• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde takılan altınları kime emanet ediyorsunuz ?

abeta

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
504
6
116
Iğdır
slm şekerler...şuan nişanlıyım düğünüme 2 ay kaldı..yalnız tüm eşyaları nişanlımla beraber borca girip aldık(yatak odasını benim ailem aldı).borçlar haliyle fazla..takılarla kapatırız diyoruz ya takılar elimize ulaşmazsa ne yapacagız..iki tane düğün olacak kız tarafında yapılan düğündeki takılanları anneme emanet ederim..lakin erkek tarafında yapılacak olan düğünde ne yapacagım anneme versem kayınvalidem bozulur...bir de ertesi gün balayına gidecegiz..ne yapmamı önerirsiniz...kayınvalideme vermek istemiyorum..geri vermez falan diye.....ne yapmam gerekiyor yardım edin???

slm şekerler...şuan nişanlıyım düğünüme 2 ay kaldı..yalnız tüm eşyaları nişanlımla beraber borca girip aldık(yatak odasını benim ailem aldı).borçlar haliyle fazla..takılarla kapatırız diyoruz ya takılar elimize ulaşmazsa ne yapacagız..iki tane düğün olacak kız tarafında yapılan düğündeki takılanları anneme emanet ederim..lakin erkek tarafında yapılacak olan düğünde ne yapacagım anneme versem kayınvalidem bozulur...bir de ertesi gün balayına gidecegiz..ne yapmamı önerirsiniz...kayınvalideme vermek istemiyorum..geri vermez falan diye.....ne yapmam gerekiyor yardım edin???

Banka kasasına koy en güvenli yer...

Bence bir bankadan kasa kirala birde hesap açtır.Düğün günüde altınları annene ver oda kayınvalidene bankaya yatıracağını söylesin ama sakın kayınvalidene verme.

düğünde takılanlar bizde teyzeye emanet edilir..düğün bitiminde de gelin ve damat takılarını alıp evlerine gider..bu sorun edilecek bişey değil ki :53:

açıkcası nişanlımdan da çekiniyorum..bak bak anneme vermedin de annene veriyorsun falan diye....süper bir şey uydurmam gerekor ki kimse kırılmasın...düğün gecesi balayı suitinde kalacagız...evimize gitmiycez...ertesi günde akşam vaktinde balayı yoluna çıkacagız...yanımda taşımam imkansız...size güveniyorum kızlar..bir bahne uyduralım bana:)

canım bankadan bi kasa kirala düğün günü odada ne takılmış say bi deftere yaz kayınvalidenin yanında annene ver kasaya yatırsın bence yada gelinlik kesesinin içine koy yanından ayırma düğün sonuna kadar

kimde kalırsa kalsın sonuçta o takılar sizin..kimse bunlar bnm diyemez ki... bunun için bişey uydurmak çok saçma:53::53::53:

kimde kalırsa kalsın sonuçta o takılar sizin..kimse bunlar bnm diyemez ki... bunun için bişey uydurmak çok saçma:53::53::53:

öyle olmuyor işte şahsen ben çok duyuyorum bende düğün masrafı yaptım dıye alan kaynanalar var ..yada
dıyorlar kı işte ben taktım zamanında onlar gerı dondu benım hakkım bu altınlar dıyenler var ..
o yuzden benımde bır çare bulmam lazım :D

canım bankadan bi kasa kirala düğün günü odada ne takılmış say bi deftere yaz kayınvalidenin yanında annene ver kasaya yatırsın bence yada gelinlik kesesinin içine koy yanından ayırma düğün sonuna kadar

tatlım valla kayınvalideye takı vermek kurta kuzu emanet etmek gibi birşey...aslında bu kadar takmam kafama ama...evime bir iğne bile almadılar benim ailem yardım etti...gerisinide borca girdik...birde böyle yapıpta takılara sahip çıkma ihtimali var..eşimle sorun yaşamak istemiyorum zaten eşya alımında çok yıprandık

öyle olmuyor işte şahsen ben çok duyuyorum bende düğün masrafı yaptım dıye alan kaynanalar var ..yada
dıyorlar kı işte ben taktım zamanında onlar gerı dondu benım hakkım bu altınlar dıyenler var ..
o yuzden benımde bır çare bulmam lazım :D

bu kadar aç gözlü insan olurmu yaaff...düğün yaptıysan bu senin görevin çocuğuna yapıyosun...taktıysan geri gelsin diyemi takıyosun buna nasıl bi zihniyet hiç duymadım ..yuhhhh yanii:53::53: ben sana yardımcı olamıycam arkadaşım böle alengirli işlere aklım ermez bnm

ablamınkini kaynanası aldı ve içinden ne kadar para aldığını allah bilir :30: sadece 50ü söyledi aldım diye

kesinlikle annene ver :19:

kaynanana verme:47::47::47::47:

yada kilitli birçanytaya koy ve kaynanana ver kilidini de yanına al:66:

bu kadar aç gözlü insan olurmu yaaff...düğün yaptıysan bu senin görevin çocuğuna yapıyosun...taktıysan geri gelsin diyemi takıyosun buna nasıl bi zihniyet hiç duymadım ..yuhhhh yanii:53::53: ben sana yardımcı olamıycam arkadaşım böle alengirli işlere aklım ermez bnm

insan içine girmemişsin canım sanırım böyle davranan çok insan var herkezi kendimiz gibi bildik yanıldık:47:

bu sorunu yaşayan o kadar çok kişi var ki bahane uydurmak saçma falan değil.. forumda okumuyor musunuz altınların üzerine çöken erkek tarafından yakının arkadaşları...

canım sen hepsini bi güzel annene teslim et.. kim bozulursa bozulsun.. bir kere kaptırırsan almayı becerebilsen bile tam ve eksiz almayı başarman mucize olur :):) ha diyorsan ki ben kimseyi kırmayayım o zamanda balayına çıkmayı birgün erteleyip altınları kasaya koy ve balayına gönül rahatlığıyla git.. bir gün eksik balayından birşey kaybetmezsin canım :):)

ablamınkini kaynanası aldı ve içinden ne kadar para aldığını allah bilir :30: sadece 50ü söyledi aldım diye

kesinlikle annene ver :19:

kaynanana verme:47::47::47::47:

yada kilitli birçanytaya koy ve kaynanana ver kilidini de yanına al:66:

kilitli çanta iyi fikir aslında...yahu bu kadın şimdide oğluna bana güvenmiyorda bak kilitleyip veriyor falan der....kayınvalideleri alt etmenin bir yolu olmalııııı...biz de geline tüm takılar verilir...alınmaz...ama benm kayınvalide kesin böyle tatlı dille yaklaşıp almaya yeltenecek vermemmmmm de nasıl:47:

kaynanana verirmisin vermezmisin bilemem ama kendi annenede veremezsin takıları erkek tarafından biri alır zaten sen versen bile annenin almaması lazım

Son düzenleme:
bu sorunu yaşayan o kadar çok kişi var ki bahane uydurmak saçma falan değil.. forumda okumuyor musunuz altınların üzerine çöken erkek tarafından yakının arkadaşları...

canım sen hepsini bi güzel annene teslim et.. kim bozulursa bozulsun.. bir kere kaptırırsan almayı becerebilsen bile tam ve eksiz almayı başarman mucize olur :):) ha diyorsan ki ben kimseyi kırmayayım o zamanda balayına çıkmayı birgün erteleyip altınları kasaya koy ve balayına gönül rahatlığıyla git.. bir gün eksik balayından birşey kaybetmezsin canım :):)

yaşadığım şehir olmadığı için oradaki banka pek mantıklı gelmiyorda...bir şey soracağım bu otelleri kasaları ne kadar güvenilirdir ki acaba...yanıma alıp otelin kasasında muhafaza etsem???

selam kızlar
3 yıl önce evlendim.bütün herşeyimi eşimle ben aldım.. eşim ev kredisi öedi ben mobilyaları.... düğünde boynuma kurdela astırmadım bana takılanlar benim keseme atıldı.. eşime takılanlar daha sonra odada görümcem tarafından toplandı... düğün sırasında kesemi arkadaşıma verdim o anneme verdi.. düğünden sonra kesemi alıp evimize gittik. düğün takıları kaynanam tarafından 2 gün sonra eşime teslim edildi... fakattttttt benim nişanımda çok az kişiyi çağırmamıza rağmen 30 adet altın takıldı...benim kesemden sadece uzak akrabalar küçük altın taktığı halde 10 tane altın çıktı...
ama kaynanamın bize verdiği altın sayısı 20 di... neymiş yarısını vermişşşşşşşşşşşşşş.. eğer bunu göze almak istiyrosan kaynana ver....
neyse benim bana takılan altınlarım ben baayından gelene kadar annemde kaldı ve hala da annemde...:62::62::62:
bence ne olursa olsun şimdiden nişanlınla konuş altınları düğün sırasında odadaki kasaya koyacaz ve ertesi günü bankada kiralayamacağımız kasaya yatıracazğı de....şimdi bu konuyu konuşmazsan ileride hiç konuşamazsın en azından ne yapacağını bilsin....
hee kaynanan iyi biri olsa zaten sizi yarı yolda bırakmaz herşeyi kendisi yapardı.. o zaman tabiki kadında kalsın derdim.... ama size birşey yapmamış...tavrını koy ortaya nasıl olsa sen gelinsin hiçbirşekilde yaranamazsın...

bozulmaz. ben direkt saydım gelin odasında koydum kendime ait çantama verdim annemlere. düğün çıkışı da yanımıza aldık, 2 gün sonra bankadan kasa kiraladık koyduk. herkes mutlu :34: kasa kiralayın canım, eşinin ailesine de söylersiniz.

Back
X