dugunde takilan takinin geri istenmesi...

Gerçekten de öyle şu dönemde yapamayana hak veririm o zamanlar çoğu kişiye çeyrek takıyorduk şimdi gel de tak takan kişi de getiremeyeceğini de göz önünde bulundurarak takmalı bence
Aynen öyle canm çoğu insan işsiz kaldi kendilerini geçindirme derdindeyken başkası icin o bana şunu takti bende ona gotureyim diyemiyor ben durumu olmayandan beklemem ya nebiliyim hayat şartları suan gercekten cok zor çocuğunun yiyeceginden giyeceginden ailesiyle belki geçireceği haftada olan 1 günden kısıp bana para ayırıp taaa 6 yıl once taktığım takıyı bekleyemem vicdanım el vermez he bu arada cidden doğru söylüyorum benim onumde ole sünnet cemiyette yok takı bekleyen insanlara gore benim goturduklerim havaya gidiyor helâli hoş olsun valla keske herkes boyle dusunse ben cidden geri dönüşsüz götürüyorum

Zaten düşünceli insan durumu iyi olunca getirir verir herkes geçim derdine düşmüş hastalık desen gırla biz herkese altın takmıyoruz para götürüyoruz hediyemiz olsun katkımız olsun diyoruz helali hoş olsun

Mecburiyet değil saçma buluyorum kimse kimseye takmak zorunda değil. Ya ben çok safım yada insanlar uyanık. Para taksın o zaman herkes ne yaktıysan o takılsın. Milletçe uyanığız ya altın nasıl olsa değer kazanır dimi. Bana göre kimse kimseye bişeyler takmaya mecbur değil..

Reactions: JES
Bildirim gelip duruyor en son kendimi bıçaklayacağım

2004 asgari ücret= 13 çeyrek altın
2020 asgari ücret= 3 çeyrek altın

Yukarıdaki hesaplamamın altına yazacak tonla yazacak şey var ama ben şunu bırakıp gidiyorum. Siz içini doldurun.

Benim dedem senin öküzünü vurmuştu şimdi bende senin öküzünü vurmak yerine seni vurayım ödeşelim. İşte aradaki denge bu..

Zaman değişiyor paranın alım gücü azalıyor. Bundandır ki altın sadece aile içinde takılır. Uyanık bir millet olduğumuz her yerden belli heryerdennnnn

Bende seninle aynı düşünüyorum. Madem geri istiyor o zamanın parasını geri yollarım. Mesela kendi istemeseydi de ben gönlümden geçtiği için takacak olsaydım parasına bakmaz takardım çeyreği ama madem verdiğini istiyor öyleyse verdiği kadarını geri alır

Ayıp. Başka bir şey değil. Ben olsam bir daha arkadaş yerine koymam. Sanki borç veriyorlar.

valla çeyrek 150 tl yken benim maaşım 1000 tl idi aynı zorluklarla aldım siz o zaman 2500 tl maaş alıyosanız tabi çifter çifter alırsınız , ben şuan sizin dediğiniz o 2500 ü alıyorum ama yinede kim ne taktıysa onu götürüyorum neyse ki çevremde de sizin gibi düşüncede biri yok

Cok yakin olmadigim surece arkadas cevreme para goturuyorum ben dugunume kadar yaptiklarimin kat kat fazlasini gördum ozel gunler cevreyle olur insan mutlu oluyor konu sahibi gitmeli en azindan arayip haber vermeliydi karsi taraf ne kdr cinlendiyse arayip istemis
Pandemiden beri maddi durumum degisti fakat kardesimin dugunune bile esiyle gelen arkadasima hediyesini verdim tebrik ettim toplu ortamlara girmedigimi soyledim aglayacakti sonradan duydumki cogu kisi gitmemis aramamis bile iclerinde maddi durumu cok iyi olanlarda vardi cok uzucu birsey erken yapanin dugun olmasa cenazesi olacak insan hesaplamaya dusmeden yapabildigini yapmali
Altin altindir fiyatini goturme ihtimalini burada okudum insanlar bana getirdiyse goturmeliyim aksine icim rahat etmezki
Ben ilk gideceksem butcem neye elveriyorsa onu goturuyorum para gr yada ceyrek yakinligima gore degisiyor

Çok saçma geliyor bana bu konu.
Gitmediğim düğüne hediye yollamam. Evine gittiysemde ev hediyesi getiririm, altın değil.
Sevdiğim biriyse zaten acaba bana ne takmıştı ben ne getirmeliyim diye düşünmem.
Ben evleneli yıllar oldu, ozaman o günden sonra tanıştığım kimsenin düğününe gitmemem gerekir. Nasılsa bana bişey takmadı neden birşey takayım diye düşünmem gerekir. Ama öyle olmadı, çok altınlar yeri geldi bilezikler taktık. Hiç biri geri gelmeyecek. Sevdiklerimzden öyle bir beklentimizde yok zaten.
Düğünümde bana altını borç olarak taktıysa hiç takmayıp cebine koysaymış. Ben onumu düşüncem.
Ayrıca benim düğün zamanında çeyrek 50 lira cıvarıydı, ben şimdi aynı kişiye neden çeyrek takayım? Altın uçmuş, hiçde takmam. Para takarım en fazla gram takarım.
Altın bukadar yüksek değilken her gittiğim bebek görmeye çeyrek takardım. Bende doğum yapınca hep çeyrek gelmiştir. Şimdi mümkünmü öyle birşey. Kıyafet alıyorum genelde, onda bile kaç
yeri geziyorum daha uygunu varmıdır diye. Altını bu saatden sonra en yakınlarımın dışında takmam. İsteyen darılsın isteyen alınsın.

Reactions: JES
gel kız valla öpecem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…