Ohooo bu konu hala burada mı ya?
İlk hortlatildiğinda gördüm, eski konu diye cevap yazmadim. Ama madem hala aktif,ben de yazayım fikrimi;
düğünlerde altın takip peşinde bir umut beklemeyi hiç sevmem, o yüzden varsa eğer cebimde o kadar param, gider kendime altın alırım, bir köşede dursun :)
evleneni de Allah mesut etsin, benle mı evleniyor? Bana ne?
Yani coook saçma Ali'yle Ayşe evlenecek diye neden ben 750 lira vereyim ki durduk yere? Çocuklarına benim adımı mi koyacaklar?
Kaldı ki ben toksik hale gelen arkadaşlarımı hayatımdan kolayca çıkartan, bir işte en uzun iki sene calismis bir insanım. Evlenmeye de uzunca bir süre niyetim yok. İş arkadasim diye, o aralar aramız iyi diye altın taksam yüzde seksen ihtimal ben evleneceğim zaman iki yabanci oluruz ki O kadar düğüne gittim bunca sene, ama coguyla bir şekilde koptuk. Hemen bugün evlensem düğününe gidip kendi düğünüme cagiracagim kişi sayısı samimi söylüyorum ki 3, onda da zaten biri farklı şehirde,biri bebekli falan, gelemezler

İyi ki de altın takmamisim zamanında, kendimi de tanıyorum, cebimden cikan parayı kolay kolay unutmam. Boşu boşuna zaten stresli olan düğün zamanında ekstra gerilecektim:))
Nikah şahidi olduğum en yakın arkadaşıma bile iki yakın arkadaş birleşip altın kolye almiştik (tüm altınları bozdurdu,bizim kolye hala bogazinda. Bence çok da iyi yaptik)
Yani akrabalar hariç altın takılması gerçekten çok saçma geliyor bana.
Öyle bir şey ki, sektör gibi oldu artik. Düğün davetiyesi vermek haraç kesmek geliyor. Özellikle akraba vs değil de iş çevresinde. Yüzünü yılda iki kez gördüğün, büyük ihtimalle evlenince işten ayrılacak kız , gözünü süze süze 'mutlaka bekliyorum baaak' der, hatta davetiyesini buzdolabına asar.
Sonra haraç toplama seansı başlar. Öyle kırk elli falan da değil, bir kağıda yazıldığı için yuzelli, ikiyuz ,ucyuz falan makul olan bizim şirkette. Kaldı ki genç nüfus fazla bir iş olduğu için mütemadiyen evleniyorlar.
Ben hayatta katılmam mesela böyle seylere. Ama millet tanimadigi , samimiyeti olmadığı insanlara bile para veriyor, ismi kağıtta yazsın, elden ele kağıt dolasirken az yazdığı görülüp ayıp olmasin diye

Ne kadar saçma...
Ben isterim ki benim mutlu günüm olduğunda davetiye verdiğim arkadaşım bütçe planı yapmasın, elbisesi,saçı,makyajı,takısı falan, sırf ben evleniyorum diye milyarlık masraf etmesin. Sadece beni sevdiği ve mutlu günümde yanımda olmak istediği için gelsin.
Gerçekten bana bu yeter. Altın gelecekse de akrabalar zaten babamla annemin verdiğini bana geri verirler (onlar bana benzemez, Super Mario gibi altın dağıtır dururlar,nikah,sünnet demeden)

Bu cevaba bayildim. Bir daha ne zaman konusu olsa karşımdakine bunu soracağım