- 26 Ekim 2015
- 8.468
- 20.458
- 348
- Konu Sahibi misslola35
-
her yerin kendince zorluğu var demek ki. Rabbim işlerimizi kolaylaştırıp hayırlı kişilerle karşılaştırsın inş
Öyle.
Bende trde düğün işleri kolay saniyordum.
Ne bilim tv filan evlenmeyi, düğünü, kinayi milli spor gibi sergiliyor...
Çok ilginçmişBiz oldu bittiye getirdik ,herseyi hazirladik ,anne babalar tanisacak gibi mekana gittik ,2 tarafinkilerde yasli ,
50 ye cok yakin arkadas kardes akraba ,
Hemen arka oda da giyilen bir gelinlik kiyilan nikah ve yemek oldu :))
Saskinliktan kriz cikamadi :))
Ben artık şöyle düşünüyorum zaten düğün olayı gelinle damadın değil de anne babanın günü gibi artık.
En azından benim çevremde öyle.
Burda düğünler gelin ve damadı çıldırtıp elalemi memnun etme üzerine kurulu.Anlıyorum. Cok üzüldüm sizin icin. Aslinda gelinin ve damatin gönlü hoş tutulmasi lazim.
Gelinin saci güzel olsun yeter yani... benimkide olmasada olur modunda burdaki insanlar. Çoğu eve çağırıyor berberi gelin icin. Evde, anne, kiz kardeş filan hazirlanip direk dış cekime...ordanda salona. Salonlar zaten paket halinde kiralaniyor... atiyorum 500 kisilik salon, 2 çeşit ana yemek, meze, salata, ve icecekler, orkestra dahil 10.000 euro.
Yani, en büyük sorun burda gelinlik oluyor. Alman dükkanları cok sade sönük ve pahali gelinlik satiyorlar. Türk gelinlikcisi büyük şehirlerde var sadece ve yine cok pahali. Kiytirik gelinlige 3000 Euro istiyorlar yani.
Neyse, ben tr' de daha kolay sanıyordum. Burda mesela büyük sehirde bile 3 düğün salonu mevcut. Bazilari 2 sene salon sirasi bekliyor.
Ay... içinizi şişirdim.
Düğüne karşı bakış acınız beni şaşırttı açıkçası:) sürekli analı stresli biseymis gib bahsetmissinzi...benim düğünüm en güzel günümdü diyebilirim.strese dair hiçbir şey yaşanmadı.cunku eğlenceli bir çiftiz:) gelen misafilreri de oynattı sürekli...her çıkan bu zamana kadar böyle güzel düğün görmedik dediler :) bilmiyorum bakış acınız bana çok tuhaf geldi...Hanımlar iyi akşamlar.
Sevdiğim insanla evlilik kararı aldık ve ekim ayında nikah için gün aldık.
Benim bu zamana kadar hiç düğün,gelinlik gibi bir hayalim olmadı. O stresle uğraşabilecek potansiyelde biri değilim ben. Hem ailevi durumum yüzünden de olmaması hemde aile geleneklerimizde kız değerli veönemli olduğu ve evden gittiği için düğün yapılması çok iyi karşılanmaz, bundan dolayı nikahtan sonra uygun bir yerde yemek verelim eşe dosta diye anlaştık nişanlımla.
Ama dün ailelerimize kararımızı bildirince resmen kıyamet koptu, hatta benim bu konudaki tutumumu bilen annem bile konuşmuyor benimle ki ben düğün konusundaki görüşlerimi de sürekli belirtirdim.
Müstakbel kayınvalidem gerekirse iki düğün yaparız diyor, diyorum eee bizim zaten düğün yapmamız tuhaf kaçacak diyorum.
Kayınbabam hayatta böyle bir şeyi kabul etmem diye inada bindirdi.
Nişanlım da bu bizim ortak kararımız, düğin olacak diye koşuşturup o gün kendim bir şey anlamadıktan sonra ne anlamı var düğünün dedi.
Uzun lafın kısası epey sitemler işittik ve beni en iyi bilen annem bile konuşmuyor benimle. Diğer tarafta da durum aynıymış ama kararımızdan ödün verirsek sonu gelmeyecek gibi geliyor.
Öneriniz var mı hanımlar?
Anne-baba tarafı kafkas kökenli ve kafkaslardaki düğün anlayışı adetleri oldukça farklıdır. Düğün eğlencesi daha çok damat tarafında yapılır. Gelin tarafında kına gecesi, düğün eğlencesi yapılmaz, oğlan tarafında düğün eğlencesi yapılır ve büyüklere yemek verilir, bunların tabi belli başlı kuralları da var.
Aşağı yukarı nedeni bu şekilde.
Fakat ailede ise kuzenlerimin hepsi salon düğünü yaptı ki onların yaşadığı aksilikleri düşündükçe ne yapacaksın salon düğününü diyorum.
Babamsa siz nasıl kararlaştırırsanız o şekilde olsun dedi, evlenecek olan sizsiniz diyor.
Annem ise tam tersi, güzel bir yerde ailecek eğleneceğimiz bir düğün yapalım diyor ve en anlayışlı annem olacak diye bekliyorduk.
Sıkıştık kaldık aileler arasında, bu kadar tepki alacağımızı bilemedik.
Burda düğünler gelin ve damadı çıldırtıp elalemi memnun etme üzerine kurulu.Genelde tüm iş çiftlere kalıyor, o yüzden dügun stresi diye bir şey var ne yazık ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?