Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Karedeniz de mi yaşıyorsunuz.Düğünde doğumda gelen hediyenin karşılığı yapılır benim bulunduğum şehirde adet hep budur. Hatta yut diye vermedim tut diye verdim derler
Taktığımın karşılığı gelmese canım sıkılır ama ölsem de istemem. Kimsenin taktığının da altında kalmadım şimdiye kadar şükür gidemeyeceğim kişilere de hediyesini mutlaka ulaştırdım.
Ben kimseden takı istemedim, zamanında düğün/nikahına zaman ve bütçe ayırıp gittiğim ve yakın gördüğümü zannettiğim bazı (!) arkadaşların duyarsızlıkları aklıma yeniden gelince sanki onlara söylenir gibi sinirlenmişim elimde olmadan. Konu-komşu, arkadaş grubuna altın takmıyorum da, almıyorum da artık . Bu tür konuları görünce bu kararımı ne kadar da geç almışım diyorum sadece.Takıyı isteyen kişi sizmişsiniz gibi yorum yaptınız :)
O zaman para aynı kalmıyor ki enflasyon farkı var para da ona göre değer kaybediyor. Mesela o zaman 300tlye bi aylık market alışverişi yapılıp yarım altın alınırken şimdi 300tlye iki haftalık alışveriş ve çeyrek bile alınamıyor.Çeyrek takın senin taktığın la eş değer parası diyin. Zorla değil ya![]()
Bizim burada da öyle büyük hediyeler karşılık olarak verilir. Ben de getirmeyenden istemem ama insanın zamanında taktıklarının toplu olarak gelmesi çok güzel birşey açıkçası doğumumda altın getirenleri hep yazdım zamanı gelenlere de götürdüm ama benim çevremde takmadın altınımı geri ver diyen çok şükür yokDüğünde doğumda gelen hediyenin karşılığı yapılır benim bulunduğum şehirde adet hep budur. Hatta yut diye vermedim tut diye verdim derler
Taktığımın karşılığı gelmese canım sıkılır ama ölsem de istemem. Kimsenin taktığının da altında kalmadım şimdiye kadar şükür gidemeyeceğim kişilere de hediyesini mutlaka ulaştırdım.
Götürdüklerimi değil ama gelenleri mutlaka yazarım yarın öbür gün böyle birileri çıkıp istemesin diyeBazı kişiler boyle şeylere cok kafayı takar hatta kime ne götürse yazarben geri verir birdaha muhattap olmazdım
Ben evlenene kadar altını karşılıklı taktıklarını bilmiyordum.Merhaba komik sayilacak konuyla karsinjzdayim.
3 yil once dugun yaptik esimin arkadasi yarim altin takmis. Gecenlerde arkadasinin dugunu oldu. Tum hazirligimizi yapmisken onemli bir nedenden dolayi gidemedik. Hatta esim ugrar takisini takar cikarim dedi o da kismet olmadi takamadik.
Simdi mesele arkadasi baska bir arkadasi araci yaparak taktigi yarimi geri istemis.
Hemen ver hic minnet etmesin dedim ama ayni zamanda da cok sinir oldum. Yani borc diye mi verdin ki geri istiyorsun. Madem oyle takmasaydin hic.
3 yillik evliligimizde hic olmadigimiz kadar sikisigiz bu aralar. Birinden borc alip verecegiz ustelik yarim altin besyuz kusur bisey. Biz evlendigimizde ceyrek 150 tl di madem bu kadar gozune geldi takmasaydin be adam.
Sizin gorusunuzu merak ettim. Karsi tarafin yerine gecip empati yapamiyorum cunku ben simdiye kadar gediye ettigim hicbir seyin pesine dusmedim..
Bnm esim cok kızar bende yazarım niye yazıyosun durumum olursa fazlasını olmazsa eksiğini takarım diye ama ole takıntılı insanlar var malesef herkes aynı düşünmüyorGötürdüklerimi değil ama gelenleri mutlaka yazarım yarın öbür gün böyle birileri çıkıp istemesin diyeama çok şükür yok çevremde böyle insan da
Olur unutulur karşıdaki fazla takmış olur benim gidip de ona az takmam hoş olmaz he durumu olmaz durumumuz olmaz ayrı doğumda altınların hepsini yazdım para olanları zaten elimizden geldiğince fazla vermeye çalışıyoruz getirmeyene de asla laf yapacak insanlar değiliz çok şükür karşı tarafa mahçup olmamak adına yazıyorum eşim de umursamaz benim yazmak konusundaBnm esim cok kızar bende yazarım niye yazıyosun durumum olursa fazlasını olmazsa eksiğini takarım diye ama ole takıntılı insanlar var malesef herkes aynı düşünmüyor
Benim düğünüm olurken 150 tiydi o dönem çifter çifter alabildiğim çeyreği bu dönem alamıyorum çeyrek 150tl iken 2500maas alıyordu da bu millet 750iken 10bin maaş alabiliyormu ülkenin durumundan haberiniz yok herkes aynı şartlarlar da degil bi zahmet götürmeyin siz kimseye bisey zira alamayınca üzülürsünüz 6 yıl once çeyrek 150ydi 2800 maasimz vardi bu dönem çeyrek 750 maasimz 7bucuktu 1 ay öncesine kadar.. suan 3binlik iste çalışırken kimse benden 6 yol once aldığı çeyreği bekleyemezİstemek ayıp olmuş tabiki de ama ne taktıysan o beklenir, o zaman çeyrek 150 tlydi şimdi 750 tl ye çeyrek takamam gram takarım demek ayıp bence çünkü o zamanın geçim derdiyle 150 tl de o zaman çok paraydı ,ne takıldıysa napar eder onu takarım ne taktıysam onu beklerim fiyatı ilgilendirmez sonuçta bende binbir güçlükle taktım o zaman da hayat pahalıydı şimdi de pahalı
Sanırım biz kadınlar cok takılıyoruz boyle şeylere :) ama keske herkeste biz gibi taktiğini alamayınca sorun etmese insanlar ayni şartlarda yasamiyorOlur unutulur karşıdaki fazla takmış olur benim gidip de ona az takmam hoş olmaz he durumu olmaz durumumuz olmaz ayrı doğumda altınların hepsini yazdım para olanları zaten elimizden geldiğince fazla vermeye çalışıyoruz getirmeyene de asla laf yapacak insanlar değiliz çok şükür karşı tarafa mahçup olmamak adına yazıyorum eşim de umursamaz benim yazmak konusunda
Aynen öyle bi yakınım yakın bir akrabasına kaç tane altın takmış karşı tarafta zengin yani ne getirse beğenirsin tabak mı bardak takımı mı ne böyleleri de var maalesef yok artık demişler görünce durumu olmasa neyse hiç de istememişler napsınlarSanırım biz kadınlar cok takılıyoruz boyle şeylere :) ama keske herkeste biz gibi taktiğini alamayınca sorun etmese insanlar ayni şartlarda yasamiyor![]()
Gerçekten de öyle şu dönemde yapamayana hak veririm o zamanlar çoğu kişiye çeyrek takıyorduk şimdi gel de tak takan kişi de getiremeyeceğini de göz önünde bulundurarak takmalı benceBenim düğünüm olurken 150 tiydi o dönem çifter çifter alabildiğim çeyreği bu dönem alamıyorum çeyrek 150tl iken 2500maas alıyordu da bu millet 750iken 10bin maaş alabiliyormu ülkenin durumundan haberiniz yok herkes aynı şartlarlar da degil bi zahmet götürmeyin siz kimseye bisey zira alamayınca üzülürsünüz 6 yıl once çeyrek 150ydi 2800 maasimz vardi bu dönem çeyrek 750 maasimz 7bucuktu 1 ay öncesine kadar.. suan 3binlik iste çalışırken kimse benden 6 yol once aldığı çeyreği bekleyemez![]()