- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
solitaricim eski konularını biliyorum yorumlarım da olmuştu.
nişanlını sevebilirsin ama hem onun rahatlıgı hem de ailesinin yapısından dolayı sen kendini heba ediyorsun dedim ,yine diyorum.
kendini yıprattıgınla kalacaksın.
iyi düsün lütfen.
Ne yaparsanız kendinize canım. Özellikle gelin çalışıyorsa hiç acımıyorlar. Oğulları tek başına 3000-4000 maaş alınca acıyıp "ah benim paşam o paraları nasıl kazanıyor" diyorlar ama beraber 3000 kazanınca "nasılsa çift maaş" diye hiç umursamıyorlar.evet haklısın herkes de duyuyorum herşeyimizi kendimiz yaptık diye ama ne bileyim işte ben hep anne baba üstüne düşenleri yapmalı düşüncesindeydim ama bu düşüncem gitgide körelmeye başladı çok küçük yaşlardan beri kendi ayaklarım üstünde duruyorum bu sorunların üstesinden de gelirim ama siz çalışıyorsunuz ödersiniz mantığında olmaları üzüyor beni demek yarın bi gün allah korusun işsiz kalsak yüzümüze bakmıcaklar iyi günde destek olmuyorlar kötü günleri düşünemiyorum bile
cnm o da kartta limitin varsa oluyor bizimkiler sıfırı tüketmişler kimse bişicik vermezgülüyorum ama sinir bozukluğundan
Ne yaparsanız kendinize canım. Özellikle gelin çalışıyorsa hiç acımıyorlar. Oğulları tek başına 3000-4000 maaş alınca acıyıp "ah benim paşam o paraları nasıl kazanıyor" diyorlar ama beraber 3000 kazanınca "nasılsa çift maaş" diye hiç umursamıyorlar.
Sen elinden geldiğince eşine yardımcı ol. Mesela içinde kalacak bir şeyse kendin yap. Ben kına malzemelerini ucuza getirip sevmediğim şeyleri alacaklarını bildiğim için kıyafetimden ikramına kadar hepsini aldım. Bazı günler ve anlar geri gelmiyor, tekrar yaşanmıyor.
Neyi yapıp yapmayacağına karar ver. Herşeyi üstlenme. Sonra değerin olmaz. Dünyanın düzeni böyle. Bir de sakın birikmiş parandan kimseye söz etme. O senin güvencen olsun. Evlendikten sonra hesapları bir tutarsınız. Karı koca arasında böyle sırlar olmamalı ama dediğim gibi dünyanın düzeni böyle malesef
Sen bir de evlenince göreceksin ki, o elini cebine atmaya korkanlar, evlenip de düzen kurunca "çift maaş bunlar, yardım etsinler" deyip bir de senden maddi destek bekliyor
Ne yaparsanız kendinize canım. Özellikle gelin çalışıyorsa hiç acımıyorlar. Oğulları tek başına 3000-4000 maaş alınca acıyıp "ah benim paşam o paraları nasıl kazanıyor" diyorlar ama beraber 3000 kazanınca "nasılsa çift maaş" diye hiç umursamıyorlar.
Sen elinden geldiğince eşine yardımcı ol. Mesela içinde kalacak bir şeyse kendin yap. Ben kına malzemelerini ucuza getirip sevmediğim şeyleri alacaklarını bildiğim için kıyafetimden ikramına kadar hepsini aldım. Bazı günler ve anlar geri gelmiyor, tekrar yaşanmıyor.
Neyi yapıp yapmayacağına karar ver. Herşeyi üstlenme. Sonra değerin olmaz. Dünyanın düzeni böyle. Bir de sakın birikmiş parandan kimseye söz etme. O senin güvencen olsun. Evlendikten sonra hesapları bir tutarsınız. Karı koca arasında böyle sırlar olmamalı ama dediğim gibi dünyanın düzeni böyle malesef
Sen bir de evlenince göreceksin ki, o elini cebine atmaya korkanlar, evlenip de düzen kurunca "çift maaş bunlar, yardım etsinler" deyip bir de senden maddi destek bekliyor
Allah yardımcınız olsun canım benim öyleyse. Ama şunu bil ki bunu yaşayan tek kişi değilsin. Bu devirde maddi zorluk içinde zar zor düğün yapan bir sürü çift var. Herşey zamanla olur eşyalar, mobilyalar falan. Zaten hiçbir zaman tam tamına eksiksiz ev kuramazsın illaki eksikler olacaktır. Çoğu şeyi kabul etmişsin zaten. Arkadaşların dediğine katılıyorum. Hayatta bir kez yaşayacağın düğünü içine sindiği şekilde yap enazından.
Canım kendinde söylüyorsun durumları yok diye..gelinlik konusunda hayal ettigin gelinlikten fikrimce vazgecme hayatında bir kere giyeceksin ama bence kiralamak en mantıklısı aldıktan sonra birde saklayacak yer arama..dügüne herkesin düşüncesi farklı ama şimdiki salon dügünleri bana çok sıkıcı geliyor gördügüm kadarıyla gelin damat ne oldugunu anlayamadan gece bitiyor..takıya gelince zaten o seti ne zaman takacaksın ki boşver be canım eğer nişanlın seni mutlu ediyorsa tek eksik altın-para olsun..mutlulugunuz olsunda..Rabbim agzınızın tadını bozmasın inşallah
Kenardaki paranızı yok sayın. . O ileride size daha önemli konularda lazım olacaktır. .Umarım onun varlığından nişanlınıza bahsetmemişsinizdir. .
Gelelim aile ve takı konusuna . . .Madem her ikinizde çalışıyorsunuz kötüde olsa bir düğün salonu tutun. Hafta içi daha uygun olduğunu unutmayın
Eğer ev kendi eviniz değilse çok fazla eşya ile doldurmayın . . Haklısınız hevesleniyorsunuz ama taşınırken ufacık birşey için bile bunu neden aldım diye kendinize kızıcaksınız
Nişanlınızla konuşun düğnüzü yapın bütçenizi şimdiden belirleyip neyi borç yapıp yapmayacağınıza karar verin . . 14 ayar Set alırsanız zarara uğrarsınız eğer almak isterseniz 22 ayar alınki bozdurduğunuz zaman kaybınız çok olmasın .
Düğün masraflarını nişanlınızın ailesinden beklemeyn nişanlınızla konuşup setide siz alın ve eşinize taktırın . . Onlarda oğullarını evlendirirken bir küçücük altın takarlarsa onların ayıbı . .
düğünde toplanan parayla borçlarınızın bir kısmını kapatın . . Geriye kalanları da el ele verip çalışıp ödeyin . . Sakın Canınızı sıkmayın
Birçok evli tanıdığımdan öğrendiğime göre nişanlı iken "o senin paran, asla dokunmam" diyen bir çok erkek evlenince "araba alıcaz, ev alıcaz, şunu yapıcaz" diye ilk önce o paraya göz dikiyormuş.Söylemesen daha iyi olurdu. Söylemişsin bari çarçur olmasına izin vermebende yapabileceğim ölçüde alabileceklerimi kendim alacam kendi zevkime göre sonuçta benim düğünüm yada kınam olacak bari içinde istediğim şeylerde olsun. para meselesine gelince nişanlım biliyor param olduğunu ama dokundurmuyor paran yok say son ihtimal diyor hep . dün konusu açıldı eltim eşyalarını açık renk alma çocuk olunca zor olur diye bende borç ödemekten çocuk yapmaya fırsat olacak mı ki dedim suratıma bakıyorlar biride olurmu öyle şey destek olunur falan diyen ok yani. dediğin gibi çift maaş deyip bizede destek olun derler valla:
buraya bu konuyu açmakla çok iyi yaptığımı anladım bu güzel düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için ayrı ayrı herkese çok teşekkür ediyorum yalnız olmadığımı anladım insan umutsuzluğa düşünce sanki sadece kendisi bu şartlarda evleneceğini düşünüyor ama yazdıklarınızla öyle olmadığının farkına vardım
Birçok evli tanıdığımdan öğrendiğime göre nişanlı iken "o senin paran, asla dokunmam" diyen bir çok erkek evlenince "araba alıcaz, ev alıcaz, şunu yapıcaz" diye ilk önce o paraya göz dikiyormuş.Söylemesen daha iyi olurdu. Söylemişsin bari çarçur olmasına izin verme
Ayrıca onların sana hak vermesini bekleme boşuna. Sana hak verseler bu duruma gelmezdi meseleler. Seni ancak damdan düşenler anlar
Birçok evli tanıdığımdan öğrendiğime göre nişanlı iken "o senin paran, asla dokunmam" diyen bir çok erkek evlenince "araba alıcaz, ev alıcaz, şunu yapıcaz" diye ilk önce o paraya göz dikiyormuş.Söylemesen daha iyi olurdu. Söylemişsin bari çarçur olmasına izin verme
Ayrıca onların sana hak vermesini bekleme boşuna. Sana hak verseler bu duruma gelmezdi meseleler. Seni ancak damdan düşenler anlar
600 liraya playstation alan şahısmış senin sevgilin, eski konularına baktımda kayınvalidenle falan oturcakmışsın,çekecek çilen var, bile bile lades diyosun buraya daha çoook konu açacaksın sanma ki ben birikimlerimi harcarsam herşeyin ucuzuna kaçarsam bide kv ile birlikte oturursam iyi olucam, seni kullanacak bunlar, evet büyük konuşuyorum bu konuda beklede gör, sana takı seti alamıyo playstation alıyo adama bak, evlenince benimle niye ilgilenmiyo hep oyun oynuyo diyede konu açman muhtemel
birlikte oturma konusunu hallettik çok şükür nişanlım olmayacağını anladı evet playstation alan benim nişanlım hala kavgasını yapıyorz onunama işte bunlar ondan soğumama ayrılmama neden olmuyor çekeceğim çilenin üstünemi gidiyorum ama ben çok seviyorum biz kadınlar fazlasıyla duygusalız ya da kaderciyiz sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?