Düğünde takılan para ve altınlar...

bende keşke evlenmeden önce kkya üye olmuş olsaydım!!!

evleneli 2 yıl oldu nekadar dile getiremesemde hep içimde yara olarak kaldı
bu takı durumları bizde eşyalarımızı a dan z ye kendmz yaptık bana sadece 1 bilezik takıldı kabul etme sebebm maddi durumları yok deidiler bende o durumlarda vicdanen yaklaşırım kabul ettm ki sonradan öğrendmki onlar sadece kendi memlektnden olan geline çok bilezk takarmışlar örneği kaynıma 10 en kalınından taktılar setler vs ooo anlat anlat bitmez ve düğünde onların taarafında takılan yaklaşk 20 bn kadar parayı düğün masrafına saydılar ve herkese özlkle söylemişler bilezk takmayın para takın masrafları ödeyecez die ortada masraf olsa ozaman banada nişanlık dönemmde görümcem zıplamıştı takılanlar alınacak die sinirlenp eşime söyledm öyle şymi olur alamaz kimse dedii ama aldılar eşimde sesini çıkartamadı ve şuan o olaylarla konu açılsa evde ben haklıyım ama haksız duruma düşürüyor eşim nişanllık dönemmimde elnden tutmak için halldecem düzelecek vs.. ama icraat yok seninde ayn olur nişanı at demem ama çaresini bul arkadaşm en önemlisi araya büyük birini bul o halletsn inan unutulmuyoo ben ne yapsalar çok soğuuğm onlara karşı ve bu haktır helal etmiyecem şuan etrafıma bakıyorum nasıl düğün yapıyolar gelin damat sadece zevkini çıkarıyo borc yok gelinin kollar dolu takılan paralarla araba alıyolar sonra ev işte böylelride insana en mutlu gününü yştmıyolar insana emin ol başında neyse o hç değşmiyoo .... biz borçlarla grdk çok şkr herşeymizi düzellttk kaynımn düğünnden sonra araya mesfe koydum umrumda değiller artık haksızlık yapılanlar....

ahhhhh ahhhhh ne çok kişi aynı şeyleri yaşıyo sonradan insanlar karşılarındaki kişileri tanıyolar alışıyolar ama unutulmuyo işte böyle zamanda olanlar
bizde kendimiz aldık bütün eşyalarımızı herşeyimizi kendimiz ödüyoruz evlendikten 1 hafta sonra bütün altınlarımızı bozdurduk borçlarımızı ödedik bizde sonra her ay kredi ödüyoruz
sorarsan herşeyi onlar aldılar düğün borcu ödüyolar insan bunları duyunca üzülmemek sinir olmamak elde değil
neyseki allah razı olsun kayınvalidemin bi evi vardı onda oturuyoruzda kira vermiyoruz bu konuda haklarını yiyemem ama zaten kira ödesek daha karlı çıkabilirdik bence neyse
şimdide 2 ay sonra görümcemin düğünü var sıkıntıdalar damat tarafıda bişey yapmıyo onlarda kendileri ödiceklermiş hep bunu söylüyolar bende ödeniyo borçlar merak etmeyin altınları bozarsınız diyorum biz öyle yaptık biliyosunuz falan
eşim kardeşlerine çok düşkün evlenirken evden bişey alcakmış eşimde takıldı ablam şunu şunu aldı sende bunumu alcan diye görümcem hemen sende koca evi aldın diye çıkıştı eşimde evi almadım sadece oturuyorum şimdilik dedi amannnn istemem zaten alsak kıyamet kopar:18:
yani gün geliyo devran dönüyo biz bugün 3 senelik kredi borcumuzun son taksidini ödüyecez bitiyo şükürler olsun
hepimizin borçları daraltmadan bunaltmadan zor durumda bırakmadan kimseye muhtaç olamadan allahım bitirmeyi nasip etsin inşallah

mesafe koyuyosunda koca koydurmuyorki..
o benim babam diyor en ..... sinden baba bile olsalar.
önce mutluluğum ,hak ,adalet ,eşim ,önemli diyorlarmı !

beni öyle duruma getirdiki
bırak kendisini ,
izi hayali kalsa o evden ,eşyadan tiksiniyorum eşyayı evden o çıkarıyorum..... evi çıkaramadığım gibi günler değil haftalar değil aylar zindan geçiyor izi kafamda eskiyene kadar. ama eskimiyor o derece tiksiniyorum..

elimde değil abartı demeyin çünkü başta babam olacak diye sevinmiş nasıl özenip bezenirdim kendimi giyim falan. .
bu derecedeyken bu dereceye kendi gelmez ,getirdi.. diğerlerine de nefretim var bu derece değil.

Son düzenleme:

ne yazıkki evet onun babası annesi herşeylerini çok ii yapmış bende hep laf sokarım iii düğünnünede gelmeselerdi çünkü tek yaptıkları o allah razı olsun diyorum tabi sonuç olarak surat çekiyorum ilk zamanlar hç sorun yapmıyodm çünkü maddi durumları yok olayıni beynme yerleştrmiişm ama gerçek yüzlernden sonra ne yapsalar ısınamıyorum ne gerrek var yani dimii

ahhhhhhhhhh yaşamayan anlamaz. çokk iyi anlıyorum. fakat mesafeni nasıl koyuyorsun mesela.. evine gelmelerine engel olabiliyormusun, eşin aranda açılmıyormu vs vs vs özel değilse bi anlatsan... :44:

herkeste aynı dert .... nasıl olsa iki kişi çalıyorlar calışıp oderler derler... borçlar gene sıze kalır hıc merak etme 2 2 daha 4

ama bır sey de soyleyemıyorsun tabıkı elınde olmayınca ınsanların uzerıne gıdemıyorsun... hırs yaptık. herseyımızı kendımız borcla kredı kartlarıyla kımseyı karıstırmadan borclanarak aldık. takılanlarıda kımseye vermedık. ertesı gun ben kendı elımle hıc bır sey bırakmadan hepsını verdım gıt bozdur borcumuzu ode dedım. hıc bır sey kalmadı. zaten fazla bır sey de yoktu. .. yarısını odedık borcun.. kalanınıda calısıp 5-6 ayda bıtırdık Allah a sukur sımdı cok az kaldı. ama kımse karısmıo karısamıo ne evıme ne parama... AMA SEN KENDIN CIKMA KARSILARINA...! nişanlınla konus ve o kendısı konussun aılesıyle kesınlıkle kotu olan sen olursun... Siz kayınbabanızın kartınızı kullanmakta hata etmıssınız... esyalarınızı keske elden taksıtlı yerlerden alıp dugunden sonra pesın odemeye calıssaydınız...

Bana fırsat vermedilerki,bir anda oldu bitti herşey bana şimdiden çok borç oldu diyorlar kendi yaptıkları alışverişileride bizden çıkaracaklar,eşime söylüyorum boş babama söylüyorum ben nqasıl konuşayım diyor,kendi kendimi yiyip duruyorum anlayacağınız

birşey ilgimi çekti. neden altınları borçla aldırdınız. az olsaydı borçsuz olasaydı. k.pederinizin kartına alışveriş saçma olmuş. keşke olmasaymış ama olmuş. nişanlınız konuşması lazım. borçları para ile karşılarsınız. ailenizden biride konuşabilir.

herkez az çok maddiyatla ilgili sorunları oluyor. benim düğündede takılacak altınlar için konuşmaya gelmediler. babam ve annem gelsinler diye çok baskı yaptılar bana. bende eşime söyledim. bir çaresini bul diye. eşim geldi kendisi konuştu. böylece tatlıya bağladık.

o borçları ödeyecek sizlersiniz. bir çaresine baksın nişanlın. ayrıca olmuyormu kimse elini taşın altına koymuyormu. ozmn iyi düşünün...

Son düzenleme:
ahhhhhhhhhh yaşamayan anlamaz. çokk iyi anlıyorum. fakat mesafeni nasıl koyuyorsun mesela.. evine gelmelerine engel olabiliyormusun, eşin aranda açılmıyormu vs vs vs özel değilse bi anlatsan... :44:

valla canım bana gelmeleri yada benm oraya gtme olayım ben istemesemde eşim için oluyo ve olmak zorunda sonuçta ailesiyle aralarını bozmama sebeyt verirm eşim ailesi konusunda çok hassas daha doğrusu aileler konusunda benm ailem içinde aynı şyler geçerli onun için.mesela buraya geldklernde nekadar uğraşsamda yüzm gülmüyor extra bir hizmet vs yapmam pek arayıp sormam onlar alışveriş olaylarını fuzuli masraf gereksz sayıyolar onlar geldğnde inadına alışveriş yaparım deli olurlar kendme laf söyletmem onlar farkında ve hp benm gönlümn hoş olmasına çalışıyolar ne blm kaynvldm ağzıma bakar bşiy istesnde yapaym diye biliyolar hatalarını hep gönül alma muhabbeti yani ama yemezler.. eşimle sadece bu konularda ciddi tartışmmaz oldu ve hç sonuca bağlayamıyoruz ben sadece istiyrumki neden bu ayrımcılk oldu polimiğne grsn ama yok laf söylemez söyletmezde tek savunması sana kaynannlıkmı yaptı benm annem tarzı muhabetler can sıkıcı şeyler işin içinden çıkamıyorum sadece diğer eltide bi açık olduğnda alın işte ayrımcılk yaptığnz geliniize bakın diceem inşallllh...konu üstüne kaynpederm bugn kendne sıfır araba almış paraları olmyan insanlar...

ah işte güzelim tam bende hiç gelmemelerini nasıl sağlarım diyordum, ama sende katlanıyormuşsun baksana...
.. diğerlerine eehhh bbbeeeeellllki katlanıırım ama kayınpeder ıyyyyyyyyyyyyyyy vallahi herkesten böyle tiksinmem kolay kolay.(bende mi sorun var acep canım ha ?? nefret artı iğrenme!!! öyle iğrenmekkiii yüzüne bakarsam aylarım debresyonda geçiyor abartmıyorum ,

adam huyu suyu yalancılığı ve hırsızlığı ile nefret ettirdiği yetmiyor gibi bide miskin çirkin mıy mıy tip.
vallahi tiksiniyorum. eşimle başka hiçnişeyden sorunumuz olmuyor diyebilirim. eşimde aileye düşkğn büyük saygısı pısırıklık derecesinde yani..

Ah be canım dügünüm aklıma geldi..Bir kere bile takmadım bileziklerimi insanlar neden bu kadar bencil..Cok cahildim cok..Verme hcbseyini sende kalsın siz ödersiniz..

Son düzenleme:
maalesef herkeste aynı dert.neden düğün zamanı erkek tarafı bi tuhaflaşıyo anlamış değilim.insan hiçmi evladının mürvetini görmek istemez.
ben eşimle 3 yıl sözlü kaldım.son sene düğünün adı kurulmadı ve eve eşimin ailesi uğramadı die.eşim kendi azmiyle halletti herşeyi.ozamanlar bende çalışıyodum.eşimin ailesinin derdi eşim babasına para versinmiş babasıda salon tutsunmuş onu bunu yapsınmış.ee para hazırda olduktan sonra ufacık çocukta yapar bunu.eşim bütün kazancını eve verirdi ama bu çocuk sözlü evlenecek deyipte kenara üç kuruş koyan olmamış.eşim naptı netti beraber araya araya güzel kesemize uygun bi salon tuttuk.kafamızda bi tarih belirledik.bu olanlardan 8 ay öncede eşimle buzdolabı ve tv almıştık.hiç unutmam buzdolbı 420 tv de ozamanlar sehpalı flat düz 72 ekran beko marka tvdi.ozamanlar daha yeni yeni çıkıyodu 1000 tldi.8 ay mağazada kaldı aldıklarımız.düğün tarihinede 3 ay var die eve getirdiler aldıklarımızı.eşim düğün salonu tuttuk tarihide bu diince evde kıyamet opmuş.vay efendim niye sölememişmiş.onlara kalsa bizim düğün başka baharlara.ama eve çeyiz serilirken bizim tv eve gelmedi kp satmış 1000 lik tvyi 350 tlye tlf borcu varmış.eşim bunu bana söleyememiş.ve utanmadan annem ısrarla sormasına rağmen evde kalmış dedi kv.annem gidin alın dedi ama getirecez die die akşamı ettiler.ben eşimin hatrına sırf ağlamaktan başka bişe yapamadım.neyse uzatmayım.kına gecesinde nikahımız kıyıldı o gün ellerini öpmedik die bize küsmüş kp kv haberim yok.bütün gece bi köşede somurttular.benim kv rahat durmadı olay çıkardı püften bi sebepten geldi bana çattı elimin kınasını duvarlara sürdüm ve kına gecem sinir krizi geçirerek hastanede bitti
düğünde eşimin tarafından bişe takan olmadı.çünü herkes eksik tamamlamış.kimi halı almış kimi tutulan eve boya almış kimi boyamış vs.üzerimizdeki bütün parayı düğün salonuna verdik.ertesi gün altınları bozdurup kuaföre verdik.düşünün artık kuaför paramı bile taılardan ödedik.ama benim kokoş kv perma yaptırmıştı saçlarına
düğünden 1 ay sonra falandı.bi hafta sonu eşimin ailesi öğlen yemeğinde bizdeydi.kızartma vardı yemektede masada servis tabağındaydı.kp kızartma almak istedi kızım maşayı verirmisin dedi.ayy baba o telaşla maşa almayı unutmuşuz halada alamadım çatalla vereyim dedim.kp kv dönüp herkese herşeylerini yaptım die hava atıyon bak kızın maşası yokmuş unutmada alıver dedi.kv kp bi çimdikledi ayağına vurduki kp tepkisiz kalamadı kızdı.biz eşimle ölece baka kaldık.olmayan tvnin 6 ay borcunu öde ayrıca kv evine alınan ç.makinesi tlf araba teybide dahil ödedik.sen git herşeyini yaptım die hava at.ne mobilyam ne oturma grubum nede kendime ait gelinliğim oldu.11 sene oldu asla unutulmadı içimde yara hep.eşime bazen söleyince boşver şimdi neyin eksik dior.çok şüür şimdi evimde yok yok.ama genç kızlık hayallerimin hiçbiri evlenirkken olmadı.şimdi evlenecek kkızların çeyiz gelinlik topiklerini görünce çok imreniyorum.bende çok çeyiz yaptım kendi emeğimle ailemin sayesinde çok şükür.arkada 2 tane daha var kaynım.biri 5 biri 3 yıldır birlikte.bakkalım onların hali ne olacak..

biz 6 ay önce evlendik ve aynı evde yaşamaya başladık eşim bebek istedi oldu ama annesi olacak kadın düğün olacak rezil oluruz diyerek bizi çağırdı eşim sezonluk çalışıyor düşük tehlikem olduğu için uçakla gittik.tam 5 saat kuaförde oturdum iki canımla.ama şeytan görümcem 3 kere saçını bozdurdu yaptırdı ben onu bekledim.düğün bitimi eve geldik tüm paraları topladılar masraf yaptık dediler.bende haram zıkkım olsun dedim bağırdım çağırdım çocuğumun hakkı dedim eşim çalışmıyor dedim ama vermediler.bütün gece ağladım eşim korktu bebeğimize bişiy olacak diye ama sonuçta aldı hepsini .eşim bileziklerimi vermedi.bende çıkarken vedalaşmadım giyindim çıktım inşallah aramazlar bir daha bebeğide göstermeyi düşünmüyorum

sizinkide bizimkine dönmesin
kaynanam düğünden önce toplamış herşeyi 200 davetiye dağıtmıştı
düğünde 50 kişi anca geldi
hemde daha altınlar sizin paralar bizim dedi onlarıda aldı
8 ay oldu ben evleneli yeni öğrendim bir akrabası tesadüfen söyledi
gelmedik ama hediyeyi yolladık diye
biz biliyorduk zaten enayi dğeildik işte ama kendi şimdi sürünse bir kuruş alamaz

biz çok çekiyoruz şimdi ama çok şükür 2 aydan bitecek borçlar onlar ozaman görecek
borç istedik 100 150 masustan vermediler o kadar şeyler yani
şimdiki kaynanalarda adet olmuş kandırmak
arkadaşlarımda öyle oldu .​

ah kuzum takılanlara bile el koydular takılanlarımla bari avunamadım,takılanlarımızla ödedik bile diyemiyorum..

Son düzenleme:

düğün takılarının ne olacağı konusu kimin masrafları üstlendiğiyle ilgilidir aslında.mesela iğneden ipliğe her masrafı erkek babası yapmıştır o zmn bnde derim yni alın baba borçları kapatın ama hepsini de vermem tbi en azından takılarımı...

ama mali yükün çocuğunu ben ve eşim olucak adam harcadıysak eğer; kuruşuna bile dokunmalarına izin vermem...

sonçta kayınpederin kartından çekilmiş ama siz ödüyorsanız borç siinzdir o zmn takılar ve paralar da sizindir sonçta ödeyecek olan sizlersiniz... nedn karttan çektirdiniz cnm bu arada keşke elden taksit şeklinde yaptırsaydınız... yrn öbürgün inş başa kakma problemi olmaz..

destekleriniz için sağolun kızlar,nişanlımın ailesine tavırlıyım gitmiyorum ama düşününce suç nişanlımın vermiyorum onlar bizim hakkımız dese zorla alacak değiller ya,bana takılan altına dokunmayacaklarmış güya nişanlıma takılanlarla borç ödenecekmiş ki bana hiçbirşey yapılmadı,nişanlımla konuştum evlendikten sonra herşey değişecek kimse bize karışamayacak diyor,beni kandırdılar bilseydim nişanlı kalır evimim düzer öyle evlenirdim
gördümki kendimi üzmekten başka birşey olmuyor,onların dediği oluyor,nişanlıma da söyledim ailenin sözünden çıkamıyorsun diye bakalım vazgeçtim artık helal etmiyorum hakkımı artık ne yaparsan yap dedim

bırebır aynısı benımde başımda ne saçma iş bu anlamadım benım dugunumde toplanan parayla düğün masraflarını ödeyıp oğlan evlendırdık dıyolar

Bu yüzden herşeyi kendiniz yapmanız en güzeli!
Eyer evlenecek durumda degilsenizde, düğünü erteleyip,, birlikde yada erkeyin çalışması gerekiyo. .

Bu durumda erkek aileside ogularina biraz deyer veriyorsa, gelinlerine azda olsa 3, 4 bilezik takar, olur biter...

Yoksa, rezillik çıkaracaklarsa sonunda, gelip utanmadan kız istemesinler!

ayyyy en nefret ettiğim konu . benim de başıma geldi. Eş,ime takılan altın, para ne varsa aldılar götürdüler . Güya masraf ödeyecekler . Yaptıkları tek şey 80 gr altın ve gelinlik , bindallı, bi de salon parası. Geri kalan her şeyi biz yaptık. Gelinliği onlar alacağından o anki saflığımla aman uygun olsun dedim, çok içime sinmeyen bir şey aldırdım. Salak kafa nerden bilirdim başıma bunların geleceğiniiii... Aman kızlar siz benim kadar salak olmayın, acımayın,... kp araba aldı kendine , neyle aldı bizim altın ve paralarımızla ama helal ediyor muyum????? Assslllaaaa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…