- 6 Aralık 2007
- 4.491
- 2.376
- 248
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
bana göre kendilerine harcayacak paraları var onlara göre hiç paraları yok onlara gittiğimde görüyorum hep battaniye almış kendine çarşaf almış tencere almış falan almış filan almış biraz ince düşünce olsa gelinim buda sana hediyem derdi ama hiç bişi görmedim şimdiye kadar miasfir yemek takımı alacam diyorum kayın valideme benimde ihtiyacım var diyor bende anlamadım gitti dediğim gibi çalışıyoruz diye yapıyorlar heralde
cnm öncelikle çok üzüldüm bu duruma eğer nişanlını seviyorsan evlenin kapa kapını sana annelik babalık yapmayan insanlarla alakan olmasın bence sen eşinle mutlu mesut yaşa ilerde birlikte herşeyinizi yaparsınız
NeMeSiS98235 ya hep olumsuz düşüncelerini iletmişsin acaba sen ne kadar mutlusun eşinşe çok merak ettim senin hiç sorunların yok mu burda herkes bişiler paylaşıyo bir derdini anlatıyo ama allahtan hak verenler çok çıkmış çatlak sesler çıkmasa olmaz zaten
NeMeSiS98235 ya hep olumsuz düşüncelerini iletmişsin acaba sen ne kadar mutlusun eşinşe çok merak ettim senin hiç sorunların yok mu burda herkes bişiler paylaşıyo bir derdini anlatıyo ama allahtan hak verenler çok çıkmış çatlak sesler çıkmasa olmaz zaten
cnm herşeyi borçla yapmışlar 5-6 sefer icradan dönmüşler daha önce yazdıklarımı okumuyorsun sen kendi kafana göre yorum yapma ben manyakmıyım yalan yanlış şeyler anlatayım burda nişanlım 2 sefer kredi çekti birini hala ödüyor ben nişanlımın üstüne bu kadar yüklenilmesinede sinir oluyorum bizde yuvamızı kuracaz okadar iyi düşünüyorum ki herşeyden feragat edebilirim ama neden yapacak taraf ezilen taraf ben oluyorum
merhaba kızlar;
diğer konularımdan bilenler bilir nişanlımın ailesinin pek durumu yok ben bunu bile bile nişanlandım. şuan evlilik hazırlıkları aşamasındayız eşya alımları gelinlik falan filan konuları sürekli gündemimizde ben herşeyimin en güzel şekilde olmasını istiyorum ama maddi açıdan sıkıntıda olduğumuz için herşeyin ucuz yollu olmasınada dikkat ediyorum. aklım başka eşyalarda kalsada yine kesemize göre eşya bakıyoruz (nişanlımla ortak alacaz herşeyimizi) gelinlik istemedim kiralarız yada birinden ödünç alırım dedim düğün çok istememe rağmen sadece nikaha da evet dedim şimdi ee derdin ne diyeceksiniz derdim şu ben herşeyin en ucuzuna kaçarken aman onlara çok masraf yaptırmayayım diye uğraşırken onların sadece takı almasını istedim düğünde adettendir geline set takılır diye ama yapamıyacaklarını söylüyolar aylık 250 tl bile kenara atsalar bir tane set alınabilir oysaki ama yetmiyo ki arttıralım diyorlar bedavaya gelin alıyorlar anlayacağınız benim birikimim var hatta herşeyimi alacak kadar ama herşeyi ben yapacak olduktan sonra bir kocaya neden ihtiyacım olsun ki. kızlar bana akıl verin bu düşüncelerden kurtulmak istiyorum bazen bunları düşünürken kendimden tiksiniyorum hayır para göz değilim ben sadece bazı şeyler usulüne göre olsun istiyorum annem babamda yokki beni savunsunlar ilerde bu insanlar durumumuzu biliyordun gelmeseydin diyecekler diye korkuyorum sizce bir bilezik yeter mi yoksa set alınması gerekiyormu lütfen yorumlarınızı esirgemeyin....
nişanlıma yükleniliyor demişsin
ama neden yüklenmeyelim aileden ziyade sana sorumlu olan nişanlın
aslına bakarsan yardım etmek istemeyen aile etmiyor ve bu forumda bu garipte karşılanmıyor açıkçası, yardım etmek zorunda değil diyorlar
benım erkek arkadaşım gündüz dersaneye gidiyor oradan çıkıyor özel bir yerde 5 saat ders veriyor, oradan çıkıyor gece barda çalmaya gidiyor, 4 saat durmadan, o gürültünün içinde sigara dumanının altında gece 2ye kadar çalıyor, 3te evde oluyor sabah kalkıyor tekrar dersaneye oradan çıkıyor işe oda yetmiyor gece tekrar işe
bir kuruşu sağa sola harcamıyor biriktiriyor niye ailesinin gerçekten durumu yok çünkü
senınkı gidiyor 600 tlye oyun alıyor
yani nişanlına yüklenmeyelim de kime yüklenelim ben bunu anlayamadım...bence iyi düşün bu adam gerçekten evlenmek istiyor mu?
ben sizler benim nişanlıma yükleniyorsunuz demedim ailesi için yazmıştım onu zaten böyle bişi düşünecek olsam burda konu açmazdım nasıl bir ruh haliyle okuyorsunuz merak ettim nişanlım 17-18 saat ayakta çalışıyor soğukta hemde özel bir yere gidip odada ders vermiyor ya da bar ortamı yine kapalı ortamda çalışmıyor 17-18 saat ayakta çalışan insanın tekrar ekstradan iş yapması nasıl beklenecek hanımefendi bunu merak ediyorum bazı şeyleri yazarken kafanızda tartında yazın. evet gerçekten evlenmek istiyor bi oyun almasıyla evlenmek istememesine nereden vardınız onuda anlamadım haddinizi aşmışsınız şimdiye kadar kimseye bişi yazmadım herkese hak verdim saygı duydum ama hem siz yazılanları yanlış anlıyorsunuz hemde kendinize göre kendi nişanlınızla benim kini kıyaslıyorsunuz bende çok güzel kıyaslardım barda çalışan nişanlınızla kendi nişanlımı ama terbiyem müsade etmiyor sizinkisi ediyorki burda bunları yazmışsınız
Canım neden sinirleniyorsun ki?
Arkadas sadece olması gerekeni yazmış..tabii ki kimse senin nişanlının hangi şartlarda çalıştıgını bilemez..
Yani azcık sorumlu olması gerekiyor demek istemiş..Fakat bunu biraz daha gercekçi yansıtmış..
Anlıyorum buradaki olumsuz yorumlar canını sıkıyor..Belki haklısın...
Ama çoğu kişi sert de olsa senin sorunlar yaşayacagını soylemiş..
Kimse dört dörtlük yaşamıyor..Herkesin sorunları var..
Onemli olan tecrubelerle bunlardan ders cıkarmamız..
Burada kimse senin acı cekmeni üzülmeni istemez..ondan HErkes birseyler soylemeye calısıyor sana..
Dost acı söyler misali
Mutluluklar seninle olsun canım...
cnm ben burda kimseye kızmıyorum öyle bir hakkımda yok zaten eleştiriye gelemiyorsan açmıcaksın konuyu ama yargısız infaz etmesi çok saçma kendi kafasında kurmuş bişiler yazmış bide gerçekten evlenmek istiyyormu demesi çok saçma geldi sabah sabah sinirlerim tepeme çıktı yok benim nişanlım vefasızın teki çalışmıyor habire harcıyor ama zavallıcık onun nişanlısı durmadan iş peşinde koşuyor böyle bir dünya yok cnm kusura bakmasın evlenmek istemese 3 senedir neden birlikteyiz hatta benden daha istekli bana süpriz olsun diye tv aldı dünde beyaz eşya bakmaya götürdü dün beyaz eşyalarımızı seçip aldık bile bana böyle güzellikleri yaşatan nişanlıma böyle bişi söylenmesi çok acıttı içimi ben hep ailesinden yana yakındım tamam nişanlımdanda şikayetçi olmuş olabilirim ama hiçbir zaman sevgimdeki eksikliğimden bahsetmedim kavgalarımız oldu ama bir gün saygısızlığımız olmadı birbirimize karşı o hep orta yolu bulmak için çabaladı ailesi ve benim aramda belki ben kendi şımarıklığımdan dolayı hep benim yanımda olsun istedim ama ben kendi aileme karşı onu ne kadar korudum acaba diye hep düşündüm o ağzını açıp hiç bişi demedi bi 600 lirayı kendine harcadı diye gerçekten evlenmek istiyormu yakıştırması hiç hoş değil
Yani sen de kendince haklısın tabii..
Eger bunları yapmaya basladıysa nişanlında da düzelme vardır..
İnsanlara da kızma canım 600 tl yi ona verdi diye kendin konu açmıştın..
Bunun için kıyametı koparmıstın..
Sen nişanlınla bunları yasadıysan ...yabancı insanların da bu kadar sert yorumlar yapması gayet normal..
Ama sevindim artık birseylerin bilincine varmış demekki..
Lakin Sana daha once de dedim..
Sakın dugun istemem deme..
Bak çok samimi soyluyorum içinde kalır..
Cok gordum cevremde senın gıbı dusunen ama sonra cok pişman olanları...
Bazı şeylerden taviz verirsen uzulen taraf sen olursun..
Benim annem de nikahtan gelmiş..
Hala içi acır evlatlarıma gostereceğim bir dugun resmım bıle yok diye..
Ben annemi gelınlıkle bilmem mesela bir resım gormedım cunku...
Bunları ıyıce olcup tartmanı tavsiye ederim..
Kıytırık bir yer de olsa dugununu yaptır...Diyebılecegım bu sana..
Tekrar mutluluklar dılıyorumm..Herşey gonlunce olsun
cnm dün düğün yeride araştırmış bir kaç yer fiyat almış telefonla gider bakarız dedi evet 600 lira için kıyameti koparmıştım ama ardından kendini affettirmek için tv aldı şimdiye kadar hiç birşeye sahip olamadığını özenip aldığını söyledi cnm pişmanlığınıda belirtti aslında bende işin aslını söylemek gerekirse utandım kendimden çünkü ben hayatta hemen hemen istediğim herşeye sahip oldum dediğim gibi benim bencilliğim birazda burda paylaştığımada pişman oldum açıkçası hemen dert yanıyorum diye ben ev geçindirmedim hiç ama onun hayatı hep ev geçindirmekle geçmiş şimdi maaşı artınca nasıl olsa öderim dedim bir hevesle aldım işte dedi cnm.
amin cnm seninde inş hayatta herşey gönlünce olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?