düğünde takı meselesi

Kesinlikle aldir seti. Bende durumları yok diye ses çıkarmadım sonradan ne kirli çıkı oldukları çıktı. Meğer birikimleri varmış ev alırsak eve harcariz diye bize kuruş yardım etmediler. Sonradan başkalarında görüp ozeniyorsun. Setin mutlaka olsun. Benim yok ve ise girersem ilk isim para biriktirip set almak olacak. Eşimin ailesinin gözüne soka soka takicam

Eşin bunlara değecek bir insansa boş ver bir bilezik bile olmasın ne çıkar..
Evet insan ister istemez kafasına takıyor bunları ama öncemli olan her durumda sana sahip çıkmasını bilecek adam bir bir insanla birleştir hayatını.

mrb tatlım. affına sığınarak fikrimi paylaşmak istiyorum. 3 yıllık evliyim. bana da hiç bir şey yapılmadı. nişan, kına gecesi elbiselerimi ve gelinliğime varasıya kendim aldım. mobilya ve beyaz eşyalarımı eşimle birlikte aldık. çeyizimi ise ( mutfak eşyası, bardak çanak vb.) saolsun annem verdi. (fazlasıyla) ama inan köpekler gibi pişmanım. çevreme bakıyorumda arkadaşlarım son model eşyalarla borçsuz evlendi. gelinliğim ve eşyalarım konusunda hep en ucuzuna kaçtım ben gelin olamadım mı? benim o kadar değerim yok muydu? neyim eksikti? hala daha aklıma geldikçe içim kan ağlar bence setini mutlaka ama mutlaka iste. gelinliğini de aldır. 2 günlük hikaye değil bu. bi oğullarının olduğunu ve bir gün gelin alacaklarını biliyorlardı. ufakta olsa bir hazırlık yapmalılardı. tekrar affına sığınıyorum

şahsi parandan da sakın bahsetme!!! bilmesinler.
bu kesinlikle paragözlülük değil. olması gereken adetlerimiz. başka şeylere gelince herkes adeti biliyor ama kendine olunca...

neyse Allah (cc) herşeyin en güzelini en hayırlısını içine sindirsin inşallah. aeo!

Ailenin durumu gerçekten yoksa ve nişanlınla mutluysan bence bunları düşünme, imkanın varsa sen al nişanlında düğünde taksın.
Ama durum varken uyanıklığa kaçıyorlarsa mutlaka aldır, sonradan pişman olma.

arkadaşım sana bazı tavsiyeler yazmak istiyorum, uyup uymamak sana kalmış, ama uyarsan ilerde daha az pişman olacağını düşünüyorum.

ben de evlenirken senin gibi düşündüm, eşime yük olmamak adına bir çok şeyden taviz verdim, altını da çok istemedim, 4 adet bilezik taktı bana. Ailesinin düğünümüze veya takılara hiç bir şekilde maddi / manevi katkısı olmadı, düğünden 3 ay sonra küçük bir kolye ve küpe seti hediye etti annesi.

gelinliğimi satın aldım çünkü 500 kiralama 700 satın almaydı, 200 için gerek yok dedim. onun dışında hiçbirşeyde pahalılara gitmemeye çalıştım. düğün mekanı, 150 tllik uyduruk biryerdi, müzisyenler 250 tlik uyduruk müzisyenlerdi, fotoğrafçı tutmadım kuzenlerim çekti, kameraya da onlar aldılar. karanlık ve kötü çıktı çoğu foto.

stüdyoda uyduruk 5 fotoğraf çektirdik 90 lardan kalma gibi görünen.

altınlarım şu an duruyor, hatta evlilik yıldönümüydü vs üzerine eklendi, ama o anılar geri gelmiyor. şimdi isterdim ki bileziğimin biri olmasın onun yerine güzel fotoğraflarımız olsun.

eşyalar yavaş yavaş alınabilir, altınlar da.
istersen eksik eşyalı bir eve git, ister az altının olsun. ayıp olmasın diye sahte taktır gerekirse ama sakın düğün, gelinlik, fotoğraf gibi şeylerden taviz verme. istersen bunları kendi paranla yap, altınını onlar alsın, ama güzel bir düğünün olsun.

diğer herşey zamanla olabilir ama düğün bir kez oluyor. maddi durumunuz düzelse bile tekrar yaşama şansın yok.

ben en azından balayından kısmadığıma seviniyorum. çok güzel anılarımızın olduğu bir balayımız oldu. gelinliğimle dışmekan fotosu çektirme hayalim var hala ama hiç bir zaman eskisi gibi olmayacak. güzel düğün fotoğrafları gördüğümde içim sızlayacak herzaman.

keşke aldırabilsem cnm nişanlım annem para biriktirmiştir kirli çıkı der hep ama kadın hep ağlıyo yok diye birtane kızı var biriktirse bile onun için biriktirir para

Haklısınız, sizinkilerin durumlarımı yoktu yoksa uyanıklığa kaçan modellerdenmiydiler ?

çok teşekkür ediyorum içimden geçenleri özetlemişsin ben bunları yazmaya çekindim açıkçası yanlış anlaşılırım diye.bende hep diyorum 2 tane oğulları var neden düşünmediler diye ama babası işte hiç sahip çıkmamış abisi okumamış çalışmış annesi desen öyle aldıkları hep boğaza gitmiş birktirememişler işte nişanlımla para konusundan başka hiçbir sorunum yok Allah'ıma hep dua ediyorum maddiyatımız biraz olsun düzelsin diye inş dualarım yanıt bulur

Canım kredi kartlarının taksitli nakit avansları var. Hatta bugün bir köşe yazısında okudum. Normal kredilerden daha avantajlı imiş. Masrafsız ve kredi kartı herkese verilebiliyor kredi gibi değil. Benimde taksitli nakit avansım var kendim taksit tutarını ayarladım. Böle birşey yapılabilir. En azından aklınızda bulunsun.

Okuyunca içim cız etti aynı şeyi yaşadım ve şimdi başımı taşlara vurasim geliyor

Sevgili konu sahibi kardeşim elinden geldiğince herşeyi aldır.
Bende aman yok sıkıntı olmasın aman şöyle böyle deyip nerede ise yok pahasına evlendim.

Görüşlerine ne kadar güvenirsiniz bilmem ama bunu güzin ablanın köşesinde okumuştum, çok mantıklı geldi bana..
Para pul dert değil ama erkekler - tabirimi hoş görün- yatırım yapmadıkları, karşılığında para vermedikleri şeylere( eşleri bile olsa ) değer vermiyorlar.
Çünkü kolay kazanmış oluyorlar, sıkıntı çekmiyorlar.
Tıpkı büyük ikramiyede kazanılan paranın çalışıp didindiğin maaşın kadar değerli olmaması, kolayca harcanması gibi...
Keşke evlenmeden önce biri bana bunu söyleseydi.

Sonradan çok üzülürsün..
İmkanları dahilinde her istediğini yaptırt.

Ve asla birikimlerine dokunma, bak anneciğin babacığın da yokmuş, o para senin geleceğinin garantisi.Nişanlının ve evlendikten sonra eşinin de haberi olmasın, gerek yok.

cnm bende seneler sonra aynı duygularla iç geçirmek istemiyorum ama erkekler böyle şeylere önem vermezler alt tarafı foto alt tarafı düğün olmasada olur düşüncesindeler işte anca biz yönlendirirsek onları ite kaka yapıyorlar ama bazı düşünceli adamlar herşeyi kendileri ayarlıyorlar bizim şansımız bu galiba

Kocaya neden ihtiyacın var biliyor musun? Hayatı paylaşmak için. Mutlu olmak için. Seni maddi olarak tatmin etmesi için değil. Bu fikrini bıraksan iyi olur bence.

İkincisi, artık erkek tarafı eskisi gibi düğündü, takıydı yapmıyor. Çiftleri kendi başına bırakıyor. Yapsalar güzel olur ama artık trend bu malesef. Bana da sadece bir bilezik aldılar, gösteriş için takılan diğerlerini biz eşimle ödedik. Önceleri çok ağırıma gidiyordu ama zamanla umursamıyor insan. Yaptıkları bir şey olmayınca söylenecek sözleri de olmuyor

Çok doğru söylüyorsun, keşke evlenmeden KK ile tanışsaydım :)

kardesim her seyini kendin alma... kiz tarafina duseni al sadece... onun disinda ne takarlarsa taksinlar bir sey soyleme...

nikah yaptirman da iyi olmus takilar size kalicak... sana takilanlari verme...

butun birikimini de harcama kenara esinden habersiz bir seyler koyuver canim hizirin evladi da olsa devir kotu....

ama soyle soyleyeyim canim herkes istedigi esyayi alamiyor... Allah yuru ya kulum derse bes on sene sonra daha iyisini alirsin gonlunce.... bana taki alin dememelisin....

ailende seni kimden isteyeceklerse onlara soyle iki mi 5 mi on mu kac blzik isterlerse soyleyecekler damat tarafi ne kadar yapabilirse artik.... amaaaan be guzelim.... sana sunu aldik bunu yaptik demeye yuzleri de olmayacak bir de onu dusun....

inci gerdanlik setler var altin degil ama cok hos duruyor gelinlikle... cok da pahali degil.... Annesiz babasiz oldugundan dolayi uzulme.... eger calisiyorsan birikim yap... her seyi esinle paylasmak zorunda degilsin... yeri gelir kendine zincir de alirsin bilezik de gerdanlik da....

Allah yardimcin olsun evliligin yuvan mutlulugun daim olsun....

taki meselesi yuzunden sakin yuz goz olma... buradaki tecrubeleri oku canim sana cok sey katacaktir....

mutluluklar...

cnm o da kartta limitin varsa oluyor bizimkiler sıfırı tüketmişler kimse bişicik vermez gülüyorum ama sinir bozukluğundan

eşimi bu konuda suçlamıyorum çünkü ben istesem o sadece yapacaktı. maddi durumu belki çok iyi değildi ama onun yerine 1 bilezik eksik alabilirdim. düşüncem amaaan 1 gün için değer mi o kadar parayaydı. ama o bir gün değil bir ömürmüş meğer.

evet haklısın herkes de duyuyorum herşeyimizi kendimiz yaptık diye ama ne bileyim işte ben hep anne baba üstüne düşenleri yapmalı düşüncesindeydim ama bu düşüncem gitgide körelmeye başladı çok küçük yaşlardan beri kendi ayaklarım üstünde duruyorum bu sorunların üstesinden de gelirim ama siz çalışıyorsunuz ödersiniz mantığında olmaları üzüyor beni demek yarın bi gün allah korusun işsiz kalsak yüzümüze bakmıcaklar iyi günde destek olmuyorlar kötü günleri düşünemiyorum bile

solitaricim eski konularını biliyorum yorumlarım da olmuştu.

nişanlını sevebilirsin ama hem onun rahatlıgı hem de ailesinin yapısından dolayı sen kendini heba ediyorsun dedim ,yine diyorum.

kendini yıprattıgınla kalacaksın.

iyi düsün lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…