Düğünde takılan altınlar kimin?

Bizde bizim oldu hatta düğünümüze gelemeyip sonradan ailelerimize takımızı getirenleri de bize verdi aileler. Alın çocuklar şunu filanca alacanız/teyzeniz getirdi size diye. Bize takmayıp da ailelerin eline verenleri de yine bize verdiler. Biz düğünümüzü kendimiz yapmamıştık borç harç filan da yoktu. Hep bize “siz geçim yapacaksınız gençsiniz sıkışmayın”dediler. Allah razı olsun. Yapmak zorunda değillerdi.
Aynen benimde ailem öyle yaptılar ablamda. Bende de öyle yapacaklardı ama bu olaydan sonra bende aileme vereceğim küçük altın ve paraları.

Karnımı doyuracak kadar nimetim ve kolumda altın bileziğim varsa demek ki düğündeki 2 3çeyreğe tamah etmeyişim bundandır belki?
Benimde kolumda altın bileziğim vardı 19 yasında devlet memuru olmustum hiç bişeye tenezzül etmiyordum ama hiçte öyle olmuyormus, k.bakma ama bekara avrat boşamak kolay diyorlar buna.

Burda önemli olan para değil verilen değerdir bana göre. Ama yöreden yöreye değişiyor adetler. Nişanımda eşimin halası saymak istedi takıları izin vermemiş bir arkadaşım ve teyzem. Benim sonradan haberim oldu. Eşimde izin vermedi kuruşuna da dokunmadı zaten çok birşey yoktu. Düğünde de bu yüzden kimse lafını açamadı. Sağolsun üvey kaynanam ona ayrı gelen takıları bile üzerine ekleyerek getirmişti. Bazen şimdiki gibi olmuyor ileride olaylar. Tavrını net belirt ve kenara çekil. 3 5 çeyrek dediğin bizim düğünde 30 bin kadardı çeyrekler. Hatta çevremiz çok azdı yani 100 200 olanı biliyorum. Bilezikler o kadar etmiyor.

Karnımı doyuracak kadar nimetim ve kolumda altın bileziğim varsa demek ki düğündeki 2 3çeyreğe tamah etmeyişim bundandır belki?

valla canım tamah etmeyişim diyorsun ama buraya konu açacak kadar takmışsın belli ki.
benim kp düğünüme 40 bin kadar para harcadı. cebinde parası yoktu. emekli adam. kredi çekti... altınların bir kısmını vereyim dedim en azından paraları vereyim dedim yok kızım ayıp, ben görevimi yaptım dedi almadı.

kanunen de dinen de gelinle damadındır o para. sen helal etmediğin sürece hayır gelmez o paradan.

ayrıca bizimde mesleklerimiz vardı ben memurum eşim mühendis. eşimin başka şehirde kirada evi, benimde güzel bir arabam vardı.
altınların hepsi bize kaldı. peşinat yaptık istanbuldan da ev aldık. Allah nasip ederse çocuğumuz okula başlayana dek krediyi bitirmek istiyoruz.
ben çocukken dershaneye gitmek istedim babam gönderemedi. ama ben çocuğumun eğitiminden asla kısmak istemiyorum. neden özel okula gönderemeyeyim ki.
ayrıca dünyanın binbir türlü hali var. sağlıktı borçtu başka bir şeydi her şey çıkabilir. Allah aratmasın tüp bebek tedavisi bile 15 bin. neden kıyıda köşede stepne paranız olmasın ki.
setini bileziğini bozdurmak istemeyeceksin eminim. bozdursan da parası düşecek. senin olan sana düşen bir şeyi vermek zorunda değilsin. o kadar kolay değil o işler.

sen sonradan buyur edersin o ayrı. ama yamyam gibi daha düğün olmadan "altınlar bizim" derlerse ben soğurum o aileden

Var canım öyle yerler çok garibime gitmişti ama oranın adeti o yapacak bişey Yok maalesef onlar için çok doğal geliyor Benin yakın arkadaşlarımda verdiler ailesine ve o kültürde büyüdükleri için tabi ki de vereceğiz ya onca masraf şu bu filan dediler. Böyle şeylere takılma tatlım boşver altın olsa ne olmasa ne huzur olmadıktan sonra bak ben boşanıyorum neden kp gazino borçları yüzünden bize ödetmeye çalıştılar ben karşı çıktım oğulları ödemeye çalıştı geldiğimiz nokta bu işte sende takılma böyle adetlere boşver onlarda öyleymiş de geç

sana takan kişilere senın aılen odıcek ama takılan takıları..madem oyle sana takılan küçük altınları ve paralrıda kendı aılene ver.

Erkek arkadaşım ve ailesi ona takılan altınları alacaklarmış. Sebebi bugüne kadar ailesi götürdüğü için onların alması gerekiyormuş. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bizde takılan tüm küçük altın ve paralar kuruşuna bile dokunmadan kıza verilir. Gelinde kendine bilezik yapar ve onda kalır. Hayır zaten evim arabam var altına ihtiyacımız yok borçsuz düğün yapacağız ama bu konunun sürekli karşıma çıkması sinirimi bozuyor. Bende bana takılanları aileme verirsem sıfıra sıfır elde var sıfır.. Artık benim ailemin bu konuyu sorun etmesi ve onların sürekli aynı şeyi tekrarlamasına dayanamıyorum..

Güncelliyorum, bana takılan altınlar bana kalacak bilezik set kemer vs. Onun tarafından damada takılan küçük altınlar onun ailesine, bana takılan küçük altınlarda benim aileme verilecek. 3 5 altın için bu aileyle tartışıp erkek arkadaşımla aramı bozmayacağım. Alsınlar gözleri doysun. En azından başından söylediler de düğün günü travma geçirmeyeceğim.
Pardon ama bu aile sizin düğününüzü yapıyor galiba???esyanızı alıyor galiba??vee bu size takılan takıların karşılığını eşiniz ve sizin aileniz taktı..daha nereye kadar bu ailelerin sırtına çıkabilirsiniz??sıfır borç diyorsunuz öpücük vermediler heralde onlarda para verdiler???peki sizin hakkınız nerede oluyo burada??düğünü esyayı eşyayı eşiniz yapsa almanızı anlarım..bence sizin gözünüz doysun ve sıfır borçla başladığınız hayatınızda kendi emeğinizle kenarınıza bişeyler koyun..

Pardon ama bu aile sizin düğününüzü yapıyor galiba???esyanızı alıyor galiba??vee bu size takılan takıların karşılığını eşiniz ve sizin aileniz taktı..daha nereye kadar bu ailelerin sırtına çıkabilirsiniz??sıfır borç diyorsunuz öpücük vermediler heralde onlarda para verdiler???peki sizin hakkınız nerede oluyo burada??düğünü esyayı eşyayı eşiniz yapsa almanızı anlarım..bence sizin gözünüz doysun ve sıfır borçla başladığınız hayatınızda kendi emeğinizle kenarınıza bişeyler koyun..

Valla biz herseyi kendimiz yaptik gelinligimi bile kendi paramla odedim. ama yine de aldilar bizden takilarimizi 2 maasiz biz diye. Oyle herkes sizin atarinizdaki gibi borcsuz evlenmiyor. Bazi altin sevici kv ve kp oluyor ne yazikki :)

Erkek arkadaşım ve ailesi ona takılan altınları alacaklarmış. Sebebi bugüne kadar ailesi götürdüğü için onların alması gerekiyormuş. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bizde takılan tüm küçük altın ve paralar kuruşuna bile dokunmadan kıza verilir. Gelinde kendine bilezik yapar ve onda kalır. Hayır zaten evim arabam var altına ihtiyacımız yok borçsuz düğün yapacağız ama bu konunun sürekli karşıma çıkması sinirimi bozuyor. Bende bana takılanları aileme verirsem sıfıra sıfır elde var sıfır.. Artık benim ailemin bu konuyu sorun etmesi ve onların sürekli aynı şeyi tekrarlamasına dayanamıyorum..

Güncelliyorum, bana takılan altınlar bana kalacak bilezik set kemer vs. Onun tarafından damada takılan küçük altınlar onun ailesine, bana takılan küçük altınlarda benim aileme verilecek. 3 5 altın için bu aileyle tartışıp erkek arkadaşımla aramı bozmayacağım. Alsınlar gözleri doysun. En azından başından söylediler de düğün günü travma geçirmeyeceğim.
hukuken gelinindir hatta bu konuda Yargıtay kararı var. takılan hersey genc ciftin olur, aileler almaz ki, bence itiraz edin..

Sıfır borçla düğün yapıyorlar birde altınları istiyorlar şaştım kaldım onların olsun altınları.
Benim erkek kardeşimide sıfır borçla evlendirdik..evinden arabasına,,düğünğnden eşyasına kadar ve ne güzel bir gelinimiz varmışki boynundan kendi çıkardı verdi takılarını..düğünü sanatçı filan olmuştu hemen orada salon parası ödendi..aynı şekil bende öyle gelin oldum..ama kız kardeşim herşeyi kendi ve eşi yaptı onlar takıları koklatmadı bile..(((BU ARADA AİLEMİN DURUMU İYİ SIFIR BORÇLA DÜĞÜN YAPTILAR AMA ,,,ALINLARINDAKİ DERİDE ÇATLADI))

Valla biz herseyi kendimiz yaptik gelinligimi bile kendi paramla odedim. ama yine de aldilar bizden takilarimizi 2 maasiz biz diye. Oyle herkes sizin atarinizdaki gibi borcsuz evlenmiyor. Bazi altin sevici kv ve kp oluyor ne yazikki :)
O altınlar sizin hakkınızdır..hayata daha rahat başlamanız içindir.. her kuruşu sizindir..ama böyle hem lokmam dursun hem karnım doysun tarzı insanları görünce çok şaşırıyorum..hiçmi empati yapmıyorlar??

Kıskandın sanırım:)) canım kanunen ve dinen benim altınlar ben sadece buraya böyle adetler var mı diye konu açmak istedim bilgi edinmek için. Tabiki de yapacaklar oğulları da onların işlerini yürütüyor emeği var onların borcu bu.

Doğru söylüyorsunuz zaten bende bu sebeple vermeye karar verdim. Ama vermek istemesem vermezdim yani

Benim erkek kardeşimide sıfır borçla evlendirdik..evinden arabasına,,düğünğnden eşyasına kadar ve ne güzel bir gelinimiz varmışki boynundan kendi çıkardı verdi takılarını..düğünü sanatçı filan olmuştu hemen orada salon parası ödendi..aynı şekil bende öyle gelin oldum..ama kız kardeşim herşeyi kendi ve eşi yaptı onlar takıları koklatmadı bile..(((BU ARADA AİLEMİN DURUMU İYİ SIFIR BORÇLA DÜĞÜN YAPTILAR AMA ,,,ALINLARINDAKİ DERİDE ÇATLADI))
Kiyamam ya hırsını alamamış ikinci yorumu yapmış. Hahahaha. Evet borçsuz evleniyorum evimde var arabamda var düğünümde olacak altınları da vermiyorum gözüme hangisi güzel gelirse onu alır takar takıştırır beğenmediğimi veririm. Ağla:))

Back
X