Düğünde takılan altınları kime emanet ediyorsunuz ?

kaynanana verirmisin vermezmisin bilemem ama kendi annenede veremezsin takıları erkek tarafından biri alır zaten sen versen bile annenin almaması lazım

kendi annesine niye veremesin ki? bence bu daha garip...

biz düğünden sonra evimize gelmiştik, iznimiz bitip de işe başlayacağımız zaman da anneme vermiştik, boş evde durmasın diye... hatta annem "liste yap kızım, sen ne verdiğini ben de ne emanet aldığımı bileyim" demişti de, eşim de "ayıp olur yapmayalım" demişti...

kaynanana verirmisin vermezmisin bilemem ama kendi annenede veremezsin takıları erkek tarafından biri alır zaten sen versen bile annenin almaması lazım

böyle bir adet yok..
ilk düğün benim oturduğum şehirde yapıldı ben anneme verdim ilk düğünde
ikinci düğün 3 gün sonra oldu ikinci düğünde de hepsini topladım ve balayına gittik..
balayından döndük ve banka kasasına koyduk..
kayınvalidemlerin tarafında bütün altınları benim çantamda toplamışlar.
ikinci düğünde eşimin aile büyüklerinden biri altınlara damat bile dokunamaz gelinindir nasıl isterse öyle kullanır çantasına koyacağım elimle teslim edeceğim demiş
anneme bile vermemiş :27:
altınlar neden erkek tarafına verilsin..
nişanda size taktıkları takıları alıp gidecek kadar öküz olmadıkları için kız tarafında kalır.
düğünden sonra da geline verilir.
isterse 5 tane oğlum olsun bende bana bu öğretileni uygulayacağım..
kimsenin takısına el koyacak kadar aciz olamam..

Benim bir çocukluk arkadaşım vardı bundan bir 6-7 yıl önce evlendi ama paragöz biriydi kendi düğününde takılar takıldıktan sonra hemen gelin odasına gidip kaç küçük altın kaç bilezik kaç para taklıdığını tek tek bir kağıda yazdı kağıdı yanına aldı altınları kaynanasına verdi ve verirkende dediki eğer içinden bir tane bile kaybolursa sizden bilirim dedi kendi kulaklarımla duydum ve şok olmuştum para göz ama bu kadarıda olmaz yanii bu başka bişey oluyor artık heralde...

Bazı arkadaslara katılmıyorum.Erkek tarafı,erkek tarafı olarak alması gereken esyayı almısmı kı takılarını boynundan sıyırabıleceklermişş! O altınlar senın hakkın canım kıza takılan kızındır yok erkek tarafının dugunu falan ne alaka yahu! Benım arkadasımın ablasının dugun takılarını da "arabaya altınla bınmenız sakıncalı" dıyerek almaya kalkmıslardı ve kavga cıkmıstı sonra ogrenıyorlar kı onlarla kayınbıraderının borcları odenecekmıs.Az acıkgoz ol bence.Bır kesen olsun kendı tarafından bırıne ver..

canım sımdı bılemıyorum dugunun oldumu bıttımı yoksa hala beklemedemısın ama bana sorarsan gelınlıgın yanında aksesuar nıyetıne yanı mıllete öle deyıp yutturacan bı kese cantası olustur söle bileğinde saglam kalacak sekılde olsun sonrada butun altın ve paralarını dugun bıtımı ıcıne koy ha senın ıcın guzel taraf kız evınde olacak dugune annene verırsın altınlarını erkek tarafında olacak dugundede bız buradan gıdıyoruz altınlarımızda bızde kalsın deyıp yanına alıp gıdersın dugun gecesı zaten altınlar yanında kalır sabahındada ilk işinizi bankaya gıdıp altınları kasaya yatırmak olsun bunu neden dıyorum bende cok ıyı bılıyorumkı sımdı o telaşeden kaynanan ıstıyemez ama dugun sabahı kalkarda senden ıstıyecek olursa guzel bı manevrayla anne bız altınları kasaya yatırdık der cıkarsın ısın ıcınden aman gulum dıkkat et malına milküne sahıp cık ınankı gıttımı gıder hıc gozunun yasına bakmazlar yüzlerini karartıp ısteyıverırlerde sende versen bı dertttt vermesen ayrı bıdertttt aman aklını kullan esınıde al arkana mılletın karsısında kendınden emın dur hatta cesaretın varsa yanı
kaynana karsı rahat konusabılıyosan sana bı tavsıyemde anne gelınlık dıktırırken yada begenırken ben kese cantalı olsun ıstıyorum altınlar ıcın dersın onunda zaten altınlarında gözü varsa sana o anda bellı eder yok almak ıstemek gıbı bı nıyetı yoksa tamam kızım der yanı bı sekılde altınların sana aıt oldugunu senınle o gece gıdecegını ve kaynana dahı kımseye teslım etmeyecegını sımdıden bıldır derım bolesı cok daha ıyı olur hemde ıkı tarafıda kırmamıs olursun esının gozundede yaptıgın uyankılık bence takdır gorur hem altınları kurtaracn hemde kımsenın kalbını kırmıyacan :40:

ayyyy neler varmış böyle!!!!çok şükür kayınvalidem hiç böyle yapmadı.hatta ailemden çok ona güvenirim para konusunda.aylarca kayınvalidemde kaldı altınlar.yazdık iki adet kopya biri onda biri bizde.şimdi de kasada zaten.hatta her gittiğimizde kendi getirir bir sayın bakalım derdi.biz gerek yok dedikçe sayın sayın diye ısrar eder!zaten gidince eve bir şey aldırmaz bile bize çalışın biriktirin kendiniz için yapın kendinize harcayın,,bize harcamayın der durur kadıncağız.gidip ellerini öpesim geldi:29::29::29:

benim altınlarımı kayınvaldem düğün sonrası ben saklarım size balayı dönüşü veririm dedi..allahtan bikaçtane içinden almışım..aldığı altınlarla bi güzel ev aldılar o evin kirasını bize yollicaklarmış..bakalım merakla bekliyorum..vermicem dedim bu arada eşime başta ama çok fesat olduğumu düşündü eşimde şimdi kendide gördü giden gelmedi...

siz şanslıymışsınız..bi de kayınvalidelerin takıları elinden alanlar konusu olacak oraya bakın...ve neden telaşlandığımı anlarsınız...her aile bir değil...saygılarımla

Çok Haklısınız !! Allah İyi İnsanlarla Tanıştırsın !!

Bu konuda ben de kayınvalideme çok güvenirim öyle iyi saklar ki evleneli 2 sene oldu altınlar hala yok :27:
İlk düğün bizim tarafta oldu anneme verdim takıları o da olduğu gibi bize geri verdi..
İkinci düğün eşimin tarafında oldu 1 kuruş görmedim kayınvalidem,bizde takı takan olmaz hediye getirirler,dedi,bir çöp görmedik..
Allah aşkına 1500 kişinin geldiği düğüne bir kuruş da para veren olmayacak mıydı?

Bence balayında harcarız hiç paramız yok diye çeyrekleri onlardan alın sonra hoop onlar görmeden annene verirsin,Allah korusun altınlar size geri dönmezse bari bir kısmını kurtarmış olursunuz..

Bu konuda ben de kayınvalideme çok güvenirim öyle iyi saklar ki evleneli 2 sene oldu altınlar hala yok :27:
İlk düğün bizim tarafta oldu anneme verdim takıları o da olduğu gibi bize geri verdi..
İkinci düğün eşimin tarafında oldu 1 kuruş görmedim kayınvalidem,bizde takı takan olmaz hediye getirirler,dedi,bir çöp görmedik..
Allah aşkına 1500 kişinin geldiği düğüne bir kuruş da para veren olmayacak mıydı?

Bence balayında harcarız hiç paramız yok diye çeyrekleri onlardan alın sonra hoop onlar görmeden annene verirsin,Allah korusun altınlar size geri dönmezse bari bir kısmını kurtarmış olursunuz..

geçmiş olsun kuzum unut sen o altınları üzerine 1 bardak soguk su iç.k.valdlr vermez o altını sana:50::50::50:

Bence en iyisi eşinizin cebine koyun altınları kilit iğneyle hepsini bir araya getirin o şekilde ceketin iç ceplerine koyabilirsin biz öyle yapmıştık kimseye güvenmemelisin canım ben anneme emanet ettim bana takılanları vermek istemedi bu yüzden çok dikkatli ol derim ben balayına gitmedende bankaya yatırırsın:31:

tatlım valla kayınvalideye takı vermek kurta kuzu emanet etmek gibi birşey...aslında bu kadar takmam kafama ama...evime bir iğne bile almadılar benim ailem yardım etti...gerisinide borca girdik...birde böyle yapıpta takılara sahip çıkma ihtimali var..eşimle sorun yaşamak istemiyorum zaten eşya alımında çok yıprandık

canım bende aynı durumdayım haftaya evleniyorum ve altınları kendi anneme vereceğim bence sende öyle yap en güvenilir yine insanın kendi ailesidir. Benimde hiçbişeyime destek olmadılar bi çöp almadılar evime insanın zoruna gidiyor. Herşeyi borç harç yaptık sıkıntıyı biz çektik. Sözüm ona oğlunu evlendiriyor lafta hep. Altınları kendi ailene ver yada bankaya koy ama kayınvalidene verme..

sen sen ol sakın ama sakın kayınvalidene verme, çok pişman olursun
annenin tarafına yapılan düğünde takılanları annene ver
erkek trafının katıldığı düğünde takılanları da yanınıza almaya çalışın
yapamayız dersen bankaya hesap aç
sakın kayınvalidene verme aman

Ben anneme verdim, ertesi gün balayına gidecektik, haftasonu açık kasa filan bulamazdık.
Kayınvalideme de "ertesi hafta annemlerin memeleketinde arkadaşımın düğününe gideceğiz, o nedenle oradan almak daha kolay olur" diye açıklama yaptı eşim. Ki bu doğru, bahane değildi. (KArışık gelmesin biz, annemler ve kayınvalidemler üç ayrı memlekette yaşıyoruz.) Kayınvalidem de zaten bu tür şeyleri sorun edecek bir insan değildir.
Fakat şunu diyeyim. Bahane bulmak saçma. Çünkü eğer kayınvalideniz o altınları almayı kafaya koyan saygısız bir insansa, siz mazeret bulup annenize verseniz de ya zamanla tırtıklayacaktır ya da turtıklayamayıp kavgasını çıkaracaktır. Ama eğer saygılı iyi efendi biriyse ona emanet etseniz de sorun olamaycaktır, annenize verseniz de açıklama yapmanıza gerek kalmayacaktır.

aynen dediğin gibi lale..çok ii özetlemişsin...peki sen ne yaptın??

Daha önce yazdığım gibi, bizim kayınvalidemle bu tür bir sorunumuz yoktu. Ertesi hafta annemlerin olduğu şehre gideceğimiz için anneme verdim. Ama kayınvalideme de versem sorun olmazdı.

sinirlerim iyice bozuldu artık...nişanlımla bu konuyu konuşamam..bri defa dedim "sen benm ailemi ne sanıyosun tabikide verecekler takıyı...vermemelerini düşünmene sebep ne"" erkek görmüo ...annesi yaptıgı bir şeyi balladıra balladıra anlatıoo...bizim yaptıklarımız göze gözükmüo...dün annemle konuştum annem " biz karışamayız kayınvaliden cin gibi. sen böyle düşünüosun o düşünmüo mu sanıosun...almak istrse alır seni ilgilenirmez...oğluyla kendi arasında...üzme kendini .." kendimi enayi yerine koydurmakta istemiyorumm

herkes aynı şeyleri mi yaşar şaşıp kalıyo insan;
benim nikah ve düğün ayrı yerlerde oldu.nikah sonrası kayınvalide hanım takıları istedi,kızkardeşim de "ben hallederim" dedi,çantasına koydu.akşama da düğün vardı,takı merasiminden sonra direk gelin odasına çıktık,kızkardeşimden nikahta takılan takıları da aldım ve hepsini aynı çantaya koydum,çok yakın bi arkadaşım vardı ona teslim ettim.nikahta altınları alamadığı için düğünde takı bile takmadı hatun,üstelik kendisine verilen zarf içindeki hediyeleri de bize vermedi (1.500 tl kadar),gelinliğimi dahi kendim aldım,1 tl bile masraf yapmadılar.düğün bitmeden misafirlerim geldi ben çıkıyorum deyip salondan ayrıldı,düğünden sonra da mutfağını yeniledi :)) kimse kimseye bişey yapmak zorunda değil ama kusura bakmasın takıları da isteme hakkı yok.
sonu ne olursa olsun takılarınızı vermeyin,baştan nasıl tavır koyarsanız öyle devam eder...
1 yılı geçti evlendiğim,sadece 1 kez yemeğe çağırdım o da ramazanda o kadar.büyüklük yapmadan saygı beklemesin kimse...

sinirlerim iyice bozuldu artık...nişanlımla bu konuyu konuşamam..bri defa dedim "sen benm ailemi ne sanıyosun tabikide verecekler takıyı...vermemelerini düşünmene sebep ne"" erkek görmüo ...annesi yaptıgı bir şeyi balladıra balladıra anlatıoo...bizim yaptıklarımız göze gözükmüo...dün annemle konuştum annem " biz karışamayız kayınvaliden cin gibi. sen böyle düşünüosun o düşünmüo mu sanıosun...almak istrse alır seni ilgilenirmez...oğluyla kendi arasında...üzme kendini .." kendimi enayi yerine koydurmakta istemiyorumm
burada yazılanlar çok göz açıcı ama birde erkek ailem yapmaz der kızı terslerse ki böyle bir durumda sanırım yapacak birşey yok

İnşallah kimse düğün günü böyle şeyleri yaşayıp üzülmez boş yere.
Şanslı guruptan görüyorum kendimi; altın derdi, tasası yaşatmadılar bana sağolsunlar.

Boşuna direkt olarak söylemişsiniz nişanlınıza.
Keşke düğün gecesi için bir kese yaptırıp gelinliğin yanına onun içe koyup sonra da altınları ver diyen olduğunda "önce bir sayalım kim ne takmış belirleyelim ki biz de ilerde onlara altın götürürken karışıklık çıkmasın" der sayar yazar teslim ederdiniz...
Ne kimse "benim ailemi ne sanıyorsun" derdi ne de şimdi siz kafa yorardınız.

Son düzenleme:
canim ben de takilarimi kayinvalideme vermistim.sonra sorun ustune sorun ve kadin altinlari vermek istemedi.sebep olarakta kocasini gosterdi vermek istemiyor elimden bisey gelmez diye.defalarca istedim aradan tam yedi yil gecti ama nafile vermediler.sonra dusundum dedim bunlar insanliktan anlamiyo gittim polise sikayette bulunmaya daha dilekcemi vermeden,polis bi tel acalimmi once esinin ailesine dedi kabul ettim.tel acti boyle boyle aldiniz neden vermiyosunuz diye tabi onlar ne diyeceklerini bilemediler.ayrica dolandirici durumuna dustuklerini soyledi polis bana ceza bile alabilirler dedi sikayetci olursan.polisten cekindikleri icin olsa gerek ayni gun altinlari gonderdiler bana.bu arada kanit olarak dugun resimlerimi gosterdim.yani demem o ki en guvenli yer bankaya yatirmak.bir iki gun sonra bende oyle yapicam..

Back
X