Düğünde takılan para ve altınlar...

drdepresyon

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
306
20
318
Çorum
Herkese merhaba arkadaşlar,daha yazdıklarımı okuyanlar az çok sıkıntılarımı bilirler
düğünüme az bir zaman kaldı,evimizi tutup eşyalarımızı aldık,hepsini kayınpederimin kredi kartlarından çektirdik ama ödemeyi eşimle ben yapıyoruz(onun kart limitleri yüksekti,birde insanlara hava atıyor ben alıyorum diye),geçenlerde görümcem düğünde takılan altınlara karışmayacaklarını ama paraları alıp bizim borçlarımızı ödeyeceklerini söylediler,kendi aileleri de hep para takacakmış
zaten bana takılacak altınlar da borca alındı yani yine biz ödeyeceğiz,ben de eşimle konuştum kimse bizim borcumuzu ödemesin tamam ama takılanlara karışmasınlar dedim hesabımızı biz yapalım,o da babasıyla konuşmuş kayınpederim de içerlemiş ben paranızı yemicem demiş,eşimde üzüldü ne yapacağımızı bilmiyoruz eşime de üzülüyorum ama

onlar ne karışıyor ki kocaman insansınız bunda alınacak birşey yok zaten sizödüyormuşsunuz kimse alınmasın canım aynı şey benmde başıma geldi geçen temmuzda evlendim ne altınımız var ne paramız eşimin ailesinede biz ödüyoruz kredi çektiler amasorsan onlar yapıyor herşeyi

işler çok karışmış desene... paraları alsalar iyi yarın altınlarada göz dikerlerse nolcakkk... keşke siz böyle ortak bişeye girişmeseydiniz, nesaplar hep karışacak, e haliylede ilişkiler gerilecekk

bizde de öyle aldılar düğünde takılan paraları,ne yapalım de deseydim bostu zaten....o gün aklıma gldi de sinirlendimhala içimde aradır bu

hiç sormayın ben de eşim de çalışıyoruz,annemi 3 sene önce kaybettim babam da çok ilgilenmiyor iş böyle olunca herşey bana kalıyor,çok hızlı evleniyoruz ne yapalım ben konuşsam kötü gelin olacağım,kırgınlık olmadan nasıl hallederim bir akıl verin bana

birdahageri gelmeyecek o altınlar eşimde bana yapcam ben diyor ama yapamıcak biliyorum keşke vermeseydiniz ben vermedim en azından hepsini kendim bozdum

sen doğru olanı yapmıssın hayatım vicdan yapma ... sonuçta yne size takılan paralarla ödenicek biz öderiz ona görede bütçemizi ayarlarız dersiniz sonuçta sizin hayatınız sizin borcunuz hem yardım etmiyolar hem parayı almak istiyolar sonuçta sizin borcunuzu ödemek için ble olsa bn çok iyi niyet gremedim cnm k bakma vermeyn paralarınızı

bencede de alınacak kırılacak bişey yok canım.hem kendi düğününüzü kendiniz yapın bi de kırılıp darılsınlar sinir oluyorum ya.arkadas yapacaksan adam gibi yap,yok imkanın yoksa karısma hiçbişeye.senin dediğin mantıklı.ayrıca o lafı söylemek görümcene mi düşmüş söylenmesi gerekiyosa kayınpeder sölerdi.gerekmezde zaten.

bi an konuyu ben açtım zannettim, aynı bizim durum, borcu biz ödüyoz kayınpeder sağda solda hava atıyo ev yaptık, düğün borcu ödüyoz diye hey allahım ya.

kayınpederin niye içerlemişki,böyle bişey düşündükleri için asıl senin içerliyeceğini düşünmeleri lazımdı...neyse üzme kendini,bidaha da harcamalarınız ayrı olur madem öle

canım size takılanlara ne karışıyolar ki sonuçta parada dahil hepsi eşinle sana ait olacak kendi borcunuzu kendiniz hesabınızı yapar ödersiniz vermeyin kesinlikle eşinlede konuş. baksana daha düğün olmadan para derdine düşmüşler yaptıkları hesaba bak size para yerine altın taksalar ya eş dost para atar elbet. hem para atacaklar hemde üstüne paraları biz alıp sizin borcunuzu ödicez diyolar siz kndi borcunuzu ödemekten aciz misiniz çok şükür eliniz ayağınız tutuyo aklınız çalışıyo. benden söylemesi bak verirseniz paranın yarısı kaybolur.Allah kolaylık versin canım

Nassıl daha dugun olmadan takılarının planını yaparlar ya.benım dugunum oldu esımın ne annesı ne babası bır kere sormadı nekadar oldu dıye.hala takılarımın durup durmadıgını bılmezler kendı hesabınızı kendınız yapın bence

bu şartlar altında eninde sonunda kötü gelin olursun zaten,en baştan önlemini al,hesapları ayır.sizin paranızla sizin borcunuzu neden onlar ödüyor?kayınpeder istediği kadar içerlesin,paranızı alın ve kendi borcunuzu kendiniz ödeyin.en başta blinmiyor böyle şeyler amasonra pişmanlıklar büyük oluyor.emin ol o parayla sizin borçlarınız ödenmeyecek,yaptıkları düğünün masrafını karşılamaya çalışıp sonra da borç ödedik diyecekler.kredi vs yanınıza kar kalacak.
ahh şimdiki aklım olsaydı....bun diyorum ama ben de bir çıkmaza giriyorum,böyle giderse 1-2 gün içinde benim konumu da görürsünüz burda

herşeyi yapıp borcun altına giren sizsiniz sizin borcu size takılanlarla ödemeye kalkışan kayınpeder...sizin aklınız ermiyor muymuş borç ödemeye?

birde içerlemiş bak sen.hiç masum gelmedi o kadar iyi niyetli olsalar zaten eşyaların parasını ilk başta onlar ödeyelim derlerdi bu ne şimdi...saçma...içerleyen içerlesin hatta kıymetli oğluna almasın...verme paraları kimseye...

ayrıca borca girip millete gösteriş olsun diye altın alıp geline takmak sonra da o borçları ödemek için 5 sene debelenmek çok mantıksız...

altın gelinle damada yardım olsun diye başkaları tarafından takılır siz niye kendi kendinize altın takıyorsunuz ki?

başkaları vah vah geline hiç bişey takmadılar demesınler diye mi...

bundan utanması gereken kişiler zaten damadın ailesi...

onlarda trip yapıyorlar ne garip bu insanlar...

Son düzenleme:
canım sen kendini hiç ortaya atıpta kötü olma yarın eşin ailesiyle iyi olur sen kötü gelin olursun eşinle konuş sen, o gereken herşeyi düğünden önce konuşsun ailesiyle insanlar destek olmuyo bari köstek olmasalarda ne iyi olur. bide baştan nasıl başlarsa öyle gider onun için önlemini al derim

Son düzenleme:
En baştan burunlarını sokmaya çalışıyorlar işte. Sanki siz gidip borç ödemeyi bilmiyorsunuz. Sakın karıştırma. Al eline paraları dağıt yada dağıtın eşinizle.

Tüm sözlü ve nişanlı olan herkese şunu tavsiye ediyorum, bankada kiralık kasa tutun, dügün sonrası takılarınızı oraya koyun.

eşin de babasına şöyle diyebilir, bütçemizi ayarlamaya çalışıyoruz, borcumuzu alacağımız elimizdekini bilmek lazım...

gelir gider nedir bilmeliyiz ki, ona göre hareket edelim.

Aramızda 4 sokak mesafe var arkadaşlar,konuşmak bana düşecek bu sefer ben de taktik yapıcam,düğün akşamına kadar bekleyip akşamında parayı vermicem,bana yakışmaz ama mecbur ettiler,ben kötü gelin olucam ama ne yapayım haksızlığa gelemiyorum,bize 5 kuruşları geçmesin öderim ama benim rızkıma göz dikmesinler

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…