Düğün yapsak mı yapmasak mı?

ailen başkasına taktıysa ve sen de ilk evlenen çocuksan takılır. yoksa çok bekleme. ama sırf altın için düğün yapmak saçma geldi.

Dugun yapsin yapmasin hediye vereceksem veririm.
Sirf altin icin soyle bisey yapiyorlar benim gordugum; nikah yapikiyor gelinlik damatlik vs nikah adetleri, nikah salonu cikisi taki toreni ve fotograf cekimi, ayrica sonrasinda dugun olmuyor.

Takı nikahta da takılır, fuzili masraf diyerek düğün yapmayacağım diyorsanız ve mesele takıysa nikahta da takı töreni yapabilirsiniz. Ancak takı işi borçtur, yani siz ne yaptıysanız o geri döner ve gelecek nesile de siz onu yaparsınız. İşin mantığı bu zaten. Yalnız şuan altının durumu da ortada zamanında çok rahatlıkla çeyrek takılırken şuan gramı zor alıyoruz.. Fazla da beklentiye girmeyin derim.

Nikah sonrası davet yada yemek
Takı takacak olanlar oradada takar
Ama gelen altınlar masrafı çıkartırmı bilmem

Aileniz zamanında taktıysa geri döner
Benim annem babam her düğüne koşar bol bol da takı takarlar benim düğünümde sadece kız tarafından 45 çeyrek gelmıstı abimin düğününde de takı tam 2saat sürmüştü kuyruk dışarı taşmıştı düğünden birşey anlamamıştık hatta

Ailemin ceyrek taktiklari hepsi ceyrek takti.Gerisi gram takan oldu,100 lira para takan oldu.11 gram altin,14 ceyrek,2 yarim,1800 lira da para takilmis.6 bilezigi bizim en yakinlar takti (halam,dayim,abim vs).Nisanlimin tarafi orada takicaklarmis.160 kisilik fazla kalabalik olmayan bir kina dugun karisimi birseydi benim burdaki.Dugun 2 ayakli olucak.Bizim tarafta bu kadar takildi.
Bu isin gelir tarafi.
Dugun yapacaksan bir de gider tarafi olacak tabi.Ayrintilar,teferruatlar,incik cinciklari hic saymiyorum..Kalkip evinin onunde dugun yapmayacaksan gelir gider neredeyse esit oldu.Benim dugun 10bini buldu.Ivir zivirla 11- 12 bini bulmustur.Yani neredeyse dengeledi.Benim amacim bizim taraf ta gelinlikle gorsundu,mini bir kina merasimi gorsunlerdi...Gorduler ama borca girdik mi girdik baya :)

Bir de isin telas kismi var.Aman su eksik mi bu gedik mi.Bunlar tamam mi...Ben en son 1 gun kala lanet olsun keske bir nikah yapip gecseydim dedim.
Ugrasmayayim,harcamayayim,taki gelsin diyorsaniz yapin bir nikah gecin.Herkesi de davet edin.Oldu bitti.Dugun yapmak deli isi.

Altın yükseldi diye niye takılmasın. Aileniz zamanında düğünlere gidip takmışsa onlarda gelip takarlar. Takılmasını bırakın, sonrasında erkek ailesi altınları alacak edecek Vs muhabbeti olacak mı?
Akraba olmayan arkadaşlar Vs ise, sizler takmışsanız onlarda takarlar.

Devir.pahali.
Akraba disinda kimse altin takmaz bu devirde
Maddi durumu cok iyiyse ve cok yakim dostsaniz ayri.

Nikahta takan takar zaten
Nikah yapin yeter

Ailem takmadı maalesef, bu yüzden bize de takılmaz sanırım.

Erkek tarafının takıları alması söz konusu bile değil, bir şey takılırsa bu ikimizin olur.

Dugun veya nikah ne farkeder ki?
Takacak olan nikahta da takar. Takmayacak olan dugunde de takmaz.
Ama dugunun masrafi takilan altinla cikar mi bilmiyorum.
Guneydogulu dugunune 3 kere gittim. 3ü de oyle kuruya kuruya dugunler degildi.

Hiç gerek yok yapma bence. Eşimin ailesi vaktiyle herkeze bilezikler cumhuriyetler takmış benim dügünümde gelip 50-100lira takıp gittiler sırf o altınlar icin memleketlerinde ikinci dügünü yaptık yaptığımız masraf yoluydu nikah sekeriydi sacıydı makyajıydı davetiyesiydi karsılamadı bile. Gelen takıcak olan nikahada gelir gelmeyen gelemeyen sonradan bile evinize gelince verir emin ol

İlla icinde varsa kücük aile ve yakınlarınla akşam bi yemek eğlence vs yap 20-30 vs kişilik. Artık o bana bunu taktı bende ona aynısını taktım devri değil ceyregin ceyregini takan insanlar vardı hele gram altın o kadar fazla takıldıki ceyrek bile değil ama ceyrege benziyor tipi

Artik devir mi diyeyim ekonomik durum mu diyeyim insanin kendi akrabasi bile altin takmiyor yeri geliyor da..yakin zamanda bir akrabamiz evlendi ve akrabamizin iki ayri kuzeni hicbisey takmadi cocuga. Ikisi de evli barkli insanlar ve en azindan ceyrek takabilcek gucleri varken bombos oturdular ve gittiler. Cok yadirgadim.. hicbisey takamadin bari 100 lira tak. Kuzenin ya.

Devir zor tamam ancak önceden de altın altındı şimdi de altın altın. Altının ucuz olduğunu ne zaman gördünüz ki? Türk lirası eridi sadece :/
Bir de giden gelmiyor onu da deneyimledik bizimkilerin altın taktığı yerler para getirdi (9 Sene öncesinden bahsediyorum)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…