Düğün Yapmama Kararı

Ooo sizin buradaki saçma sapan adetlerden, sırf düğün hazırlıkları yüzünden ayrılan çiftlerden, birbirine düşen ailelerden pek haberiniz yok sanırım. Özendim açıkcası

Düğün yapın, ucuz bi düğün, valla bende evladım evlenecek olsa evimi satar düğününü yaparım, ele güne karşı bi oynamayacak mıyım gelinimle/damadımla. Yaşlılar çok haklı, böyle asi gençleri sevmem

Benim anlamadigim bir nokta var. Siz neden dugun istemiyorsunuz?

Aile geleneklerimiz diyorsunuz ama aileniz istiyor.
Bizim dugun yapmamiz zaten tuhaf kacacak deme sebebiniz ne?

Istemiyorsaniz tabii ki yapmayin dugun ama ben asil nedeni anlamadim. Sanki baska bir sey var gibi.

Stresini yorgunlugunu dusunuyorsaniz madem bu kadar ilgililer; onlar hazirlar siz misafir gibi gidersiniz.

Bu hafta sonu ablamin dugunu var. Ablam istemedi 2. Evliligi. Ama esinin ilk evliligi. Onun ailesi ogullarina dugun yapmak istedi. Ablam sadece gelinlik aldi bunun disinda birsey soruyoruz bilmiyor bile. Gorumcesine soruyoruz sonra.

Ben de dugunsuz evlendim cunku turkiyede buyumedim fransadaki dugunler cok guzel veya hic dugun yapilmiyor. Turk dugunleri bana cirkin geliyor. Oyle bir dugun de trilyona yakin para ediyordu. O para ile ev aldik dunya turuna ciktik. Yani dugun yapilmamasina karsi degilim ama gecerli bir sebep yoksa buyukleri uzmeye degmez.

aile geleneklerimizde kız değerli veönemli olduğu ve evden gittiği için düğün yapılması çok iyi karşılanmaz,
Madem öyle annen niye ısrar ediyor. Ayrıca bu gelenek gerçekten komik kız evleniyor, ölmüyor bunu biraz sen uydurdun gibi geliyor bana düğün yapmamak için. Neyse yapmak istemiyorsan yapma. Kayınvalidene söyle düğüne harcanacak parayı bize verin, balayına ve ev masraflarımiza harciyalim de. Ben dedim de beni dinlemediler eşimde düğün istediği için ama şimdi keşke seni dinleseydim daha mantıklı diyor ama ne fayda 9sene gecti

Kendimi bildim bileli düğün sevmem, evlenirken de düğün hiç istememiştim. Ama biz ailelerin isteğini kıramadık.
Çok hevesli iki anne vardı, onların heveslerini kırmak bencillik gibi geldi o an bize.
Tam 2 tane düğün yapıldı, ayrı memleketlerdeniz eşimle.
Eğlendim mi eğlendim (anneler kadar olmasada), ama olmasaydı bişey kaybeder miydim? Yoo..
Düğün videolarını bile baştan sona oturup izlemedim.
Sadece o anlık güzel bir anı olarak kaldı ama olmasaydı da olurdu benim için.
Hep derler ya hani en mutlu gününüz, benim değil yani.

Ben de bunun için çok çabaladım ama şu an gelinlik, bindallı, kına, düğünde şu çalsın, pasta ne olsun tek gündemim.
Aileler çok müdahil oluyor ve başedemiyorsunuz.
Umarım kararınızı gerçekleştirirsiniz :)

Bugune kadar dugunu olan kizlara aileleri deger vermiyor mu :) Bence siz kendi ailenizi yanlis tanimissiniz biraz anneniz bile kiziyorsa dugunsuz olmaz diye.

Siz genclerin kendi kararidir anlarim ama dugun hos karsilanmayan birsey de degilmis...

Allah huzur ve mutlulukla tamamina erdirsin. Hic kavga etmeyin bu sure zarfinda kirmayin birbirinizi. Hepsi gecer biter bu kirginliklar unutulmaZ ama. Hayirlisi olsun

düğün yapmamak hayatımda veridğim en iyi karardı şimdi daha iyi fark ediyorum
düğün yapmıcaz demeyin de kokteyl düğün yapıcaz falan süsleyerek söyleyin ya
düğün yapmıcaz diyince üzülüyolar
anneannem hala ben düğünsüz evlendim diye kahroluyor :)

Ben sizin sorununuzu anlamadım madem sizin ailede böyle düğün olmaması gelenek annen niye küsüyor ki? Ben de istemediğim halde 2 düğünle evlenmek zorunda kaldım... Olsa da olur olmasa da çok da yapmıycam diye diretmenin anlamı yok. Olunca da bir şekilde oluyor ve geçiyor.

Ooo sizin buradaki saçma sapan adetlerden, sırf düğün hazırlıkları yüzünden ayrılan çiftlerden, birbirine düşen ailelerden pek haberiniz yok sanırım. Özendim açıkcası

Gercekdende yok.
Benim burdaki türk cervem baya rahat evleniyor.
İsteme, kina, düğün.
Yani toplam hepsini organize etmek can catlasin 1 haftalik iş. Bide para olunca daha rahat

ben düğün stresimi anlatayım. herkes düğün olsun istedi ama bir işe elini atmadı. davetiye, gelinlik, düğün salonu, düğünde ikramlıklar, kınada hazırlanması gereken şeyler ayarladık. davetiyeleri kendimiz dağıttık. ha aracımız kaza yapmıştı heryere yürüyerek gittik. taksi için harcama yapamıyorduk çünkü düğün masrafları dağ olmuştu. ondan sonra benim ve eşimin ailesine kıyafet alma gönüllerini hoş tutma telaşı. kuaförde iki ailenin çekişmesi. düğünde küs olan akrabaların birbirlerine tavırlarının yansıması , bu uzar gider. orası Almanya belki daha mesafelidir ilişkiler ama burda yok illa suyu çıkmalı yani. 5 yıl oldu evleneli daha cd mi izlemedim

Hiç gelinlik, düğün vs hayali olmayan biriydim. Nişan, nikah vs için her şeyi en az uğraştıran, en az yoran haliyle yaptık. Hatta düğün de biraz öyle oldu. Yaptık mı yaptık mantığıyla hareket ettik eşim de ben de. Ama şimdi dönüp baktığımda keşke her şeyi millet gibi abartılı abartılı yapsaymışım diyorum. Aynı şeyi bir arkadaşım söylemişti. Yap ilerde pişman olursun demişti, hiç de olmam ne yorcam kendimi diye düşünmüştüm ama haklıymış. En azından ben öylesine geçiştirdiği için pişman olanlardanım, herkes öyle olmayabilir tabi.

Fikrinizi saygı duyarım ama benim için düğün,içinde çok güzel anıları olan özel bi gün. Yorgunluğuna da telaşına da değiyor ve size çok güzel anılar kalıyor.
Aileler de illa ki çocuklarının düğünü olsun ister buna heveslenir

Ben anlamadım aile geleneğinizde kız değerli olduğu için düğün hoş karşılanmıyor, ama annen niye düğün istiyor?

Bende hiiç ama hiç istemiyordum. Ama annem için yaptım,yapmalıydım. 2-3 saatlik bir şey zaten. Hem düğün stresi dediğiniz sadece düğün yeri seçmekten ibaret, geri kalan her şey yapılıyor sonuçta yine. Davetiye,gelinlik vs.

bende kendi düğünümde oyun havasıdır çalgıdır çengidir istemedim. gitarist arkadaşlar vardı onları çağırdık bütün akşam canlı müzik gitar çaldılar.
amaaaa bu kararımı öğrenmeleri ile birlikte karşı çıkmaya başladılar. hatta annem sinir krizi geçirdi ne demek oynanmayacak ben akrabalarıma ne diyeceğim vs diye.oynamadan yapılan düğüne düğün denmiyormuş.utanıyormuş. benden nefret ediyormuş vs vs . velhasıl evleneli 2 sene oldu hala annem şikayet eder beğenmedi düğünümü hiç.

onun dışında bana soracak olursan peri masalı gibi bir düğünüm oldu.slow muzikle sürekli dans ettik. şampanyalar patlatıldı. aynı anda 70 80 tane dilek balonu uçurduk bütün misafirlere dağıttık isteyen herkes uçurdu. inanılmaz eğlendim ben. a dan z ye herşey istediğim gibiydi. düğün sizin nasıl isterseniz öyle yapın...

Ben de ayni durumda olacagim herhalde :)
Anneler-babalar kendi ayarliyorlar her seyi. Biz misafir gibi katilip ayrilacagiz. Kamerayi da ayarlarlarsa onlar ayarlarlar. Benim ekstradan boyle bir cabam olmaz.
Ama yapilacak masrafa uzuluyorum orasi ayri .s

Konu sahibi aileler ikna olmuyorsa birakin kendileri tertip etsinler, siz 2 3 saat ortada salinin bitsin. Ha ama bu benim karakterimi, kararlarimi hice saymaktir derseniz de biraz zor bir surec sizi bekliyor sanki.

Anlıyorum. Cok üzüldüm sizin icin. Aslinda gelinin ve damatin gönlü hoş tutulmasi lazim.
Gelinin saci güzel olsun yeter yani... benimkide olmasada olur modunda burdaki insanlar. Çoğu eve çağırıyor berberi gelin icin. Evde, anne, kiz kardeş filan hazirlanip direk dış cekime...ordanda salona. Salonlar zaten paket halinde kiralaniyor... atiyorum 500 kisilik salon, 2 çeşit ana yemek, meze, salata, ve icecekler, orkestra dahil 10.000 euro.

Yani, en büyük sorun burda gelinlik oluyor. Alman dükkanları cok sade sönük ve pahali gelinlik satiyorlar. Türk gelinlikcisi büyük şehirlerde var sadece ve yine cok pahali. Kiytirik gelinlige 3000 Euro istiyorlar yani.

Neyse, ben tr' de daha kolay sanıyordum. Burda mesela büyük sehirde bile 3 düğün salonu mevcut. Bazilari 2 sene salon sirasi bekliyor.

Ay... içinizi şişirdim.

Bizim de öyleydi, ben zaten şehir dışında çalışıyordum. Salon, yemek vs. herşeyi anne babalar halletti.
Çok yoğun çalışıyordum baştan söylemiştim, düğün istiyorsunuz madem ama beni koşturmayacaksınız hiçbirşeye diye.
Sadece gelinliğimi hallettim yaşadığım yerde.
Ben artık şöyle düşünüyorum zaten düğün olayı gelinle damadın değil de anne babanın günü gibi artık.
En azından benim çevremde öyle.
Annemler canları sıkıldıkça hala düğün videolarını açıp izliyorlar.:)
Çok da inatlaşmanın manası yoktu dediğiniz gibi 2 3 saat salındık bitti. :)

her yerin kendince zorluğu var demek ki. Rabbim işlerimizi kolaylaştırıp hayırlı kişilerle karşılaştırsın inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…