- Konu Sahibi drdepresyon
-
Benim de annem yok canım,Allah kolaylık versin ikimize de...
Şu altın para pul meselesi benide çok gerer ya böyle durumlarda kızların anneleri babaları genelde ellemezler almazlar para pul, mesela bizde nişanı kız yapar düğünü erkek. Nışandaki paralarla kıza bilezik alınır, nışanda toplanan paralarla gidip borç ödenmez yani, düğünde de aynısı olması beklenir ama genelde erkeğin anne babası o paralarla düğün salonu eşya gibi şeyleri öder ve ben bu duruma kıl olurum
biz sözlümle şöyle düşünüyoruz onun anne babası 10-15 milyar arası kredi çekip bize verecekler bunun dışında bişeye karışmayacaklar benim ailemde nışan + yatak odası + bulaşık makinesi yapacak muhtemelen kına da bize ait olacak. geriye kalan herşey sözlümle bana ait ancak düğün nişan kına da toplanan paraların hepside ikimzin olacak aileler bişey istemiycek benim planlarım böyle..
çok temiz gözüküyor ama umarım planlarım yolunda gider
valla kabul ederse sözlünün tarafı ne ala inşallah ederler:)
aahhh ahhhh evlenmeden önce üye olmalıydım diyebiliyorum sadece:))))
fikir kendisinden çıktıettirir oyüzdende şimdi ben şey düşünüyorum benim zavallı babam niye direk para verip sıyrılmıyoki.
5 bin de o versin tertemiz olsunbuda bu akşam aklıma geldi
evlendikten sonra iş işten geçiyor dimi canım bencede:)
süper ozaman baban mobilya yerinemi para verecek onu anlamadım ama aileninde çok üstüne gitme genede canım :)
benim kayınpederim sormadan aldı (yani takı töreni biter bitmez görümceler boynumdaki şeridi aldı gitti) sonra bizimkiler kayınpederin elinde görmüş , canı ciğeri gibi taşıyormuş zaten...Herkese merhaba arkadaşlar,daha yazdıklarımı okuyanlar az çok sıkıntılarımı bilirler
düğünüme az bir zaman kaldı,evimizi tutup eşyalarımızı aldık,hepsini kayınpederimin kredi kartlarından çektirdik ama ödemeyi eşimle ben yapıyoruz(onun kart limitleri yüksekti,birde insanlara hava atıyor ben alıyorum diye),geçenlerde görümcem düğünde takılan altınlara karışmayacaklarını ama paraları alıp bizim borçlarımızı ödeyeceklerini söylediler,kendi aileleri de hep para takacakmış
zaten bana takılacak altınlar da borca alındı yani yine biz ödeyeceğiz,ben de eşimle konuştum kimse bizim borcumuzu ödemesin tamam ama takılanlara karışmasınlar dedim hesabımızı biz yapalım,o da babasıyla konuşmuş kayınpederim de içerlemiş ben paranızı yemicem demiş,eşimde üzüldü ne yapacağımızı bilmiyoruz eşime de üzülüyorum ama
ben böyle kötü niyetli olmalarına dayanamıyorum,şimdiden para lafı dillerinden düşmüyor,bana hiçbirşey yapmadılar herşeyi nişanlım o da sadece bir set taktı,biz çok borçlandık hep birlikte ödicez diyorlar yan, kendi masrafları için harcamalrı bizden çıkaracaklar napıcam ben bilmiyorum ayrılmayı düşünüyorum
Canım moralini bozmak istemem ama "evlendikten sonra hersey değişecek" lafı doğru ama, olumlu yonde değil. Yani evlenmeden önce 1 ise, evlendikten sonra 10 oluyor maalesefanladığım kadarı ile nişanlınla sorunun yok, bunun icin sana ayrıl diyemem, ama bu dediğime hazırlıklı ol ki sonra hayalkirikligi yasama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?