• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde erkek tarafı olmak böyle bişey midir?

Ben sizin alinganlik yaptiginizi dusunuyorum. Kina veya dugun gunu zaten inanilmaz heyecan ve gerginlik oluyor. Niye illa kolunuzdan tutup piste cikartsin ki sizi. Oynamamaniz sizin hataniz. Benimde erkek kardesim evlendi. Gelin tutup kolumdan kaldirmadi, boyle bir beklentiye de girmedim. Zaten benim gorevimdi o dugunu yapmak. Onun disinda mevlutte kuzen olayini anlamadim. Siz ilgi odagi olmak istiyorsunuz gibime geldi. Bizim gelinin okadar yakin arkadaslari varki benim hayatim boyunca okadar olmamistir. Resmen dugunde kizlar 1 dk oturmadi, gelini de birakmadi. Bende dahil oldum. Kimse kovacak degil ya, pist bu hepimiz kaynastik, oynadik. Hepbirlikte toplastikmi gelinin evine tum kiz arkadaslari gelir. Senelerin samimiyeti vardir. Bende dahil olmaya calisirim, muhabbete katirim. Bazen sıkıldigim olur cunku bir mazimiz yok hicbiriyle. Ama hic gelin benle ilgilenmedi diye dusunmedim, dusunmemde. Bence abartmaya gerek yok. Fazla samimiyette tez ayrilik getirir. Herseyin dozunda olmasi iyi.

Günaydın,
Derdim 2 hafta önce başladı. Tek kardeşim (erkek ) evlendi. Eşiyle 6 yıldır beraber ve bu 6 yılda hep yanyanaydik.
Benim düğünumden dogumuma hep destek oldu yanımda oldu,söz alışverişini beraber yaptık ,arkadaşız dedik satıcılara.
Ama düğün ve kınada el oldum. Yanında kuzenleri,arkadaşı en önemlisi düğüne 1 hafta kala bana baba evimde ayar veren kız kardesi vardı. (Aldığım abiye rengini bana daha önceden dediğini benim bilerek aldığımı söyledi ki yemin ettim animsamadim başka alırım diye yine de kırıcı konuştu,odaya çekildim,agladim)
hicbirseye dahil edilmedim oyuna davet bile.
Zaten bebeğim hasta bu ara uykusuz gittim onunda etkisi ile 1 resmim bir güzel anim piste dansa cikmisligim bile yok.
Ki herkesten önce abiyesini alan bile bendim çocukla kostur kostur hevesle.
Şimdi de evde kuranı var,seviniyordum araya soğukluk girmeden bir araya geliriz diye ama yine bir kuzeni varmış düğünden sonra gitmemiş.kız kardeşi Üniv kazandı gitti başka şehirde suan.
Yine kenarda kalacağım hatta gitmek dahi istemiyorum. Böyle mi oluyor gorumcelik eninde sonunda ? Bana yerimi,haddimi mi bildirdiler acaba planlı olarak?
Çok üzgünüm ve uyumadim yarını düşünmekten.

Ben de tam aksini yaşadım, görümcem benden sonra evlendi, tüm törenlerinde koşturdum istediği ölçüde, düğünde kınada oynadım normalde nefret ederim hatta eşim bile şok olmuştu, ama görümcemin samimi arkadaşları var ben ne zaman ortama girsem kaçıştılar farkettim ama sesimi çıkarmadım huzursuzluk olmasın diye. Odaya giriyorum susuyorlar, pistte kaçıyorlar bariz yani onların ayıbı deyip geçtim...

Ablasıda mor mu gıymıstı kı
Yok daha kimse alışverişe (gelin dahil) çıkmadan ben aldım onlar farklı giydi. Ben de moru elden çıkarıp başka aldım ama sonra soğukluk olmasın buruk hatirlamayalim diye annem geri aldırdı bilindik bir mağazaydi bulduk aynısını. Düğünde en az 5 kisiydik mor.

Görümce düğün sahiplerinden biridir. O yüzden gelinin oynamaya kaldırması falan zaten beklenilemez. Ben de dugunumde hatırlamıyorum ayrıca gidip ilgi gösterdiğimi daha çok Görümcem bana ilgi gösteriyordu...
Kıyafet rengi konusunda gereksiz tartışma olmuş. Onun harici çok sorun yok gibi geldi ama. Bende görümcemi severim ama asla kizkardeşlerimin yerini tutamaz. O konuda birşey diyemem maalesef aramızdaki ilişkiyi sen daha iyi bilirsin. Ama şu var ki herkesin genelde içinde gorumceye karşı soyleyemedigi ufak da olsa rahatsız olduğu şeyler olabiliyor.

Bide ben kınaya mavi almıştım yine herkesten önce. Kız kardeşi de birebir aynı ton almış kınada gördüm. Hani önemliydi renk diye orda da kasit arayip bozuk başladım zaten maalesef kına ve düğüne. O piskolojiden cikamadim

Sizinle de arasi iyiymis zaten iyi anlasmaniz guzel de kwndi ailesi de onun icin onemlidir tabiki.kuzeni gelecekse onunla yalniz olsun zaten siz orda olmak zorunda degilsiniz ki .ben kuzenimle oturacaksam gorumcem olmak zorunda degil.gorumcemle gecirecegim zaman da ayridir.yani merak etmeyin hem sizi hem de kendi ailesinden olanlari ayri ayri sever.onlarla beraber olunca sizden nefret etmiyor

Düğün ve kına günümde ben hiç biseyin farkında değildim heycandan telastan kim var çevremde ne olay oldu hiç fark etmedim bile.yanımda olmak isteyenler benden davet beklemeden oldu yanımda.büyük ihtimalle sizin de yoktur sıkıntı.gelin hanim da bekler sizi.uzak durmayın.kendiniz yanında olun bence.onun da tabi başka başka çevreleri de var kardes kuzen arkadaş bir de erkek tarafı ayrı,bunlara alışmak dengeyi kurmak zaten zor oluyor.bu kadar iyu iken siz de yardımcı olun

Annemde öyle diyor. Sanırım olmayan kız kardeşim sandım onu.
Olmuyo, tecrübeyle sabit iki gelin var bizdede ben görümceyim kardeş gibi olamadık, bide üstüne halamın kızı elti yaptım, dedimki kendime kardeş olur oda evlendi aynı söz nişanda varım düğünde ve sonrasında el olduk şimdi küsüz hiç zorlama sen kardeşinle olan ilişkine bak benim abilerime canım feda çok severim:)

Back
X