düğünde takı meselesi

cnm ne güzel yavaş yavaş istediklerini yapacak işte nişanlın boşver takma kafana sende destek ol kurun yuvanızı herşeyi dert ederek güzel günlerinizi heba edeceksiniz seni çok iyi anlıyorum bu zamanlarda böyle stresler oluyor acaba yapılacak mı ya yapmazlarsa diye sanki herşey rayından çıkmış aksi şeyler oluyor gibi geliyor insana. dediğin gibi 600 tl için nerdeyse nişanlının ne namussuzluğunu bırakacaklar ne haysiyetini takma cnm bunları herkes herşeyi hak eder adam özenmiş almış boşver birlikte öderiz de hatta sende öğrenirsin oynarsınız işte bide seninle ilgilenmicek evlenince diye yazmış ya adam 18 saat çalışıyomuş bi oyun oynaması mı çok gelecek allah aşkına cnm sen çalışıyormusun diğer konularını okumadım eğer çalışıyorsan herşeyin üstesinden gelirsiniz evelallah adamalrı benle ilgilenmiyorsun şuraya gitmiyoruz etmiyoruz diye sıkıyorlar boğuyorlar sonra ayrılıyoruz kocam bana soğuk diye konu açıyorlar boşversenize sanki kendi evlerinde hergün dışardalar bide evlenince dışarı çıkmıyoruz gezmiyoruz diye dert yanıyorlar bide bunların çoğunu evde oturan kadınlar söylüyor para nasıl kazanılıyor biliyolar mı acaba aman neyse cnm ben bu konularda çok doluyum sen bu konuyu burda bitir bence

Canımm Allah yardımcınız olsun. . Eşya meselesini dert etme bence o konuda sana katılıyorum ama takı mevzusnda almalılar diye düşünüyorum onlar sımdı sunun rahatlıqındalar bence severek oldu herseye evet der şeklinde düşünüyorlar ama bunlara meydan verme istiyorum de gerekirse nişanlından iste olması gereken şeyler olmalı başka yolu yok oldu canım yoksa durumumuz yok deyip düğünde yapmasınlar bedavaya getirecekler sen nasıl elini taşın altına koyuyosun onlarda koymak zorunda. Bence nişanlınla konusmalısın ailesine o uygun bir dille soylemelı sen kendını yıpratma bu süreçte tabi . .

ben de çok severek nişanlandım ve 1 senedir evliyim.eşimin babası erken vefat etmiş,annesi de dul haliyle köyde 8 çocuk büyütmüş kimseden yardım almadan,eşimi okutmuş.velhasıl yokluk çekmişler.kayınvalidem bana sözlendiğimde dedi,herşeyi eşin yapacak durumumuz ortada.kardeşlerinin durumu da normal,eşimden takı olarak sadece uzun zincirli lira uçlu kolye aldırdım.kardeşleri ve annesi de birer bilezik taktılar.benim ailemin çok yardımı oldu eşyalarda.onları zora sokacak hiçbişey istemedim.kuzenlerim gelinlikçi olduğu için gelinlik ucuza geldi.şimdi eşimin ailesi hep Allah razı olsun senden diyolar.inan düğün bi şekilde geçiyo,arada tartışmalar olursa o soğukluk devam eder.sen sen ol aranıza maddiyatın girmesine izin verme.gelinliği alcan da ne olacak bazanın altında duruyo boş yere

Ne olursa olsun düğün hazırlıkları esnasında gelin herşeyden feragat ediyorsa, iyi niyetli davranıyorsa bu sonunda mutlaka suistimal edilir.
Böyle evlenipte sonradan ''ah keşke'' demeyen çok az insan vardır.
Ayrıca kadın bunu içinde biriktiriyor ve aylar-yıllar geçince bunu mutlaka dışarıya vuruyor.

Bazı isteklerinizden feragat ediyorsanız bazı isteklerinizde de ısrarcı olmalısınız tatlılıkla.
Çok sevdiğiniz için lütfen herşeyi görmemezlikten gelmeyin, çok ayrıntılara takılıpta mutsuzluğu da çağırmayın.
Dengeyi kurarsanız çok mutlu olursunuz.

Anne babanıza rahmetler diliyorum.

çok saolun allah bütün vefat edenlerimize rahmet eylesin inş. evet çoğu isteklerimi güzellikle yaptıracam ama nişanlımın ben söylemedende bazı şeyleri yapması düşünceliliğini gösteriyor dediğim gibi benimde şımarıklılığım ve bencilliğimde oldu bide anne babamın olmaması nişanlımın anne ve babasının bazı şeylerde tepkilerinin olmayışı benim kadar heyecanlı değiller gibi görünmeleri beni ziyadesiyle üzdü kimse sonuçta kendi anne ve babam gibi olmuyor

size yine yardım eden olmuş biraz. bu kızcağıza düğün bile yapılmıyor. insan dünyaya bir kere geliyor. ve bir kere evleniyor.tamam madddiyat aralarına girmesin ama gelinlik konusundaki bu düşüncenize katılmıyrm.

seninle bir ortak yönümüz daha var. benim de babam yok. ahh ahh böyle zamanlarda insan babasız kendini korumasız hissediyor.4yıllık öğretmenim. kendi ayakları üzerinde duran biriyim ama ne olursa olsun babamın yokluğunu çok arıyorum. özellikle bu evlilik meselelerinde biraz da o yüzden eziliyoruz sanırım. baba yok..karşıdaki insan(evleneceğin insanın babası) bizi tek görüyor. Allah yardımcın olsun canım. seni çok iyi anlıyorum.

ya ne kadar kapitalist bir ülkeyiz arkadaslar.. ben de yeni evlendim bizim de durumumuz yok ve bizde sadece 40 kisiyle bir lokantada "dügün " yaptik, gelinligi internetten 150 euroya aldim ve Bir altin küpe ve bir altin kolye haric HIC birsey takilmadi!!! napalim esimin ailesi devletten geciniyor kredi mi ceksinler yani? bu arada belki benim durumum seninkinden farkli bizim ikimizinde ikinci evliligi ama esim iranli iranlilarda da öyle taki meselesi yok...yeterki birbirinizi sevin..kendini bir set icin satma..bedava ya gitmiyorsun merak etme..benim dügünüm sonunda tam 1 tane burma bilezik 1 tam altin 1 küpe bir kolye ve 3 ceyrek vardi..ilk evliligimiz olsa da amadaha farkli olmayacakti..cünkü yok yani?? olmayinca olmuyor

takı meselesinde çok haklısınız fakat durumları yoksa ve blöf yapmıyorlarsa bu konuda elden ne gelir.. ama size bi önerim var bende takı eti aldım fakat düğünden sonra inanın hiç takmadım şimdiki imitasyon takılar zaten çok güzeller gerçeklerini aratmıyorlar o yüzden hiç takma gereksinimi duymadım..bence düğün için kuyumcudan takı seti kiralayabilirsiniz hem sizin içiniz rahat eder sonuçta sahte takı taksanız siz genede raatsız olucaksınız anlayan olurmu galan diye.. makul bi fiyata kiralarsınız özellikle de tanıdık bi kuyumcunuz varda hemde hevesinizi almış olursunuz.. bende takı setinin maddi olarak kazancı olmayacağından düğün öncesi bunu düşünmüştüm acaba set parasına da bilezik alıp takı setini kiralasammı diye gayette mantıklı bir fikir

ben sadece ileride pişman olur musun diye düşünerek yazdım.sende belirtmişsin yanlış anlamışsın diye bunu tek bir cümleyle de belirtsen ben senden özür dilerdim zaten.yukardaki yorumda senın nişanlının bunları önemsemediği yönündeydi bende ona bakarak bunları yazdım
ki sen nişanlının yaptıklarından ziyade yapmadıklarını yazmışsın aileside isteksiz ne anlamamızı bekliyorsun ki?

özellikle şu maviyle yazdığın yere çok kırıldım ekmek parası kazanırken barda çalışmasını bana iğneleyerek söylemişsin ya

Allah hakkında hayırlısını versin inşallah çok mutlu olursunuz bunu gerçekten kalbimle söylüyorum.

Bende o bar kısmını, terbiye müsait olamama durumunu hiç anlayamadım. Bar görmeyenler barları pavyon falan sanıyorlar herhalde. Ama pavyon olsa ne olur ekmeğini alın teriyle kazandıktan sonra.

Valla bazı kıtlar, akılları sıra belaltı çalışacaklar ne kadar zavallı bir durum.

Sanırım ben senden daha fazla sinirlendim sevgili mlkctk.

ya alttan mesajı verip sonra terbiyem müsade etmiyor demesinin bi manası yok zaten...anlayan anladı çünkü ne demek istediğini

onun nişanlısı da zor şartta çalışıyormuş zaten.ama benım ki böyle senın ki barda çalışıyor deyip ne bileyim ya bilemedim şimdi...

o mesaja yazılacak çok şey var aslında ama ben sadece gerçekten üzüldüm ve birşey demiyorum...

Son düzenleme:

boşver canım,takma.sen kendini ve nişanlını biliyorsun.

solitarycimmm boşver üzme kendini sonuna kadar haklısın nasıl oluyorda nişanlın 600 tl verip pc aldı diye evlenmek istiyormu gerçekten diye bir düşünceye kapılıyor insanlar anlamış değilim çok saçma ya herkes kendi nişanlısına baksın bence.kız burda takı meselesinden bahsetmiş nişanlısının ailesinin ilgisizliğinden herşeye yok demesin den bahsetmiş siz olayları nerelere taşımızsınız.nişanlın bence en doğrusunu yapıyor adam daha yeni kazanmaya başlıyor ve diğer konularınıda okuduğum kadarıyla hep borç ödemiş ve kendine ait birşeye sahip olamamış hepimiz öyle değilmiyiz istediğimiz şeyler olsun istemezmiyiz senin nişanlında pc sahibi olmak istemiş ve almış sen düşün bakalım kimbilir şimdiye kadar nelerin sahibi oldun. evlenmeden önce istediklerine sahip olması daha iyi cnm erkeklerin evlenmeden önce her anlamda gözlerinin doyması gerektiğini düşünüyorum sakın üzülme cnm senin nişanlın evlenince ne senden gizli harcamalar yapacak nede seni aldatacak yeni konular açmışsın onlarıda okudum elektronik eşyalarını tamamlamış nişanlın bak ne güzel senin için bişiler de yapıyor bu adam yani SENİNLE GERÇEKTEN EVLENMEK İSTİYOR. umarım bu konuyu okuyanlar aksi düşüncelerinden sıyrılırlar

yazınızı okuyunca lan ben ne safmışım dedim kendi kendime.evlenirken eşimin durumu çok iyi olmasına rağmen bana set falan alınmadı.birer bilezik takıldı.gelinliğimi kiraladım.düğün de yapmadım isterdim ama eşim sevmem düğün falan diyince fazla üstüne düşmedim.işin garibi işlerinden dolayı balayına bile gitmedik.herşeye de maddi yönden gücü yeterken.ama ben niye hiç böyle düşünmedim demekten kendimi alamıyorum.yanlış anlama seni eleştirmek için değil kendi salaklığımı farkettiğim için yazdım bu yazıyı

Canim bazi insanlar sukretmeyi bilmiyorrlar allah ne kadar versede onlar yok yok yetmiyo diyolar neyse ben baska bisey dicem nerede yasiyorsun ? Sehir olarak soylemen yeterli

18 sayfadaki tüm mesajları atlamadan bireeeeer birer okudum,ben evli ya da nişanlı değilim ama erkek arkadaşımla bu süreç içerisine girdiğimizde birer nasihat olsun diye çok dikkate aldım her birinizin yazdıklarını.

Annem evin en büyük kızı ve çocuğuymuş,düğün çok ama çok kalabalıkmış,hala derler o düğündeki kalabalık neydi diye.Ama ne olmuş biliyor musunuz(buradaki bazı arkadaşlarımızın da anlattıkları gibi)annemin düğün videosu yok
Babam tarafından bir kameraman parasız çekmiş videoyu(güya babama jest yapacakmış adam altın takmak yerine videoya kaydedecekmiş düğünü)adam düğünden önce bir güzel içmiş içmiş demlenmiş,videoya çekiyorum zannetmiş düğünü ama çekmemiş.Kaseti de izlemeden babama vermiş.Annem,anneannem,dedem,teyzem,dayım,babam hepsi kaseti izlemeye oturmuşlar televizyon başına bir de bakmışlar ki kapkaranlık ekran...
Annemin hala içinde uktedir,ne vardı kolumdan 1 bilezik eksik olsaydı da düğün kasetim olsaydı diye.

kk'yı bu yüzden çok seviyorum,herkesin anılarını nasihatlerini dinliyoruz,hepsi bizlere iyi ya da kötü birer ders oluyor.Buradaki herkesin amacı birbirine elinden gelebildiğince yardım etmek,lütfen birbirimizi yanlış anlamayalım,bir de gereksiz tartışmalara canımızı sıkmayalım

DİPNOT : Bu okuduğum topikte de "istediğini aldır,iyi olunca kıymetini mi biliyorlar" nasihatini aldım,teşekkürler kk kadınları

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…