- 5 Ocak 2011
- 14.501
- 23.164
- 598
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
Ha şunu bileydiniz..kesinlikle kendini kötü hissetme canım, burda bende dahil bazı şeyleri istemediğimiz yaptırmadığımız ve yapmadığımız için onun pişmanlığını ve keşkelerini yaşıyoruz.
Gelinimiz mütevazi diye kıymet bilip madalya takmıyorlar.
bazen bende boş boğazlık yapıp neden söyledim sanki diye hayıflanıyorum ama ben istemediğim sürece ona dokunamayacak sonuçta başımın etini yemesinede izin vermem huyumu bilir. dediğim gibi içim çok rahatladı burda bu durumu paylaşınca en azından yalnız olmadığımı anladım
ya ben sevmeyi bilmiyorum ya da sen harbiden çok seviyosun bu sevgiyi benim kafam almıyo, ille yaşıcam diyosun yani
evet nasıl bu kadar seviyorum bilmiyorum ama onun gözlerine bakınca bütün dünya dertlerini unutuyorum ama evlendikten sonra bu rüyadan uyanmaktanda çok korkuyorum
canım yazını ve yazılan tüm yorumları okudum. şuan çok sinirliyim. patlayacak kadar sinirliyim. çünkü senin yaşadıklarını benim yaşadıklarıma çok benziyor. bir an konuyu ben açtım sandım. birbirimizi arkadaş olarak ekleyelim mi?
tamam canım. damdan düşen damdan düşenin halini anlar.arada dertleşiriz:)tabi ekleyebilirsin
merhaba kızlar;
diğer konularımdan bilenler bilir nişanlımın ailesinin pek durumu yok ben bunu bile bile nişanlandım. şuan evlilik hazırlıkları aşamasındayız eşya alımları gelinlik falan filan konuları sürekli gündemimizde ben herşeyimin en güzel şekilde olmasını istiyorum ama maddi açıdan sıkıntıda olduğumuz için herşeyin ucuz yollu olmasınada dikkat ediyorum. aklım başka eşyalarda kalsada yine kesemize göre eşya bakıyoruz (nişanlımla ortak alacaz herşeyimizi) gelinlik istemedim kiralarız yada birinden ödünç alırım dedim düğün çok istememe rağmen sadece nikaha da evet dedim şimdi ee derdin ne diyeceksiniz derdim şu ben herşeyin en ucuzuna kaçarken aman onlara çok masraf yaptırmayayım diye uğraşırken onların sadece takı almasını istedim düğünde adettendir geline set takılır diye ama yapamıyacaklarını söylüyolar aylık 250 tl bile kenara atsalar bir tane set alınabilir oysaki ama yetmiyo ki arttıralım diyorlar bedavaya gelin alıyorlar anlayacağınız benim birikimim var hatta herşeyimi alacak kadar ama herşeyi ben yapacak olduktan sonra bir kocaya neden ihtiyacım olsun ki. kızlar bana akıl verin bu düşüncelerden kurtulmak istiyorum bazen bunları düşünürken kendimden tiksiniyorum hayır para göz değilim ben sadece bazı şeyler usulüne göre olsun istiyorum annem babamda yokki beni savunsunlar ilerde bu insanlar durumumuzu biliyordun gelmeseydin diyecekler diye korkuyorum sizce bir bilezik yeter mi yoksa set alınması gerekiyormu lütfen yorumlarınızı esirgemeyin....
çok ince bir konu bu, her ne söylersem yanlış anlaşılmaya müsait olabilir. tabiki para çok önemli ancak insan sevdiği ile yola çıkıyorsa elini taşın altına koyması gerek, sen bu çocuğun maddi durumunu bile bile gidiyorsun, öncelikle bunu kabul etmiş gözüküyorsun fakat temelde sanırım bazı çekincelerin var ki aklın başka eşyalarda kalabiliyor, y da beraber yapıyoruz diye not düşebiliyorsun, bunları geçtim bedavaya gelin ne demek sen kendini karşılığı olan bir meta gibi mi görüyorsun? farkındaysan zihninin bir kenarında hesaplar var ve acaba doğru mu yapıyorum değer mi diye çelişkiye düşüyor olabilirsin. en başta bunlardan kurtar kendini. ailesinin hesabına fikrini katman haksızlık olur çünkü kimsenin kesesini bilemezsin. 250 tl az veya çok beklentiye girmen ne kadar etik?
yapman gerekeni yaptığını söyleyeceksin, doğru makul olmaya özen gösteriyorsun ama için rahat değil sıkıntı orada.
ayrıca set alınması ya da bilezik, bunu kendin için mi etraf için mi bekliyorsun onu da çözmelisin. bu yorumların senin içinde yaşadıklarına istinaden.
müstakbel eşini adet yerini bulması için azami gayret göstermesini rica et, ama yapamıyorsa ve sen de bunu görüyorsan hesaba girme. yakışan bir durum değil.
abi 600 liraya playstation alan adamdan bahsediyoruz,demekki para var, ya da o parayıdamı senden istemişti tam hatırlamıyorum
abi 600 liraya playstation alan adamdan bahsediyoruz,demekki para var, ya da o parayıdamı senden istemişti tam hatırlamıyorum
evet bende bu gelgitlerden kurtulmak istiyorum ilk herşeye eyvallah deyip sonra ağız burun kıvıran birine dönüşüyorum nişanlıma bunu anlatıyorum sürekli imkanımız dahilinde yapacaz bazı şeyleri diyor ama insanın aklıda kalmıyor değil bazı şeylerde bu yalnızca bende böyle olduğunu sanmıyorum.benim sadece tek isteğim ben böyle kimsesizken ve bir çok sorumluluğum varken bişiler yapmaya çalışıyorum aynı çabayı onlardanda bekliyorum küçük hesaplar gün gelip büyüyecek üzerime binecek diye korkuyorum etrafımda görüyorum kadın yapmadınız böyle kabul ettim diyor adam yaptırsaydın isteseydin diyor ben bana minnet duysunda istemiyorum ama biraz çaba istiyorum 1 senedir para biriktircez dedi hiç biriktiremedi ailesinin ihtiyaçlarından ev masraflarından bize sıra kalmadı tabi kişisel harcamalarıda cabası ailesi düğüne yardımcı olmuyoruz bari evin yükünü üstlenmesinde demiyor ablacım (kaç yaşındasınız bilmiyorum ama) düşüncelerinize saygım sonsuz ama inan ben kötü bi insan değilim hep acabaları yaşıyorum hepsi bu destek görememek mafediyor beni[/QUOTE
asla ben seni yargılamıyorum, kötü birisdin de demiyorum, bu mesajından nasıl bir durum içinde olduğun daha açık görülüyor, sen işin verme tarafında değilsin sen de aynı özveriyi görmek istiyor, göremeyince kendini aptal gibi hissediyorsun, çok iyi anlıyorum benim de başıma geldi. şimdi daha açık. sen bu kadar ince düşünüyorsun hem de öksüz ve yetim ama karşı tarafın çekimser kalması tabiki sinir bozar, ben de o hesabı yapardım. bir senedir belli olan bir durum için elini hiiç uzatmamış nişanlına acilen kendini toparlamasını söyle, böyle olmaz. bir taraf kendini paralarken diğer taraf şartlarım bu diyorsa olmaz, o da kendini aşmak için ultra çaba göstermeli. ne demek bir sene bir şey yapmadı? sen eşya takı vs re geç bu adamla mı evleniyorsun yoksa adam+ailesi ile mi evleniyorsun iyice çöz ve bu nişanlının rahatlığı sana ileride nasıl etki eder muhakkak ölç tart biç. dikkatli adım at şu an eşyadan çok öngörünü yüksek tut geleceğinize bak derim naçizane fikrim. bir ömür geçer mi bil...
Canım insanların durumu belli olmaz,5 sene önce erkek kardeşim evlendi ,o dönemde duruumuz hiç yoktu kardeşim kendisi almıştı geline takılacak bileziği ,kalkıp kimseye 250 kenara atsınar diyemeyiz,
Sonuçta sen insanları bu konuda zorlayamazsın ,
Düğünde yapılmadı ,nikahla evlendiler,gelinlikte kiralıktı ,Beraber yaptılar ne gerekiyorsa ,
Ben nişanlandım ,ne gerekiyorsa biz yaptık aileler karışmadı ,yüzük aldık ,nişan yemeği yaptık vsvs ,eşya aldık,
Nişanlının ailesinin drumu olsa yardımcı olmasalar bu tepkinizi anlarım,bunuda geçelim takı pazarlığına girmek nesi ,çok nahoş bir davranış
Siz yenibir hayat kuruyorsonuz ,ben bun istiyorum şundan yapamadım vs demek yerine imkanınız varsa kendiniz yapın,
Bu iki kişilik bir hayat benim ikam var onun imkanı yok bunu yapamıyorum onun yüzünden diyorsanız şimdiden pişmanlıklarınız varsa tekrar bir düşünün evlenmeyi ,nişanlınız sizn için ne kada önemli ???
bu sizin hayatınız ne gerekiyorsa kendiniz yapın ,başkasından bişi beklemeyin.
Selamlar,
Benim de nişanlımın ailesinin durumu iyi değil. O nedenle yıllardır herşeyi kendimiz yaparız ailemizden destek almayız diyordu. Nişanı normalde benim ailem yapacaktı ama hayır onları sıkıştırmayalım herşeyimizi biz yapacağız nişanımızı da biz yapalım dedi, kabul ettim. Şimdi düğünümüzü de, eşyalarımızı da, balayımızı da kendimiz borçla yapacağız. Gelin çeyizi denen mutfak eşyalarını bile biz alalım diyor. Beni kullanmadığını bildiğim için içim çok rahat. Sonuçta cebinden bişey çıkmıyor değil, ikimiz o yükün altına gireceğiz ama ailesi neredeyse hiç harcama yapmayacak ve daha sonra da çok fazla eleştirmezler diye tahmin ediyorum.. Ben nişanda da düğünde de ailesinden hiçbir şey beklemiyorum, çünkü durumlarının ne kadar kötü olduğunu biliyorum. Ele güne karşı bişey yapmak isterlerse kendileri bilir ama kimseyi takı konusunda zorlamanı tavsiye etmiyorum. Ama nişanlından isteyebilirsin, ki istersen de onun sizin ortak bütçenizden kesileceğini bil. İlle takı alınsın istiyorsan beraber alın, daha önce de yazıldığı gibi eşin kendisi taksın, ailesi de durumlarına göre 1-2 bilezik takarlar. Hem senin içinde kalmaz hem de bir yandan yatırım yapmış olursunuz. Diğer yandan aynı eve çıkmamaya nasıl ikna ettiysen, diğer istediklerini de aynı şekilde yapabilirsin ama unutma, artık siz bir ailesiniz. Senin paran benim param ayrımı olmamalı eşinle aranda. Böyle canını sıkacak, aranızı bozacak, düğün arifesinde sinirlerinizi gerecek şeyler düşünmemeye çalış. Sonuçta ailesine söylediğin en ufak lafta bile çok büyük tepkiler doğabilir.. Allah kolaylık versin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?