dugunde takilan takinin geri istenmesi...

Düğünde doğumda gelen hediyenin karşılığı yapılır benim bulunduğum şehirde adet hep budur. Hatta yut diye vermedim tut diye verdim derler 😂
Taktığımın karşılığı gelmese canım sıkılır ama ölsem de istemem. Kimsenin taktığının da altında kalmadım şimdiye kadar şükür gidemeyeceğim kişilere de hediyesini mutlaka ulaştırdım.
Karedeniz de mi yaşıyorsunuz.

Takıyı isteyen kişi sizmişsiniz gibi yorum yaptınız :)
Ben kimseden takı istemedim, zamanında düğün/nikahına zaman ve bütçe ayırıp gittiğim ve yakın gördüğümü zannettiğim bazı (!) arkadaşların duyarsızlıkları aklıma yeniden gelince sanki onlara söylenir gibi sinirlenmişim elimde olmadan. Konu-komşu, arkadaş grubuna altın takmıyorum da, almıyorum da artık . Bu tür konuları görünce bu kararımı ne kadar da geç almışım diyorum sadece.

Bana saçma geldi sonuçta ben kimseden borç istemedim hediye gibi taktılar neden istiyorlar.o zaman benim düğünüme geldi yedi içti oynadı gitti bende onları istiyorum ben olsam altınını yollamam ne kadar ayıp bişey isteyen takar isteyen takmaz bu hediyedir.

Bir eski konu hortlamasi...
Bana göre birine altin takıyorsan karsilik beklemeyeceksin bekliyorsan takmayacaksin
Dugunde taki /para takilmasinin mantığı yeni evlenecek çifte evlerini kursunlar, maddi kulfete girdiler diye hediye sunmaktir. Bana göre taki yerine, evine ihtiyacı olan bir sey alinmasi (bütçeye göre) daha mantikli geliyor. Misal bir sürahi alindiysa onu kullanirken bunu bana şu arkadasim almisti diye sevgiyle hatirlamak altindan daha kiymetli bence.
Toplumda mantik farkli işliyor sıkıntı orada. Bizde hep el ne der, taktı desinler diye yapılıyor cogu sey.

Çeyrek takın senin taktığın la eş değer parası diyin. Zorla değil ya 🤷‍♂️
O zaman para aynı kalmıyor ki enflasyon farkı var para da ona göre değer kaybediyor. Mesela o zaman 300tlye bi aylık market alışverişi yapılıp yarım altın alınırken şimdi 300tlye iki haftalık alışveriş ve çeyrek bile alınamıyor.

Sizin düğünd gitmeseniz bile o yarımı göndermeniz gerekirdi, gönderemediyseniz de mesaj atıp evini görmeye gittiğinizde takısını götüreceğinizi söylemeliydiniz.
Ama adamın da geri istemesi çok ayıp ne münasebet gönderseniz bile hayrını görür mü bilemem.
Geçen elimize bi para geçti önümüzdeki yıl arkadaşım düğün yapıcak kendisi bana çeyrek taktı 160tl civarıydı ama çeyrek götürmem gerek iyice uçtu diye şimdiden aldım 780 tlye attım kenara mecburen. Bu kadar fark olması üzücü ama yapacak bişey de yok o taktı neticede.

Düğünde doğumda gelen hediyenin karşılığı yapılır benim bulunduğum şehirde adet hep budur. Hatta yut diye vermedim tut diye verdim derler 😂
Taktığımın karşılığı gelmese canım sıkılır ama ölsem de istemem. Kimsenin taktığının da altında kalmadım şimdiye kadar şükür gidemeyeceğim kişilere de hediyesini mutlaka ulaştırdım.
Bizim burada da öyle büyük hediyeler karşılık olarak verilir. Ben de getirmeyenden istemem ama insanın zamanında taktıklarının toplu olarak gelmesi çok güzel birşey açıkçası doğumumda altın getirenleri hep yazdım zamanı gelenlere de götürdüm ama benim çevremde takmadın altınımı geri ver diyen çok şükür yok

Bazı kişiler boyle şeylere cok kafayı takar hatta kime ne götürse yazar 😃 ben geri verir birdaha muhattap olmazdım
Götürdüklerimi değil ama gelenleri mutlaka yazarım yarın öbür gün böyle birileri çıkıp istemesin diye 😁ama çok şükür yok çevremde böyle insan da

İstemek ayıp olmuş tabiki de ama ne taktıysan o beklenir, o zaman çeyrek 150 tlydi şimdi 750 tl ye çeyrek takamam gram takarım demek ayıp bence çünkü o zamanın geçim derdiyle 150 tl de o zaman çok paraydı ,ne takıldıysa napar eder onu takarım ne taktıysam onu beklerim fiyatı ilgilendirmez sonuçta bende binbir güçlükle taktım o zaman da hayat pahalıydı şimdi de pahalı

Merhaba komik sayilacak konuyla karsinjzdayim.
3 yil once dugun yaptik esimin arkadasi yarim altin takmis. Gecenlerde arkadasinin dugunu oldu. Tum hazirligimizi yapmisken onemli bir nedenden dolayi gidemedik. Hatta esim ugrar takisini takar cikarim dedi o da kismet olmadi takamadik.
Simdi mesele arkadasi baska bir arkadasi araci yaparak taktigi yarimi geri istemis.
Hemen ver hic minnet etmesin dedim ama ayni zamanda da cok sinir oldum. Yani borc diye mi verdin ki geri istiyorsun. Madem oyle takmasaydin hic.
3 yillik evliligimizde hic olmadigimiz kadar sikisigiz bu aralar. Birinden borc alip verecegiz ustelik yarim altin besyuz kusur bisey. Biz evlendigimizde ceyrek 150 tl di madem bu kadar gozune geldi takmasaydin be adam.
Sizin gorusunuzu merak ettim. Karsi tarafin yerine gecip empati yapamiyorum cunku ben simdiye kadar gediye ettigim hicbir seyin pesine dusmedim..
Ben evlenene kadar altını karşılıklı taktıklarını bilmiyordum.
Bana göre hediye mantığıydı.
Ama öyle değilmiş.
Bugün sen ona yarın o bana mantığı varmış.
Saçma sapan Türk düğün adetleri

Konu çok eski ama yine de yazasım var

Olayın özü yardım etme aslında.
E onlar size yardım etmişler evlenirken size de şimdi onlara yardım etmek düşerdi
Komşumuz da bir tabak yemek getirse ona da geri yemek götürürüz yani
Kaldı ki size getirilen koca yarım altın
Öyle herkes herkese yarım altın götürmüyor

Arkadaşlar niye sadece takı takmayı ödünç vermek,yardım etmek vs. diye düşünüyorsunuz ki!Bir insan hazırlanıp vaktini harcayıp arabasıyla veya başka bir vesaitle düğününüze geliyor takısını takıyorsa demekki bu size değer verdiğini gösterir.Sadece takı için düğün yapılmıyor sonuçta güzel bir günü paylaşmak için yapılıyor.O yüzden takı takanın elbette takısının karşılığı verilir düğününe gidilir.Her şeyden önce ortada EMEK var

Gelmediniz bilmem ne kırılmasını anlarım ama takı istemek saçma . Bende millete neler neler taktım kimisi aynı şeyi takmadı hiç takan bile olmadı ses etmedim. Kimseden istemedim. Valla istediği kadar istesin geri yollamam bizde takılan takı geri istenmez geri de yollanmaZ der zamanında ne kadr ediyorsa takı o kadr parasını gönderirim . Bir de not düşerim gelemedik kbakma bu da takımız derdim ..

Götürdüklerimi değil ama gelenleri mutlaka yazarım yarın öbür gün böyle birileri çıkıp istemesin diye 😁ama çok şükür yok çevremde böyle insan da
Bnm esim cok kızar bende yazarım niye yazıyosun durumum olursa fazlasını olmazsa eksiğini takarım diye ama ole takıntılı insanlar var malesef herkes aynı düşünmüyor

Bnm esim cok kızar bende yazarım niye yazıyosun durumum olursa fazlasını olmazsa eksiğini takarım diye ama ole takıntılı insanlar var malesef herkes aynı düşünmüyor
Olur unutulur karşıdaki fazla takmış olur benim gidip de ona az takmam hoş olmaz he durumu olmaz durumumuz olmaz ayrı doğumda altınların hepsini yazdım para olanları zaten elimizden geldiğince fazla vermeye çalışıyoruz getirmeyene de asla laf yapacak insanlar değiliz çok şükür karşı tarafa mahçup olmamak adına yazıyorum eşim de umursamaz benim yazmak konusunda

İstemek ayıp olmuş tabiki de ama ne taktıysan o beklenir, o zaman çeyrek 150 tlydi şimdi 750 tl ye çeyrek takamam gram takarım demek ayıp bence çünkü o zamanın geçim derdiyle 150 tl de o zaman çok paraydı ,ne takıldıysa napar eder onu takarım ne taktıysam onu beklerim fiyatı ilgilendirmez sonuçta bende binbir güçlükle taktım o zaman da hayat pahalıydı şimdi de pahalı
Benim düğünüm olurken 150 tiydi o dönem çifter çifter alabildiğim çeyreği bu dönem alamıyorum çeyrek 150tl iken 2500maas alıyordu da bu millet 750iken 10bin maaş alabiliyormu ülkenin durumundan haberiniz yok herkes aynı şartlarlar da degil bi zahmet götürmeyin siz kimseye bisey zira alamayınca üzülürsünüz 6 yıl once çeyrek 150ydi 2800 maasimz vardi bu dönem çeyrek 750 maasimz 7bucuktu 1 ay öncesine kadar.. suan 3binlik iste çalışırken kimse benden 6 yol once aldığı çeyreği bekleyemez 😃

Olur unutulur karşıdaki fazla takmış olur benim gidip de ona az takmam hoş olmaz he durumu olmaz durumumuz olmaz ayrı doğumda altınların hepsini yazdım para olanları zaten elimizden geldiğince fazla vermeye çalışıyoruz getirmeyene de asla laf yapacak insanlar değiliz çok şükür karşı tarafa mahçup olmamak adına yazıyorum eşim de umursamaz benim yazmak konusunda
Sanırım biz kadınlar cok takılıyoruz boyle şeylere :) ama keske herkeste biz gibi taktiğini alamayınca sorun etmese insanlar ayni şartlarda yasamiyor😔

Sanırım biz kadınlar cok takılıyoruz boyle şeylere :) ama keske herkeste biz gibi taktiğini alamayınca sorun etmese insanlar ayni şartlarda yasamiyor😔
Aynen öyle bi yakınım yakın bir akrabasına kaç tane altın takmış karşı tarafta zengin yani ne getirse beğenirsin tabak mı bardak takımı mı ne böyleleri de var maalesef yok artık demişler görünce durumu olmasa neyse hiç de istememişler napsınlar

Benim düğünüm olurken 150 tiydi o dönem çifter çifter alabildiğim çeyreği bu dönem alamıyorum çeyrek 150tl iken 2500maas alıyordu da bu millet 750iken 10bin maaş alabiliyormu ülkenin durumundan haberiniz yok herkes aynı şartlarlar da degil bi zahmet götürmeyin siz kimseye bisey zira alamayınca üzülürsünüz 6 yıl once çeyrek 150ydi 2800 maasimz vardi bu dönem çeyrek 750 maasimz 7bucuktu 1 ay öncesine kadar.. suan 3binlik iste çalışırken kimse benden 6 yol once aldığı çeyreği bekleyemez 😃
Gerçekten de öyle şu dönemde yapamayana hak veririm o zamanlar çoğu kişiye çeyrek takıyorduk şimdi gel de tak takan kişi de getiremeyeceğini de göz önünde bulundurarak takmalı bence

Back
X