Aslında tam dert değil ama fikir sormak istiyorum sizlere.Benim amcamın kızı'nın düğünü var bu aralar.Amcamın kızına esra diyelim.Esranın 2.nişanlısı bu ilk nişanlandığında ben daha bekardım babamlar 3'lü burma bilezik takmışlardı bir kaç problem oldu anlaşamadılar nişanı kız tarafı bozdu.Altınları o zaman kimseye geriye vermediler bozdurup esraya çeyiz aldılar.Neyse esra tekrar nişanlandı o zamanlar bende nişanlıydım ancak ilk önce benim nişanım oldu amcam bana yarım altın taktı olabilir takabilir.Keza bizde aynı şekilde altın taktık 2.nişanında.Düğünü olacak amcam bana düğünümde çeyrek takmıştı şimdi babam bilezik takmayı düşünüyor biliyorum babamla biz ayrı eviz ancak gerçekten içimden esra'ya hiçbirşey takmak gelmiyor sizde altın takmalı mıyım yoksa tebrik edip geride mi durmalıyım ?
ama maddi durumu müsaitse takması daha iyi olur bence
Müsait.Ancak gerçekten hiç içimden gelmiyor napıcam bilmiyorum
Aslında tam dert değil ama fikir sormak istiyorum sizlere.Benim amcamın kızı'nın düğünü var bu aralar.Amcamın kızına esra diyelim.Esranın 2.nişanlısı bu ilk nişanlandığında ben daha bekardım babamlar 3'lü burma bilezik takmışlardı bir kaç problem oldu anlaşamadılar nişanı kız tarafı bozdu.Altınları o zaman kimseye geriye vermediler bozdurup esraya çeyiz aldılar.Neyse esra tekrar nişanlandı o zamanlar bende nişanlıydım ancak ilk önce benim nişanım oldu amcam bana yarım altın taktı olabilir takabilir.Keza bizde aynı şekilde altın taktık 2.nişanında.Düğünü olacak amcam bana düğünümde çeyrek takmıştı şimdi babam bilezik takmayı düşünüyor biliyorum babamla biz ayrı eviz ancak gerçekten içimden esra'ya hiçbirşey takmak gelmiyor sizde altın takmalı mıyım yoksa tebrik edip geride mi durmalıyım ?
Müsait.Ancak gerçekten hiç içimden gelmiyor napıcam bilmiyorum
Herkes kendi imkanları dahilinde hediyesini alır..
Sizinde imkanınız varsa, baba evinden ayrıysanız onlar bilezik takıyorsa sizde çeyrek takın.
Hiçbirşey götürmemek doğru olmaz sanki.
eğer gitmiyorsan gönderme altın, kendin gördüğünde verirsin yada çocuğu vs olur ona takarsın
Bizim adetlere göre veriliyor.Erkeğin taktıklarınıda misafirin taktıklarınıda verilir.nişanı atınca takılar geri verilmiyor mu? ben bilmediğimden soruyorum.
Bizim adetlere göre veriliyor.Erkeğin taktıklarınıda misafirin taktıklarınıda verilir.
baban 3lü burma takmış, şimdi yine bilezik mi takacakgarip biraz bu durum. nişan bozulunca geri verirdim ben olsaydım.
bi de bozdurup çeyiz almışlar...
Evet bilezik takıcak annemle çok kavga ediyorlar bu yüzden annem takma diyor babam takıcam diyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?