Düğünde takılan para ve altınlar...

belki haklı olabilirsiniz ama şurda yanlışsınız..
babası hava atacak diyorsunuz..ya böyle bişey olabilirmi..
insanlar evlatlarının mürüvetine katkıda bulunurken göğüsleri kabarmayacakmı?
bu kadar bencil olmayın lütfen..
yarın öbürgün sizde ana baba olacaksınız,bişey düşünürken empati kurun öyle dışa vurun hislerinizi..
malda yalan mülkte yalan var birazda sen oyalan diye boşa dememişler..!!

aynen öyle yap canım.hatta düğünden sonraki gün hemen git o paralarla borçları kapat ki hem ortada lafını edecekleri para olmasın,hemde siz rahat bir nefes alın.

:)))) ben parayı bile göremdim:)) öyle hızlı hareket etti ki:))) nere gitti hala bilmiom:))) hatta biz kendi evimizi kendimiz kurduk eşim kendi masrafını karşıladı bende üstüme düşeni fazlasıyla yaptım kaynanam hala borç öder ama ne borcu bilemem.hatta setimide verdim:) gülüyorum valla giden gitti.çevrem amma rahatsın diyor ama elden bişi gelmiiince yapacak bişey yok.onlar tenezzül ediyorsa elinden inan bişey gelmez.diğer konuda takılarımıda aldılar olur.sen evleneceğin adamla konuş bunları ve seni karıştırmadan halletsin.senin gibi önceden haberim yoktu benim.herşey düğün gecesi oluverdi:)

eşimin arkadaşlarının taktığı birka altından hariç 1 tane altın 'hediye'etti kayınvalidem bize.onun dışına hepsini kendi aldı,paraları da.maaş gününe 3 gün vardı,arada eşimin cebine parkoyanlar olmuş düğünde,200-300 lira kadar.3 gün olnalrla idare ettik tam takır kuru bakır evde,neyseki maaşlar yattı:)bileziklerim de vardı sözde ama kayınpederim eşya alalım diye bize 'borç' verdi,düğünden birkaç gün sonra bilezikleri bozdurup borcumuzu ödedik.ben de bir şey demiyorum tabi,onlara bakarsan hem üğün yaptılar hem bilezik taktılar,eşya aldılar.3 sene olacak bn hala borç ödüyorum

valla aynı evimize geldiğimizde ay başıydı sadece 300 lira yada daha az para vardı.he altınım vardı annemin falan taktığı ama onlarıda bozdursam elimde bişi kalmiicaktı.hoş kalmadı ama:))) hahaha:) ama yine ben paraya takmadımda düğün gecesi eve geldim ben başka şehre gelin geldim.herşey kolide.yatağımın jilatini duruo:) hatta tüm yorgan yastık ne varsa yatağımın üzerinde:) gece saat 2 belkide geçio saati göremedim o saatten sonra:) yorgunluktan ölüodum.gelinliğimle bi yatak düzeltişim vardı görme gitsim:))) he bu arada evin düzeltildiği söylenmişti bana sevgili eltimle falan:)

Bu konuda ne kadar haksızlığa uğramış arkadaşım varmış benim ,aileleri hiç anlamıyorum artık
eşim göreve başladığından bu yana onlara destek olmuş,araba almış hala ne istiyorlar ondan bilmiyorum

bence öncesinde eşin konuşsun derim çünkü sizin orda nasıl bilmiyorum ama düğünde parayı bi çantaya topluyo oğlan evi sonra size vermezlerse ne yapacaksınız baştan konuşun sonra problem yaşamayın derim.

Madem durumlari yok acik acik soylesinler kizim oglum bizim elimizden gelen bu. Siz kendi yaginizla kavrulun diyecekler. Sen onlari bogazlamayacaksin ya alin herseyi bize diye. Sana hak veriyorum etrafa biz yaptik reklami yapip size odetecekler.

Bir anne baba evladinin dugun takisina goz dikip alacagim diyorsa benim gozumde bitmislerdir. Ne kadar ayip ya. Ustune vermem sinyalini verincede duygu somurusu. Ohoo darilma tatlim ama daha cok oscarlik sahneler olur bu ailede.

Verme kesinlikle verme. Veripte kotu olacagina verme kotu ol. Utanmalilar bence sizin rizkiniza goz dikmekten.

görümcenizin açık açık böyle para konularına girip, takılan paraları alıcaz falan demesi ne çirkin... sonuçta siz kayınpederinize ödüomuşsunuz zaten...

aslında durumları var canım biz oğlumuzu okuttuk dediler,ben tenezzül etmem kendi eşyalarımı kendim alırım önemli değil ama gerçekten çok soğudum ,nişanlım konuşmuş hemen ben paranızın üstüne mi yatıcam diyor,ben de dicem ama ben de size o borçları bırakmam merak etmeyin diye ...

sen karışma hiçbirşeyde söyleme şimdiden onlarla yüzgöz olma eşin söylesin ne söyleyecekseniz onlar kafalarına koymuşlar neyazıkki alırlar istediklerini

Bu konu önemli ama kırıcı bi konu ve her evlenen gencin de başına gelir ne yazıkki..Aile büyüklerinin anlayışlı olması gerekir zaten ikinizde çalışıyorsunuz ama nerdee..
Baban halletse diyeceğim de nasıl konuşulur bu konu hiç bilmiyorum:44: Bende ne altınlarınızı ne de paralarınızı vermeyin derim

Dün bizi tanıştıran eniştemle konuştum,kayınpederimle konuşacağını söyledi,eşimi de ikna ettim sayılır,bakalım hayırlısı
savaşımı açtım

depresyon aynı sorun bende de var. eşyalarımızı nişanlım ödüyor suan dügünden sonra birlikte ödicez 3 yıllık bir borcumuz var bizimde. evi tuttuk esyları aldık akrabalarını gösterişe cagırdılar evimize sunu aldık burayı tuttuk bunu yaptık dediler. ödemeye gelince oglumuza gelinimize yükledik demiyorlar. kaynana ev alınırken verecekmiş altınları bize .düğünden sonra kendisi saklayacakmış evinde . neymiş evde biz sahip cıkamazmışız bankada kasa diye birşey var bahane bu . kendince planını yapmışlar hayır gelde bana söyle böyle bir planın .
inan hic cekinme altta kalma ben bu konuyu acacam onlara . farklı sehirlerdeyiz ilk fırsatta konuyu acıp söylecegim hem büyüklerine de söyle ben abime anlattım. o öyleyse ben sana altın takmam senin hesabına paramı yatırırım dedi onlarada söylerim konusurum dedi. nişanlım sessiz bu konuda sen rahat ol diyor tamam diyor bana ailesine birşeyde söyleyemiyor .bosver sen de söyle konuş onlarla ben söylicem ne olursa olsun hişç darılmayın gücnmesin he onlar tek ogullarına durumlarıda varken böyle borca sokup birşey yapmadan etmeden hava atıyorlarsa onlar alınsın. yuva kurmaya yardım etmeyenler baska hicbir sekilde yardım etmez köstek olurlar senden beklerler herseyi .herkes kendi yagında kavrulmayı bilsin depresyon.
sen simdi sesini cıkarmazsan dügünden degişti gelin diye muhabbetleri olur cok duydum bu olayları. insanlar susanı korkak görmmezden geleni aptal sanıyorlar benim bu konu icim icimi yiyor he cok mala paraya düskün müyüm degilim öyle olsa sevdigim adamla bu kadar borca girip evlenmem. herseyii nişanlıma beraber yaparız merka etme dedim cünkü ailesi yapcam demiş ona ama yapmadılar . ama benim hakkım olan hcbirseyi kaptırmamda bu kadar plan yapıyorlarsa onlar da art niyetlilik vardır bende degil. inşallah ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN. ELE GİRMEK COK ZORMUŞ

He bu arada benim babam yok o yüzden abimden başka söylecek kimsem yok. Ona söyledim ayrıca bizim basta tavır konmadı yani kız tarafı sert olacak erkek tarafına karsı bizde öyle olmadı sıkmadıklar ama sıkacaklar ben onu anladım ne olursa olsun .

Benim de annem yok canım,Allah kolaylık versin ikimize de...

aklınız varsa bir kuruşunuzu vermeyin
zaten sizden kötüsü olmayacak bari malınız size kalsın
benden emanet altın istediler 4 sene oldu ne gelen var ne giden
herkes sıfır daireleri aldı oturuyor
ben bekliyorum hala

Allah kolayliklar versin diyeyim oncelikle.
Ne yazik ki bu sorunlar cok yasaniyor.
Onemli olan tavrini kesin ve net koymakta.
Bizde herseyi esim yaptim.
Bileziklerim, setim, nikahimiz vs vs tum masraflari sdc esim karsiladi.
Onun anne babasi 2bilezik takti, benimkilerde 2bilezik takti ama esimin aldiklarindan.
Esimin ailesininkileri de esim daha onceden alip vermis onlara zaten, onlari taktilar.
Yani hicbir masraflari olmadi.
Hatta yeni yeni ogreniyorum, dugun sonrasi mutfak dolaplarini ve banyolarini degistirmisler.
Neyle yaptilar bunu hic bilmiyorum. Neyse, kurcalamicam yoksa huzurumuz kaciyor.
Altinlar konusunda, esimin aileside balayina giderken benden alacaklarmis.
Surekli bu konu geciyormus aralarinda, dugun gunu annemle teyzem duymuslar.
Esimin dayisinin agzindaymis hatta. Dugun gunu beni uyardi annem:)) Sakin birakma diye.
Cunku herkes biliyor, birakirsam geri alamayacagimi.
Nikahtan sonra kayinvalidemin evine geldik, arabadan inmedim ben.
Esime altinlarimi asla evde birakmayacagimi, onunda bu konuda benden yana olmasini soyledim.
Eve girdik 5-10 dakka kaldik.
Ardindan eve girdigim gb ciktik.
Balayi icin valizimi daha once koymustuk zaten arabaya.
Atladik arabaya, gittik balayina.
Yolda giderken de altinlarimi cantama koydum.
3gun kaldik, yurtdisina cikacagimizdan fazla kalamamistik.
Balayinda da dolaba saklamistim takilarimi.
Esimin ailesinin yanina donerken de yine altinlarimi taktim.
Hemde hepsini, gormemis gb:))
Maksat istemesinlerdi ama sdc.
3-4 gun icinde pasaport, bilet vs islemlerini hallettik, bu arada kendi ailemin yanina da gittik.
Tum takilarim yine uzerimdeydi:))
Avantajli tarafim, kapali oldugumdan takilarim disarida gorunmuyordu.
Saklayabiliyordum uzerimde yani.
Kayinvalidem cok dedi durdu, aman dikkat et caldirma gosterme vs vs.
Bende surekli, icime kotu niyet dusurmuyorum ben, hicbirsey olmaz dedim durdum.
Tum takilarimda 4400 km oteye ucup geldik bile.
Simdide yine evimde sakliyorum.
Ilk baslarda yine takip takistiriyordum, esime de gelin oldum diyordum:))
Hevesti sanirim sdc.
Simdi alyansim bile fazla geliyor.
Yani ozetle kimseye karistirma, senin ziynetin onlar.
Ne kendi ailene birak, ne de esininkilere.
Kendin sahip cik. Cocuk olmadigini da goster.
Tavrin kesin ve net olsun birde.
Yoksa taviz tavizi doguruyor ne yazik ki.

hiçbir erkek altınları tekardan yapmaaz ve onlar senin hakkın hiç içerlerse içerlesin hiçbir şey umrunda olmasın eşine de fazla üzülme hele görümcen kim oluyorda karışıyor anlam veremiyorum

Ah ahh gorumceler herseye karisiyor:))
Ne haklari varsa anlam veremiyorum.
Benim gorumcemin de dugunun ertesi gunu altinlari esi almis, borc harca bozdurmus.
Nisanliyken surekli bunu dediler durdular bana.
Vala tavrimi koydum en basindan ben esime.
Sdc ev alirsak satarim diye.
Oyle iyi anlamiski bunu, arada yokluyor, evden once araba bile aldirmazsin sen dimi diye.
Tavrinin sonuna kadar ardinda durmalisin.
Arkadasin dedigi gb hicbir erkek daha sonra mumkun degil alamaz.
Alsa da is isten gecmis olur ya zaten.
Allah biliyor ya, soz bilezigimi, setimi sattiramayacak sekilde aldirdim.
Tasli falan yani, satinca deger etmeyecek sekilde ama sdc begendigim.
Esime de eger birikim yapmak istiyorsa sdc bileziklerden olabilecegini soyledim.
Biraz ne yazik ki tilkice dusunmek gerekiyor.
Yani aklini kullanmak lazim:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…