- 4 Nisan 2017
- 2.027
- 5.502
- 108
- Konu Sahibi misslola35
-
Sorum olucak: düğün stresi nasil oluyor?
Ben almanyada yaşıyorum. Ve nedime olarak en az 10 düğün hazirladim (yaş 30 olunca errafda bekar kalmiyor)
-internetden mekan seçdim
-yemek secdim
-pasta sipariş verdim
- facebook üzerinden kosmetik ve sac yapan bayan ayarladim (eve geldi)
- yine internetden davetiye ve hediyelik sipariş etdim
Gelin sadece gelinlik almaya gitdi.
Zaten hevesli değilseniz, ve incik cincik geçmiş 40 yilin düğün konseptlerini analiz edip kendinize imaj yaratmak ugruna kanser olmak niyetinde degilseniz ve maddi acidan darlik icinde degilseniz bence düğün cok kolay
Not: ben sade nikahla evlenicem
Düğün yapın, ucuz bi düğün, valla bende evladım evlenecek olsa evimi satar düğününü yaparım, ele güne karşı bi oynamayacak mıyım gelinimle/damadımla. Yaşlılar çok haklı, böyle asi gençleri sevmemNişanlınızla omuz omuza verip kararlılığınızı sürdürün bir noktada pes ederler. Biz de eşimle benzet yollardan geçtik o annesinin ağzına bakıp fikir değiştirdi her detay sürüm sürüm süründü istemediği için kendi de ilgilenmedi gün sonunda gerçekleşen olay da kimseyi tatmin etmedi kv bir sürü laf etti ki yok uzaktan gelenlere otobüs otel tutmamışız vs vs şakın taviz vermeyin ikiniz de
Hanımlar iyi akşamlar.
Sevdiğim insanla evlilik kararı aldık ve ekim ayında nikah için gün aldık.
Benim bu zamana kadar hiç düğün,gelinlik gibi bir hayalim olmadı. O stresle uğraşabilecek potansiyelde biri değilim ben. Hem ailevi durumum yüzünden de olmaması hemde aile geleneklerimizde kız değerli veönemli olduğu ve evden gittiği için düğün yapılması çok iyi karşılanmaz, bundan dolayı nikahtan sonra uygun bir yerde yemek verelim eşe dosta diye anlaştık nişanlımla.
Ama dün ailelerimize kararımızı bildirince resmen kıyamet koptu, hatta benim bu konudaki tutumumu bilen annem bile konuşmuyor benimle ki ben düğün konusundaki görüşlerimi de sürekli belirtirdim.
Müstakbel kayınvalidem gerekirse iki düğün yaparız diyor, diyorum eee bizim zaten düğün yapmamız tuhaf kaçacak diyorum.
Kayınbabam hayatta böyle bir şeyi kabul etmem diye inada bindirdi.
Nişanlım da bu bizim ortak kararımız, düğin olacak diye koşuşturup o gün kendim bir şey anlamadıktan sonra ne anlamı var düğünün dedi.
Uzun lafın kısası epey sitemler işittik ve beni en iyi bilen annem bile konuşmuyor benimle. Diğer tarafta da durum aynıymış ama kararımızdan ödün verirsek sonu gelmeyecek gibi geliyor.
Öneriniz var mı hanımlar?
Madem öyle annen niye ısrar ediyor. Ayrıca bu gelenek gerçekten komik kız evleniyor, ölmüyor bunu biraz sen uydurdun gibi geliyor bana düğün yapmamak için. Neyse yapmak istemiyorsan yapma. Kayınvalidene söyle düğüne harcanacak parayı bize verin, balayına ve ev masraflarımiza harciyalim de. Ben dedim de beni dinlemediler eşimde düğün istediği için ama şimdi keşke seni dinleseydim daha mantıklı diyor ama ne fayda 9sene gectiaile geleneklerimizde kız değerli veönemli olduğu ve evden gittiği için düğün yapılması çok iyi karşılanmaz,
Hem ailevi durumum yüzünden de olmaması hemde aile geleneklerimizde kız değerli veönemli olduğu ve evden gittiği için düğün yapılması çok iyi karşılanmaz, bundan dolayı nikahtan sonra uygun bir yerde yemek verelim eşe dosta diye anlaştık nişanlımla.
?
düğün yapmamak hayatımda veridğim en iyi karardı şimdi daha iyi fark ediyorumHanımlar iyi akşamlar.
Benim bu zamana kadar hiç düğün,gelinlik gibi bir hayalim olmadı. O stresle uğraşabilecek potansiyelde biri değilim ben. Hem ailevi durumum yüzünden de olmaması hemde aile geleneklerimizde kız değerli veönemli olduğu ve evden gittiği için düğün yapılması çok iyi karşılanmaz, bundan dolayı nikahtan sonra uygun bir yerde yemek verelim eşe dosta diye anlaştık nişanlımla.
Ama dün ailelerimize kararımızı bildirince resmen kıyamet koptu, hatta benim bu konudaki tutumumu bilen annem bile konuşmuyor benimle ki ben düğün konusundaki görüşlerimi de sürekli belirtirdim.
Müstakbel kayınvalidem gerekirse iki düğün yaparız diyor, diyorum eee bizim zaten düğün yapmamız tuhaf kaçacak diyorum.
Nişanlım da bu bizim ortak kararımız, düğin olacak diye koşuşturup o gün kendim bir şey anlamadıktan sonra ne anlamı var düğünün dedi.
Uzun lafın kısası epey sitemler işittik ve beni en iyi bilen annem bile konuşmuyor benimle. Diğer tarafta da durum aynıymış ama kararımızdan ödün verirsek sonu gelmeyecek gibi geliyor.
Ooo sizin buradaki saçma sapan adetlerden, sırf düğün hazırlıkları yüzünden ayrılan çiftlerden, birbirine düşen ailelerden pek haberiniz yok sanırım. Özendim açıkcası
Sorum olucak: düğün stresi nasil oluyor?
Ben almanyada yaşıyorum. Ve nedime olarak en az 10 düğün hazirladim (yaş 30 olunca errafda bekar kalmiyor)
-internetden mekan seçdim
-yemek secdim
-pasta sipariş verdim
- facebook üzerinden kosmetik ve sac yapan bayan ayarladim (eve geldi)
- yine internetden davetiye ve hediyelik sipariş etdim
Gelin sadece gelinlik almaya gitdi.
Zaten hevesli değilseniz, ve incik cincik geçmiş 40 yilin düğün konseptlerini analiz edip kendinize imaj yaratmak ugruna kanser olmak niyetinde degilseniz ve maddi acidan darlik icinde degilseniz bence düğün cok kolay
Not: ben sade nikahla evlenicem
bende kendi düğünümde oyun havasıdır çalgıdır çengidir istemedim. gitarist arkadaşlar vardı onları çağırdık bütün akşam canlı müzik gitar çaldılar.Hanımlar iyi akşamlar.
Kendimi bildim bileli düğün sevmem, evlenirken de düğün hiç istememiştim. Ama biz ailelerin isteğini kıramadık.
Çok hevesli iki anne vardı, onların heveslerini kırmak bencillik gibi geldi o an bize.
Tam 2 tane düğün yapıldı, ayrı memleketlerdeniz eşimle.
Eğlendim mi eğlendim (anneler kadar olmasada), ama olmasaydı bişey kaybeder miydim? Yoo..
Düğün videolarını bile baştan sona oturup izlemedim.
Sadece o anlık güzel bir anı olarak kaldı ama olmasaydı da olurdu benim için.
Hep derler ya hani en mutlu gününüz, benim değil yani.
ben düğün stresimi anlatayım. herkes düğün olsun istedi ama bir işe elini atmadı. davetiye, gelinlik, düğün salonu, düğünde ikramlıklar, kınada hazırlanması gereken şeyler ayarladık. davetiyeleri kendimiz dağıttık. ha aracımız kaza yapmıştı heryere yürüyerek gittik. taksi için harcama yapamıyorduk çünkü düğün masrafları dağ olmuştu. ondan sonra benim ve eşimin ailesine kıyafet alma gönüllerini hoş tutma telaşı. kuaförde iki ailenin çekişmesi. düğünde küs olan akrabaların birbirlerine tavırlarının yansıması , bu uzar gider. orası Almanya belki daha mesafelidir ilişkiler ama burda yok illa suyu çıkmalı yani. 5 yıl oldu evleneli daha cd mi izlemedim
Bizim de öyleydi, ben zaten şehir dışında çalışıyordum. Salon, yemek vs. herşeyi anne babalar halletti.Ben de ayni durumda olacagim herhalde :)
Anneler-babalar kendi ayarliyorlar her seyi. Biz misafir gibi katilip ayrilacagiz. Kamerayi da ayarlarlarsa onlar ayarlarlar. Benim ekstradan boyle bir cabam olmaz.
Ama yapilacak masrafa uzuluyorum orasi ayri .s
Konu sahibi aileler ikna olmuyorsa birakin kendileri tertip etsinler, siz 2 3 saat ortada salinin bitsin. Ha ama bu benim karakterimi, kararlarimi hice saymaktir derseniz de biraz zor bir surec sizi bekliyor sanki.
Anlıyorum. Cok üzüldüm sizin icin. Aslinda gelinin ve damatin gönlü hoş tutulmasi lazim.
Gelinin saci güzel olsun yeter yani... benimkide olmasada olur modunda burdaki insanlar. Çoğu eve çağırıyor berberi gelin icin. Evde, anne, kiz kardeş filan hazirlanip direk dış cekime...ordanda salona. Salonlar zaten paket halinde kiralaniyor... atiyorum 500 kisilik salon, 2 çeşit ana yemek, meze, salata, ve icecekler, orkestra dahil 10.000 euro.
Yani, en büyük sorun burda gelinlik oluyor. Alman dükkanları cok sade sönük ve pahali gelinlik satiyorlar. Türk gelinlikcisi büyük şehirlerde var sadece ve yine cok pahali. Kiytirik gelinlige 3000 Euro istiyorlar yani.
Neyse, ben tr' de daha kolay sanıyordum. Burda mesela büyük sehirde bile 3 düğün salonu mevcut. Bazilari 2 sene salon sirasi bekliyor.
Ay... içinizi şişirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?