Düğünde altın takmalı mıyım?

Bence hiç bir şey takmana gerek yok.Git kınaya eğlen dön:)

Baban zaten yine de takacakmış.Ki sizin oralara göre nişan bozulunca geri verilmesi gerekiyorsa ozman baban takmasa da haklı.

Boş ver takma ne gerek var...

kız ( Allah korusun ) yine nişanı atsa, yine bilezik :) yandınız valla...

3lü burma dediğin de az buz bişey değil ki... çok mu maddiyatçı düşünüyorum acaba?

Atamaz artık çünkü düğünde takıcak :) bende maddiyat olarak düşünüyorum ayrı eviz sonuçta karışmim diyorum ama dayanamıyorum :)

Yani verilmesi gerekiyordu ama vermedi.Zaten annemle usulen sorulurya bir eksiği varsa biz alalım diye bize fırın alın dedi o davul fırınlardan değil yanlız biz dedik alamayız o zaman yemek takımı alın dediler aldık annem götürdü ben çalışıyorum hafta için çeyiz gider annemi çağırmazlar ama sarma sarılcak gel :))

Gitmeyeceksen takı gönderme bence istemiyorsan. Yalnız şu nişan bozulursa takıları geri gönderme olayına takıldım ben. Çok kötü bir durum, kapı kapı dolaşıp tüm misafirlere taktıklarını geri vermek zor gelir insana, ama bir yandan da takıları vermemekte garip zor bir durum.

Yok öyle kapı kapı değilde yani atıyorum büyük yengem alır o verir o şekilde yoksa annesi veya babası kapı kapı dolaşıp bu sizin demez.Ayrıca bozdurup çeyiz alması daha mı iyi :)

evet karar verdim çok maddiyatçıyım internetten 3lü burma bilezik fiyatlarına baktım

Yok öyle kapı kapı değilde yani atıyorum büyük yengem alır o verir o şekilde yoksa annesi veya babası kapı kapı dolaşıp bu sizin demez.Ayrıca bozdurup çeyiz alması daha mı iyi :)

İşte o da doğru değil, zor bir durum o yüzden, başıma gelse ne yapardım bilmiyorum, ama keşke kuzeninizin ailesi, sizin onlara taktığınıza denk birşeyler taksaydı bu kadar göze batmazdı bu durum.

Son düzenleme:
Düğüne çağrılmışsan,davetiye gelmişse,gitmesen bile yakınlık derecene göre takı veya hediye alman icap eder.

Ben de uzak bir tanıdığın düğününe davetliyim.Deminden beri altın fiyatlarına bakıyorum.
Sanırım gram altın alacağım çünkü çeyreği fazla buldum.Gram altın 100 tl,yarım 50 tl.
Sonradan eve hediye götürmektense düğünde altın takarım,istediklerini alırlar.

Nişan bozulunca nasıl olur hiç fikrim yok,yakınlarımda yaşanmadı.
Ama ya nişan altınlarını ev ve düğün masrafları için bozdurmuşlarsa o zaman ne olacak ?
Gidip herkesin taktığı kadarını satın mı alacaklar,kim alacak...Karmaşık bir durum.

Son düzenleme:
Nişanda takılan altınların geri verilmemesi garip bir durum. Bu kız bu nişanı da bozsa, bir daha nişanlandığında yine takacaksınız o zaman, ohh çeyiz parası bedavaya gelmiş oluyor

Canım bir çeyrek takmanın yeterli olacağını düşünüyorum ben.. Yine de sen bilirsin..

İşte o da doğru değil, zor bir durum o yüzden, başıma gelse ne yapardım bilmiyorum, ama keşke kuzeninizin ailesi, sizin onlara taktığınıza denk birşeyler taksaydı bu kadar göze batmazdı bu durum.

Yani oda olabilirdi tabi ama yapılmadı birşey demekte istemiyorum ama amcalarım hep böyle babam bilezik takar onlar babamı dolandırır :) mesela babama bir adamın borcu vardı babamda alamadı borcunu adamda arabasını verdi satsın alsın diye babamda amcama vermiş arabayı sat diye amcamda komisyon alırım demiş komisyon almıştı :)

evet karar verdim çok maddiyatçıyım internetten 3lü burma bilezik fiyatlarına baktım

Bende merak edip baktım şimdi, açıkçası gönlümden durup dururken o kadarlık birşey kopmazdı karşılığını alamadıysam, babanızın durumu amcanıza göre çok mu iyi, belki katkıda bulunmak istiyordur böylelikle düğün masraflarına vs.

düğününe gidemicem annemlere davetiye geldi o arada benide çağırmışlar sağolsunlar :) gram altın nasıl oluyo anlamadım onu ?

Gram altına,çip altın veya külçe altın deniyormuş.Ben de bu sabah öğrendim :)

Daha önce döviz büfelerinde görmüştüm,adını bilmiyordum.Bir de atasay da var.Özel evlilik tebrikli kartlara iliştirmişler.

Allah'a şükür durumu çok iyi zaten ben almasın yapmasın demiyorum kendi bilir ama dediğim gibi babamı sürekli bir dolandırıyorlar babam yok demesini bilmez benim babam çok zorluklarla geldi bu zaman hem çalışıp hem okumuş tek başına istanbulda ailesi köyde abileri var burda kendi anlatıyo yemek vermezlerdi geç kalıyorum diye bende isteyemezdim diyor ama yinede kıyamıyo asla yok diyemez kimseye

Ben bu takı takma olayının aile bireyleri ve akrabalar arasında savaşa dönmesini anlamıyorum. Biz gün geçtikçe geleneklerimizi mi unutuyoruz nedir? Takı takmanın mantığında karşındaki yeni evli çifte "gönlünden koparsa" "yardım etmek" vardır. Yok o bana 5 tane altın taktı ben üç tane taktım o iki tane geri verdi.... Çok gereksiz şeyler bunlar.. Ne zamandır "yardım"ın karşılığı bekleniyor?

İçinizden yardım etmek gelmiyorsa takmazsınız. Bunu bu kadar sıkıntı haline getirecek birşey yok.

ayni kisiye tekrar takimi takacak baban? Ve seana gelince sahsen senin mahsin ve isin varsa yada hele evin artik baska ise bence takman gerekiyor.. evlenecek olan komsunun kizi degilki.. tebrik edip uzakda duracaksin.. cok ayip bence oyle bir sey yaparsan.

Bende senden duydum şimdi acaba ne kadardır fiyatları

nişanı atınca takılar geri verilmiyor mu? ben bilmediğimden soruyorum.

Normalde verilmezsi gerekiyor... iyi vallah herkez nisanlansin.. altinlari toplasin ve sonra nisani atsin.. onlarin yaptigida cok ayip... adam zavali simdi yine altinmi takacak ayni kisiye...

Evet aynı kişiye takıcak.Evet evimde ayrı ama dediğim gibi düğünüde gidemicem evi için hediye aldım ancak diyorum altın alıp versemmi babamlara yoksa takmasammı diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…