• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde erkek tarafı olmak böyle bişey midir?

Abiyemin rengini bile söylemem.Boyle bir mecburiyetim de yok (gidip beyaz /gelinliği andıran birşey de almam) Siz o gün kardeşinizin etrafında olacaktıniz evlenen Kardesiniz o çünkü.Bazen insanlar sahip olmadıkları aile üyeleri yerine bir başkasını zorla koymaya çalışıyorlar ve bunu sezen karşı taraf ekstra direnç gösterip ters tepki vermediği şeylere tepki vermeye basliyor.Gelininizin zaten bir kız kardeşi var ve o bile gıcık olur size ....benim kayınvalidem (kızı yok) kuaforden sonra onun evinde gelinligi giymem konusunda eşimi doldurmuştu (kuaförde kirlenirmis) ve eşimle gelinligi teslim aldığımız gün tartismistik.O gün KV den uzaklaşmaya başladım ve gün geçtikçe artti bu duygularim
Çok aydınlatıcı bir yorum oldu benim için. Bu açıdan bakacağım teşekkür ederim

Bazen insan kiz kardesine bile mesafe koyuyor.. zorunda kaliyor.. insan evladi degilse yapacak birsey yok

Ben bir olay göremedim.
Düğünde oyuna davet edilmek?
Kendi düğününüzü hatırlayın. Her an her şeyi kasıtlı mı yaptınız? Bence gereksiz alınganlık yapıyorsunuz. Kendinizi doldurmayın.
Kız kardeşin tavrı eğer bağırıp çağırma değilse sitem etmek hakkıdır çünkü önceden söylemiş.

Bir insanın aynı evde büyüdüğü kardeşi yıllardır kardeş yarısı kuzeniyle kendinizi bir tutmayın. Sizde manevi kız kardeşsiniz ama birden bire aşırı samimi olmayı beklemeyin.
Gidin el kaldım demeyin. Siz yanına gidin. Sizi uzaklaştırmaya yönelik tavır olsa anlardım ama öyle bir şeyden bahsetmediniz. Siz onların arasına karışmaya bakın. Doğal süreç bu.
Tavsiyem alınganlık yapıp soğukluk yaratmayın. Kendinizi görümce görümce diye doldurmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz geri durmayin.ilgi alakanizi cekmeyin.dere gider kumu kalir.siz eger gercek anlamda yaninda olursaniz samimiyetinizi gercek manada hissettirirseniz iliskiniz hep saglam kalir.erkek ailesi olarak hayatimiza giriyorlar zaman icindede bazi sebeplerden kendilerini geri cekiyorlar oyle oluncada kopmalar oluyor.size tavsiyem geri durmayin bir gorumce olarak manevi desteginizi hep belli edin zaten seviyormussunuzda gelininizi.inanin bir sure sonra es ailesi iyiyse insan kendiliginde o yone kayiyor.basi sikistiginda hep destegi onlardan gormek istiyor.keske benimde sizin kadar dusunceli bir gorumcem olsaydi.sozun kısası dugundu nisandi kiz tarafida ailesidir in planda olmak isterler cok dogal.ama gel zaman git zaman erkegin ailesi iyiyse dengeler degisir.oncelikler farklilasir.umarim anlamissinizdir.

Günaydın,
Derdim 2 hafta önce başladı. Tek kardeşim (erkek ) evlendi. Eşiyle 6 yıldır beraber ve bu 6 yılda hep yanyanaydik.
Benim düğünumden dogumuma hep destek oldu yanımda oldu,söz alışverişini beraber yaptık ,arkadaşız dedik satıcılara.
Ama düğün ve kınada el oldum. Yanında kuzenleri,arkadaşı en önemlisi düğüne 1 hafta kala bana baba evimde ayar veren kız kardesi vardı. (Aldığım abiye rengini bana daha önceden dediğini benim bilerek aldığımı söyledi ki yemin ettim animsamadim başka alırım diye yine de kırıcı konuştu,odaya çekildim,agladim)
hicbirseye dahil edilmedim oyuna davet bile.
Zaten bebeğim hasta bu ara uykusuz gittim onunda etkisi ile 1 resmim bir güzel anim piste dansa cikmisligim bile yok.
Ki herkesten önce abiyesini alan bile bendim çocukla kostur kostur hevesle.
Şimdi de evde kuranı var,seviniyordum araya soğukluk girmeden bir araya geliriz diye ama yine bir kuzeni varmış düğünden sonra gitmemiş.kız kardeşi Üniv kazandı gitti başka şehirde suan.
Yine kenarda kalacağım hatta gitmek dahi istemiyorum. Böyle mi oluyor gorumcelik eninde sonunda ? Bana yerimi,haddimi mi bildirdiler acaba planlı olarak?
Çok üzgünüm ve uyumadim yarını düşünmekten.

6 yıl arkadaş ol, düğün günü görümce... bence kim olsa alınır ama şimdi sen de çok fazla ilgi beklemişsin doğruya doğru... belki küstüğünden kırıldığından haberi bile yok... bence kardeşiydi kuzeniydi falan filan gibi düşünme davet edildiğin yere git, en çok seninle ilgilencek diye bi beklentin olmasın ama o durum yanlış

Belki de mesafe koymak istiyordur çünkü artık "gelin" oldu. Burda sık sık okuduğumuz şey "mesafe şart, mesafe koyun" değil mi? Kızımızın çevresindekiler de aynı öğüdü veriyor olabilirler. Zaten çok da yakın olmak iyi değil, yarın bir sorunları olsa ve samimiyetinden size anlatsa, ister istemez taraflı bakarsınız, bir arkadaşıyla ya da akrabasıyla dertleşmesi gibi olamaz yani. Takmayın, ayna gibi olun.

ben de gorumcemle cok iyi anlasirim ama bi tercih yapmam gerekirse kiminle daha cok egleniyorsun deseler kuzenimi ve kiz kardesimi tercih ederim :) bu da gayet normal bi durum bence. gelininizin size karsi bi tavri yokmus. kendi ailesinin yaninda da onlarla eglenmesinden daha dogal bisey yok.

bir de ben olsam kendi kardesimin dugununde piste davet edilmeyi beklemem. siz dugun sahibi sayilirsiniz. siz kalkip insanlari agirlamali davet etmeli kendi eglencenize bakmalisiniz.

her ayrintiya bu kadar takilmayin:)

Asıl ben üzen kardeşim oldu zaten ben konu değişsin diye ee sen ne renk damatlik alacaksin dedim söylemem keriz miyim dedi. Sanırım planlıydi. Ertesi gün tekrar bir arada olmamız gerekti konusmadim hiçbiriyle bu sefer kardeşim odaya çekip abla neden surat yapıyorsun yanlış anlamissin vs dedi susturdum.
kardesiniz aradaki dengeyi iyi kurmali yoksa hem kendisi hem siz hemde gelin hanim yipranir
ben gelinimizden bir terslik gormedim gerci terslik gorecek ddavranistada bulunmam ama 15 de bir ararim hal hatir sorar yormadan kapatirim biz abla kardes olarak goruyorz ama karsi taraf ne dusunuyor bilemiyorsunki
gecen memleketteydik hep birlikte giderken gel sana bidaha sarilayim ya dedi bana bagrima basmak geldi icimden ama yapamadim kardesinin hatasi mesafelere sebep oldu maalesef

Lanet olası mor. Bana bordo ve mor demiş benim aklımda bordo ve kırmızı kaldı. Yoksa zaten hep bir ablası var lafları havada ucusurdu aramızda ,sevgi kelebeği gibi herseyi onlara endekslemistik. Sonuç onun icin ablasının benim icin bana taki taktigi icin zoraki iadeye gittiğim komşunun düğünü gibi geçti.
Ablasıda mor mu gıymıstı kı

Çok üzülmüşsün, çok kırılmışsın anladım. benim de nişanlımın kardeşi var, çok da severim, daha nişan söz yokken içimden gelerek hediye alırdım ufak tefek. ama kardeş başka, arkadaş başka.

bir de Monoceto Monoceto ya +1000 katılıyorum, bu hazırlık sürecinde hele hele düğünde günün esas kızı gelin. ben de istemem kimsenin özel ilgi beklemesini. nişanlımın kuzenlerini kardeşlerini çok sevsem de tüm konuklar çok değerli ,hangi birine özel ilgi göstereyim? onlar kalkıp benim heyecanıma mutluluğuma dansıma ortak olursa, gelin odama gelirse mutlu olurum. ama ben o gün o telaşımda onlara extra birşey yapamam.

size bılınclı yapılan bir davranış görmedim ben açıkçası..
sadece elbıse rengı mevzusunda eger daha once bunun konuus geçtiyse ve kuzenı atıyorum ben pembe alıcam ona göre gibi bi laf edipte sizde gidip pembe aldıysanız buna bozulabılır.ama olan olmuş çokta önemli değil.
bunun dışında her gelin düğününde kardeşleriyle kuzenleriyle kendi en yakınlarıyla farklı bir bağ kurabilir,kendı erkek kardeşinin düğününde piste dans için davet beklemen gereksız olmuş,sen düğün sahibisin zaten.
bide böyle kalabalık ortamlar da illaki kişiye ters gelebilecek bir söz bir tavır olabilir çok büyütmemek lazım kimse hergün evlenmıyor..
mevlüte gidin ve o ailenın bir ferdi olarak gelininizin yanında bulunun.mutfaga gitmek için yada ikram yapmak için davet beklemeyın.hadi ne yapıyoruz şimdi deyin.
şahsen 3 abim var tek kızım.her abim evlendiğinde yada sonrasındakı mevlutlerınde,organızasyonlarında kimseden davet beklemedim işe giriştim ama gaza gelipte milletin işine de burnumu sokmadım.
ne yapılacak dersin,şu denir mesela onu yaparsın..ay o öyle olmasın böyle olsun,ya da yok şunu yapalım bunu değil diye milletin işine çomak sokarsan sivrilir,kötü görümce olursun:)
birde evlılıklerı daha yenı sanırım,biraz zaman lazım karşılıklı güven oturması için.
herşeye alınganlık yapıp üzülmektense birbirini anlamaya çalışmak daha yapıcı bir tavır olur.
sevgiler:)

Her düğünde gelinin ,gorumcenin,damadin canını sıkan parazitler oluyor .Keske düğün levelini hızlıca atlasak direk evli olarak başlasak ...

Biraz abartmışsın bence.
Kız sana özel bir şey yapmamış ki, düğünde gelinden ilgi beklemen yanlış.
Aksine gidip senin sorman lazım canım nasılsın bi ihtiyacın var mı? diye.
Bak dünyada en sevdiğim kişiler ailem ama kendi düğünümde annem babamla toplasan 2 dk anca ilgilenebilmişimdir.
Gelinin ailesinin gözünden bakınca kardeşinin düğününde soğuk duran, her şeye teklif bekleyen, yüzü asık, kardeşini kıskanan abla imajı çizmişsin.
Elbise konusunda da bazı insanlar hassas olurlar pişti olmamaya gayret ederler bence baştan o yüzden söylemiş aynı renk almayalım yanlışlıkla diye.
Ayrıca gelininizin sizden daha samimi olduğu, daha yakın olduğu insanlar elbette olacaktır.
Bir de aranızda eski samimiyet olmayabilir olaylara farklı açıdan bakıyorsunuz. Örnek vereyim annen sana şunu şöyle yap dediğinde sen canım annem yol gösteriyor derken gelininize şunu şöyle yap dediğinde kv bana emir veriyor, karışıyor olacak.

Abiyemin rengini bile söylemem.Boyle bir mecburiyetim de yok (gidip beyaz /gelinliği andıran birşey de almam) Siz o gün kardeşinizin etrafında olacaktıniz evlenen Kardesiniz o çünkü.Bazen insanlar sahip olmadıkları aile üyeleri yerine bir başkasını zorla koymaya çalışıyorlar ve bunu sezen karşı taraf ekstra direnç gösterip ters tepki vermediği şeylere tepki vermeye basliyor.Gelininizin zaten bir kız kardeşi var ve o bile gıcık olur size ....benim kayınvalidem (kızı yok) kuaforden sonra onun evinde gelinligi giymem konusunda eşimi doldurmuştu (kuaförde kirlenirmis) ve eşimle gelinligi teslim aldığımız gün tartismistik.O gün KV den uzaklaşmaya başladım ve gün geçtikçe artti bu duygularim

Çok doğru bir tespit yapmışsınız. Karşındaki insana bir kalıp örüyor, öyle davranmasını bekliyor ve buna bahane olarak da ama ben onu kardeşim gibi gördüm, x gibi y gibi gördüm diyor insanlar. Ama karşı tarafı bakalım öyle olmak istiyor mu ya da o kalıba girmek zorunda mı asla değil...

Günaydın,
Derdim 2 hafta önce başladı. Tek kardeşim (erkek ) evlendi. Eşiyle 6 yıldır beraber ve bu 6 yılda hep yanyanaydik.
Benim düğünumden dogumuma hep destek oldu yanımda oldu,söz alışverişini beraber yaptık ,arkadaşız dedik satıcılara.
Ama düğün ve kınada el oldum. Yanında kuzenleri,arkadaşı en önemlisi düğüne 1 hafta kala bana baba evimde ayar veren kız kardesi vardı. (Aldığım abiye rengini bana daha önceden dediğini benim bilerek aldığımı söyledi ki yemin ettim animsamadim başka alırım diye yine de kırıcı konuştu,odaya çekildim,agladim)
Zaten bebeğim hasta bu ara uykusuz gittim onunda etkisi ile 1 resmim bir güzel anim piste dansa cikmisligim bile yok.
Şimdi de evde kuranı var,seviniyordum araya soğukluk girmeden bir araya geliriz diye ama yine bir kuzeni varmış düğünden sonra gitmemiş.kız kardeşi Üniv kazandı gitti başka şehirde suan.
Yine kenarda kalacağım hatta gitmek dahi istemiyorum. Böyle mi oluyor gorumcelik eninde sonunda ? Bana yerimi,haddimi mi bildirdiler acaba planlı olarak?
valla burda herkes görümce düşmanı olduğu için senin samimiyetini anlamaları biraz zor olabilir canım,ne demek istediğini gayet iyi anladım..ben hem görümceyim hem de 2 görümcem var.abimin eşiyle onların sevgili olduğu zamanda yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi,girdiğimiz mağazalarda değil arkadaş kardeşiz diye kendisi söylerdi ki benim kuzenim olur zaten kendisi,ama ne zaman iş nişan düğün evlilik olayına geldi araya mesafe koyuldu.bu iş bana biraz köprüyü geçene kadar olayı.ben eşimin ablaları ile ne çok samimi ne de çok mesafeliyim.baştan beri rengim hiç değişmedi böyle olması hoşuma gidiyor.öyle bi samimi olmak bi yok saymak bana göre de hoş birşey değil.

valla burda herkes görümce düşmanı olduğu için senin samimiyetini anlamaları biraz zor olabilir canım,ne demek istediğini gayet iyi anladım..ben hem görümceyim hem de 2 görümcem var.abimin eşiyle onların sevgili olduğu zamanda yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi,girdiğimiz mağazalarda değil arkadaş kardeşiz diye kendisi söylerdi ki benim kuzenim olur zaten kendisi,ama ne zaman iş nişan düğün evlilik olayına geldi araya mesafe koyuldu.bu iş bana biraz köprüyü geçene kadar olayı.ben eşimin ablaları ile ne çok samimi ne de çok mesafeliyim.baştan beri rengim hiç değişmedi böyle olması hoşuma gidiyor.öyle bi samimi olmak bi yok saymak bana göre de hoş birşey değil.
Teşekkür ederim sevindim beni anlamanıza. Keşke tecrübe edinerek anlamasaydiniz ama geçmiş olsun artık bize.

Günaydın,

Gelinlik stresi olmuştur. Aynı renk abiye giydiniz sanırım. Çoğu kişi istemez öyle bişey..

Ben görümcemle en son 22 gün once konustum,o da işi menfaati düştü abisini aradi o ara telefona benide istedi. Yüzünüde en son seker bayraminda gördüm. Aramizda bir sorun yok,siz samimi olmussunuz senelerdir yani. Ondan alinganliklar normal gibi ama bence kaale almayın.

Back
X