• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde takılan altınları kime emanet ediyorsunuz ?

canim ben de takilarimi kayinvalideme vermistim.sonra sorun ustune sorun ve kadin altinlari vermek istemedi.sebep olarakta kocasini gosterdi vermek istemiyor elimden bisey gelmez diye.defalarca istedim aradan tam yedi yil gecti ama nafile vermediler.sonra dusundum dedim bunlar insanliktan anlamiyo gittim polise sikayette bulunmaya daha dilekcemi vermeden,polis bi tel acalimmi once esinin ailesine dedi kabul ettim.tel acti boyle boyle aldiniz neden vermiyosunuz diye tabi onlar ne diyeceklerini bilemediler.ayrica dolandirici durumuna dustuklerini soyledi polis bana ceza bile alabilirler dedi sikayetci olursan.polisten cekindikleri icin olsa gerek ayni gun altinlari gonderdiler bana.bu arada kanit olarak dugun resimlerimi gosterdim.yani demem o ki en guvenli yer bankaya yatirmak.bir iki gun sonra bende oyle yapicam..

Cesaretinizi tebrik ederim açıkcası, bazı zihniyetlere göre saygısız gelin yaftası vurulur ama ben tebrik ediyorum...
Nasıl rahatsız olmadan istenen ve size ait olan bir şeyi vermezler???

Takılar gelinin denmez mi ?

O halde eşin olacak insana, "takılarımı anneme emanet edeceğim" dersin....

Tabi tutumu ne olur bilemem...

Ben evlendim ertesi gün 6'da balayına uçtuk.... eşime ablama emanet edeceğim, bankadaki kasasında biz gelene kadar saklasın dedim, tamam canım dedi....

Düğün sonrası yemek yerken, masada ablama emanet ettim....

Hiç kimse birşey demedi....

Geldik benim adıma bir hesap açtırdık oraya koyduk...

Annen alırlarsa sen karışamazsın demiş, çok tuhafıma gitti....

Nerdeyse her yöreden tanıdığım var, takı gelinindir, kural gibidir bu....

Bazıları masraf yaptım falandı filandı alıyor, çok saçma....

Rinda;
Peki onların evinde mi oturuyorsunuz yoksa kirada mı?
Böyle birşey yaptınız çok güzelde..Eğer onların evinde oturuyorsanız
bahaneleri 'evimizde oturuyorlar kira vermiyorlar'olmadı mı peki?

yok canim ayni evde oturmuyoruz.

Aynı evde demek istemedim arkadaşım aslında..
Onlara ait başka bir ev demek istemiştim.
Neyse eğer sizinle hiç bir bağları yoksa tamamen siz haklısınız zaten.
Eşyaları vs aldık ettik diye polise bahane edecek şeyleri yok muş en azından..
Kutluyorum sizi..

Cesaretinizi tebrik ederim açıkcası, bazı zihniyetlere göre saygısız gelin yaftası vurulur ama ben tebrik ediyorum...
Nasıl rahatsız olmadan istenen ve size ait olan bir şeyi vermezler???

canim esiminde benimde zaten onlarla bi bagimiz kalmamisti gorusmuyor konusmuyoruz.yani kaybedecek biseyim yoktu o yonden.ayrica esimde beni hakli goruyodu zaten.E birazcikta bana yaptiklarinin bedelini odesinler istedim yani.bana inat vermiyolardi zaten.E bende onlara inat aldim.hic te pisman degilim..

canim ben de takilarimi kayinvalideme vermistim.sonra sorun ustune sorun ve kadin altinlari vermek istemedi.sebep olarakta kocasini gosterdi vermek istemiyor elimden bisey gelmez diye.defalarca istedim aradan tam yedi yil gecti ama nafile vermediler.sonra dusundum dedim bunlar insanliktan anlamiyo gittim polise sikayette bulunmaya daha dilekcemi vermeden,polis bi tel acalimmi once esinin ailesine dedi kabul ettim.tel acti boyle boyle aldiniz neden vermiyosunuz diye tabi onlar ne diyeceklerini bilemediler.ayrica dolandirici durumuna dustuklerini soyledi polis bana ceza bile alabilirler dedi sikayetci olursan.polisten cekindikleri icin olsa gerek ayni gun altinlari gonderdiler bana.bu arada kanit olarak dugun resimlerimi gosterdim.yani demem o ki en guvenli yer bankaya yatirmak.bir iki gun sonra bende oyle yapicam..

Helal olsun eşin ne dedi peki bu duruma ?

kayanaya ve onun tarafına verme en azından içinden ala bilir ben çatırmadan babama vermiştim annem hiç yanımıza gelmemişti ablam 2 dakika geldi eline doldurdum hemen babamın ceblerine :) gerisini de eşim cebine koymuştu :)

polise gitmeden birgun oncesi esimle bu konuyu konusmustuk iste haksizlik yaptiklarini ne hakla boyle bisey yapiyolar falan diye sinirlenmistim.o da beni hakli buluyodu tabi ama polise gidecegimi falan soylemedim.polis esimide aradi sikayet etmek icin gittigimde.esim soylediklerimin dogru oldugunu fakat kendisinin karismak istemedigini soylemis.altinlari aldiktan sonra karsi tarafin dolduruslari yuzunden biraz surat yapti bana ama iyiyiz simdi sorun yok yani:))

Bu olayı senin annene vermem, emanet etmem boyutuna getirmeyin bence.
Mevzuya ailesini katmadan, şöyle yapsak diye anlatırsanız daha kolay çözebilirsiniz.
Çözümünüz ne peki, gerekiyorsa annenize de emanet etmeyin, arkadaşların da dediği gibi keseler var, bütün takılarınız o kesede biriksin ve siz de kalsın. Ya da illa annemde kalması iyi diyorsanız da, yine karşı tarafı karıştırmadan , onlara güvenmiyor alırlar vermezler gibi bir imada bulunmadan, direk annem de dursun çözümünü sunabilirsiniz.

en iyi kendi annen canım kayınvalidene verme.ben verdim küçük altınlarımı hiç vermedi.bileziklerden de ince olanlardan almış.ve bunu bana demedi.emanetlerimi alıyım dedim verdi eve geldik eşimle baktık eksik.hadi küçük altınları aldı bişey demedim adetmiş bunlarda.bilezikleri saymıştım. eksik çıkınca eşimde annesine sordu yok almadım dedi önce.eşimde niye yalan diyosun falan dedi saymıştık eksik diyince zorla dedi.hatta geçmiş zaman eşim altınları yüzüne attı alıyosun neden birde almadım diyosun diye.yani epey sorun oldu altınları kayınvalideye vermem.sakın yani ona vereyim deme.herkez bir degil ama içinden alırsa üzülürsün.daha hiç takmadan...

bu altın konusu benim dei çimde bi yaradır.. çünkü çok salaklık yaptım hala inanamıyorum.
takı merasimi oldu gelin odasına geldik. yanımızdan hiç ayrılmayan dıdısının dıdısı bi yenge vardı düşünün her dakika yanımızdaydı takı takılırken bile durdu niye bilmiyorum. neyse gelin odasında aa bakayım kolundaki bilezikte kurdela mı var falan dedi bi çırpıda bileziklerimi saydı. neyse sonra çantasından bi poşet çıkardı başladı altınları ona doldurmaya, aldı gitti sonra bi öğrendim eşimin ailesine götürmüş. sabah da oraya gittik altınlar sayılmış yazılmış bana formaliteden çıkarmışlar bi de sen say diyorlar.. ve ben de salak gibi hiç tepki göstermemiştim. çünkü o zaman garibime gitmemişti ama eşimle konuşyoruz da şimdi keşke içinde kalmasaydı bu kadar alsaydın ilk başta kendin diyo ama geçmiş ola :) o saftirik ben saftirik yaşayıp gidiyoruz işte :D

Böyle örnekler o kadar çok ki. Kardeşime yapılanlar aklıma gelince hala sinirleniyorum.
Kardeşim kayınvalidesinin yanına gelin gitti, daha doğrusu kadın zaten tek, beraber oturuyorlar, oğlu da yalnız bırakmak istemiyor, takılarda onlarda kaldı tabi. Bir de öyle ahım şahım durumları da yok, herşeyleri borçtu, bunlar altınları almışlar damadın abisine vermişler göya, soraduklarında abinde dendi, neymiş onlar sahip çıkamazmış, abisinde dursunmuş. Sonra aylarca ısrarla isteyince kardeşim, takıların Ankara'da oturan damadın ablasında olduğu ortaya çıktı, neymiş ihtiyaçları varmış araba almışlar :)
Bu insanlar yeni evlenmişler ,herşeyleri borç, bu insanların ihtiyaçları yok mu, kime sordunuz verirken.
Bazen insanların akıllarına , vicdansızlıklarına şaşıyorum.
1 sene sonra ablası parça bölük birşeyler verdi sonra.
Tabi bunlar herkesin başına gelecek diye birşey yok ama vermek istemiyorsanız kimseye emanet zorunda değilsiniz.

Son düzenleme:
benim kayinvalidem almisti
ama anneme vermek isterdim.

Son düzenleme:
kızlarr müjde...
nişanlımla konuştum..tabi konuyu direk açmadım...balayından ne zamn döncez ne yapcaz...falan filan derken...dedim " iyide aşkım hadi bizim taraftki altınları anneme bıraktık sonuçta tekrar dönecegimiz ilde orası...peki ya sizin taraftakileri napcaz...sonuçta balayına gidioz..." o da " aşkım bizimkilere yada annenelre veririz dedi " aşkım annenlere verirsek yazık onlarada mesuliyet yüklemiş oluruz sonuçta erkek evini takip ediyolarmış..napalım ki bankaya koysak olmaz...offf falan filan """ nişanlım da "aşkım niye kafana takıon sizinkilere veririz anne:92:n saklar onları sonuçta aynı ilde yaşıoz...sen dert etme dedi"""" şaşırdımmmm kendisi yurt dışında çok özlemiş belli..yoksa hayatta konuşulmazdı:))))

hepiniz kurtsunuz valla aferin size, ben hiç bilmiyorum kim aldıydıki takılarımı :26: Allah halime acıdı heralde, düğünden sonra evde saydığımızı hatırlıyorum, ondan öncesini bilmiyorum, şimdi hepsi kayınvalidemde, bura büyükşehir takmam burda güvenememde zaten.

geçenlerde ev aldılar kayınpederim satalım gelinin altınlarını geri alırız demiş, ama kayınvalidek 'benide öyle kandırdın geride almadın sattırmam' demiş. :69:

henuz kayınvalıde adayımla tam olarak içli dışlı değiliz ama annem kayınvalıde yengem kendı annesıne verdı ama anneme verılseydı acıp bakmazdı bıle emınım cocukların bunlar derdı elını uzatmazdı annem kendıne halı aldı yengem cok begendı dıye hiç kullanmadığı halıyı toplatıp yengeme verdı yengemın halılarını 3 yıldır kullanıyor topladı kendıne aldı umarım benım kayınvalıdemde böyle olur oğlunu çok sevıyor ama bakalım bana nasıl olucak aramızda resmıyet fazlasıyla olduğundan :61::61:

ben düğün günü anneme vermiştim hem kendi tarafımda olan düğünde hem erkek tarafında olan düğünde düğün bitiminde evimize gitmeden önce annem bana geri verdi. ertesi günde gidip kalan borçlarımız ödedik kalanlarıda yine anneme emanet edip balayına gitmiştik.

şimdi bana da bir akıl verin bu anları yaşayanlar..Ben kırmzı kurdaleye taktırıcam küçük altınları valar bılezıkler bılegımde olur paralarda keseme koydurucam sonra elımde durur sorun degıl ama nişanlımın boynunda da olacak sonuçta kurdale onu o ara nasl alıcam ondan düşünüyorumda bir çıkar yol bulamıyorum.Bende vermek istemiyorum ne anneme ne annesine ayrımcılık olmasın diye ama orta yoluda bulamadım ya:43:

Back
X