kız ( Allah korusun ) yine nişanı atsa, yine bilezik :) yandınız valla...
3lü burma dediğin de az buz bişey değil ki... çok mu maddiyatçı düşünüyorum acaba?
Bence hiç bir şey takmana gerek yok.Git kınaya eğlen dön:)
Baban zaten yine de takacakmış.Ki sizin oralara göre nişan bozulunca geri verilmesi gerekiyorsa ozman baban takmasa da haklı.
Boş ver takma ne gerek var...
Yok öyle kapı kapı değilde yani atıyorum büyük yengem alır o verir o şekilde yoksa annesi veya babası kapı kapı dolaşıp bu sizin demez.Ayrıca bozdurup çeyiz alması daha mı iyi :)Gitmeyeceksen takı gönderme bence istemiyorsan. Yalnız şu nişan bozulursa takıları geri gönderme olayına takıldım ben. Çok kötü bir durum, kapı kapı dolaşıp tüm misafirlere taktıklarını geri vermek zor gelir insana, ama bir yandan da takıları vermemekte garip zor bir durum.
Yok öyle kapı kapı değilde yani atıyorum büyük yengem alır o verir o şekilde yoksa annesi veya babası kapı kapı dolaşıp bu sizin demez.Ayrıca bozdurup çeyiz alması daha mı iyi :)
İşte o da doğru değil, zor bir durum o yüzden, başıma gelse ne yapardım bilmiyorum, ama keşke kuzeninizin ailesi, sizin onlara taktığınıza denk birşeyler taksaydı bu kadar göze batmazdı bu durum.
evet karar verdim çok maddiyatçıyım internetten 3lü burma bilezik fiyatlarına baktım
Düğüne çağrılmışsan,davetiye gelmişse,gitmesen bile yakınlık derecene göre takı veya hediye alman icap eder.
Ben de uzak bir tanıdığın düğününe davetliyim.Deminden beri altın fiyatlarına bakıyorum.
Sanırım gram altın alacağım çünkü çeyreği fazla buldum.Gram altın 100 tl,yarım 50 tl.
Sonradan eve hediye götürmektense düğünde altın takarım,istediklerini alırlar.
Nişan bozulunca nasıl olur hiç fikrim yok,yakınlarımda yaşanmadı.
Ama ya nişan altınlarını ev ve düğün masrafları için bozdurmuşlarsa o zaman ne olacak ?
Gidip herkesin taktığı kadarını satın mı alacaklar,kim alacak...Karmaşık bir durum.
Bende merak edip baktım şimdi, açıkçası gönlümden durup dururken o kadarlık birşey kopmazdı karşılığını alamadıysam, babanızın durumu amcanıza göre çok mu iyi, belki katkıda bulunmak istiyordur böylelikle düğün masraflarına vs.
Aslında tam dert değil ama fikir sormak istiyorum sizlere.Benim amcamın kızı'nın düğünü var bu aralar.Amcamın kızına esra diyelim.Esranın 2.nişanlısı bu ilk nişanlandığında ben daha bekardım babamlar 3'lü burma bilezik takmışlardı bir kaç problem oldu anlaşamadılar nişanı kız tarafı bozdu.Altınları o zaman kimseye geriye vermediler bozdurup esraya çeyiz aldılar.Neyse esra tekrar nişanlandı o zamanlar bende nişanlıydım ancak ilk önce benim nişanım oldu amcam bana yarım altın taktı olabilir takabilir.Keza bizde aynı şekilde altın taktık 2.nişanında.Düğünü olacak amcam bana düğünümde çeyrek takmıştı şimdi babam bilezik takmayı düşünüyor biliyorum babamla biz ayrı eviz ancak gerçekten içimden esra'ya hiçbirşey takmak gelmiyor sizde altın takmalı mıyım yoksa tebrik edip geride mi durmalıyım ?
Gram altına,çip altın veya külçe altın deniyormuş.Ben de bu sabah öğrendim :)
Daha önce döviz büfelerinde görmüştüm,adını bilmiyordum.Bir de atasay da var.Özel evlilik tebrikli kartlara iliştirmişler.
nişanı atınca takılar geri verilmiyor mu? ben bilmediğimden soruyorum.
ayni kisiye tekrar takimi takacak baban? Ve seana gelince sahsen senin mahsin ve isin varsa yada hele evin artik baska ise bence takman gerekiyor.. evlenecek olan komsunun kizi degilki.. tebrik edip uzakda duracaksin.. cok ayip bence oyle bir sey yaparsan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?