Düğünde takılan para ve altınlar...

Şu altın para pul meselesi benide çok gerer ya böyle durumlarda kızların anneleri babaları genelde ellemezler almazlar para pul, mesela bizde nişanı kız yapar düğünü erkek. Nışandaki paralarla kıza bilezik alınır, nışanda toplanan paralarla gidip borç ödenmez yani, düğünde de aynısı olması beklenir ama genelde erkeğin anne babası o paralarla düğün salonu eşya gibi şeyleri öder ve ben bu duruma kıl olurum

biz sözlümle şöyle düşünüyoruz onun anne babası 10-15 milyar arası kredi çekip bize verecekler bunun dışında bişeye karışmayacaklar benim ailemde nışan + yatak odası + bulaşık makinesi yapacak muhtemelen kına da bize ait olacak. geriye kalan herşey sözlümle bana ait ancak düğün nişan kına da toplanan paraların hepside ikimzin olacak aileler bişey istemiycek benim planlarım böyle..
çok temiz gözüküyor ama umarım planlarım yolunda gider

ya benimkine ne demeli
ben istanbullu o tokatlı onların orda nişan oldu onların adetine göre erkeğe takılan erkeğin kıza takılan kızın eee benim kimsem yokki bana para taksın yada altın eşime paralar altın vs takıldı yanında ben sap gibi durdum uzak yol diye ailem ve bir halamla bir teyzem gelmişti onlar başta taktı geri kalan 1saat ben sap gibi kaldım anlamadığım şey tamam canım paranız takınız sizin olsun ben orda bi nevi misafirim banada takında sonra yine alıyorsanız alın neyse annem baya bozulup laf deyince eşimin üstündeki çıkarttıp bana taktılar neye gerek kaldıysa:) düğünede dediler siz istanbulda yapın düğünü takılan sizin tokatta yapılan takılan bizim olsun kimse karışmasın eyvallah dedik ha bu arada kaynanamın üst katına gelin geliyorum beyaz eşya buzdolabı ve aygaz falan yok alalım üst kata koyalım dediler onada tamam dedik istanbulda düğünü yaptık takılanı annem aldı iyide yaptı dünyanın masrafına girdi çünkü çeyizdi salondu derken oraya gittik eee eltine beyaz eşya almadık sanada alamayız sen kendi evine çıkınca mecbur alcaz şimdi aşağı katta yapar edersin ben sinir krizleri geçirdim ama iş işten geçti annem idare et dedi istanbulda düğün oldu yoksa almasını bilirdim seni ama Allah sorsun dedi ve 5sene oldu hala idare ediyorum ayrıyım güya ama ne ayrı sabah aşağı iniyorum kaynanamın evine yemekleri yapıp evleri temizliyorum akşam yatmaya yukarı odama çıkıyorum ve bunun adı ev ayrıymış:) şaka gibi bide yukarları temizliyorum tabi vel hasıl düğünde takılanlarıda bunlar aldı ve bana 5bilezik ve takı setinden başka bişey vermediler 2sene sonra o 5bilezikte ev alıcaz bahanesiyle gitti şimdi evi ayırırsanız eşinin işi var gücü varkendi eşyasını kendi alsın biz bi emekli maaşıyla alamayız diyorlar okuttuk büyüttük iş güç sahibi yaptık daha ne yapalım diyorlar şimdi ben bu insanlara ne diyeyim ve kayınpederin dükkan vardı iflas etti 80bin tl borç kaldı hemen kaynım evini ayırdı borç ona kalmasın diye benim eşimse o borç ödenmeden ayrılamayız diyor ben bu kocaya ne yapayım söyleyin arkadaşlar çektiklerimi anlatamam ve o borç bana göre asla bitmez üstüne eklenir bile ama eşim bunu kabullenmiyor...

valla kabul ederse sözlünün tarafı ne ala inşallah ederler:)

bnde 7 ay önce evlendim ve tüm eşyaları bnm ailemle eşimin ailesi ortak aldılar.eşimin ailesi borç ödicez altınlarla paraları alalım dediler.bnde öle olunca bnm tarafmdan olanları kendi aileme diğerlernde ötekilere verdim.heriki tarafında bilezikleri kaldı yanlızca bnde.bi yandan iyi oldu çnkü her düğünde kapıma gelcekti altınları alsaydım filanca bize şu kdr taktıydı ödeyin siz aldınız diye.iyiki vermişim diyorum bi yandanda. düğün olduğu zmn düşünüyo kara kara nasıl götürcez die.bni ilgilendirmez demesi kolay oluyo böledee.

valla kabul ederse sözlünün tarafı ne ala inşallah ederler:)

fikir kendisinden çıktı ettirir oyüzdende şimdi ben şey düşünüyorum benim zavallı babam niye direk para verip sıyrılmıyoki.
5 bin de o versin tertemiz olsun buda bu akşam aklıma geldi

fikir kendisinden çıktı ettirir oyüzdende şimdi ben şey düşünüyorum benim zavallı babam niye direk para verip sıyrılmıyoki.
5 bin de o versin tertemiz olsun buda bu akşam aklıma geldi

süper ozaman baban mobilya yerinemi para verecek onu anlamadım ama aileninde çok üstüne gitme genede canım :)

evlendikten sonra iş işten geçiyor dimi canım bencede:)

evet valla geçiyor.kırmadan kızdırmadan ne güzel şeyler öneriyorlar.uygulanabilir şeyler:)) inan parada pulda gözüm yokta sadece burda şey yazılmış işte sonra almıo erkekler die ona çok üzüldüm.keşke setimi vermeseydim.bidaha alınmiicak olunca içime oturdu.hoş ben eşimden öyle bişey istemedim hep o düşünsün isterim ama.offf off

süper ozaman baban mobilya yerinemi para verecek onu anlamadım ama aileninde çok üstüne gitme genede canım :)

evet eşya yerine para versin temiz olsun nışan kına gecesi ayrı onlarıda katıp ortalama bişey çıkartabilirim tabi ehımm daha düşünemdim bunun üstünde :))

Tekrar merhaba arkadaşlar,son durumu aktarayım size,nişanlımla ve ailemle defalarca konuştum o da ailesiyle konuşmuş hemen vicdan yapmışlar,tek lafları biz sizin borcunu ödeyeceğiz,benim aileme de aynı tavırlar biz kızımızı(yani ben)çok seviyoruz onları düşünüyoruz falan,yazıklar olsun dedim 3 kuruş için bu kadar tiyatro ama tüm sorumlu nişanlım ailesine karşı çok pasif,düğün öncesi onları kırmak istemiyorum evlendikten sonra herşey değişecek diyor ama bilmiyorum ,beni kaybetme korkusu başladı onda da normalde hemen çocuk sahibi olmayı düşünüyordum ama artık düşünmüyorum falan dedim,kayınvalidemlere de gitmiyorum anlasınlar ama çok kötüyüm inanaın annem yok,destek olanım yok,Allahıma sığınıyorum hakkımı helal etmiyorum

Kızlar düşünmekten patlayacağım,yapılan haksızlıklara dayanamıyorum kendi kendimi yiyorum,bugün mecbur kayınvalidemlere gittim anladılar durumu yengem konuyu açtı,cevap aynı biz şimdiye herkese altın,para taktık şimdi onları toplayacağız düğün borcunu ödicez falan ,ben çatlasam da patlasamda boş, takılan paraları alıcaz diyorlar
bana sormadın böyle kararlar almanıza kırıldım diyorum boş,görümcem evlendiğinde de ona takılanları almışlar,benim ailem kesinlikle lafını bile açmıyor,tenezzül etmiyor
nişanlıma kızıyorum,evlendikten sonra herşey değişecek diyor,ailesine karşı gelemiyor,nişanlım yumuşak huylu kibar biridir ama pısırık işte
ne yapayım kızlar bi akıl verin

Son düzenleme:
benim kayınpederim sormadan aldı (yani takı töreni biter bitmez görümceler boynumdaki şeridi aldı gitti) sonra bizimkiler kayınpederin elinde görmüş , canı ciğeri gibi taşıyormuş zaten...
vermedi bize ,baktım kaç gün geçti vermiyor istettim eşime.
saygısızca içinden harcamış ve bizede aklınca "bir milyar tuttu hepsi bu" dedi. ertesi gün de o bir milyarı istedi bize aldığı buzdolabını ödeyecekmiş. zaten takılanlardan düğün salonu falan filan ları ödedi.!!!!!
sonra ortaya çıktı aslında 4-5 milyarı geçkin görünüyor videolarda fotoğraflarda.yüzüne vurmadık.
ama öylesine nefret ediyorumki.

aynı durumda olan çok kişi var inan...biz evlendğmzde herşeyi kaynpederm aldı ikimizde çalışmamıza rağmen hiç siz ödersiniz falan demedi o kadar iyilerdiki şaşırıyordum bir eve ne lazımsa A dan Z ye aldılar evimizi tuttuk yerleştirdik sonra düğün oldu,ayrı şehirlerde olduğumuzdan düğün gecesi biz kendi evimize gitmek için yola çıkacaktık kayınvaldem altınlarını burda bırak kızım çalınır bişey olur uzun yola gidiyosunuz dedi,bende aslında çok uyanık biri değilimdir çok iyi niyetli olduklarını dülşündüm ve bıraktım ondan sonrada yaklaşık 10gün onra ziyarete gittik kayınvaldem zart içinde bize para verdi bu para düğünde gelen zarların parası alın sizin dedi bugünün parasıyla rahat 3 bin tl vardı ,altınları sormadık bile :)) 1yıl geçti ev almaya karar verdik kayınpederme gittik altınları istedik bize bir hesap cüzdanı verdi şok olmuştuk altınları bozdurmuş hesap açtırmış .nedeninide biz sormadan söyledi evde altınlar çalınabilirmiş ,hem böyle daha karlıymış .hesap cüzdanında yazan paraya baktım ağlamamak için kendimi zor tuttum takılan altınları biliyorum nerdeyse bu hesapta yazanın 2 katı ederdi...eee cüzdanı aldık eve geldik eşim benden özürdiledi inan haberim yoktu dedi o benden daha çok üzülmüştü bizde sesimizi çıkaramadık.....evimizi aldık ama mesafeyi bir koydum o kadar :) maddiyat işte herkesi birbirine düşüren değilmidir..eşim için onun ailesi oldukları için hep sayıyorum ama güvenmiyorum onlara çok üzülmüştüm artık eskide kaldı ...ne oldu sanki o altınları aldılarda ..ben 2. evimi alıyorum hemde kendi paramızla.o altınlarla değil...değer miydi diyorum...

ben böyle kötü niyetli olmalarına dayanamıyorum,şimdiden para lafı dillerinden düşmüyor,bana hiçbirşey yapmadılar herşeyi nişanlım o da sadece bir set taktı,biz çok borçlandık hep birlikte ödicez diyorlar yan, kendi masrafları için harcamalrı bizden çıkaracaklar napıcam ben bilmiyorum ayrılmayı düşünüyorum

Canım moralini bozmak istemem ama "evlendikten sonra hersey değişecek" lafı doğru ama, olumlu yonde değil. Yani evlenmeden önce 1 ise, evlendikten sonra 10 oluyor maalesef anladığım kadarı ile nişanlınla sorunun yok, bunun icin sana ayrıl diyemem, ama bu dediğime hazırlıklı ol ki sonra hayalkirikligi yasama

arkadaşım valla gaz vermiş gibi olmayayım ama ;nişanlın evlendikten sonra herşey değişecek demiş ya boş.hiç bişe değişmiyo.hatta erkekler evlendikten sonra sebepsiz ailelerine daha bi bağlı oluyolar.bütün borcunu sitresini sen çek sefasını başkaları sürsün.daha düğün takı olmamış para derdine düşülmüş.be ne aç gözlülüktür.nişanlın şimdiden böle pasifse evlendikten sonra aslan kesilir die bekleme.sahip çıkanım yo diorsun nişanlın bununda farkındaysa aranda imsenin olmadığının çok çekersin.nasılsa gidemes die ailesine toz kondurmaz.eğer içine sinmiyosarsa bulunduğun durumdan ilerini görüyorsan yol yakın daha.sevmek inanki bazen insanın başına dert oluyo bazen.hakkında hayırlısı neyse o olsun..

Altın para pul hepsi hikaye, siz şu an nişanlınızın pısırık kişiliğiyle yüzleştiniz, bence bunu düşünün. İlerde maddiyatın da ötesinde sorunlara sebebiyet verebilir bu kişilik.

kesinlikle evlendkten sonra eşler düğün öncesi sorunları halldemıyolarsa evlendkten sonra hiç karışmıyolar iş işten geçmiş oluyoo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…