düğünde takı meselesi

Yukarıda bir arkadaş yazmış hamama giren terler diye çok doğru yazmış.

Sen erkek evlat büyüt haftada 3 kilo et yiyeceğim, ben et yemezsen ölürüm diye kenarına bir çeyrek koyma (ki eşim biz nişanlanmadan bir ay önce askerdi, Hakkari de yedek subay olarak askerliğini yapmış, dünyanın parasını kazanmış 10 ay ve kuruşuna ellemeden ailesine vermiş biriktirsinler diye, eşim geldiğinde bir kuruş yokmuş, hepsini yemişler) Benim eşim şuanda da Hakkari de şark görevinde yok diyemem paramız var, iyide kazanıyoruz ama ben harcarken elim titriyor, kendimde iyi para kazanmama rağmen eşimin orada zorluklarla kazandığı parayı keyfime harcarken 2 kere düşünüyorum.

Yani kısacası yokluktan değil, önce ben dediği için, önce oğlum demediği için hiçbirşey yapmadı.

Çocuğun olunca benim ismimi koy demeyi bilirler, paraları yetmeyince istemeyi bilirler, evine hükmetmeyi istemeyi bilirler ama evlatlarına bir bileziği, bir seti çok görürler.

Madem kendi canlarının istediğini alabiliyorlar,senin de istediğin seti ve bileziği alabilirler canım
eşimin ailesinin durumu da iyi değildi ama babası kredi çekti, altınları(2 burma ve set),gelinlik,davetiye,nikah şekeri,ev depozitosu ,kına salonu, vb masrafları burdan karşıladılar
nikah yaptık düğün yapmadık eşyalarımızı da ortak aldık ve şu an 17 aylık evliyiz cok şükür toparladık durumumuzu
ukte kalıyor insanın içinde ama eşinle mutluysan gerisi boş
umarım çok mutlu olursunuz

Son düzenleme:
cnm öncelikle çok üzüldüm bu duruma eğer nişanlını seviyorsan evlenin kapa kapını sana annelik babalık yapmayan insanlarla alakan olmasın bence sen eşinle mutlu mesut yaşa ilerde birlikte herşeyinizi yaparsınız

NeMeSiS98235 ya hep olumsuz düşüncelerini iletmişsin acaba sen ne kadar mutlusun eşinşe çok merak ettim senin hiç sorunların yok mu burda herkes bişiler paylaşıyo bir derdini anlatıyo ama allahtan hak verenler çok çıkmış çatlak sesler çıkmasa olmaz zaten

Benim nişanlım şu aşamada dersanesini bile lüks gorurken(sırf bu yuzden iptal ettirecek..ben istemiyorum kesinlikle..Eğitim önemli sonuçta)Sizin nişanlınız playstation almayı nasıl düşünebilmiş anlamıyorum
Canım sorumsuz insanla uğraşmak çok zor..iyice ölç tart durumunu..
Hem ikinizde çalışıyormuşsunuz..Ailesiyle birlikte oturmak neden?
Yani yanlış anlamadıysam birlikte oturacaksınız değil mi?
Hem neden düğün istemeyecekmişim?
Nişanlım kendine oyuncak alacagına bir zahmet dugun yerine harcasın o parayı..
Kusura bakma canım..Buradaki çoğu arkadaşıma hak veriyorum..
İçinde kalmasın insan bir kere evleniyor...
Hem kimse kusura bakmasın yaa oğulları evlenecek bir zahmet takı setını de alsınlar..
Annesi devlet memuruymuş onceden sanırım o zaman atsaydı kenara uc bes kuruş..
Benim annem yemiyor içmiyor bileziklerimizi yapıyor..
Benimkiler bitti..Kardeşiminkine başlayacak şimdi..
Valla İstenınce hersey yapılır..Onemli olan sorumlu olmak ve karşındakine deger verebılmek bence..

benimde yer yer sorunlarım oluyoda bana niye çevirdin konuyu anlamadım

Çatlak sesler ne demek? herkes aynı fikirde olmak zorunda mı? Zıt fikirler beyan edenlerin hayatları 4*4lük mü?

Canım bu senin derdin bu kadar insan kendi derdiymiş gibi vaktini
ayırıp ama tecrübelerinden yola çıkarak,ama anlattıklarından yola
çıkarak sana yardımcı olmaya çalışıyor.
Ama sen manyak mıyım ben okumuyor musunuz gibi sert tepkilerle
kırıcı oluyorsun bence..
Ben bazı arkadaşları anlamıyorum gerçekten..
Şimdi bizim ne dememizi istersinn aaaa cimri,pinti insanlar ayrıl
hemen kaç hemen nasıl aile bu anlamadım çok haklısın valla mı diyelim..
Yoksa artılarıyla eksileriyle sana yol mu gösterelim?
Canını da sıkabilir senden farklı bakışlar da gelebilir
yapamıyorsa canını alamazsın insanların her şey para mı diyenler olabilir.
Yani her kafadan ses çıkabilir. Duymak istediğin bir cevap varsa
buraya konu açmak yanlış olur..
Nişanlını,ailesini en iyi tanıyan sensin biz ancak senin anlattığın kadarını
biliyoruz nihayetinde..
Parça parça anlatırsan detayla gözden kaçabilir..
Bak ben nişanlının 600 tl ye playstation aldığını yeni okudum mesela
Bunu başta yazsan kıyamam da demezdim çok kızdım açıkçası..
Evlilik hazırlığında bir erkek hele de ailesi destek olmuyorsa
600 tl ile sevdiğimin hangi hayalini gerçekleştiririm diye düşünmelidir..
Gitmiş adam oyuncağa para vermiş sen de hayallerinden kısıyorsun
Bunu evlenmeden önce düşünmüyorsa evlendikten sonra hiç bekleme
o tarz düşünceler zaten

yok arkadaşlar demek ki burda pembe hayaller kurdurmamız bekleniyo, hep olumsuz görüşlerimi iletmişmişim ne diyim evlenince düzelirmi diyim, konu sahibinin eski konularıda ortada, nişanlıda bi ciddiyet yoksa nişanlının ailesinden ne beklenebilir ki, burda 2-3 aylık evli kızlar konu açıyo hala güncel konular işte evlilik bu muydu hayal kırıklığına uğradım vs, konuyu deşince görüyoruzki nişanlıykende bu adamlar dangıl dungul, ne bekliyodunuz diyorum haklı olarak, bu konuda öyle, evlenince eminimki kv ile oturma konusu tekrar gündeme gelecek, bugün hayırsız denen baba bile yere göğe konulmayacak kadar kıymetli olabilir şaşar kalır konu sahibi

Valla tüm bekar kızlara söylüyorum başka konuya da yazmıştım.
10 erkekten 7 si imzadan sonra rahatlıyor...
Evlilik öncesi verilen sözler puffff uçuyor yok öyle değildiler başlıyor
İnsan benim sevdiğim adam bu mu diyor?
Sen ol yeter kimse lazım değil bana diyen adam ailesi için seni üzüyor..
Bunlar masal değil bizzat yaşadım..
Evlenmeden önce dört dörtlük müydü tabi değildi ama kim dört dörtlük ki ben de
dört dörtlük değilim ee seviyorum işte para dediğin nedir diye diye evleniyorsun
Ben ayrıl falan da demiyorum o iş kolay değil sevgi güçlü bir duygudur
ama gözlerinizi açın kızlar hayallerinizden çok ödün vermeyin
evleninceye kadar iplerin çoğu elimizde evlendikten sonra
çoğu erkeğin eline geçiyor malesef
Sonra ne mi oluyor iki elinin arasına alıyorsun başını
ben ne yaptım diyorsun

Seni öyle iyi anlıyorum ki canım

Maddi durumdan ziyade düşünülmek önemli bence İnsan alacağı geline elinden geleni yapmalı o kız değer verildiğini hissetmeli değil mi?

Hissetmiyorsa kendi kendini yiyor işte ben bunu mu hak ediyorum diye(benim 1 ay öncesine kadar yaptığım gibi)

Canım benmde param vardı bende vermemiştim ve param olduğunu söylememiştim.

Gelin almanın kolay olduğunu kim söylemiş herkesin elini taşın altına koyması gerekir .

Çok fazla taviz verme sonradan çok üzülürsün kardeşim

Önemli olan eşinin güvenilir sorumluluk sahibi tutumlu senin kıymetini bilecek bir insan olması eğer bu özellikler eşinde yoksa şimdiki üzüntün daha da fazlasıyla artabilir kardeşim

Dikkatli ol

nişanlıma yükleniliyor demişsin

ama neden yüklenmeyelim aileden ziyade sana sorumlu olan nişanlın

aslına bakarsan yardım etmek istemeyen aile etmiyor ve bu forumda bu garipte karşılanmıyor açıkçası, yardım etmek zorunda değil diyorlar

benım erkek arkadaşım gündüz dersaneye gidiyor oradan çıkıyor özel bir yerde 5 saat ders veriyor, oradan çıkıyor gece barda çalmaya gidiyor, 4 saat durmadan, o gürültünün içinde sigara dumanının altında gece 2ye kadar çalıyor, 3te evde oluyor sabah kalkıyor tekrar dersaneye oradan çıkıyor işe oda yetmiyor gece tekrar işe
bir kuruşu sağa sola harcamıyor biriktiriyor niye ailesinin gerçekten durumu yok çünkü

senınkı gidiyor 600 tlye oyun alıyor

yani nişanlına yüklenmeyelim de kime yüklenelim ben bunu anlayamadım...bence iyi düşün bu adam gerçekten evlenmek istiyor mu?

herşeyi alıcak durumum varsa kendim yaparım hiçte sorun etmem nişanlımın durumu yoksa söz konusu bile olmaz zaten bende nişanlıyım buarada

Diğer yorumları okumadığımı belirtmek isterim.
Bence yeterince alçak gönüllü davranmışsınız.
Nikahta takı takılması, elbette önemli değil.
Siz ne o setle zengin olacaksınız ne de karşı taraf fakir...
Bunun amacı, ebedilik bir hediye olması, ailenin gelini taçlandırmasıdır.
Çok da iyi bilgim olmamasına rağmen, bu devirde oğlunu evlendirecek bir ailenin set alamaması garibime gitti.
Ayarı düşük olur, pırlanta bezeli olmaz ama o günü anlamlandıracak ve sizi onurlandıracak bir hediye illa ki her bütçeye uygun bulunabilir.
Kısaca; ben sizi haklı buldum.
Eğer alınmazsa, kendiniz yapmaya çalışın derim.
Bir gelinin gerdanının boş olması oldukça hüzünlü bir tablo...

Son düzenleme:
oh bulmuşlar beleş geliniii o yok bu yok şu yokkk herşeyii siz düşünün taviz verin hayallerinizden onların umrunda olmasınnn çok pişman olacaksınn bunu bi yere yazzz cnmm iyilikmi bilecekler sankkiii

ben sizler benim nişanlıma yükleniyorsunuz demedim ailesi için yazmıştım onu zaten böyle bişi düşünecek olsam burda konu açmazdım nasıl bir ruh haliyle okuyorsunuz merak ettim nişanlım 17-18 saat ayakta çalışıyor soğukta hemde özel bir yere gidip odada ders vermiyor ya da bar ortamı yine kapalı ortamda çalışmıyor 17-18 saat ayakta çalışan insanın tekrar ekstradan iş yapması nasıl beklenecek hanımefendi bunu merak ediyorum bazı şeyleri yazarken kafanızda tartında yazın. evet gerçekten evlenmek istiyor bi oyun almasıyla evlenmek istememesine nereden vardınız onuda anlamadım haddinizi aşmışsınız şimdiye kadar kimseye bişi yazmadım herkese hak verdim saygı duydum ama hem siz yazılanları yanlış anlıyorsunuz hemde kendinize göre kendi nişanlınızla benim kini kıyaslıyorsunuz bende çok güzel kıyaslardım barda çalışan nişanlınızla kendi nişanlımı ama terbiyem müsade etmiyor sizinkisi ediyorki burda bunları yazmışsınız

Son düzenleme:

Canım neden sinirleniyorsun ki?
Arkadas sadece olması gerekeni yazmış..tabii ki kimse senin nişanlının hangi şartlarda çalıştıgını bilemez..
Yani azcık sorumlu olması gerekiyor demek istemiş..Fakat bunu biraz daha gercekçi yansıtmış..
Anlıyorum buradaki olumsuz yorumlar canını sıkıyor..Belki haklısın...
Ama çoğu kişi sert de olsa senin sorunlar yaşayacagını soylemiş..
Kimse dört dörtlük yaşamıyor..Herkesin sorunları var..
Onemli olan tecrubelerle bunlardan ders cıkarmamız..
Burada kimse senin acı cekmeni üzülmeni istemez..ondan HErkes birseyler soylemeye calısıyor sana..
Dost acı söyler misali
Mutluluklar seninle olsun canım...

Son düzenleme:

cnm ben burda kimseye kızmıyorum öyle bir hakkımda yok zaten eleştiriye gelemiyorsan açmıcaksın konuyu ama yargısız infaz etmesi çok saçma kendi kafasında kurmuş bişiler yazmış bide gerçekten evlenmek istiyyormu demesi çok saçma geldi sabah sabah sinirlerim tepeme çıktı yok benim nişanlım vefasızın teki çalışmıyor habire harcıyor ama zavallıcık onun nişanlısı durmadan iş peşinde koşuyor böyle bir dünya yok cnm kusura bakmasın evlenmek istemese 3 senedir neden birlikteyiz hatta benden daha istekli bana süpriz olsun diye tv aldı dünde beyaz eşya bakmaya götürdü dün beyaz eşyalarımızı seçip aldık bile bana böyle güzellikleri yaşatan nişanlıma böyle bişi söylenmesi çok acıttı içimi ben hep ailesinden yana yakındım tamam nişanlımdanda şikayetçi olmuş olabilirim ama hiçbir zaman sevgimdeki eksikliğimden bahsetmedim kavgalarımız oldu ama bir gün saygısızlığımız olmadı birbirimize karşı o hep orta yolu bulmak için çabaladı ailesi ve benim aramda belki ben kendi şımarıklığımdan dolayı hep benim yanımda olsun istedim ama ben kendi aileme karşı onu ne kadar korudum acaba diye hep düşündüm o ağzını açıp hiç bişi demedi bi 600 lirayı kendine harcadı diye gerçekten evlenmek istiyormu yakıştırması hiç hoş değil

Yani sen de kendince haklısın tabii..
Eger bunları yapmaya basladıysa nişanlında da düzelme vardır..
İnsanlara da kızma canım 600 tl yi ona verdi diye kendin konu açmıştın..
Bunun için kıyametı koparmıstın..
Sen nişanlınla bunları yasadıysan ...yabancı insanların da bu kadar sert yorumlar yapması gayet normal..
Ama sevindim artık birseylerin bilincine varmış demekki..
Lakin Sana daha once de dedim..
Sakın dugun istemem deme..
Bak çok samimi soyluyorum içinde kalır..
Cok gordum cevremde senın gıbı dusunen ama sonra cok pişman olanları...
Bazı şeylerden taviz verirsen uzulen taraf sen olursun..
Benim annem de nikahtan gelmiş..
Hala içi acır evlatlarıma gostereceğim bir dugun resmım bıle yok diye..
Ben annemi gelınlıkle bilmem mesela bir resım gormedım cunku...
Bunları ıyıce olcup tartmanı tavsiye ederim..
Kıytırık bir yer de olsa dugununu yaptır...Diyebılecegım bu sana..
Tekrar mutluluklar dılıyorumm..Herşey gonlunce olsun

cnm dün düğün yeride araştırmış bir kaç yer fiyat almış telefonla gider bakarız dedi evet 600 lira için kıyameti koparmıştım ama ardından kendini affettirmek için tv aldı şimdiye kadar hiç birşeye sahip olamadığını özenip aldığını söyledi cnm pişmanlığınıda belirtti aslında bende işin aslını söylemek gerekirse utandım kendimden çünkü ben hayatta hemen hemen istediğim herşeye sahip oldum dediğim gibi benim bencilliğim birazda burda paylaştığımada pişman oldum açıkçası hemen dert yanıyorum diye ben ev geçindirmedim hiç ama onun hayatı hep ev geçindirmekle geçmiş şimdi maaşı artınca nasıl olsa öderim dedim bir hevesle aldım işte dedi cnm.

amin cnm seninde inş hayatta herşey gönlünce olur

aa cok sevındım canım..
Düğün yeri harika olmuş bak..
Gönlunuzce yapın dugununuzu...
Gercekten sevındım..:13:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…