düğünde takı meselesi

Kaynanan ile nişanlın bakıyorsa eve zor hem ev geçindirmek hem de ev kurmak. İleride beraber çalışır yaparsınız sana da takı setini alır canım ama sende haklısın bir yerde millete karşı hiç olmazsa bir takı setim olsun diyorsun her genö kız özenir elbete düğüne falan giderken bayramda seyranda takar. Ama durumları yoksa ne yapacaksın tatlım sende biliyormuşsn borç ödediğini. Ben durumları olmasına rağmen hiçbirşey istemedim şunu alın demedim ne yaparlarsa onların şanındandır dedim yaptılarda sağolsunlar ama gel gör ki hepsi ev bekliyor taktığım ettiğim yok ancak bayramda düğünde. Ben eşim için evlendim takı falan düşünmedim ne takarlar diye istediğimi eşimle de ileride alrım diye düşündüm mesela ben başka şehirden geldiim için nişanda geldklerinde takılanarı beğenmedim tarzım değildi ama yine de teşekkür ettim.

anladığım kadarıyla nişanlın abısıne evlenırken yardım etmiş ve bi zahmette şimdi abisi yardım etsin size düğün için sırayla bu işler bı setide o alıversin dimi ama ...

dün akşam konuştuk cnm ayda 60 lira veririm dedi abisi ama eltim tv alacaktık bulaşık makinesi alacaktık diye tutturdu yani benle bir çeyiz düzecek eltimde bunca sene aldırmamış şimdi bize yardım edeceklerken masraf çıkarıyor. dedim zaten nişanlımla yaparız saolun diye zaten dediğim gibi krediye yardım etmediler bizim çeyize hiç etmezler yarı yolda kalırız

nişanlım hiç gözünü kırpmadan yardım etmiş avans çekmiş kredi kartından şirkete borçlanmış 2 tane kredi çekti ben hayatındayken ama karşı taraftan hiç bişi görülmüyo ne yazıkki o da memnun değil durumdan

katılıyorum...ne kadar istemezsen o kadar kaçarlar...sakın param var deme ve bitirme..evlenince keşke harcamasaydım dersin..o senin güvencen

ayda 60 lıramı sende deseydın alın ben sıze onu gerı verıyım basımın gozumn sadakası olsun karına tv al deseydın ay nasıl sınır oldum şimdi bu insanlar ne bencil ya o eltıler yok mu zaten var ya benımde eltim olcak valla rabbım yardımcımız olsun sende canını sıkma hersey olur rabbım evlenenlere yardım edermış

daha düne kadar eltimin yanında çeyizin ç sini konuşmuyolardı kıskanmasın diye cnm bende gencim bende yeni gelin olacam ben ondan büyüğüm olgunum diye böyle davrandılar hep sanki küçücük evlen hemen çocuk doğur hayatını yaşama demişim gibi davranıyorlar ben hep ablalık yapmaya çalıştım ama hep aksini gördüm ondan daha önceki konularımda vardı nişan bohçamdan rujumu rimelimi almıştı (ve evinde gördüm aldıklarımı) yinede ses etmedim cahildir dedim ama hep ben suçlu oldum

bence yatırım için altın almayın, aldırmayın. evde saklaması bir dert,çalınma korkusu oluyor. bankaya koysanız ayrı dert, kasa kiraları oldukça gidiyor.
ailesi birşey yapacaksa eşyalardan alsınlar bence.

normalde ailenin durumu yoksa zorlamama taraftarıydım. zamanla fikrim değişti. biz evlenirken, durumları orta halli olmasına rağmen birşey yapmadı ailesi, herşeyi eşimle beraber yaptık. aileler kıymet verse, ellerini ceplerine atıyorlar zaten. bütçesi neyse ona göre birşey yapıyor. sizin kıymetiniz yoksa, yabancı gibi düğüne teşrif ediyorlar sadece...

bence kendi paranızın kuruşuna bile dokunmayın. hatta nişanlınıza söylemeyin bile. ben birikimimi eşime söylemiştim, bende para var diye, kendi parasını hiç tutmuyordu.
çalışıyorsanız, gelecek gelirlerinizle her şeyi yapın. evlendikten sonra yine ortak ödeyeceksiniz nasılsa...

gelinlik kira olsun, benim de kira idi, hiç içimde kalmadı. alsam nereye koyacaktım bilmiyorum. çok yer kaplıyorlar...
takı yerine ev eşyası aldırın. ya düğün yaptırın ya da bilezik aldırın. takı setleri bozarken hiç para etmiyor, yatırım olmaz...
fotoğraf çekimi yaptırın, içinize sinecek şekilde yaptırın.
düğün istiyorsanız yaptırın. içinizde kalmasın.

paragöz olmayla alakası yok, çok kolay gelin gittiğinizde kıymetinizi hiç bilmiyorlar maalesef. ben de gereksiz harcama yaptırmadım. kıymeti bilinmedi...
görümcem evlenirken, her şeyin en güzelini yaptırdı. çok kıymetli bir gelin şimdi.

gerçekten istediğiniz her şeyi yaptırın. gereksiz şeylere girmeyin. ileriye hatıra kalacak şeylerden, tekrarı olamayacak şeylerden parayı esirgemeyin.

belki gerçekten 250TL koyamıyorlar kenara??
yani her şeyini aldıktan sonra kocaya ihtiyacının olmayacağını düşünüyorsan hala zaman var ayrılabilirsin... bu ortak bir hayattır...kocaya ihtiyaç hangi durumlarda olur ki??
set dediğin şeyi de normal hayatında kullanan insan neredeyse yok denecek kadar azdır. kendi fikrim tabi bu...onun yerine küçük inci kolye+küpe+yüzük alabilirsin. hem gelinlik üstüne de çok zarif durur.

canım benım seni okadar iyi anlıyorum ki sendine asla kızma sen herşeyin güzel olsun istiyosun ister ucuz olsun ister pahalı sen en iyisini istiyosun fedakarlıkyapıyosun bende yaptım senın gıbı cokda tartısmıstık neymıs ben pahalısına gıdıyorum halbukı alaksı yok ucuz olsun benım olsun olayıı onu alamam bunu alamam dıye bısey yok yanı sen sevmısın parasız pulsuzda olsa alması lazım oyle seyyok sen herseye fedakarlık yap sonra bı setı cok gorsunler sakın ola param var deme hayata dusersın herseyı senden bekler erkek bu 50 tl bıle olsa goru kalır sakla paranı annen baban yokmu cnm onlar konussun sen cok sokulma araya herseyide sen almaa
bilezik takması gerekır ama olmazkı 5 mı takılacak 3 taksın ama bı gelının seti olması lazım uygun bakrsın 1500 tl yede var 2000 tlyede nişanlınla konus ıyı bı sekılde ben herseyde senı dusunuyorum bızı dusunuyorum dıyee anlıcaktır senı umuyorum.

canım hep sen hep sen olmaz ama biraz sesini çıkar o eltinde bırazçekinsin senden..senin rujunu rumelını mı aldı boğçadan yok artık ya bu kadar olur görünce sölemek lazım işte ama biz iyi niyetli olduğumz için hep öle kaybederiz işte ılerde o senın evıne gelıncede aynısı yapar sonra allah korusun canım dıkkat et

evet vefat ettiler

başın saolsun canım çk kotu bı durum allah yardımcın olsun üzme kendını hersey para degıl gelınlıgını sakın aldırma koyucak yermı oluyo bosa para verırsınız bence kınalıgını yada nişanlıgını aldır onlar hatıra kalsı ben kına kıyafetmı aldım nişanlıgımda kıralıktı nikahta set bilezik takılır nişanda da bir bilezike olsa takılması gerekır takı aslında nişandada kucuk set olur ama banada almadılar bende ucuza 20 tlye inci seti taktım takma kafana

sen birseyler istiyorsun haklisin kendince ama yoksa ne yapsinlar. demis iste insanlar yetmiyor ki arttiralim diye. olaya baktigin yer bana ters geldi acikcasi 'ucuza gitmek' gibi bir tabir var ki evlerden irak. bu resmen kadini mal gibi gosteren bir deyim. ben hepsini yaptiktan sonra kocaya ne gerek var diyorsun. birikiminle sevgi, huzur alabilir misin? ileride yaslandiginda birikimin mi sana yarenlik yapar. maddi dusunme herseyi. buraya yazilan yorumlari okumadim konular nasil gelisti bilmiyorum.
ben sadece nikah yaptim. gelinligi kiraladim annem cok istiyor diye yoksa gelinlikte giymezdim. benim icin beyaz bir elbise ozel bir anlami yok. iki tarafa da taki aldirmadim, istemedim. memur emeklisi insanlar onlar borcla ugrasirken ne zaman takacagim belli olmayan birseye para odetmek istemedim. esimin babasi bir kolye aldi onuda sonra biz odedik kiyamadim. simdi ben onlarin kiziyim bana hicbir zaman aksi bir laf, davranis gelmedi. ne ekersen onu bicersin. evlilige finansal bir ortaklik gibi yaklasirsan karsi taraftan bu muameleyi gorursun.
sen huzur iste. mutluluk iste madddiyat pesine gelir zaten.

buarada omur boyu mutluluklar diliyorum.

çok teşekkür ederim cnm yazdıkların için ama evliliğe finansal yönden bakmıyorum ama karşı tarafın hiç bir çabası olmadığını anlatmak için bunları açıklamak zorundaydım çoğu kişi tarafından yanlış anlaşılacağımı biliyordum. ben nişan dedim kalkıştılar ben çeyiz eşya dedim (ilk zamanlar ne aldığımı nelerim var onu bile sormadı kayınvalidem) eşya kataloğu getirmeye başladılar taksitle kampanyalardan alırsıznız çalışıyorsunuz nasılsa dediler gelinlik dedim alamayız dedi almayın zaten kiralarız dedim arkadaşından buldu tamam dedim düğün olmasın nikah yeter dedim yani çoğu şeye ben kalkışmasam karışacakları yok bir şeye hep ben söyledim hatırlattım nişanlıma neden böyle oluyor dediğimde durum yok ne yapalım dediler ama nişanda bir sene sonra düğün yaparız demişlerdi babası hatta abartıp kır düğünü yapacaz kızımıza demişti.

sen nişanlına mı kızıyosun annesine mi, babasını hiç katmıyorum belli ki ehlikeyif bi adam, sen söylemeden hiçbi işe kalkışmayan annesi mi nişanlın mı, annesine kızıyosan kızma, durumu yokmuş, nişanlıma çok yükleniliyo demişsin ama seni bu duruma sokan nişanlın,o senin arkanda dağ gibi dursa abiside arkasında olur anneside, elini vicdanına koy ve söyle lütfen nişanlında senin kadar heyecanlımı düğün konusunda, sen istediğin gelinliğimi giyiyosun takı setin olmuşmu için rahatmı vs diye nişanlın kafa yoruyomu sence, içinden geçeni söyle lütfen

Valla arkadaşım durumun zor.. ona yok buna yok dediğin gibi bedavaya gelin alıyorlar.. hamama giren terler yani.düğün bu illa ki masrafları olucak.. bunu en başında göze akacak ona göre yapalım düğünü diyeceklerdi.. ben herşeye itiraz etmelerinin altında bişey aradım açıkçası..

İlk mesajınıza göre yazıyorum yorumumu.

Gerçekten set alacak durumları mı yok? Yoksa var da sana harcayacak paraları mı yok?

Mesela banada set vs. hiçbirşey almadılar, sadece 3 tane 7 şer gramdan toplamda 21 gram bilezik taktılar.

Ne bayramlarda ne seyranlarda, ne nişanda nede düğünde alışveriş vs. yapmadılar. Hatta bir çorap bile almadılar.

İnan abartmıyorum.

Durumları var mı yok mu bilemiyorum. Kendi evleri var, kayınpederim emekli aynı zamanda hergün işe gider günlük ortalama 30-50 arası kazanır. Evde 2 kişiler kayınvalidem ve kayınpederim var. Kayınvalidem sürekli para yok der, bizim durumumuz bu derdi.

Ama inanın abartmıyorum haftada en az 3 kilo et yer (ki en pahalı gıda maddesi et) kusu fasülye yapar etli, nohut yemeği yapar etli onları anlarım ama pırasa yapar etli, ıspanak yapar etli, yaprak sarması yapar etli, makarna yapar üstüne kavrulmuş kıyma koyar, pilav yapar içinde piriçten çok kuşbaşı et otur, tarhana çorbası yapar kıymalı, şehriye çorbası yapar kıymalı, melemen yapar kıymalı, kahvaltıda yumurta yapar kıymalı vs. vs. vs. kısacası etsiz yemek asla yapmaz. Haftada 1 gün mutlaka ölsede o balığını yer vs.

Kıyafetine gelince her dışarı çıktığında bişey almadan asla evine gelmez.

Biz düğünde kendi eşyalarmızı (paramız yok dedikleri için) kendimiz aldık, aradan 2 gün geçmeden koltuk takımı almış kendisine, diğerleri eskiymiş gelene gidene ayıp olmasın diye almış.

Yani kısacası ben kendi durumumuza bakınca parası olmadığından değil, almak istemediği için, nede olsa kazanıyorlar kendileri alsın dedi için almadığını tahmin edebiliyorum.

Bunu az çok sende anlarsın.

Ama almasalarda sakın kafana takma, şimdi çok şükür eşim e set istiyorum desem hiç gözünü kırpmadan anında alır gelir.

Zamanında üzülmedim mi bende üzüldüm, insan bayramda bile olsa bir kazak alıp gelmez mi?

Şimdi ise o zamanki üzüldüğüm duruma üzülüyorum, iyiki hiç birşey almamışlar, bende hiçbirşey vermiyorum.

Son düzenleme:

bana göre kendilerine harcayacak paraları var onlara göre hiç paraları yok onlara gittiğimde görüyorum hep battaniye almış kendine çarşaf almış tencere almış falan almış filan almış biraz ince düşünce olsa gelinim buda sana hediyem derdi ama hiç bişi görmedim şimdiye kadar miasfir yemek takımı alacam diyorum kayın valideme benimde ihtiyacım var diyor bende anlamadım gitti dediğim gibi çalışıyoruz diye yapıyorlar heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…