Düğün yapsak mı yapmasak mı?

dügün yapma icinden gelmiyorsa. ailen takmadiysa birsey gelmez

Akraba olmayan çok yakın tanıdıklar takabilir.Bize yakın tanıdıklardan çeyrek takanda vardı gramın yarısını takanda.İlla düğün olunca takı takılmaz nikahtada takıyolar.

Bence dugun yap. Ha nikah sonrasi bir yerlere gidip yemek yemissiniz ha dugun yapmissiniz. Hep masraf ama dugun yapinca hic degilse ileride pisman olmazsiniz. Benim dugunum cok kalabalikti. Yakinlar hep altin takti. Diger misafirler para takti. Benim dugunumde ceyrek 270 civariydi sanirim. Su an cok pahali 300 kusur. Ama altin takacak olan yine takar.

Annen ve kv millete ne taktıysa onlarda size onu getirecekler. Arkadaşım bana düğünümde geçen sene çeyrek taktı . Çeyrek o zaman 230 tl di . Şimdi onun düğünü var az önce ona çeyrek taktım 320 tl

bende aynı düşüncedeyim kalabalık değiliz ben aile arasında cafede güzel bir nişan ve nikah düşünüyorum

bu devirde kimse yardımlaşma için altın takmıyor artık, aileler yaptıysa karşılığında getirirler, ya da takarlarsa bi kaç zaman sonra size bir davet,ye gelir karşılığını takmanız için.

bi de sırf altın taksınlar diye düğün ne ya? garibime gitti bu da. akraba da çok yokmuş siz en iyisi nikah yapın, getirecek oraya getirir, fazla da masraf yapılmamış olur.

aileniz zamanında kimlere altın taktıysa o kişiler de size takacaktır. yani bu iş böyledir genelde. ama çevreniz akrabanız azsa , düğünde takılacak takılar düğün salonu masrafını bile karşılamaz, düğün hevesiniz de olmadığı için boşa gider yani. aslında en güzeli salon nikahı yapmak. takısını takan da takar böylelikle, hem de cüzi bir miktarla bu işi kapatmış olursunuz.

Altın getirecek olan nikaha da getiriyor.ufak tefek getirecek olanlarda, düğün salonunu karşılıyor. Ve ben yakın aile harici düğünden ziyade nikaha gitmeyi seviyorum.
Düğün sevmiyorsan iz yapmayın. Ben pişmanım., Bende sevmiyorum.

5 yıl önce düğünle evlendim.
Evlenmeden önce de düğün istemezdim eşimi dinledim ikna oldum.
Şimdi olsa hiç düğün yapmazdım. Altın falan umurumda değil..

Eğer altın piyasası odaklı düşünürsek de sülalede profil az çok bellidir zaten.
Altın takılan aileler altın takar. Ama genel olarak düşünürsek anne baba kardeşler dışında insanlar şu anda 50-100 takıp geçiyor.
Gram bile takan yok..

çok yakın arkadaşların takabilir,samimiyet derecesini sen bilirsin.
biz arkadaşlarımıza takarız
akrabaların da cok bişey takmayacaksa, bilezik filan, gelen altın tutarı düğün masrafını ancak karşılar belki karşılamaz bile, davetli sayısına göre değişir

Taki icin dugune ne gerek? Bir cok kisi takiyi takip gitmeye bakiyor zaten.

Dugun yapmayanlar nikaha cagiriyor ve nikah bitince yine taki takiliyor ve bitiyor.
Esimin de bizim de akrabalar da cok kalabalik degil. 2 dugunum oldu ama hic eglenmedim. Bir cok kisi takidan sonra gitti zaten.

Ayni sekilde bir akrabam daha yeni dugunu oldu 1 ay olmamistir. Yine takiyi takan bircok kisi gitti. :)))

Nikah iyidir. Dugunu bizim aileler cok istedi ve kendileri yaptilar. Bana kalsa yapmazdim. Derdin altinsa dugune gerek yok yani bosuna bi de salon parasi odersiniz. Takacak olan nikahta takar.

bence düğün falan yapmayın. bi nikah yapın, bazı nikah salonlarında kokteyl tarzı bi organizasyon yapılıyor. belki o şekilde yapıp insanları davet edebilirsiniz. altın için düğün yapmayın gerçekten astarı yüzünü geçer. ailenizin başkasına taktıkları da nasılsa hediye olarak sonradan gelir ya da nikahta takar takmak isteyen. nikah için de davetiye bastırın. davetiyeye de düğün yapılmayacaktır gibi birşey yazdırın gelmek isteyen gelsin. düğün çok gereksiz zaten

Düğün dediğiniz alt tarafı salondan ibaret yoksa yine gelinlik saç makyaj oluyor , tutun cazip salon , annen baban onlar taktıysa gelir elbet

Amac altinsa takilan altinin geri takilmasi gerektigini de biliyorsunuzdur umarim.
Amaç altın da benim annem durumumuz olmadığı için aile dışında kimseye altın takmadı, karşı taraf da öyle sanırım. Bu işler karşılıklı yapılıyormuş bu duruma göre düğün yapmam mantıksız olacak belli ki.

Kucuk bir yer tutun, en yakinlari cagirin. Ben oyle yapmistim. Dugun dernek sevmiyorum pek. Buyyk dugun yapinca masrafiniz da olacak, takî onlara gider diye dusunuyorum.

Ah be canım valla yazmadan geçemedim.
Aynı beni anlatmışsin. Bende senin gibiydim.
Ama çok yanlışmıs onu anladım.
Bana diyorlardi ki heves edersin üzülürsün sonra hic öyle olmadı Icimde hicbirsey kalmadi heves etmedim evlendikten sonra.
Amaaaa ne kadar tok gözlü olursan kiymetin okadar az olur.
Biz hayatta en cok neyi severiz? Emek verdiğimiz şeyleri.
Birak senin için emek versinler iste. İçinden gelmesede iste. Tok gözlü olsanda sakın belli etme.
Herşey olması gerektiği gibi olsun.
Yoksa hiç kiymetin olmaz hep gecistirilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…