Düğün yapsak mı yapmasak mı?

zezella

ay bak tahsin geliyorlar soldan soldan.
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2014
2.905
7.949
158
İyi günler hanımlar.

Ağustos sonuna doğru erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz. Hafta sonu aileler arası küçük bir nişan olacak.

Şimdi önce kendimi biraz anlatmam gerekirse, öyle adet gelenek görenek sevmem. Bohça sandık falan da istemezdim, kayınvalide adayım yine de yapmış sağolsun ama bu tip şeyler beni sıkıyor. Takı falan da istemedim yüzük dışında ama ailem güneydoğulu ve annem çok söylendiği için nişanda bir şeyler takacaklar. Özetle bu tip şeylere hevesim, duygusal bir bağım yok.

Şimdi soruma gelecek olursak altın fiyatları malum. Benim düğün yapma amacım dürüstçe söylemek gerekirse altın takılması. Öyle duygusal bir sebebim yok yani, hevesim de yok. Ama annem geçen gün altın fiyatları uçmuş kimse takmaz ki gibi bir şey dedi. Bizim de karşı tarafın da çok akrabası yok zaten. Şimdi öncelikle şunu sorayım akraba olmayan insanlar altın takar mı bize? Eğer takılmaz diyorsanız düğün yapmayı düşünmüyorum. Ne dersiniz?

sizi bilmem ama bizim taraflarda ki büyük bir aileyiz düğünden bir kar elde edemezsiniz düğün takısı düğüne gider. en az 5000 salon 2500 gelinlik 500 kuaför yok araba süslemesi damatlık fotografçı vsvs kar amacı gütmeden yaparsanız anısı kalır size onuda istemediğinize göre yapmayın bence. ama bana göre yapılmalı yaşasın davul zurna

Bi anlam yüklemiyosan yapma. O stres ve hengameden kurtulmuş olursun. Yakınların zaten ev ziyaretine gelir

Eğer aileniz ve nişanlınızın ailesi düğünlere gidip takı takmışlarsa insanlar da tabiki gelip takarlar.Ama yok aileniz öyle düğünlere gitmeyen takı takmayan insanlarsa doğal olarak kimse de gelmez takı da takmaz.Bu takı olayları ödünç gibi bir şey.O yüzden eğer katılımın az olacağını düşünyorsanız nikah yapın düğün sonrası kendi aileniz eşinizin ailesi vs küçük bir yemek eğlence düzenleyin bir mekanda.

Hayır daha önce diyelim ki küçük altın taktığınız bir kişi "Aaa altın fiyatları artmış o halde takmayayım " demez ki.Bir nevi takı takmak borç gibi.Sen bana ben sana..

Çok masraflı bi düğün yapmazsanız takılardan kar edersiniz. Biz 15bine tutmuştuk düğün salonunu 50bin değerinde altın ve bilezik takıldı. Bende istememiştim düğün şimdi iyi ki yapmışım diyorum o paranın bi kısmı hala bankada çok işimize yaradı yani. Bizim düğüne 300 civarı kişi gelmişti bu arada sizinkine ne kadar gelir ne kadar takılır ailenizle konuşun ve liste yapın bence

Bence takılmaz ya altın çok pahalı
Ben düğün sevmiyorum düğünsüz evlendim mutluyum

Benim ailem hep bilezik taktı kuzenlerime
Ben düğün yapmadım
Evime de kimse gelmedi ve hiç bişey getirmedi
Kardeşime de sünnet düğünü yapmadık ona da gelip hediye getirmediler doğal olarak
Gitti bizimkilerin altınlar

Astarı yüzünden pahalıya gelir. Bahşişler vs ile. Bence hiç düğün yapmayın. Nikâha zaten borcu olan getirir altını. Getirmeyene evinin önünde davul çaldırsan bos.

Akraban çok yoksa ve ailenizde takmamışsa pek kimseye takılmaz .
Maliyet olarak altından kalkabilecekseniz düğün Yapın bir kez oluyor sonuçta

Düğünde takılacak olan düşüşünün masrafının anca yarısını ya karşılar ya karşılamaz

Dugunum erkek tarafinda oldu sadece 13 ceyrek takildi, 1 yarim ve 1 de tam. Ceyreklerin 6sini benim arkadaslarim takti. Bilezikleri saymiyorum onlari aile buyukleri takiyor zaten. Kiz tarafi da kina gecesinde takti takacagini o da benim memlekette oldu zaten. Yani epi topu 7 ceyrek geldi esimin tarafindan. Ki dugun salonuna 10bin verildi yemekli diye. Vakti zamaninda nisanlinin ailesi ne taktiysa sana da o donuyo. Takmadiysa boyle avcunu yaliyosun :) ama bence dugun isi bos yere telas. Bana kalsa dugunle ugrasmadan direkt balayi yapardim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…