- Konu Sahibi drdepresyon
-
bende keşke evlenmeden önce kkya üye olmuş olsaydım!!!
evleneli 2 yıl oldu nekadar dile getiremesemde hep içimde yara olarak kaldı
bu takı durumları bizde eşyalarımızı a dan z ye kendmz yaptık bana sadece 1 bilezik takıldı kabul etme sebebm maddi durumları yok deidiler bende o durumlarda vicdanen yaklaşırım kabul ettm ki sonradan öğrendmki onlar sadece kendi memlektnden olan geline çok bilezk takarmışlar örneği kaynıma 10 en kalınından taktılar setler vs ooo anlat anlat bitmez ve düğünde onların taarafında takılan yaklaşk 20 bn kadar parayı düğün masrafına saydılar ve herkese özlkle söylemişler bilezk takmayın para takın masrafları ödeyecez die ortada masraf olsa ozaman banada nişanlık dönemmde görümcem zıplamıştı takılanlar alınacak die sinirlenp eşime söyledm öyle şymi olur alamaz kimse dedii ama aldılar eşimde sesini çıkartamadı ve şuan o olaylarla konu açılsa evde ben haklıyım ama haksız duruma düşürüyor eşim nişanllık dönemmimde elnden tutmak için halldecem düzelecek vs.. ama icraat yok seninde ayn olur nişanı at demem ama çaresini bul arkadaşm en önemlisi araya büyük birini bul o halletsn inan unutulmuyoo ben ne yapsalar çok soğuuğm onlara karşı ve bu haktır helal etmiyecem şuan etrafıma bakıyorum nasıl düğün yapıyolar gelin damat sadece zevkini çıkarıyo borc yok gelinin kollar dolu takılan paralarla araba alıyolar sonra ev işte böylelride insana en mutlu gününü yştmıyolar insana emin ol başında neyse o hç değşmiyoo .... biz borçlarla grdk çok şkr herşeymizi düzellttk kaynımn düğünnden sonra araya mesfe koydum umrumda değiller artık haksızlık yapılanlar....
mesafe koyuyosunda koca koydurmuyorki..
o benim babam diyor en ..... sinden baba bile olsalar.
önce mutluluğum ,hak ,adalet ,eşim ,önemli diyorlarmı !
beni öyle duruma getirdiki
bırak kendisini ,
izi hayali kalsa o evden ,eşyadan tiksiniyorum eşyayı evden o çıkarıyorum..... evi çıkaramadığım gibi günler değil haftalar değil aylar zindan geçiyor izi kafamda eskiyene kadar. ama eskimiyor o derece tiksiniyorum..
elimde değil abartı demeyin çünkü başta babam olacak diye sevinmiş nasıl özenip bezenirdim kendimi giyim falan. .
bu derecedeyken bu dereceye kendi gelmez ,getirdi.. diğerlerine de nefretim var bu derece değil.
ne yazıkki evet onun babası annesi herşeylerini çok ii yapmış bende hep laf sokarım iii düğünnünede gelmeselerdi çünkü tek yaptıkları o allah razı olsun diyorum tabi sonuç olarak surat çekiyorum ilk zamanlar hç sorun yapmıyodm çünkü maddi durumları yok olayıni beynme yerleştrmiişm ama gerçek yüzlernden sonra ne yapsalar ısınamıyorum ne gerrek var yani dimii
ahhhhhhhhhh yaşamayan anlamaz. çokk iyi anlıyorum. fakat mesafeni nasıl koyuyorsun mesela.. evine gelmelerine engel olabiliyormusun, eşin aranda açılmıyormu vs vs vs özel değilse bi anlatsan... :44:
valla canım bana gelmeleri yada benm oraya gtme olayım ben istemesemde eşim için oluyo ve olmak zorunda sonuçta ailesiyle aralarını bozmama sebeyt verirm eşim ailesi konusunda çok hassas daha doğrusu aileler konusunda benm ailem içinde aynı şyler geçerli onun için.mesela buraya geldklernde nekadar uğraşsamda yüzm gülmüyor extra bir hizmet vs yapmam pek arayıp sormam onlar alışveriş olaylarını fuzuli masraf gereksz sayıyolar onlar geldğnde inadına alışveriş yaparım deli olurlar kendme laf söyletmem onlar farkında ve hp benm gönlümn hoş olmasına çalışıyolar ne blm kaynvldm ağzıma bakar bşiy istesnde yapaym diye biliyolar hatalarını hep gönül alma muhabbeti yani ama yemezler.. eşimle sadece bu konularda ciddi tartışmmaz oldu ve hç sonuca bağlayamıyoruz ben sadece istiyrumki neden bu ayrımcılk oldu polimiğne grsn ama yok laf söylemez söyletmezde tek savunması sana kaynannlıkmı yaptı benm annem tarzı muhabetler can sıkıcı şeyler işin içinden çıkamıyorum sadece diğer eltide bi açık olduğnda alın işte ayrımcılk yaptığnz geliniize bakın diceem inşallllh...konu üstüne kaynpederm bugn kendne sıfır araba almış paraları olmyan insanlar...
ah kuzum takılanlara bile el koydular takılanlarımla bari avunamadım,takılanlarımızla ödedik bile diyemiyorum..maalesef herkeste aynı dert.neden düğün zamanı erkek tarafı bi tuhaflaşıyo anlamış değilim.insan hiçmi evladının mürvetini görmek istemez.
ben eşimle 3 yıl sözlü kaldım.son sene düğünün adı kurulmadı ve eve eşimin ailesi uğramadı die.eşim kendi azmiyle halletti herşeyi.ozamanlar bende çalışıyodum.eşimin ailesinin derdi eşim babasına para versinmiş babasıda salon tutsunmuş onu bunu yapsınmış.ee para hazırda olduktan sonra ufacık çocukta yapar bunu.eşim bütün kazancını eve verirdi ama bu çocuk sözlü evlenecek deyipte kenara üç kuruş koyan olmamış.eşim naptı netti beraber araya araya güzel kesemize uygun bi salon tuttuk.kafamızda bi tarih belirledik.bu olanlardan 8 ay öncede eşimle buzdolabı ve tv almıştık.hiç unutmam buzdolbı 420 tv de ozamanlar sehpalı flat düz 72 ekran beko marka tvdi.ozamanlar daha yeni yeni çıkıyodu 1000 tldi.8 ay mağazada kaldı aldıklarımız.düğün tarihinede 3 ay var die eve getirdiler aldıklarımızı.eşim düğün salonu tuttuk tarihide bu diince evde kıyamet opmuş.vay efendim niye sölememişmiş.onlara kalsa bizim düğün başka baharlara.ama eve çeyiz serilirken bizim tv eve gelmedi kp satmış 1000 lik tvyi 350 tlye tlf borcu varmış.eşim bunu bana söleyememiş.ve utanmadan annem ısrarla sormasına rağmen evde kalmış dedi kv.annem gidin alın dedi ama getirecez die die akşamı ettiler.ben eşimin hatrına sırf ağlamaktan başka bişe yapamadım.neyse uzatmayım.kına gecesinde nikahımız kıyıldı o gün ellerini öpmedik die bize küsmüş kp kv haberim yok.bütün gece bi köşede somurttular.benim kv rahat durmadı olay çıkardı püften bi sebepten geldi bana çattı elimin kınasını duvarlara sürdüm ve kına gecem sinir krizi geçirerek hastanede bitti
düğünde eşimin tarafından bişe takan olmadı.çünü herkes eksik tamamlamış.kimi halı almış kimi tutulan eve boya almış kimi boyamış vs.üzerimizdeki bütün parayı düğün salonuna verdik.ertesi gün altınları bozdurup kuaföre verdik.düşünün artık kuaför paramı bile taılardan ödedik.ama benim kokoş kv perma yaptırmıştı saçlarına
düğünden 1 ay sonra falandı.bi hafta sonu eşimin ailesi öğlen yemeğinde bizdeydi.kızartma vardı yemektede masada servis tabağındaydı.kp kızartma almak istedi kızım maşayı verirmisin dedi.ayy baba o telaşla maşa almayı unutmuşuz halada alamadım çatalla vereyim dedim.kp kv dönüp herkese herşeylerini yaptım die hava atıyon bak kızın maşası yokmuş unutmada alıver dedi.kv kp bi çimdikledi ayağına vurduki kp tepkisiz kalamadı kızdı.biz eşimle ölece baka kaldık.olmayan tvnin 6 ay borcunu öde ayrıca kv evine alınan ç.makinesi tlf araba teybide dahil ödedik.sen git herşeyini yaptım die hava at.ne mobilyam ne oturma grubum nede kendime ait gelinliğim oldu.11 sene oldu asla unutulmadı içimde yara hep.eşime bazen söleyince boşver şimdi neyin eksik dior.çok şüür şimdi evimde yok yok.ama genç kızlık hayallerimin hiçbiri evlenirkken olmadı.şimdi evlenecek kkızların çeyiz gelinlik topiklerini görünce çok imreniyorum.bende çok çeyiz yaptım kendi emeğimle ailemin sayesinde çok şükür.arkada 2 tane daha var kaynım.biri 5 biri 3 yıldır birlikte.bakkalım onların hali ne olacak..
Herkese merhaba arkadaşlar,daha yazdıklarımı okuyanlar az çok sıkıntılarımı bilirler
düğünüme az bir zaman kaldı,evimizi tutup eşyalarımızı aldık,hepsini kayınpederimin kredi kartlarından çektirdik ama ödemeyi eşimle ben yapıyoruz(onun kart limitleri yüksekti,birde insanlara hava atıyor ben alıyorum diye),geçenlerde görümcem düğünde takılan altınlara karışmayacaklarını ama paraları alıp bizim borçlarımızı ödeyeceklerini söylediler,kendi aileleri de hep para takacakmış
zaten bana takılacak altınlar da borca alındı yani yine biz ödeyeceğiz,ben de eşimle konuştum kimse bizim borcumuzu ödemesin tamam ama takılanlara karışmasınlar dedim hesabımızı biz yapalım,o da babasıyla konuşmuş kayınpederim de içerlemiş ben paranızı yemicem demiş,eşimde üzüldü ne yapacağımızı bilmiyoruz eşime de üzülüyorum ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?