- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
benimde yer yer sorunlarım oluyoda bana niye çevirdin konuyu anlamadım
tamam canım katıl bize:)benide alın aranıza :)
Ne olursa olsun düğün hazırlıkları esnasında gelin herşeyden feragat ediyorsa, iyi niyetli davranıyorsa bu sonunda mutlaka suistimal edilir.
Böyle evlenipte sonradan ''ah keşke'' demeyen çok az insan vardır.
Ayrıca kadın bunu içinde biriktiriyor ve aylar-yıllar geçince bunu mutlaka dışarıya vuruyor.
Bazı isteklerinizden feragat ediyorsanız bazı isteklerinizde de ısrarcı olmalısınız tatlılıkla.
Çok sevdiğiniz için lütfen herşeyi görmemezlikten gelmeyin, çok ayrıntılara takılıpta mutsuzluğu da çağırmayın.
Dengeyi kurarsanız çok mutlu olursunuz.
Anne babanıza rahmetler diliyorum.
size yine yardım eden olmuş biraz. bu kızcağıza düğün bile yapılmıyor. insan dünyaya bir kere geliyor. ve bir kere evleniyor.tamam madddiyat aralarına girmesin ama gelinlik konusundaki bu düşüncenize katılmıyrm.ben de çok severek nişanlandım ve 1 senedir evliyim.eşimin babası erken vefat etmiş,annesi de dul haliyle köyde 8 çocuk büyütmüş kimseden yardım almadan,eşimi okutmuş.velhasıl yokluk çekmişler.kayınvalidem bana sözlendiğimde dedi,herşeyi eşin yapacak durumumuz ortada.kardeşlerinin durumu da normal,eşimden takı olarak sadece uzun zincirli lira uçlu kolye aldırdım.kardeşleri ve annesi de birer bilezik taktılar.benim ailemin çok yardımı oldu eşyalarda.onları zora sokacak hiçbişey istemedim.kuzenlerim gelinlikçi olduğu için gelinlik ucuza geldi.şimdi eşimin ailesi hep Allah razı olsun senden diyolar.inan düğün bi şekilde geçiyo,arada tartışmalar olursa o soğukluk devam eder.sen sen ol aranıza maddiyatın girmesine izin verme.gelinliği alcan da ne olacak bazanın altında duruyo boş yere
çok saolun allah bütün vefat edenlerimize rahmet eylesin inş. evet çoğu isteklerimi güzellikle yaptıracam ama nişanlımın ben söylemedende bazı şeyleri yapması düşünceliliğini gösteriyor dediğim gibi benimde şımarıklılığım ve bencilliğimde oldu bide anne babamın olmaması nişanlımın anne ve babasının bazı şeylerde tepkilerinin olmayışı benim kadar heyecanlı değiller gibi görünmeleri beni ziyadesiyle üzdü kimse sonuçta kendi anne ve babam gibi olmuyor
cnm bende seneler sonra aynı duygularla iç geçirmek istemiyorum ama erkekler böyle şeylere önem vermezler alt tarafı foto alt tarafı düğün olmasada olur düşüncesindeler işte anca biz yönlendirirsek onları ite kaka yapıyorlar ama bazı düşünceli adamlar herşeyi kendileri ayarlıyorlar bizim şansımız bu galiba
ben sizler benim nişanlıma yükleniyorsunuz demedim ailesi için yazmıştım onu zaten böyle bişi düşünecek olsam burda konu açmazdım nasıl bir ruh haliyle okuyorsunuz merak ettim nişanlım 17-18 saat ayakta çalışıyor soğukta hemde özel bir yere gidip odada ders vermiyor ya da bar ortamı yine kapalı ortamda çalışmıyor 17-18 saat ayakta çalışan insanın tekrar ekstradan iş yapması nasıl beklenecek hanımefendi bunu merak ediyorum bazı şeyleri yazarken kafanızda tartında yazın. evet gerçekten evlenmek istiyor bi oyun almasıyla evlenmek istememesine nereden vardınız onuda anlamadım haddinizi aşmışsınız şimdiye kadar kimseye bişi yazmadım herkese hak verdim saygı duydum ama hem siz yazılanları yanlış anlıyorsunuz hemde kendinize göre kendi nişanlınızla benim kini kıyaslıyorsunuz bende çok güzel kıyaslardım barda çalışan nişanlınızla kendi nişanlımı ama terbiyem müsade etmiyor sizinkisi ediyorki burda bunları yazmışsınız
cnm ben burda kimseye kızmıyorum öyle bir hakkımda yok zaten eleştiriye gelemiyorsan açmıcaksın konuyu ama yargısız infaz etmesi çok saçma kendi kafasında kurmuş bişiler yazmış bide gerçekten evlenmek istiyyormu demesi çok saçma geldi sabah sabah sinirlerim tepeme çıktı yok benim nişanlım vefasızın teki çalışmıyor habire harcıyor ama zavallıcık onun nişanlısı durmadan iş peşinde koşuyor böyle bir dünya yok cnm kusura bakmasın evlenmek istemese 3 senedir neden birlikteyiz hatta benden daha istekli bana süpriz olsun diye tv aldı dünde beyaz eşya bakmaya götürdü dün beyaz eşyalarımızı seçip aldık bile bana böyle güzellikleri yaşatan nişanlıma böyle bişi söylenmesi çok acıttı içimi ben hep ailesinden yana yakındım tamam nişanlımdanda şikayetçi olmuş olabilirim ama hiçbir zaman sevgimdeki eksikliğimden bahsetmedim kavgalarımız oldu ama bir gün saygısızlığımız olmadı birbirimize karşı o hep orta yolu bulmak için çabaladı ailesi ve benim aramda belki ben kendi şımarıklığımdan dolayı hep benim yanımda olsun istedim ama ben kendi aileme karşı onu ne kadar korudum acaba diye hep düşündüm o ağzını açıp hiç bişi demedi bi 600 lirayı kendine harcadı diye gerçekten evlenmek istiyormu yakıştırması hiç hoş değil
ben sadece ileride pişman olur musun diye düşünerek yazdım.sende belirtmişsin yanlış anlamışsın diye bunu tek bir cümleyle de belirtsen ben senden özür dilerdim zaten.yukardaki yorumda senın nişanlının bunları önemsemediği yönündeydi bende ona bakarak bunları yazdım
ki sen nişanlının yaptıklarından ziyade yapmadıklarını yazmışsın aileside isteksiz ne anlamamızı bekliyorsun ki?
özellikle şu maviyle yazdığın yere çok kırıldım ekmek parası kazanırken barda çalışmasını bana iğneleyerek söylemişsin ya
Allah hakkında hayırlısını versin inşallah çok mutlu olursunuz bunu gerçekten kalbimle söylüyorum.
Bende o bar kısmını, terbiye müsait olamama durumunu hiç anlayamadım. Bar görmeyenler barları pavyon falan sanıyorlar herhalde. Ama pavyon olsa ne olur ekmeğini alın teriyle kazandıktan sonra.
Valla bazı kıtlar, akılları sıra belaltı çalışacaklar ne kadar zavallı bir durum.
Sanırım ben senden daha fazla sinirlendim sevgili mlkctk.
ya alttan mesajı verip sonra terbiyem müsade etmiyor demesinin bi manası yok zaten...anlayan anladı çünkü ne demek istediğini
onun nişanlısı da zor şartta çalışıyormuş zaten.ama benım ki böyle senın ki barda çalışıyor deyip ne bileyim ya bilemedim şimdi...
o mesaja yazılacak çok şey var aslında ama ben sadece gerçekten üzüldüm ve birşey demiyorum...
Canim bazi insanlar sukretmeyi bilmiyorrlar allah ne kadar versede onlar yok yok yetmiyo diyolar neyse ben baska bisey dicem nerede yasiyorsun ? Sehir olarak soylemen yeterlimerhaba kızlar;
diğer konularımdan bilenler bilir nişanlımın ailesinin pek durumu yok ben bunu bile bile nişanlandım. şuan evlilik hazırlıkları aşamasındayız eşya alımları gelinlik falan filan konuları sürekli gündemimizde ben herşeyimin en güzel şekilde olmasını istiyorum ama maddi açıdan sıkıntıda olduğumuz için herşeyin ucuz yollu olmasınada dikkat ediyorum. aklım başka eşyalarda kalsada yine kesemize göre eşya bakıyoruz (nişanlımla ortak alacaz herşeyimizi) gelinlik istemedim kiralarız yada birinden ödünç alırım dedim düğün çok istememe rağmen sadece nikaha da evet dedim şimdi ee derdin ne diyeceksiniz derdim şu ben herşeyin en ucuzuna kaçarken aman onlara çok masraf yaptırmayayım diye uğraşırken onların sadece takı almasını istedim düğünde adettendir geline set takılır diye ama yapamıyacaklarını söylüyolar aylık 250 tl bile kenara atsalar bir tane set alınabilir oysaki ama yetmiyo ki arttıralım diyorlar bedavaya gelin alıyorlar anlayacağınız benim birikimim var hatta herşeyimi alacak kadar ama herşeyi ben yapacak olduktan sonra bir kocaya neden ihtiyacım olsun ki. kızlar bana akıl verin bu düşüncelerden kurtulmak istiyorum bazen bunları düşünürken kendimden tiksiniyorum hayır para göz değilim ben sadece bazı şeyler usulüne göre olsun istiyorum annem babamda yokki beni savunsunlar ilerde bu insanlar durumumuzu biliyordun gelmeseydin diyecekler diye korkuyorum sizce bir bilezik yeter mi yoksa set alınması gerekiyormu lütfen yorumlarınızı esirgemeyin....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?