düğünde takacagim takı meselesi

Bence kolyenizi vermeyin. Daha sonra durumunuz guzellesince inşallah evine yada kendilerine güzel bir hediye ile gidersiniz .ki şu ana kadar zaten fazla fazla yapmışsınız

merhaba arkadaslar biz 2 kardeşiz evliyim erkek kardesimin haftasonu dugunu var fakat maddi durumumuz iyi olmadigi icin bisey takamıyoruz sözde beştaş nişanda ceyrek dogum gunundede yuzuk hediye ettim gelinimize dugundede bu kadar maddi durumumuzun kotu olacağı aklima gelmedi acikcasi . sizin durumunuz malum birşey takmayın kusurunuza bakmayiz denildi ama benim içime sinmiyor sonuçta bir kardesim bilezik takan bile var kardesjne düğününde . benim bekarken aldigim bir altin kolyem vardi onu tadilata verip parlattirip takayim diyorum . annemle esimde sen o kolyeyi seviyorsun takma diyorlar ikilemde kaldım sizin fikriniz nedir ?
Merhaba ,bu Tr cumhuriyetindeki elalem neder sıkıntısı kadar başka ülkelerde var mi bilmiyorum ama millet afedersiniz öküz gibi bakiyor düğünde ,ablasi ne takti ,kv si ne takti diye.Annenizden borc isteseniz yarim altin kadar sonra eliniz genişleyince ödeseniz.Sadece anneniz ve siz bilseniz

Annenizden falan borç alıp en azından bi çeyrek takin bence. Icinizde kalmasın.Bunlar bi sefer olan şeyler. Allah bir an once feraha eristirsin ins

Ne kadar masraflı adetleriniz varmış :nazar:
Ne yazık ki öyle gelinimiz bu içinde tenceredir tabaktır çeyiz seti olur ya onlarıda babam almak zorunda kaldı onlar da adet öyleymiş bizde şaşırdık ama istenince mecbur alınıyor çeyizin çoğunu biz yaptık çünkü durumları o kadar müsait değil onlarda kız tarafı sadece ufak mutfak eşyası alıyor bu kadar. Hatta bize daha fazla getirende var demişti 😁

Şu anda yeni bir takı alacak durumunuz yok yahut borç alacak birisi de yok diyorsunuz
Bu durum da içinize hiç sinmeyecek anlaşılan
O zaman kolyenizi tamir ettirip parlatıp takmanız çok isabetli olur
İnsallah durumlar düzeldiğinde kendinize yeniden alırsınız , daha güzelleri sizin olsun
Ben de nişanda gelin kolyesi denilen tuğralı kolyelerden taktım , düğününde ne taksam diye düşünüyorum ..
keske nisanda sozde takacagima simdi taksaydim cok pişmanım elde yok svucta yok

Anneniz babaniz ne takacak? Eger atiyorum 3 bilezik takacaklarsa birini size verseler siz taksaniz. Ya da odunc olarak bir yarim ya da ceyrek alsaniz ailenizden. Konustunuz mu onlarla bu konuyu?

Ilahi gulesim geldi gayri ihtiyari. kadın çeyrek alamıyor ne 1250 tl si🙄
hic işte 😂 ceyregi alamıyorum
İnsanın her türlü hali olur,bunu anlarım.
Fakat sözde beştaş,nişanda çeyrek,doğum gününde yüzük takan, düğünde bilezikle devam etmeli.
Ya da baştan tedbirli davranıp düğün hediyesini hazır ettikten sonra bonkörlüğe girişmeli.
Çünki diğerlerinde birşey gerekmese de,takı en çok düğüne yakışır...

Takı o kadar önemli bişey değil ki önemli olan düşünceniz. Bence eliniz iyileşince gönlünüze göre bi hediye alırsınız, hatta kızı götürüp ona seçtirirsiniz

Benim kardeşimin nişanında takılanlar yani erkek tarafının taktıkları gelinde kaldı normalde öyle olmuyor mu. Yani biz gelin görmeye nişanda taktık annemgil istemedi hep gelinimizde kalıyor ben öyle biliyorum
Bizde her iki taraf kendi taktığını alıyor o yüzden öyle söyledim. Tabi kızda kalıyorda olmaz.

Hersey maddiyat değili linç yemeyeyim diye ilistirdiniz oraya herhlde.
Takı taktım diye sevecek insan sevmesın zaten.
yok bu düsüncede cok ciddiyim. kesinlikle bu sekilde düsünüyorum. linc etmek isteyen eder. dogum gününüde yüzük takip hava atacagima ufak bi hediye alir o yüzügüde dügünde takardim. tekrar diyorum hadi yarin evlenelim diye plan yapilmadi sonucta en kötü aylardir bellidir dügün tarihi eger bi abla kardesine dügünde bi ceyrek takamicaksa ayip yani. el takiyo onu el

yok bu düsüncede cok ciddiyim. kesinlikle bu sekilde düsünüyorum. linc etmek isteyen eder. dogum gününüde yüzük takip hava atacagima ufak bi hediye alir o yüzügüde dügünde takardim. tekrar diyorum hadi yarin evlenelim diye plan yapilmadi sonucta en kötü aylardir bellidir dügün tarihi eger bi abla kardesine dügünde bi ceyrek takamicaksa ayip yani. el takiyo onu el
Bence de,bazı babaanneler olur,varlık dirlik elindeyken,"ay bişey de alamadım ama,insan neler almak istiyor ama" der.
Sanki torun 9 ayda gelmedi de böbrek taşı gibi aniden düştü 😂
O bile geleceğini belli ederek düşüyor 😄
Söz olmuş,nişan olmuş,gümbür gümbür gelmiş düğün 😂

benim teyzem evlere temizliğe giderek bilezik yapmıştı dayımın düğünü için. siz de günlük işlere vs bakıp biseyler alabilirseniz güzel olur. yoksa kafanizdaki neyse onu yapın.

Benim gorumcem bana bişey takmasaydı duğunumde e§imin her seferinde başina kakardım

En azindan bi yarım alıp takın.
Yok ya oyle olmuyor inanir misin benim 3 gorumcem var kardeşlerine takmışlar inanir misin hemde yarim takılmış vallahi hiç haberim yok düğünden eşime takilan ne varsa almışlar ki ben çok sonra öğrendim aman dedim sonra banane bana nisanda getirdiklerini görseydin şaka gibiydi hele düğün zamani resmen bim poşetinde taaa bin yıllık çeyiz diye cok eski başörtü havlu koymuş getirmişlerdi ama ne takıyı ne de bunlari umruma takmadim banane napiyim başına kalkipta kendi ayiplari değil mi

Bence de,bazı babaanneler olur,varlık dirlik elindeyken,"ay bişey de alamadım ama,insan neler almak istiyor ama" der.
Sanki torun 9 ayda gelmedi de böbrek taşı gibi aniden düştü 😂
O bile geleceğini belli ederek düşüyor 😄
Söz olmuş,nişan olmuş,gümbür gümbür gelmiş düğün 😂
aynen öyle cok sacma dogum gününde yüzük takip dügünde taki takmamak

Back
X