- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
anladığım kadarıyla nişanlın abısıne evlenırken yardım etmiş ve bi zahmette şimdi abisi yardım etsin size düğün için sırayla bu işler bı setide o alıversin dimi ama ...
set takım yerine bilezik aldırmaya çalış. bir zahmet bilezik taksınlar...
bazı insanlar yok demeyi pek seviyorlar. işte şöyle çektik böyle çektik. yatacak yatağımız yoktu. kanepede yattık. doğalgazı açmazlar para gitmesin diye vs... benim k.vde böle çünkü. meğerse birsürü paraları varmış bankada sonra öğrendim. ben onalrdan birşey istemedim. yaptılar birkaç birşey. set takım yerine bilezik aldırmıştım... iyide oldu masrafsız bozdurulabiliyor. paraya ihtiyacın olduğunda settakımın getirisi pek olmuyor...
diğer geline yapmışlar borç harç.. sanırım onların borcunu nişanlın ödüyor.. neden... birşekilde üç beş bilezik takmaya baksınlar. banada yok çektikleri için seni anlıyorum.
düğün tarihin belli olmadıysa üstlerinde yük kalkasıya kadar bekleseydiniz keşke.. ileride zorlanırsınız. nişanlının yardım ettiği abisi de ortada olmaz.
mrb tatlım. affına sığınarak fikrimi paylaşmak istiyorum. 3 yıllık evliyim. bana da hiç bir şey yapılmadı. nişan, kına gecesi elbiselerimi ve gelinliğime varasıya kendim aldım. mobilya ve beyaz eşyalarımı eşimle birlikte aldık. çeyizimi ise ( mutfak eşyası, bardak çanak vb.) saolsun annem verdi. (fazlasıyla) ama inan köpekler gibi pişmanım. çevreme bakıyorumda arkadaşlarım son model eşyalarla borçsuz evlendi. gelinliğim ve eşyalarım konusunda hep en ucuzuna kaçtımben gelin olamadım mı? benim o kadar değerim yok muydu? neyim eksikti? hala daha aklıma geldikçe içim kan ağlar bence setini mutlaka ama mutlaka iste. gelinliğini de aldır. 2 günlük hikaye değil bu. bi oğullarının olduğunu ve bir gün gelin alacaklarını biliyorlardı. ufakta olsa bir hazırlık yapmalılardı. tekrar affına sığınıyorum
şahsi parandan da sakın bahsetme!!! bilmesinler.
bu kesinlikle paragözlülük değil. olması gereken adetlerimiz. başka şeylere gelince herkes adeti biliyor ama kendine olunca...
neyse Allah (cc) herşeyin en güzelini en hayırlısını içine sindirsin inşallah. aeo!
dün akşam konuştuk cnm ayda 60 lira veririm dedi abisi ama eltim tv alacaktık bulaşık makinesi alacaktık diye tutturdu yani benle bir çeyiz düzecek eltimde bunca sene aldırmamış şimdi bize yardım edeceklerken masraf çıkarıyor. dedim zaten nişanlımla yaparız saolun diye zaten dediğim gibi krediye yardım etmediler bizim çeyize hiç etmezler yarı yolda kalırız
ayda 60 lıramı sende deseydın alın ben sıze onu gerı verıyım basımın gozumn sadakası olsun karına tv al deseydın ay nasıl sınır oldum şimdi bu insanlar ne bencil ya o eltıler yok mu zaten var ya benımde eltim olcak valla rabbım yardımcımız olsun sende canını sıkma hersey olur rabbım evlenenlere yardım edermış
merhaba kızlar;
diğer konularımdan bilenler bilir nişanlımın ailesinin pek durumu yok ben bunu bile bile nişanlandım. şuan evlilik hazırlıkları aşamasındayız eşya alımları gelinlik falan filan konuları sürekli gündemimizde ben herşeyimin en güzel şekilde olmasını istiyorum ama maddi açıdan sıkıntıda olduğumuz için herşeyin ucuz yollu olmasınada dikkat ediyorum. aklım başka eşyalarda kalsada yine kesemize göre eşya bakıyoruz (nişanlımla ortak alacaz herşeyimizi) gelinlik istemedim kiralarız yada birinden ödünç alırım dedim düğün çok istememe rağmen sadece nikaha da evet dedim şimdi ee derdin ne diyeceksiniz derdim şu ben herşeyin en ucuzuna kaçarken aman onlara çok masraf yaptırmayayım diye uğraşırken onların sadece takı almasını istedim düğünde adettendir geline set takılır diye ama yapamıyacaklarını söylüyolar aylık 250 tl bile kenara atsalar bir tane set alınabilir oysaki ama yetmiyo ki arttıralım diyorlar bedavaya gelin alıyorlar anlayacağınız benim birikimim var hatta herşeyimi alacak kadar ama herşeyi ben yapacak olduktan sonra bir kocaya neden ihtiyacım olsun ki. kızlar bana akıl verin bu düşüncelerden kurtulmak istiyorum bazen bunları düşünürken kendimden tiksiniyorum hayır para göz değilim ben sadece bazı şeyler usulüne göre olsun istiyorum annem babamda yokki beni savunsunlar ilerde bu insanlar durumumuzu biliyordun gelmeseydin diyecekler diye korkuyorum sizce bir bilezik yeter mi yoksa set alınması gerekiyormu lütfen yorumlarınızı esirgemeyin....
merhaba kızlar;
diğer konularımdan bilenler bilir nişanlımın ailesinin pek durumu yok ben bunu bile bile nişanlandım. şuan evlilik hazırlıkları aşamasındayız eşya alımları gelinlik falan filan konuları sürekli gündemimizde ben herşeyimin en güzel şekilde olmasını istiyorum ama maddi açıdan sıkıntıda olduğumuz için herşeyin ucuz yollu olmasınada dikkat ediyorum. aklım başka eşyalarda kalsada yine kesemize göre eşya bakıyoruz (nişanlımla ortak alacaz herşeyimizi) gelinlik istemedim kiralarız yada birinden ödünç alırım dedim düğün çok istememe rağmen sadece nikaha da evet dedim şimdi ee derdin ne diyeceksiniz derdim şu ben herşeyin en ucuzuna kaçarken aman onlara çok masraf yaptırmayayım diye uğraşırken onların sadece takı almasını istedim düğünde adettendir geline set takılır diye ama yapamıyacaklarını söylüyolar aylık 250 tl bile kenara atsalar bir tane set alınabilir oysaki ama yetmiyo ki arttıralım diyorlar bedavaya gelin alıyorlar anlayacağınız benim birikimim var hatta herşeyimi alacak kadar ama herşeyi ben yapacak olduktan sonra bir kocaya neden ihtiyacım olsun ki. kızlar bana akıl verin bu düşüncelerden kurtulmak istiyorum bazen bunları düşünürken kendimden tiksiniyorum hayır para göz değilim ben sadece bazı şeyler usulüne göre olsun istiyorum annem babamda yokki beni savunsunlar ilerde bu insanlar durumumuzu biliyordun gelmeseydin diyecekler diye korkuyorum sizce bir bilezik yeter mi yoksa set alınması gerekiyormu lütfen yorumlarınızı esirgemeyin....
daha düne kadar eltimin yanında çeyizin ç sini konuşmuyolardı kıskanmasın diye cnm bende gencim bende yeni gelin olacam ben ondan büyüğüm olgunum diye böyle davrandılar hep sanki küçücük evlen hemen çocuk doğur hayatını yaşama demişim gibi davranıyorlar ben hep ablalık yapmaya çalıştım ama hep aksini gördüm ondan daha önceki konularımda vardı nişan bohçamdan rujumu rimelimi almıştı (ve evinde gördüm aldıklarımı) yinede ses etmedim cahildir dedim ama hep ben suçlu oldum
evet vefat ettiler
sen birseyler istiyorsun haklisin kendince ama yoksa ne yapsinlar. demis iste insanlar yetmiyor ki arttiralim diye. olaya baktigin yer bana ters geldi acikcasi 'ucuza gitmek' gibi bir tabir var ki evlerden irak. bu resmen kadini mal gibi gosteren bir deyim. ben hepsini yaptiktan sonra kocaya ne gerek var diyorsun. birikiminle sevgi, huzur alabilir misin? ileride yaslandiginda birikimin mi sana yarenlik yapar. maddi dusunme herseyi. buraya yazilan yorumlari okumadim konular nasil gelisti bilmiyorum.
ben sadece nikah yaptim. gelinligi kiraladim annem cok istiyor diye yoksa gelinlikte giymezdim. benim icin beyaz bir elbise ozel bir anlami yok. iki tarafa da taki aldirmadim, istemedim. memur emeklisi insanlar onlar borcla ugrasirken ne zaman takacagim belli olmayan birseye para odetmek istemedim. esimin babasi bir kolye aldi onuda sonra biz odedik kiyamadim. simdi ben onlarin kiziyim bana hicbir zaman aksi bir laf, davranis gelmedi. ne ekersen onu bicersin. evlilige finansal bir ortaklik gibi yaklasirsan karsi taraftan bu muameleyi gorursun.
sen huzur iste. mutluluk iste madddiyat pesine gelir zaten.
buarada omur boyu mutluluklar diliyorum.
çok alakasız olacak ama ben size gelinliğimi ödünç verebilirim:)
İlk mesajınıza göre yazıyorum yorumumu.
Gerçekten set alacak durumları mı yok? Yoksa var da sana harcayacak paraları mı yok?
Mesela banada set vs. hiçbirşey almadılar, sadece 3 tane 7 şer gramdan toplamda 21 gram bilezik taktılar.
Ne bayramlarda ne seyranlarda, ne nişanda nede düğünde alışveriş vs. yapmadılar. Hatta bir çorap bile almadılar.
İnan abartmıyorum.
Durumları var mı yok mu bilemiyorum. Kendi evleri var, kayınpederim emekli aynı zamanda hergün işe gider günlük oralama 30-50 arası kazanır. Evde 2 kişiler kayınvalidem ve kayınpederim var. Kayınvalidem sürekli para yok der, bizim durumumuz bu derdi.
Ama inanın abartmıyorum haftada en az 3 kilo et yer (ki en pahalı gıda maddesi et) kusu fasülye yapar etli, nohut yemeği yapar etli onları anlarım ama pırasa yapar etli, ıspanak yapar etli, yaprak sarması yapar etli, makarna yapar üstüne kavrulmuş kıyma koyar, pilav yapar içinde piriçten çok kuşbaşı et otur, tarhana çorbası yapar kıymalı, şehriye çorbası yapar kıymalı, melemen yapar kıymalı, kahvaltıda yumurta yapar kıymalı vs. vs. vs. kısacası etsiz yemek asla yapmaz. Haftada 1 gün mutlaka ölsede o balığını yer vs.
Kıyafetine gelince her dışarı çıktığında bişey almadan asla evine gelmez.
Biz düğünde kendi eşyalarmızı (paramız yok dedikleri için) kendimiz aldık, aradan 2 gün geçmeden koltuk takımı almış kendisine, diğerleri eskiymiş gelene gidene ayıp olmasın diye almış.
Yani kısacası ben kendi durumumuza bakınca parası olmadığından değil, almak istemediği için, nede olsa kazanıyorlar kendileri alsın dedi için almadığını tahmin edebiliyorum.
Bunu az çok sende anlarsın.
Ama almasalarda sakın kafana takma, şimdi çok şükür eşim e set istiyorum desem hiç gözünü kırpmadan anında alır gelir.
Zamanında üzülmedim mi bende üzüldüm, insan bayramda bile olsa bir kazak alıp gelmez mi?
Şimdi ise o zamanki üzüldüğüm duruma üzülüyorum, iyiki hiç birşey almamışlar, bende hiçbirşey vermiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?