Ertesi haftasonu da baska sehirde oturdugumux icin nikah yaptim. Onda bile yoruldum yani. Bence en guzeli hem kimsenin icinde gobek atmasi kalmadi hem de kucuk capta oldu masraf olmadi. Biz de yurtdisinda tatil yaptik cok guzel oldu. Gelinlik ve damatligi bile odunc bulduk. Ha istesem vakkodan da alamaz miydim alirdim, guzel bi mekanda dugun fe yapardim ama hem bir ikinci el araba parasi harcayip hem de kimseyi memnun edemeyecegimin bilincinde olarak hareket ettim. Zaten dugun sevmem. Ciftetelliden hazzetmem ankara havasinda kusarim. E anne babamin koyunun davetli oldugu dugunde caz calamayacagim icin ,dugunde kimseye cocuklarinizi getirmeyin diyemeyecegim icin, kisacasi istedigim dugun olmayacaksa hic olmasin dedim. Iyi ki demisim. Maksat evlenmek ya. Esim diyebilmek. Yoksa elbise caput hepsi teferruat:)

Bahcesinde cim olan bir evde oturuyor olsaydiniz bunu teklif dahi etmezdiniz emin olun:) benim bi akrabam arkadasim rica etse hayir derim cunku aylardir cimleri adam etmek icin ustune bile basmiyoruz. O kadar kisi cignedikten sonra geride cim kalmaz :) halka acik park bahce dekiler ne kullaniyor cok merak ediyorum heryer yemyesil:)
Saka bi yana ben kina gecesi kendi memleketimde muzikli eglenceli yaptim. beyaz abiye giydim gelinlik gibiydi. Ertesi haftasonu da baska sehirde oturdugumux icin nikah yaptim. Onda bile yoruldum yani. Bence en guzeli hem kimsenin icinde gobek atmasi kalmadi hem de kucuk capta oldu masraf olmadi. Biz de yurtdisinda tatil yaptik cok guzel oldu. Gelinlik ve damatligi bile odunc bulduk. Ha istesem vakkodan da alamaz miydim alirdim, guzel bi mekanda dugun fe yapardim ama hem bir ikinci el araba parasi harcayip hem de kimseyi memnun edemeyecegimin bilincinde olarak hareket ettim. Zaten dugun sevmem. Ciftetelliden hazzetmem ankara havasinda kusarim. E anne babamin koyunun davetli oldugu dugunde caz calamayacagim icin ,dugunde kimseye cocuklarinizi getirmeyin diyemeyecegim icin, kisacasi istedigim dugun olmayacaksa hic olmasin dedim. Iyi ki demisim. Maksat evlenmek ya. Esim diyebilmek. Yoksa elbise caput hepsi teferruat:)
Yorumunuz için çok teşekkür beni çok güldürdün kesinlikle en önemli sevdiğin kisiyle beraber olmak :)

Back
X