Düğün Yapmama Kararı

misslola35

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
460
388
33
Hanımlar iyi akşamlar.
Sevdiğim insanla evlilik kararı aldık ve ekim ayında nikah için gün aldık.
Benim bu zamana kadar hiç düğün,gelinlik gibi bir hayalim olmadı. O stresle uğraşabilecek potansiyelde biri değilim ben. Hem ailevi durumum yüzünden de olmaması hemde aile geleneklerimizde kız değerli veönemli olduğu ve evden gittiği için düğün yapılması çok iyi karşılanmaz, bundan dolayı nikahtan sonra uygun bir yerde yemek verelim eşe dosta diye anlaştık nişanlımla.
Ama dün ailelerimize kararımızı bildirince resmen kıyamet koptu, hatta benim bu konudaki tutumumu bilen annem bile konuşmuyor benimle ki ben düğün konusundaki görüşlerimi de sürekli belirtirdim.
Müstakbel kayınvalidem gerekirse iki düğün yaparız diyor, diyorum eee bizim zaten düğün yapmamız tuhaf kaçacak diyorum.
Kayınbabam hayatta böyle bir şeyi kabul etmem diye inada bindirdi.
Nişanlım da bu bizim ortak kararımız, düğin olacak diye koşuşturup o gün kendim bir şey anlamadıktan sonra ne anlamı var düğünün dedi.
Uzun lafın kısası epey sitemler işittik ve beni en iyi bilen annem bile konuşmuyor benimle. Diğer tarafta da durum aynıymış ama kararımızdan ödün verirsek sonu gelmeyecek gibi geliyor.
Öneriniz var mı hanımlar?

Nişanlınızla omuz omuza verip kararlılığınızı sürdürün bir noktada pes ederler. Biz de eşimle benzet yollardan geçtik o annesinin ağzına bakıp fikir değiştirdi her detay sürüm sürüm süründü istemediği için kendi de ilgilenmedi gün sonunda gerçekleşen olay da kimseyi tatmin etmedi kv bir sürü laf etti ki yok uzaktan gelenlere otobüs otel tutmamışız vs vs şakın taviz vermeyin ikiniz de

ne iyi kv ve kp varmis

Sizin doğru olmanız bazen doğru değil
Kabul görmüş yanlışları istesekte düzeltimiyoruz düzeltmeyi bırakın tepki alıp eleştiriliyoruz yada dışlanıyoruz
Eğer karşı koyacak cesaretiniz ve iradeniz varsa şimdiden tebrik ederim

biz de nikah+yakın dostlarımızla yemek organize etmiştik,
sonra aileler ayıldı bayıldı, ayrı ayrı 2 düğün de onlar yaptı, biz her ikisine de misafir gibi katılıp takılarımızı toplayıp çıktık düğün davetiyelerimi bile görmemiştim o derece..
baktınız çok ısrarcılar, siz yapın biz geliriz diyip çıkın işin içinden, ne yapıyorlarsa yapsınlar siz 2 saat takılırsınız diğer misafirler gibi, bazen aileleri kırmaya değmiyor.

Kararlı olun .
En güzel kararı almışsınız aslında .
Benimde hayalimde kır yerinde nikah ve sadece ilk dans var o kadar . herkesin tercihidir sonuçta ömür boyu küs kalacak değiller size

Bu konuda verilecek olan taviz bana çok uçuk gelmiyor. Sonuçta aileler de istiyor ki en güzeli olsun. Bu eşyalarına veya gelinligine hatta evine karsmalarina taviz vermen demek değil. Bence kırmayın aileleri. Ama sadece bu konuda.

Bu bir taviz degil bence. Bu cok dip nokta. Evlenen insanlarin cogu dugun yapar. Ve aileler bunun hayaliyle buyutur bazen cocuklarini. Bende sizin gibi dusunuyordum. Millet eglenecek bana yorgunlugu kalacak. Ama tabiki kimse kabul etmedi. Dugun oldu. Cok guzel oldu. Unutulmaz bir ani oldu. Kirmayin bence bu guzel gunlerde kimseyi. Herkesin en mutlu gunleri olacakken kuslukle son bulmasin olaylar.

Çok güzel bir karar almışsınız tebrik ederim. Keşke ben de yapmasaymisim 1 gr eğlenmedim.Bence bir süre sonra aileler bu fikri kabullenir kararinizin arkasında durun

ben dugun yapmadim ah keske yapsaydim demiyorumda ailelerin boyle seylere saygi duymasi gerekli cunku en onemli aniniz ve baskasinin etkisinde kalip verdiginiz her karardan sonra pisman oluyorsunuz misal ben hep daha duz bir gelinlik isterdim ama cevrem kabarik da kabarik diye tutturdu kandim:) ama simdi keske istedigim olsaydi diyorum evlenen sizsiniz nasil isterseniz hersey oyle olmali

Ben de düğünü gereksiz göremlerdendim, ailelerimizi düşündüğümüz için yaptık. İyi ki de kimseyi kırmamışız yapmışız. Bir gececik yapın gitsin ne var bunda büyütecek? Sonra yapmazsanız içinizden pişmanlık sizi yer, benden söylemesi.

Ben en başından beri istemiyordum düğün durumunu. Bu konuyu nişanlımla ilk konuştuğumda sen nasıl istersen öyle olsun ama pişman olmaz mısın, içinde ukde kalmaz mı dedi, bende hayır dedim, o zaman düğün yapmayız dedi.
Akşam ne yapacağımız hakkında konuşurken ben elalemin keyfi için değil bizim keyfimiz için düğün yaparsam yaparım, bizim dışımızda kimsenin haddine düşmez diye köpürdü.
Maddiyat konusunu bahane edemiyoruz, ikimizin durumu da çok şükür düğün yapabilecek kadar iyi.
Ama düğün stresini yaşamaktansa hiç yapmayıp nikah sonrası işinden yıllık izniyle birleştirip balayı tatilini uzatmak daha mantıklı geliyor ikimize ama bunu ailelere anlatmanın bu kadar zor olacağını tahmin etmedik, edemedik.

Sorum olucak: düğün stresi nasil oluyor?
Ben almanyada yaşıyorum. Ve nedime olarak en az 10 düğün hazirladim (yaş 30 olunca errafda bekar kalmiyor)

-internetden mekan seçdim
-yemek secdim
-pasta sipariş verdim
- facebook üzerinden kosmetik ve sac yapan bayan ayarladim (eve geldi)
- yine internetden davetiye ve hediyelik sipariş etdim

Gelin sadece gelinlik almaya gitdi.

Zaten hevesli değilseniz, ve incik cincik geçmiş 40 yilin düğün konseptlerini analiz edip kendinize imaj yaratmak ugruna kanser olmak niyetinde degilseniz ve maddi acidan darlik icinde degilseniz bence düğün cok kolay

Not: ben sade nikahla evlenicem

biz düğün yapamayız, istemediğimiz birşey için bütçe ayırmak mantıklı gelmiyor diyin. aileler biz karşılarız derler mi?

aile geleneklerimizde kız değerli veönemli olduğu ve evden gittiği için düğün yapılması çok iyi karşılanmaz,

Benim anlamadigim boyle bir geleneginiz varsa anneniz niye küstü? ben de istemiyordum ama esimin ailesi düğünsüz nasil olur ki filan dedi. Karsi cikmadilar ama iclerine sinenin düğün olduğunu fark edince iyi bari yapalim dedik ve hayatımın en eğlenceli gecesi oldu. Bu kadar istiyorlarsa modifiye ederek bir sey duzenleyebilirsiniz. Atiyorum anam babam dugun salonunda degil de kirda bagda bahcede kokteyl tarzinda. Bence düğün islerinde ailelerin de soz hakkı yarı yarıya var. Ama ille istemiyorsanız net tavir gösterirseniz kabul etmek durumunda kalırlar. Evlatliktan reddedecek halleri yok ya.

Biz oldu bittiye getirdik ,herseyi hazirladik ,anne babalar tanisacak gibi mekana gittik ,2 tarafinkilerde yasli ,
50 ye cok yakin arkadas kardes akraba ,
Hemen arka oda da giyilen bir gelinlik kiyilan nikah ve yemek oldu :))
Saskinliktan kriz cikamadi :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…