• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde erkek tarafı olmak böyle bişey midir?

İnanın kınamda düğünümde yaptığım şeylerin zerresini hatırlamıyorum :) kim beni nereye çekiştirse orada oynadık ve o heyecandan zaten hem oranın başrölü hem de etkisiz elemanı oluyorsun bundan sonraki davranışlarına bakın gereken cevabı da verin ama her şeyde siz dahil olamazsınız.

Ben 22 o 19 yaşındayken 2012 de tanıştık ta. Ve ben çok zorlu süreçlerden geçtim hep yanimdaydi birbirimizi aramamizin saati yoktu. Bana kardesinden ayrılırsam en çok sizi kaybettigime üzülürüm demişti. Aslında tek gördüm geçen annemlere el öpmeye geldiler yine iyiydi kendi ailesinden gençler olunca uzaklaşıyor.
kimse kendi canınınyerini tutmaz bu sizi sevmediği istemediği anlamına gelmez ama şahsen bende kuzenim yad avarsa kardeşim varken görümcemi eltimi vs umursamam, fazla beklentiye girmeyin, isterse yardımda bulunun, çağırırsa davetine icabet edin ama fazlasına müdahil olmayın , ayrıca neden düğünde davet bekliyorsunuz ki???? oynamak isterseniz kalkar oynarsınız, fotoğraf çekilmek isterseniz siz gidersiniz yanına o karmaşada kimse sizi düşünmez.

Abiyemin rengini bile söylemem.Boyle bir mecburiyetim de yok (gidip beyaz /gelinliği andıran birşey de almam) Siz o gün kardeşinizin etrafında olacaktıniz evlenen Kardesiniz o çünkü.Bazen insanlar sahip olmadıkları aile üyeleri yerine bir başkasını zorla koymaya çalışıyorlar ve bunu sezen karşı taraf ekstra direnç gösterip ters tepki vermediği şeylere tepki vermeye basliyor.Gelininizin zaten bir kız kardeşi var ve o bile gıcık olur size ....benim kayınvalidem (kızı yok) kuaforden sonra onun evinde gelinligi giymem konusunda eşimi doldurmuştu (kuaförde kirlenirmis) ve eşimle gelinligi teslim aldığımız gün tartismistik.O gün KV den uzaklaşmaya başladım ve gün geçtikçe artti bu duygularim

Ben kızı düşününce gayet hak veriyorum bende olsam görümcem yerine kuzenimi, arkadaşlarımı veya kardeşlerimi yanımda isterim. Onlar onu daha çok mutlu ediyordur ne varki bunda bu kadar büyütecek. En sinir olduğum şey kimsenin duracağı yeri bilmemesi. Sizin kardeşiniz onunla mutluysa başkada dert etcek bişey yok, bu konuyuda fazla büyütmeyin derim.

Ben anlamadım

Evde Kuran okutacaksa kuzeninin gelmesi olağan değil mi

Kusura bakmayın da bende şu ergen, sevgilisinin tüm arkadaşları ile görüşmesini yasaklayan sadece benim olsun diyen tipleri canlandırdınız

Sonuçta gittiğim hiçbir düğünde piste davet beklemedim

Hatta görümcemin düğününde düğün sahibiyiz diye pistten inmedim ki oynamayı vs de sevmem

Kardeşinizin düğününde gelinin davetini beklemeniz saçma dans ederken fotoğrafım yok diyorsunuz da gelin sizi dansa kaldıracak değil ya

Eşiniz kuzeniniz vs birisi kaldıracak hatta pistte gelini öbür kişiye devredip kardeşiniz ile devam edecek sonra geline eşini vereceksiniz

Bunlarda gelinin gel eşinle dans et demesini bekleyecek haliniz yok ya

Geçmiş gitmiş

Kuran a gidin güzel güzel oturun özel ilgi beklemeyin bir de birileri ona da laf etmiş olabilir görümcen ile samimi olma vs diye düğün stresi o da bilememiştir ne yapacağını

Zaman geçince ilişkiniz eskiye döner

Günaydın,
Derdim 2 hafta önce başladı. Tek kardeşim (erkek ) evlendi. Eşiyle 6 yıldır beraber ve bu 6 yılda hep yanyanaydik.
Benim düğünumden dogumuma hep destek oldu yanımda oldu,söz alışverişini beraber yaptık ,arkadaşız dedik satıcılara.
Ama düğün ve kınada el oldum. Yanında kuzenleri,arkadaşı en önemlisi düğüne 1 hafta kala bana baba evimde ayar veren kız kardesi vardı. (Aldığım abiye rengini bana daha önceden dediğini benim bilerek aldığımı söyledi ki yemin ettim animsamadim başka alırım diye yine de kırıcı konuştu,odaya çekildim,agladim)
hicbirseye dahil edilmedim oyuna davet bile.
Zaten bebeğim hasta bu ara uykusuz gittim onunda etkisi ile 1 resmim bir güzel anim piste dansa cikmisligim bile yok.
Ki herkesten önce abiyesini alan bile bendim çocukla kostur kostur hevesle.
Şimdi de evde kuranı var,seviniyordum araya soğukluk girmeden bir araya geliriz diye ama yine bir kuzeni varmış düğünden sonra gitmemiş.kız kardeşi Üniv kazandı gitti başka şehirde suan.
Yine kenarda kalacağım hatta gitmek dahi istemiyorum. Böyle mi oluyor gorumcelik eninde sonunda ? Bana yerimi,haddimi mi bildirdiler acaba planlı olarak?
Çok üzgünüm ve uyumadim yarını düşünmekten.
Gelin gelindir
Kardeş kardeştir
İkisi apayrı şeyler
Aynı ana babadan dogmadınız sonuçta
Çokda şaapmamak lazım
Boşverin
Kendinizi kimseyede ezdirmeyin

Kız kendince haklı siz bence yersiz alınganlık yapıyorsunuz
kendiniz diyorsunuz geçen annemlerde iyiydi kendi akrabalarının yanında uzak diye kadın kendi tarafıyla ilgileniyor normali bu zaten düğünde de kendi misafirleri kuzenleri dostu tabi onlarla ilgilenecek siz niye davet beklediniz

Doğanın kanununa aykırı hareket etmemek lazım sizin kardeşiniz var o kız kardeşiniz değil gelin mesafe koyarsanız daha kıymetli olursunuz unutmayın kardeşiniz olmasaydı gelin de olmazdı önce kardeşiniz sonra gelin gidin kuran okunmasına ama seviyenizi koruyun hiç birşeye karışmayın soğuk davranın bırakın o size sorsun abla büyük sizsiniz mesafe her zaman iyidir

Ben 22 o 19 yaşındayken 2012 de tanıştık ta. Ve ben çok zorlu süreçlerden geçtim hep yanimdaydi birbirimizi aramamizin saati yoktu. Bana kardesinden ayrılırsam en çok sizi kaybettigime üzülürüm demişti. Aslında tek gördüm geçen annemlere el öpmeye geldiler yine iyiydi kendi ailesinden gençler olunca uzaklaşıyor.
şımarıyordur birilerini görünce
Kuran'a gidin bence görevinizi yapın gelin
ekstra ilgi beklemeyin

Ne KV anne ne görümce kardeş oluyor maalesef bunun bilinciyle hareket ederseniz uzulmessiniz

En çokta bunu yapmadığıma pişmanım el gibi durdum hatta dışarı falan çıktım çocuğu gezdirmeye.
Şimdi telafi için kurana seviniyordum ki yine kuzeni var yoksa laf arasında dicektim o gün uykusuzdum yorgundum vs vs
İyi de siz niye gelin tek olsun, etrafında kimse olmasın istiyorsunuz?
Hem kuzen olsun hem siz olun.
Kız kardeşler birbirleri için hayatında bir ben olayım diye düşünmez. Çok seveni olsun, cıvıl cıvıl geçsin ister.

Düğünde siz de ev sahibisiniz. pistten inmeyecek ve siz gelinle ve akrabalarınızla ilgileneceksiniz.
tabi sizin öncesinde bir arkadaşlığınız var bu yüzden beklentiye girmişsiniz.
siz aktif olsaydınız kendinizi geri çekmeseydiniz keşke.

Abimin nişanını düğününü ben yönettim diyebilirim. Hiç zevk alamadım düğünden organizatör gibi olunca.
Oynarken bile şimdi oynamam lazım diyerek oynadım ve çok yorulmuştum.
Balayındalarken abim aradı bir şeye kırılmış gelinimiz, abim de düzgün bir şekilde söyledi bana
işin doğrusu etraftan doldurulduğu belliydi
ben de kasten bir şey yapmamıştım ama gereksiz bir hareketmiş hiç gocunmadım özür diledim.

Kendi düğünüm sırasında genel olarak pek bir şeyle ilgilenmedim yüzümü bir saniye bile düşürmedim keyfini çıkardım benimle kim ilgilendiyse ona karşılık verdim. Arada organize etme hastalığım tutunca kızkardeşime kaş göz ettim tabi.
açıkçası kuzenlerim ve arkadaşlarım hep çevremdeydi.

şimdi evdeki kurana da sizin katılmanız ve yine yardım isteyip istemediğini sormanız gerekir.
bir şey istemese bile ikramlık kurabiye vs yapıp götürebilirsiniz. gittiğinizde de ikrama, bulaşığa filan yardım etmeniz gerekir bence.

Bence biraz abartmissiniz.. hem kuzenleri olsun hem siz olun. kiz tarafini düsman olarak görmeyin ve iyi anlasmaya bakin en azindan gelininizin hatri icin. kizda büyük ihtimal arada kaliyodur.

ayrica siz neden davet bekliyosunuz dans icin? sonucta dügün sizin dügününüz kimse bisey demeden siz girismeniz gerekirdi, gelin o stresste onu nasil düsünsün? biraz anlayiss...

Çok abartmışsınız bence.
Düğün, kına vs. bunlar stresli ortamlar
Heyecan ve gerginliğin karıştığı günler
Bizim nikahımıza gelen arkadaşlar ve akrabalarımız
Ne kadar gerginsiniz biraz rahat olun dediler ama eşim de bende
O kadar heyecan ve stresliydik ki hiç fark etmemişiz
Nikah videomuzu izlerken tam bir şapşal gibiydik, çok güldük kendimize
Çevremizdekiler anlayışlı insanlar olmasa şu an hiç biri ile görüşmezdik
Kaldı ki burada gelinin bir suçu yok
Kimse size zorla görümcelik yap demiyor
Siz kendinizi o kalıba sokmaya çalışmışsınız bence
Düğün aynı zamanda sizin kardeşinizin
Yabancı gibi kendinizi geri çekmişsiniz
Kız tarafı da sizin için demiştir belki
Şimdiden başladı görümcelik yapmaya diye
Sizin sorununuz gelinle değil, size sert çıkan kişilerle
Meselenizi ağlamak yerine orada cevap vererek hallede bilirdiniz.
Siz de o yollardan geçtiniz, anlayışlı olun.

bizde gelin aldigimizda gelin degil evin kizi benimde ablam dedik ki yillardir abim evlensede birde ablam olsa der dururdum taki kardesi kinada durduk yere kapiyi suratima carpana kadar butun bunlar olurken kardesiniz ne yapti ??? benim abim o kapiyi o kiza actirip ozur dilettirdi herkes duracagi yeri bir anlamis oldu bende bir gelinim bir gorumceyim kendime yapilmasini istemedigim seyleride kimseye yapmam madem bu insanlarla kardesiniz yuzunden muhattapsiniz kardesiniz herkesin duracagi yeri belirlemeli ne inlara ne size haksizlik ettirmemeli dengeyi kurmali cok yazip cok okuyoruz burda esim anne kuzusu gelinimiz soyle boyle yazanlari dengeyi iyi kurmak lazim
Asıl ben üzen kardeşim oldu zaten ben konu değişsin diye ee sen ne renk damatlik alacaksin dedim söylemem keriz miyim dedi. Sanırım planlıydi. Ertesi gün tekrar bir arada olmamız gerekti konusmadim hiçbiriyle bu sefer kardeşim odaya çekip abla neden surat yapıyorsun yanlış anlamissin vs dedi susturdum.

Merak ettım abıye ne renktı?
Lanet olası mor. Bana bordo ve mor demiş benim aklımda bordo ve kırmızı kaldı. Yoksa zaten hep bir ablası var lafları havada ucusurdu aramızda ,sevgi kelebeği gibi herseyi onlara endekslemistik. Sonuç onun icin ablasının benim icin bana taki taktigi icin zoraki iadeye gittiğim komşunun düğünü gibi geçti.

Back
X