Düğünde takılan altınları kime emanet ediyorsunuz ?

kaynana verirmisiniz vermezmisin bilemem ama kendi annenede veremezsin takıları erkek tarafından biri alır zaten sen versen bile annenin almaması lazım

ben herşeyimi bi güzel anneme verdim kimsede anneme neden aldın ya da niye kendi annene verdin diyemedi o fırsatı onlara vermedim.. nikahtan sonra hemen çıkardım anneme verdim.. akşam ki yemeğe de sadece kardeşimin taktığı set ile gittim...hiç kimseeye danışmadan bozuntuya velveleye vermeden annemin çantasına koydum valla ben... bunlara fırsat vermemek lazım.. hem neden kural mı altınları erkek tarafının alması...geline takılıyorsa hepsi gelinin hakkıdır...katılmıyorum size...

Son düzenleyen: Moderatör:
kimde kalırsa kalsın sonuçta o takılar sizin..kimse bunlar bnm diyemez ki... bunun için bişey uydurmak çok saçma:53::53::53:
ay çok güldüm kızım diyor ki kaynana altınlara paraya çok meraklıysa tekrar evlensin diyor.....(kızım da sinirleniyor almaya hakkı yok diyor)

ben anneme sordum hayatta almam dedi..nişanda nasıl kız tarafına kalıyosa düğündede erkek tarafından biri alır

zor bir durum gerçekten. anladığım kadarıyla balayına sabah yola çıkacaksınız. giderken bankadan kasa kirala ve koy altınlarını.
kayınvalden altınları isterse bende kalsın takılan altınlara bakmak istiyorum dersin.
yada altınları tek tek bir kağıda yaz kayınvalden almak isterse anne yalnış anlama ama ne aldım verdim bileyim. ama imza atmak zorunda kalacak.
yada annene ver eşin yada kaynana sorarsa annemde dersin. birşey derlerse de altınlar bana takıldı kime istersem ona veririm dersin.
eşinle sorun çıkmasın diye sessiz kalma sakın. baştan tavrını koy oda ona göre davransın.

yaşadığım şehir olmadığı için oradaki banka pek mantıklı gelmiyorda...bir şey soracağım bu otelleri kasaları ne kadar güvenilirdir ki acaba...yanıma alıp otelin kasasında muhafaza etsem???

gittiğiniz otele bağlı canım. oda temizleme istemesseniz ii olur. kasayı ben kiralamıştım gayet iyiydi kendi şifreni koyuyorsun. biz altınlarımızı götürmedik ama benim elmas setim vardı takarım diye onu koyuyorduk, cüzdan telefon vs hepsini oraya kapatıyorduk. alyanslarını bile alamıorsun ki havuza denize giderken.

bence birazda gelin kaynana ilişkisiyle alakalı eğer kadın oğluna değer verip gelininide seviyosa içinden para alsa ne olur..
sonuçta yıllarca düğünlere gidip takı takan annesi babası oğlana gelen takılarda onların sayesinde..
yada evli olmadığım için böyle düşünüyorum bilmiyorum ama ben versemde benim annemde kesinlikle almaz

slm şekerler...şuan nişanlıyım düğünüme 2 ay kaldı..yalnız tüm eşyaları nişanlımla beraber borca girip aldık(yatak odasını benim ailem aldı).borçlar haliyle fazla..takılarla kapatırız diyoruz ya takılar elimize ulaşmazsa ne yapacagız..iki tane düğün olacak kız tarafında yapılan düğündeki takılanları anneme emanet ederim..lakin erkek tarafında yapılacak olan düğünde ne yapacagım anneme versem kayınvalidem bozulur...bir de ertesi gün balayına gidecegiz..ne yapmamı önerirsiniz...kayınvalideme vermek istemiyorum..geri vermez falan diye.....ne yapmam gerekiyor yardım edin???

öncelikle mutlaka takı kuşakları takın boynunuza onlar almazlar sen alacaksın bunu, mutlaka olsun bu unutma çünkü erkeğe takılanları sen alamazsın sonra onlara gider direk. şöyle bişey yap kız kardeşin kuzenin falan yokmu iğne alın takı merasiminde senin yanında durup para takmak isteyenlere iğne versin sonra merasim bitincede mutlaka bi oynicaksınız oynadıktan sonra yerine oturursun ya hemen yanında kim duruyosa offf al bunu sıkıldım keseye koy de eşinde işkillenmesin, sen kuşağı çıkarıp verme annen veya kardeşin falan kim varsa yanında işte o seninkini alsın hemen elindede hazır tutsun keseyi keseye koysun sonra annene versin. eşindende sen al senin kuşağın alınırken eşininkinide sen çıkar ver annene. ayıp değil canım. yap bunu kim ne derse desin isterse kaynanan bozulsun. gelip annenden istersede annen vermesin ben düğünden sonra veririm çocuklara desin.

benim kayınvalidem hatta eşimin ailesi hiç bişey yapmadılar bizim için. bi takı taktılar bende ablamasakın boynumuzdan almalarına izin vermeyin hemen gelin alın dedim eşimin boynundakini alın dedim bırakmayın onlara ablamda oynadıktan sonra otururken hemen geldi alıp keseye koydu o sırada görümcemde geldi baktı ablam alıyor bozuldu ama napim beni ilgilendirmiyor bişey yapmadılar bide altınlarımı tutturacam çok beklerler. birde düğün gecesi el öpmeye gittik kayınvalideme kapıdan daha içeri girmedim bana altınların nerde diye sordu bende annemde yanımdamı gezdirim dedim. sonra konuşulmuş tabiki bu olay.

gittiğiniz otele bağlı canım. oda temizleme istemesseniz ii olur. kasayı ben kiralamıştım gayet iyiydi kendi şifreni koyuyorsun. biz altınlarımızı götürmedik ama benim elmas setim vardı takarım diye onu koyuyorduk, cüzdan telefon vs hepsini oraya kapatıyorduk. alyanslarını bile alamıorsun ki havuza denize giderken.

şimdiden onun telaşı sardı ki...ta nişanda takılanlrı anneme verdim diye nişanlımla tartışmıştık...neymiş bende kalacakmış ha ben ha ailem ne fark eder dedim kestirip attım...ama düğünde takı mevzusu iki ayrı yerde olacagı için düğün benim kafamı kaıştırdı...ayyyyişanlım ne der ki o zaman acaba...bu evlilik ne zormuş be

sırf bu yuzden kese taşıdım bütün düğün boyunca
kayınvalidemim alıp el koyacağını biliyodum anneme versemde olay çıkcaktı oyuzden takıdan sonra girdik odaya hepsini keseye koydum keseyide kolumdan hiç çıkarmadım :1: onlarda yemek yedık düğün sonrası ozaman bile kolumdaydı kendı evıme geldık ancak çıakrdım ertesi gun balayına çıkcaz aradılar evde bırakmayın buraya getirin eşim merak etmeyın dedi kuyumcu vardı tanıdık sabah gittik onun kasasına teslim ettik hala daha orda lazım oldukça setimiğ alıyom sadece içinden
ohhh canıma değsin :62:

bence birazda gelin kaynana ilişkisiyle alakalı eğer kadın oğluna değer verip gelininide seviyosa içinden para alsa ne olur..
sonuçta yıllarca düğünlere gidip takı takan annesi babası oğlana gelen takılarda onların sayesinde..
yada evli olmadığım için böyle düşünüyorum bilmiyorum ama ben versemde benim annemde kesinlikle almaz

evlenirkende aynı düşüncelere sahip olmanızı diliyorum.. :):)

biz düğün gecesi balayına çıktık ben takı keseside annemde kaldı. annem geldiğimizde verdi bize. sonra verirkende eşimin ailesinin düşüncesini bildiği için. direk eşime verdi alın oğlum bak olduğu gibi duruyor bizde evlenen çifte yardım için takı takılır yaptığımız masrafı karşılamak için takılmaz dedi. oda olurmu anne ne diyosun falan dedi. çünkü beni istemeye geldiklerinde kayınvalidem daha ben istenmeden düğünde takılan takıları kız evi almaz alamaz dedi. zaten birazda bu yüzden onlara bırakmadım. sonra düğün videosunu izlerken kim ne takmış görünüyo zaten. eşimde gördü elinde hepsi. kimse yanlış düşünemez. kafanız rahat olsun. kendi ailenize verin boşverin kim ne düşünürse düşünsün. hiç bişey yapmazlar bizim için ama böyle şeylere akılları cin gibi çalışır.

Nikah Yaptık .. Takı Töreninden Hemen Sonra Kayınvalideme Verdim Kendim Verdim ''Al Anne'' Diye.. Aklımdan da Zerre Kadar İçinden Para Alır Diye Geçmedi !! O da Kayınpedere Verdi.. Kayınvalıdemlere Geldik Nıkahtan Sonra Herkes Ordaydı.. Çünkü Gece Eğlencemiz Vardı .. Kayınpederim Hemen Yatak Odasındaki Kasasına Koydu..

Yazdıklarınızı Okudum Mutlaka Doğrudur.. Zerre Kadar Şüphem Yok İnanıyorum Hepinize Arkadaşlar Ama.. Ben Evlenmeden Önce Hiç Bunların Hesabını Yapmamıştım.. Yani Eşimi Geçtim Kendim Bile ''Kime Vereyim'' Diye Düşünmedim !!

Konu Başlığı Tuhaf Geldi Söylemeden Edemeyeceğim!! N'olur Kusura Bakmayın.. :70::70::70::70:

öncelikle mutlaka takı kuşakları takın boynunuza onlar almazlar sen alacaksın bunu, mutlaka olsun bu unutma çünkü erkeğe takılanları sen alamazsın sonra onlara gider direk. şöyle bişey yap kız kardeşin kuzenin falan yokmu iğne alın takı merasiminde senin yanında durup para takmak isteyenlere iğne versin sonra merasim bitincede mutlaka bi oynicaksınız oynadıktan sonra yerine oturursun ya hemen yanında kim duruyosa offf al bunu sıkıldım keseye koy de eşinde işkillenmesin, sen kuşağı çıkarıp verme annen veya kardeşin falan kim varsa yanında işte o seninkini alsın hemen elindede hazır tutsun keseyi keseye koysun sonra annene versin. eşindende sen al senin kuşağın alınırken eşininkinide sen çıkar ver annene. ayıp değil canım. yap bunu kim ne derse desin isterse kaynanan bozulsun. gelip annenden istersede annen vermesin ben düğünden sonra veririm çocuklara desin.

benim kayınvalidem hatta eşimin ailesi hiç bişey yapmadılar bizim için. bi takı taktılar bende ablamasakın boynumuzdan almalarına izin vermeyin hemen gelin alın dedim eşimin boynundakini alın dedim bırakmayın onlara ablamda oynadıktan sonra otururken hemen geldi alıp keseye koydu o sırada görümcemde geldi baktı ablam alıyor bozuldu ama napim beni ilgilendirmiyor bişey yapmadılar bide altınlarımı tutturacam çok beklerler. birde düğün gecesi el öpmeye gittik kayınvalideme kapıdan daha içeri girmedim bana altınların nerde diye sordu bende annemde yanımdamı gezdirim dedim. sonra konuşulmuş tabiki bu olay.

canım ya çok sagol..zahmet edip yazmışın o kadar...tecrübeni paylaştıgın için çok sagol...bende dediğin gibi birini görevlendireyim(yengem)gözü çok açıktır...o halleder evelallah:)

Ben anneme verdim, ertesi gün balayına gidecektik, haftasonu açık kasa filan bulamazdık.
Kayınvalideme de "ertesi hafta annemlerin memeleketinde arkadaşımın düğününe gideceğiz, o nedenle oradan almak daha kolay olur" diye açıklama yaptı eşim. Ki bu doğru, bahane değildi. (KArışık gelmesin biz, annemler ve kayınvalidemler üç ayrı memlekette yaşıyoruz.) Kayınvalidem de zaten bu tür şeyleri sorun edecek bir insan değildir.
Fakat şunu diyeyim. Bahane bulmak saçma. Çünkü eğer kayınvalideniz o altınları almayı kafaya koyan saygısız bir insansa, siz mazeret bulup annenize verseniz de ya zamanla tırtıklayacaktır ya da turtıklayamayıp kavgasını çıkaracaktır. Ama eğer saygılı iyi efendi biriyse ona emanet etseniz de sorun olamaycaktır, annenize verseniz de açıklama yapmanıza gerek kalmayacaktır.

Nikah Yaptık .. Takı Töreninden Hemen Sonra Kayınvalideme Verdim Kendim Verdim ''Al Anne'' Diye.. Aklımdan da Zerre Kadar İçinden Para Alır Diye Geçmedi !! O da Kayınpedere Verdi.. Kayınvalıdemlere Geldik Nıkahtan Sonra Herkes Ordaydı.. Çünkü Gece Eğlencemiz Vardı .. Kayınpederim Hemen Yatak Odasındaki Kasasına Koydu..

Yazdıklarınızı Okudum Mutlaka Doğrudur.. Zerre Kadar Şüphem Yok İnanıyorum Hepinize Arkadaşlar Ama.. Ben Evlenmeden Önce Hiç Bunların Hesabını Yapmamıştım.. Yani Eşimi Geçtim Kendim Bile ''Kime Vereyim'' Diye Düşünmedim !!

Konu Başlığı Tuhaf Geldi Söylemeden Edemeyeceğim!! N'olur Kusura Bakmayın.. :70::70::70::70:

siz şanslıymışsınız..bi de kayınvalidelerin takıları elinden alanlar konusu olacak oraya bakın...ve neden telaşlandığımı anlarsınız...her aile bir değil...saygılarımla

yaşamayana tuhaf abes gelebilir ama herkesın kayınvalidesi bir değil
biizmki baştan belli etti rengini çunku salonu bile o takılanlarla verdirdi oyuzden altınları kesemden çıakrıp vermedım
ama olan zavallı eltime oldu hepsinı aldı siz sahip çıkmazsınız eve hırsız girer diye
tüm takılardan ona 3 bilezik verdi gerisi masrafmış siz düşünün artık

O darılır, bu darılır diye düşünürseniz, sonunda siz darılırsınız.
Altınlar sizin değil mi, illa kayınvalideye emanet etmeniz gerekmiyor, annenize emanet edin bence.
Bunu sıkıntı yapan kayınvalidenin niyetinde bir sıkıntı vardır bence.

evlenirkende aynı düşüncelere sahip olmanızı diliyorum.. :):)

inş.allah iyi insanlarla karşılaştırır da aynı düşüncelere sahip olurum
buarada annemin takları dedem almış 2 gün sonra üstüne daha fazla para koyup bilezikleri çoğaltmışta vermiş :1:
ve babam 3 kuruş harcamadığı halde herşeyi dedem yapmış üstüne takılanlara para ekleyip bilezik yapıp geri vermiş

inş.allah iyi insanlarla karşılaştırır da aynı düşüncelere sahip olurum
buarada annemin takları dedem almış 2 gün sonra üstüne daha fazla para koyup bilezikleri çoğaltmışta vermiş :1:
ve babam 3 kuruş harcamadığı halde herşeyi dedem yapmış üstüne takılanlara para ekleyip bilezik yapıp geri vermiş

güzelim benim ailemde 2 abime aynı dediğin şekilde yaptı tüm eşyalarını da aldılar takılarıda verdiler...ama diyorumki her aile bir degil....

Back
X