Düğün Yapmama Kararı

Öyle.
Bende trde düğün işleri kolay saniyordum.
Ne bilim tv filan evlenmeyi, düğünü, kinayi milli spor gibi sergiliyor...

haha yok ya hiç kolay değil. ben baya zayıflamış ve çökmüştüm o süreçte. balayı bile yapamadık düşün. yıpratıyor bence. aslında en güzeli nikah. biz tayin için nikahı kimse olmadan yapmak zorunda kaldık görev yaptığımız ilde. o yüzden mecbur düğün oldu. şayet memlekette yapabilseydik nikahı hiç düğün işine girmezdik

Anne-baba tarafı kafkas kökenli ve kafkaslardaki düğün anlayışı adetleri oldukça farklıdır. Düğün eğlencesi daha çok damat tarafında yapılır. Gelin tarafında kına gecesi, düğün eğlencesi yapılmaz, oğlan tarafında düğün eğlencesi yapılır ve büyüklere yemek verilir, bunların tabi belli başlı kuralları da var.
Aşağı yukarı nedeni bu şekilde.
Fakat ailede ise kuzenlerimin hepsi salon düğünü yaptı ki onların yaşadığı aksilikleri düşündükçe ne yapacaksın salon düğününü diyorum.
Babamsa siz nasıl kararlaştırırsanız o şekilde olsun dedi, evlenecek olan sizsiniz diyor.
Annem ise tam tersi, güzel bir yerde ailecek eğleneceğimiz bir düğün yapalım diyor ve en anlayışlı annem olacak diye bekliyorduk.
Sıkıştık kaldık aileler arasında, bu kadar tepki alacağımızı bilemedik.

Çok ilginçmiş
Büyük cesaret
Ama sevdim :)
Bir daha evlenirsem... Aklımda olsun...

Ben artık şöyle düşünüyorum zaten düğün olayı gelinle damadın değil de anne babanın günü gibi artık.
En azından benim çevremde öyle.

Katılıyorum.
Hele politikacıların çocukları evlendiğinde; sadece anne-babanın tanıdığı olduğu için, onlar da daha önce şimdiki gelin veya damadın anne-babasını davet ettiği için veya da davet edilmezlerse çok büyük ayıp olacağı için; o evlenenlerin hayatında daha önce hiç görmediği, muhtemelen bir daha da görmeyeceği davetliler geliyor.

Spor ve sanat camiasının tanıdık isimlerinde de öyle...

ben de sadece basit bir nikah istiyordum. senelerce yurtdışında yaşadık eşimle beraber, aileler zaten tanışıyor ve görüşüyordu, ikimizin de bütün sülalesi bizi biliyor tanıyordu, düğüne derneğe hiç gerek yoktu. ailem baştan tamam dedi. gerçekten evlenme sürecine girince duygu sömürüleri başladı, sonuçta kendimizi gelinlikle damatlıkla halayın ortasında bulduk:))) o süreçte neler olacağını akışına bırakın bence, aileleri kırmamakta fayda var, ilerde vicdan azabı çekersiniz üzdüm diye

düğün yapmanın tuhaf kaçacağına ilişkin kendi kendinize hüküm vermişsiniz
Ayrıca Türk toplumunda kız evden davulla zurna ile uğurlanır çok da kıymetlidir ele güne duyurulur. Sizde bu nasıl ayıpla karşılanıyor anlamadım
Önemli olan sizin isteğiniz olsa da toplum baskısı diye birşey var ne yazık ki. Düğünü olmayan kızların eksik olduğuna dair tuhaf bir düşünce var ilk defa evlenen kişilerin düğün yapması beklenir

Burda düğünler gelin ve damadı çıldırtıp elalemi memnun etme üzerine kurulu. Genelde tüm iş çiftlere kalıyor, o yüzden dügun stresi diye bir şey var ne yazık ki.

Düğüne karşı bakış acınız beni şaşırttı açıkçası:) sürekli analı stresli biseymis gib bahsetmissinzi...benim düğünüm en güzel günümdü diyebilirim.strese dair hiçbir şey yaşanmadı.cunku eğlenceli bir çiftiz:) gelen misafilreri de oynattı sürekli...her çıkan bu zamana kadar böyle güzel düğün görmedik dediler :) bilmiyorum bakış acınız bana çok tuhaf geldi...

Adetlere uymak gibi zorunluluğunuz mu var?
Eşiniz kafkas kökenli mi size uysun?
Ben göçmenim bizde kınada yakınlar ve gelin şalvar giyer enaz 5-6 kıyafet değiştirir gelin kvnin kucağına oturur kv kuyumcu dükkanı gibi gelir gelin istediğini alana kadar kucaktan kalkmaz.
Ben şalvar giymedim klasik kadife bindallı bile giymedim dantel bindallı aldım kvnin kucağınada oturmadım. Kv bizde anne yakar kınayı dedi bizde de kv yakar dedim ona yaktırdım.
Şalvar yüzünden çok laf duydum aa niye giymedi diye onların hepsi bindallımı nerden aldığımı sordu sonradan.
Eşim kafkas kökenli sülalesinde düğün namına hiçbirşey yok bizede çok karşı çıktılar olmasın gereksiz vs vs Parasını ben verdim düğünümü yaptım ençokta onlar eğlendi.

Siz ne istediğinizi düşünün gelinlik dediğimiz şey beyaz elbisenin türevleri. Tarlatan olmak zorunda değil dantelde uzun olmak zorunda da değil.
Beyaz krem bi elbise alıp giyebilirsiniz.

Düğün salonunda düğün yapmak zorundada değilsiniz sabah öğlen nikahınız kıyılsın kimi istiyolarsa çağırsınlar akşamda restorant ayarlayın 50-100 kişi belki daha az yemeğinizi yiyin tarzınız neyse ona görede müzik seçimi yapın . Jaz olur klasik müzik olur salsa öüzikleri olur herkesin gönlü olur.

Benim düğünüm hayatımın en güzel günüydü. Okadar güzel geçtiki okadar cok eglendikki anlatamam. Sade nikah istiyorum, millet eğlencek ben yorgun kalicam, dusunceside şu sıra moda oldu sanirim. Sade nikah yapana bizim oralarda dul kadın gibi gitti derler. Dul insanlar bile artık düğün yapıyor . Bekarlar anlamış değilim. Düğünde en çok siz egleneceksiniz o sizin gününüz. Oturup bir kosede pineklerseniz, tabiki güzel geçmez. siz neden stres yapiyorsunuzki aslında heycanlar duymanız lazım. Bana farklı geldi düşünceniz. Sade bir nikah yaptiginizda başkalarının düğününü görünce imrenip pisman olmayasiniz ilerde. Kendinize saygı duyun büyükler bu konuda haklı. Benim kizimda böyle istese bende razı olmazdım sanırım. Çünkü her anne kızının düğün gününü hayal eder. Bu konuda çok haklilar.

Bence o düğünü yapın çünkü ilerde güzel bir ani kalacak en azından kucuk te olsa bir şeyler yapın aileleri de üzmemiş olursunuz .

Düğün yapmak ne kadar stresli de olsa elbette güzel tarafları da var. Ben bunları asla inkar etmiyorum, edemem de. İleride pişman olmayacağımdan eminim, çünkü hayatımı birleştireceğim sevdiğim insanla düğün yapılmış ya da yapılmaksızın birleştirmiş olma kısmıyla ikimizde daha çok ilgileniyoruz.
Şu ana kadar iki düğüne beraber gittik nişanlımla, çok eğlendik... Ama işin arkaplanında olan bitenlere de şahit olduk ve buna hazırlıklı olduğumuza pek ihtimal vermiyoruz.
Biraz ortalığın yatışmasını bu fikre alışmalarını bekleyeceğiz.

Burda düğünler gelin ve damadı çıldırtıp elalemi memnun etme üzerine kurulu. Genelde tüm iş çiftlere kalıyor, o yüzden dügun stresi diye bir şey var ne yazık ki.

Gercekden aşırı sacma ama.
Yazik genç insanlara. Tonlarca para üstüne bide stress

Herkes dugun sevmek zorunda degil ki. Ben de hic hoslanmiyorum ve eglenmiyorum dugunde. Zaten oynamayi da sevmem herkesin ortasinda. Ve herkes sevmek zorunda da degil.
Keza nikah yapmistik ve 1 saniye bile pisman olmadim, kimsenin dugunde gobek atmasina da ozenmem mumkun degil. Baskasinin dugunune de gitsem bunalirim, bana gore degildir.
Bir de nikahi evlenmekten saymayan, daha dugun olmadi.diyen.bir kesim var, ona hic girmiyorum

Konu sahibi, siz de kac yasinizda bir yetiskinsiniz. Kendi hayatiniz. İstemediginiz seyi yapmak zorunda degilsiniz.

bende sade bi kina ve nikahla evlendim ailem dügün olmasini cok istedi ama ben oynamayi sevmem diye yapmama karari aldik eşimle bazen sirf annem babam icin bir iki saat eziyet ceksem nolurdu belki o kadarda kotu gecmezdi diyorm onlarin da gonlu olmus olurdu 1.5 yil oldu hala iclerinde kalmis soylerler

Bende hiç sevmem düğün dernek işlerini ama sadece nikah ve yemekle yırtamadım olaydan :) benim eşimde istiyordu çünkü kıramadım kimseyi. Gayette iyi oldu aslına bakarsan,yemeli içmeli bol eğlenceli bişeydi. Öyle çiftetelli,halay modu bi düğün değildi:) kendi çapında tanınmış biri vardı şarkı söyledi yemek boyunca,bizde o ara yedik içtik arkadaşlarla. Sonra davetliler arasına katılıp dans denen zımbırtıyı yaptık. Sonra yemek devam etti,bizde davetlileri gezdik. Düğünün sonuna doğruda biraz oynamalı bişeyler oldu tabi :))
Düşündüğüm kadar kötü değildi. Aileler çok istiyorsa kırmamak adına olabilir aslında.
Yorgunluk kısmına gelince bence abartılacak bişey yok. Ben gayet rahattım,gece tatlı bi yorgunluk ve oh be bitti rahatlaması vardı sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…