• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde takılan altınları kime emanet ediyorsunuz ?

zaten yanına anneler gelmıcek kı canım kurdeleyı cıkartıp kendın hazırladıgın bır cantaya koyarsın o anda yanındakıler kımde kalıcak ne olucak diye düşünmez sanırım hem tek söz hakkı sizin tek derdınız bu olsun

zaten yanına anneler gelmıcek kı canım kurdeleyı cıkartıp kendın hazırladıgın bır cantaya koyarsın o anda yanındakıler kımde kalıcak ne olucak diye düşünmez sanırım hem tek söz hakkı sizin tek derdınız bu olsun

nasıl gelmeyecek canım takı olurken anneler yanlarında olmuyormu gelın ıle damadın.hatta gorumce falanda durur dıye bılıyorum ..ben zaten nişanlıma söyledim oynamam gereksede o elımdekı çantayla oynarım dedım.emanet etmek ıstemıyorum kımseye dedım ama o gun ne olur bılmıyorumkı hiç

slm kızlar bende dun böyle bi durumda karsı karsıya kaldm bende Allaha sükür eşimn teyzesi falan gelin odasnda yanmzda saydılar herseyi kayınvalidemde kaldı bi süre sonra satıp evımızı aldık allaha sukur ben sanslıym kayınvalıde acısından okadar masraf yapmasna ragmen çinden ne tek kurus almadıgı gibi evimizi alırkende kendı altnlarını koydu ortaya.yani daha önce benm basıma gelmedi böyle bısey ama Allahtan burayı okumusum aklm basıma geldi dün uzaktn bi akrabamz evlendi ve bizde eşimle sadıclık yaptık ıste dugundu falan fılan takı merasımı oldu falan bütün olay boyunca aılenn fesatlıgıyla bılınen yengesi ve onun oglu ayak altndaydı bende pek guvenmıyorm onlra altınları gelının ve damadn uzerındekı kurdelaya taktırdım paralarıda o anda kurtaramadık o fesat yengeyle oglu bı cantaya koydurdulr sonra takı bitti gelin odasna gecılırken yengenn elınden cantayı kaptm ben alıyım onu dedm o arada bızımle gelemediler tabii:) gelin odasna girince kapıyyı kılıtledim arkadan gelının damadn gözü önnde hepsini sayıp yazdm damata verdm kagıda paralarıda altınlarıda koydm cantaya dedm kıme emanet etcksnz anneme dedi damat tamm dedim düğünden snra yemeğe gttik falan evleri ayrıydı ama once baba evıne getrym dedi oraya gttik onlar öpüsürken ben dedm cantayı alıyım aldmda:) sonra onları eve bırakmaya gdıınce gelinle damada teslım ettm bu aksam cıkıcaklr balayı ıcın yola ozamana kdr gidin bankaya koyun dedim az önce konustk koymslar bankya kaynanası bıdırdanmaya baslms bzde kalsydı nolrdu dıe:) cok uzun yazdm galıba pardon:)

nasıl gelmeyecek canım takı olurken anneler yanlarında olmuyormu gelın ıle damadın.hatta gorumce falanda durur dıye bılıyorum ..ben zaten nişanlıma söyledim oynamam gereksede o elımdekı çantayla oynarım dedım.emanet etmek ıstemıyorum kımseye dedım ama o gun ne olur bılmıyorumkı hiç

o halde çantayı iyi seç şu kola takılanlar olsun

babanannen anenenen falan varsa yani yaşlı birigelecekse senin tarafından kesinlikle ona ver, düşünme bile ben de aynı durumdaydım eşim hoşlanmaz falan diye, babaanneye verince kimse gık diyemedi

açıkcası nişanlımdan da çekiniyorum..bak bak anneme vermedin de annene veriyorsun falan diye....süper bir şey uydurmam gerekor ki kimse kırılmasın...düğün gecesi balayı suitinde kalacagız...evimize gitmiycez...ertesi günde akşam vaktinde balayı yoluna çıkacagız...yanımda taşımam imkansız...size güveniyorum kızlar..bir bahne uyduralım bana:)

aynı dert bendede var yaaa :((((

gelinlikçim bana altın kesesi yapmıştı.
bilezik dışında takılan altınlar o keseye atıldı ve kesede bizim masamızda durdu.
biz oyuna çıktığımzda ise kese yine masada kaldı ama tabi göz kulak olundu.
bileziklerde zaten kolumdaydı.
düğün bitince kesemizi aldık ve ayrıldık salondan..

slm kızlar bende dun böyle bi durumda karsı karsıya kaldm bende Allaha sükür eşimn teyzesi falan gelin odasnda yanmzda saydılar herseyi kayınvalidemde kaldı bi süre sonra satıp evımızı aldık allaha sukur ben sanslıym kayınvalıde acısından okadar masraf yapmasna ragmen çinden ne tek kurus almadıgı gibi evimizi alırkende kendı altnlarını koydu ortaya.yani daha önce benm basıma gelmedi böyle bısey ama Allahtan burayı okumusum aklm basıma geldi dün uzaktn bi akrabamz evlendi ve bizde eşimle sadıclık yaptık ıste dugundu falan fılan takı merasımı oldu falan bütün olay boyunca aılenn fesatlıgıyla bılınen yengesi ve onun oglu ayak altndaydı bende pek guvenmıyorm onlra altınları gelının ve damadn uzerındekı kurdelaya taktırdım paralarıda o anda kurtaramadık o fesat yengeyle oglu bı cantaya koydurdulr sonra takı bitti gelin odasna gecılırken yengenn elınden cantayı kaptm ben alıyım onu dedm o arada bızımle gelemediler tabii:) gelin odasna girince kapıyyı kılıtledim arkadan gelının damadn gözü önnde hepsini sayıp yazdm damata verdm kagıda paralarıda altınlarıda koydm cantaya dedm kıme emanet etcksnz anneme dedi damat tamm dedim düğünden snra yemeğe gttik falan evleri ayrıydı ama once baba evıne getrym dedi oraya gttik onlar öpüsürken ben dedm cantayı alıyım aldmda:) sonra onları eve bırakmaya gdıınce gelinle damada teslım ettm bu aksam cıkıcaklr balayı ıcın yola ozamana kdr gidin bankaya koyun dedim az önce konustk koymslar bankya kaynanası bıdırdanmaya baslms bzde kalsydı nolrdu dıe:) cok uzun yazdm galıba pardon:)

sizin gibi sadic dostlar basina:72:

kızlar ben nişanlıyım bende de aynı sorun var.altınlar alındı benim kayınpeder pinti esyaları bize yüklediler güya herseyimizi yapacaklarıdı evimizi alacaklarıdı ne ev alındı ne eşya anlamadım ne değişti. hayır almayacaksınız madem niye konusyorsunuz bos yere millete hava atıyorlar kendi sülalerine . neyse nişanlaımla konusyorduk dedim altınları ne yapalım bizde dügün sonrası sabahı balayına gidicez. bana demesin mi annem bizim yerimizie saklayacakmış ev alana kadar bize vermiyecekmiş. cok sinirlendim zaten esya alınırken cok agrımaa gitmişlti yaptıkları neymiş esyalar alınırken hicbirsey onların istedkleri gibi olmamış iyide bizim de istedigimiz gbi olmadı zaten.inanın kızlar esya alınırken en uygunu olsun diye hesaplamaktan kafam bi milyon olddu. he bide benimki tek ogul baaska kime yapacaklar anlamadım. hani deseniz maddi olanakları yok değil var . hani deseler bana bunları alın siz biz yanınızdayız deseler o da yok. o esyalar alındı sabaha kadar agladım kızlar :(((bu kadar borcun altındn nasıl kalkarız diye düğünüm haziranda bu arada.benimde babam yok dedim inş babalık yapar bana babası inanın babamın yerine koymam kimseyi yok yani .
görrümceler var gelinlik alırken diyorlar niye gelnligi almıyorsun biz olsak alırız ne masrafsız gelin cıktın diye gülüşüyorlar neyse dedim onlarında görürüm inş zamanı gelince. gelinlik diktrrmeye giderken görümcelerde geldi. dedim ailesi uzakta onlar gelsin gönülleri olun. görümcelerime kaynana diyor güzel olsun gelinlik. ne bu ya valla daraldım kızlar nişanlımdan yana sıkıntı yok ailesi bunlattı beni . düğün borcumuz bayagı oldu bide esya falan daha da nişanlım kredi cekecek üstüne kaynana benim altınlara sahip cıkıyor. he nişanlımla konustum ben istemiyorum dedim. cok karısıyorlar herrseye yardım etselermiş bize yuvamıza kurarken dedim alındı falan ailesi kötü düşünmüyormuşa getirdi. ben kendi evimi alırım cok şükür sana ne gelinin altınından evde saklıcakmış altını bide akla bak. karıstırmıcam eşimin ailesini cok yüz verdim iyi niyetli oldum başıma bunlar geldi yardım edecek olsalar basta ederlerdi degilmi ? ne ailem dedi su oalcak bu olacak ne ben diyebildim sonucu bu ben altınları düşünürüm benim olan hakkım. kaynana ne diye düşünür hakkı olmayan sseyleri. hayaır onlar ghelinin güvencesi allah katında da hukuktada durumm bu.

Bizim iki yüzlü milletimizde malesef ki takıları salonda erkek annesi alırsa hoş karşılanıyo ama keseyi kız tarafından birine hele ki annene verdiğinde herkes arkandan konuşuyor.Yarın öbür gün laf ederler.Anneni sıkıntıya sokma bence.Biz nolduğunu anlamadık.Gelin odasına girerken görümcem arkamızdan geldi.Boynumuzdan alıp keseyi götürdü annesine.Eşimi didikledim keseyi al diye.Evimize giderken geri aldık ama annesi tavır yaptı.Bence sen de eşinle anlaş.Bir kasa kiralayın.Yeni gelin evi hırsızların da çok dikkatini çekiyor Allah korusun.Takip ediyor biliyor onlar.Salonda mümkünse yaşlı, yerinden kalkayacak bir büyüğünüze emanet edin.O sıkı sıkı tutar:) evinize giderken de biz kasa kiraladık der.Alırsınız sabahında da eşliniz bankaya götürür.Şimdiden mutluluklar

Back
X