düğünde takı meselesi

Ha şunu bileydiniz..
Sen eğildikte daha da çok biniyorlar üstüne, biraz dişli olmanın - yeri gelince- zararı yok aksine faydası var.

Umarım en azından miktarı konusunda bilgi vermemişsinidir o birikimin. :26:
Madem bile bile lades diyorsun bari uyanık ol, ne eşinin ne ailesinin seni kullanmalarına izin verme bari :26:

çok ince bir konu bu, her ne söylersem yanlış anlaşılmaya müsait olabilir. tabiki para çok önemli ancak insan sevdiği ile yola çıkıyorsa elini taşın altına koyması gerek, sen bu çocuğun maddi durumunu bile bile gidiyorsun, öncelikle bunu kabul etmiş gözüküyorsun fakat temelde sanırım bazı çekincelerin var ki aklın başka eşyalarda kalabiliyor, y da beraber yapıyoruz diye not düşebiliyorsun, bunları geçtim bedavaya gelin ne demek sen kendini karşılığı olan bir meta gibi mi görüyorsun? farkındaysan zihninin bir kenarında hesaplar var ve acaba doğru mu yapıyorum değer mi diye çelişkiye düşüyor olabilirsin. en başta bunlardan kurtar kendini. ailesinin hesabına fikrini katman haksızlık olur çünkü kimsenin kesesini bilemezsin. 250 tl az veya çok beklentiye girmen ne kadar etik?
yapman gerekeni yaptığını söyleyeceksin, doğru makul olmaya özen gösteriyorsun ama için rahat değil sıkıntı orada.
ayrıca set alınması ya da bilezik, bunu kendin için mi etraf için mi bekliyorsun onu da çözmelisin. bu yorumların senin içinde yaşadıklarına istinaden.
müstakbel eşini adet yerini bulması için azami gayret göstermesini rica et, ama yapamıyorsa ve sen de bunu görüyorsan hesaba girme. yakışan bir durum değil.

canın ne istiyosa aldır canım sıkışık mıkışık inanma bence..bir gelin alıyolar ellerini suya sabuna dokundurmuyorlar...bende senin gibi düşünenlerdendim ama hata ettiğimi anca yeni yeni anlıyorum...her şeyin ucuzunu al,gelinliği kirala,düğünde kıs masraftan aynılarını yaptım ama sonrada laf sokuyalar biliyo musun o erkek tarafları ucuza geldin diye....alacağınız ve yapacağınız şeyler kendine duyduğun saygıyla alakalı bence...hiç düşünme alacaksınız de..bizimkiler para yok yok diye ağlıyolardı düğün arefesi düğünden 3 ay sonra 100 milyarlık yatırım yaptılar...anlayacağın bize yok yok yok....şimdide bende onlara yok yok yok diyorum...

evet bende bu gelgitlerden kurtulmak istiyorum ilk herşeye eyvallah deyip sonra ağız burun kıvıran birine dönüşüyorum nişanlıma bunu anlatıyorum sürekli imkanımız dahilinde yapacaz bazı şeyleri diyor ama insanın aklıda kalmıyor değil bazı şeylerde bu yalnızca bende böyle olduğunu sanmıyorum.benim sadece tek isteğim ben böyle kimsesizken ve bir çok sorumluluğum varken bişiler yapmaya çalışıyorum aynı çabayı onlardanda bekliyorum küçük hesaplar gün gelip büyüyecek üzerime binecek diye korkuyorum etrafımda görüyorum kadın yapmadınız böyle kabul ettim diyor adam yaptırsaydın isteseydin diyor ben bana minnet duysunda istemiyorum ama biraz çaba istiyorum 1 senedir para biriktircez dedi hiç biriktiremedi ailesinin ihtiyaçlarından ev masraflarından bize sıra kalmadı tabi kişisel harcamalarıda cabası ailesi düğüne yardımcı olmuyoruz bari evin yükünü üstlenmesinde demiyor ablacım (kaç yaşındasınız bilmiyorum ama) düşüncelerinize saygım sonsuz ama inan ben kötü bi insan değilim hep acabaları yaşıyorum hepsi bu destek görememek mafediyor beni

Canım insanların durumu belli olmaz,5 sene önce erkek kardeşim evlendi ,o dönemde duruumuz hiç yoktu kardeşim kendisi almıştı geline takılacak bileziği ,kalkıp kimseye 250 kenara atsınar diyemeyiz,
Sonuçta sen insanları bu konuda zorlayamazsın ,
Düğünde yapılmadı ,nikahla evlendiler,gelinlikte kiralıktı ,Beraber yaptılar ne gerekiyorsa ,
Ben nişanlandım ,ne gerekiyorsa biz yaptık aileler karışmadı ,yüzük aldık ,nişan yemeği yaptık vsvs ,eşya aldık,
Nişanlının ailesinin drumu olsa yardımcı olmasalar bu tepkinizi anlarım,bunuda geçelim takı pazarlığına girmek nesi ,çok nahoş bir davranış
Siz yenibir hayat kuruyorsonuz ,ben bun istiyorum şundan yapamadım vs demek yerine imkanınız varsa kendiniz yapın,
Bu iki kişilik bir hayat benim ikam var onun imkanı yok bunu yapamıyorum onun yüzünden diyorsanız şimdiden pişmanlıklarınız varsa tekrar bir düşünün evlenmeyi ,nişanlınız sizn için ne kada önemli ???
bu sizin hayatınız ne gerekiyorsa kendiniz yapın ,başkasından bişi beklemeyin.

Son düzenleme:
Selamlar,

Benim de nişanlımın ailesinin durumu iyi değil. O nedenle yıllardır herşeyi kendimiz yaparız ailemizden destek almayız diyordu. Nişanı normalde benim ailem yapacaktı ama hayır onları sıkıştırmayalım herşeyimizi biz yapacağız nişanımızı da biz yapalım dedi, kabul ettim. Şimdi düğünümüzü de, eşyalarımızı da, balayımızı da kendimiz borçla yapacağız. Gelin çeyizi denen mutfak eşyalarını bile biz alalım diyor. Beni kullanmadığını bildiğim için içim çok rahat. Sonuçta cebinden bişey çıkmıyor değil, ikimiz o yükün altına gireceğiz ama ailesi neredeyse hiç harcama yapmayacak ve daha sonra da çok fazla eleştirmezler diye tahmin ediyorum.. Ben nişanda da düğünde de ailesinden hiçbir şey beklemiyorum, çünkü durumlarının ne kadar kötü olduğunu biliyorum. Ele güne karşı bişey yapmak isterlerse kendileri bilir ama kimseyi takı konusunda zorlamanı tavsiye etmiyorum. Ama nişanlından isteyebilirsin, ki istersen de onun sizin ortak bütçenizden kesileceğini bil. İlle takı alınsın istiyorsan beraber alın, daha önce de yazıldığı gibi eşin kendisi taksın, ailesi de durumlarına göre 1-2 bilezik takarlar. Hem senin içinde kalmaz hem de bir yandan yatırım yapmış olursunuz. Diğer yandan aynı eve çıkmamaya nasıl ikna ettiysen, diğer istediklerini de aynı şekilde yapabilirsin ama unutma, artık siz bir ailesiniz. Senin paran benim param ayrımı olmamalı eşinle aranda. Böyle canını sıkacak, aranızı bozacak, düğün arifesinde sinirlerinizi gerecek şeyler düşünmemeye çalış. Sonuçta ailesine söylediğin en ufak lafta bile çok büyük tepkiler doğabilir.. Allah kolaylık versin..

işte ne güzel erkek kardeşim diyorsun dimi erkek yani gelin değil dimi ne güzel yapmış işte .ben zaten herşeyi onların üzerine yıkmaya çalışmıyorum ki tabiki bende yapacam ama ilk oğullarını nasıl evlendirdilerse bende istiyorum bizde neden herşey eksik oluyor hiçbirşeye yanaşmıyolar çalışıyoruz diye allah var yukarda şunu istiyorum demedim bari hiçbirşeye karışmıyolar sadece takı istedim ya 1500 liraya bile var biraz değerli olduğumu hissedeyim istedim sadece

sen kendinden vermeye o kadar hazırsın ki tabiki ellerini cebe atmıyolar ayrıca şimdilik konu kapandı ama bence kv ile oturma konusuda tekrar açılacak, kv boşanacakmış heralde, boşandığı zaman yalnız yaşayamaz dicekler ya da ev kiraysa ne gerek var kira vermeye dicekler bak gözünü seveyim herşeyi iyice düşün

annem bi küpe istemiş sadece ve almamışlar
annemin hala içindedir..

hiç birşey içinde kalmasın

600 tlye playstatıon alan adamın kafasında paralarım o aleti ben

senı gerçekten kandırıyorlar bence.

benım sevgilimde öyle şu an ailelerden gelen birşey yok olmayacakta

ve o çalışıyor para biriktiriyor her iki ayda bir bilezik alıyor

yani ben aman vay efendim halleri yokmuşu anlamıyorum çünkü gerçekten öyle olduğuna inanmadım 600 tllık luks bir harcama o şu şartlar içinde

düğün bi kere olur...

evet cnm haklısın açmam heralde bi daha bu konuyu yapmak isterlerse yaparlar zaten ekstradan isteyeceğim herşey beni ve nişanlımı zor duruma sokacak bunları biliyorum hep hatta dışarıdan duyunca ya masrafa ne gerek var sonuçta siz zorlanacaksınız diye akıl verdiğim insanlarda çok oldu.insan kendi başına gelince düşünüyormuş demekki yaşayıp öğreniyorum. ayrıca evlendikten sonra eşimle geçinebileceğimize inanıyorum sadece şu toplu eşya almak falan zorluyor bizi nişanlım senlerce ailesinin yükünü taşımız benimkinide taşır ki bende çalışıyorum gülgibi geçinirz heralde. en güzeli yapılmayana hayıflanacağıma yapılanla idare etmem gerekiyor galiba sonuçta bu benim seçimim ya kızlar çok saolun dertleşmek çok iyi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…