• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde takılanlar

cimcime28

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2015
1.293
1.911
133
düğünde takılan altınları düğün borçları için bozduran var mı pişman olan var mı arkadaşlar ? Kv kp düğünde takılan altınları istemiyorlar ama düğünümüz için çok borca girdiler ben de vicdan yapıyorum kapatasım var tek kalemde ama sonradan pişman olur muyum sizce?

Şartlara ve karakterlere bağlı...
İşiniz gücünüz varsa, kenarda bekleyecekse, hepsini olmasa da blr kısmını bozabilirsiniz.
O masraf size yapıldı sonuçta.
Kaç yaşında insanlara düğün borcu ödetmek yerine kendiniz de bir ucundan tutmuş olursunuz.
Tabi burada kayın ailenin normal insanlar olduğunu varsayarak konuşuyorum.
Burada okuduğumuz değişik tiplerdense kendi Hallerine bırakın.

Şartlara ve karakterlere bağlı...
İşiniz gücünüz varsa, kenarda bekleyecekse, hepsini olmasa da blr kısmını bozabilirsiniz.
O masraf size yapıldı sonuçta.
Kaç yaşında insanlara düğün borcu ödetmek yerine kendiniz de bir ucundan tutmuş olursunuz.
Tabi burada kayın ailenin normal insanlar olduğunu varsayarak konuşuyorum.
Burada okuduğumuz değişik tiplerdense kendi Hallerine bırakın.
İşimiz gücümüz yerinde çok şükür kv kp sağ olsun çok iyi insanlar ben de koca koca insanlara ödetmek istemediğim için zaten çok vicdan yapıyorum. Ben istemediğim halde her şeyin en iyisin yapmaya çalıştılar hep eşim de bana bıraktı ama fikir almak istedim henüz her şey çok yeni olduğu için kafam karışık

Tamamı olmasa da bence kesinlikle borcun ödenmesine katkıda bulunun. haketmeyecek insan olsalar içinz huzursuz olmazdı sanki.

Biraz tutun kenarda katakterlere göre karar verin. Aile olarak çocukları için düğün yapmaları normal. Yarın dengesiz çıkarlar falan pişman olursun biraz süz etrafı.

Bir de anne unsurum var. Annem asla vermemem taraftarı ona kalsa dursun kenarda ilerde kendimize harcayalım ama adam bu yaşında düğün borcu ödüyor emekli çalışıyor içim huzursuz o yüzden

Herkes kendi durumunu bilerek yapıyor düğünleri. Biz ödeyemeyiz bu kadar parayı dediklerinde bütçelerine göre almışlardır diye düşünüyorum. Ama gösteriş sevdikleri için fazla fazla aldılar şimdi ödeyemiyorlar durumda vermezdim.
Asgari harcama yaptılar ama ödeyemiyorlarsa eşimin ağzını arardım ne durumdalar diye.
Ama yine de onlar istemeden bozdurup vermezsim ellerine altınları. Sonra sen verdin biz istemedik deyip. Herkese de biz yaptık düğünlerini dünya borç ödedik ayağı da yapabilirler. Kimse bilmez senin giden altınlarını.

sımdı ben soyle dusunuyorum
her anne baba cocugunu en ıyı sekılde evlendırmek ıster bu onlar ıcın bı serefdır hanı hıc bır aılenın cocugunu evlendırmeyı yuk olarak gorecegını sanmam aman yerını yurdunu bılsın ıyı esı olsun mutlu olsun da ne olursa olsun der yanı bızımkıler etrafımdakıler oyle en azından

ben esıme sızın taraftan takılanları annene bızım taraftan takılanları anneme verelım mı dedım olur farketmez nasıl ıstersen altın senın altının nasıl ıstersen oyle yap dedı
aıleme teklıf ettım kabul etmedı
kayınvalıdem ceyrek yarım falan aldı bırkac tane :D

esım evlenırken evımız ıcın bırseyler almıs borclanmıstı bende onu kapattım
esımde 1 sene sonra bana arac aldı :D

yanı sozde ben borc kapattım ama fazlasıyla bana döndu

bızde hıc mal mulk para konuları konusulmadı herkes ustune dusenı yaptı oyle dıyeyım

altınını vermek ıstemeyıp sırf agızlarının tadı bozulmasın dıye verıp sonra pısman olan cok konu okudum burda yalnız

Ben 4 yıl önce;
setim dışında tüm altınlarımı verdim; tamamen kendi isteğimle.
Pişman mıyım? Evet, çok ama çooooook pişmanım.. :(
En azından hepsini vermeseymişim ve zor zamanlar için bir kısmını bari tutmalıymışım. Şuan çok sıkıştık mesela, borçlarımız var ve kredi çekmeye çalışıyoruz. :(

Bence verecekseniz bile; hepsini vermeyin.

Ben 4 yıl önce;
setim dışında tüm altınlarımı verdim; tamamen kendi isteğimle.
Pişman mıyım? Evet, çok ama çooooook pişmanım.. :KK43:
En azından hepsini vermeseymişim ve zor zamanlar için bir kısmını bari tutmalıymışım. Şuan çok sıkıştık mesela, borçlarımız var ve kredi çekmeye çalışıyoruz. :KK43:

Bence verecekseniz bile; hepsini vermeyin.
Yok canım hepsini almazlar zaten

kesinlikle vermezdim madem borçla takıyor hic takmasin daha iyi yani

İşimiz gücümüz yerinde çok şükür kv kp sağ olsun çok iyi insanlar ben de koca koca insanlara ödetmek istemediğim için zaten çok vicdan yapıyorum. Ben istemediğim halde her şeyin en iyisin yapmaya çalıştılar hep eşim de bana bıraktı ama fikir almak istedim henüz her şey çok yeni olduğu için kafam karışık

O zaman altınla veya çalışıyormuşsunuz parayla, insanlara destek olun.
Onlar sizden esirgememiş, en iyisi olsun demiş. Sizden beklentileri de olmamış. Böyle bir jest yapılabilir.
Ben evde rahat rahat geçinip; kenarda da altın dururken annem-babam benim dugun borcumu ödedim istemezdim. Destek olmak iyidir :)

Adam emekliymis ve çalışıyormuş muhtemelen kendi evi de vardır kira odemiyordur???, bence verme anneni dinle annen cok haklı. Yarin birgun ne olacagi belli olmaz hic. Hastalik olur,iflas olur,isten çıkartılma olur birsey olur,daha kotusu bosanma olur. Allah korusun. Eşin düşünüyormu senin gibi?annemlere yardim edicem vs diye verme icin rahat etmiyorsa bir arkadasin dedigi gibi maasindsn destek olabilirsin ama ben olsam onu da yapmazdim bu hayatta her zaman nankörlük gördüm daha dur maskeleri varmi yokmu yeni evlenmissin ileride ne olcak araniz bozulsa cok pisman olursun duygusal davranma sakın .

Anneniz hakli vermeyin altinlarinizi dursun kenarda ya da kasa kiralayip koyun sakin vermeyin borclar icin.Her ay maasinizdan bi kisim verebilir siniz.Vicdan yapmaya da gerek yok onlar sizin hakkiniz.

Niye illa altınları bozduruyorsun ki?

Eşin çalışıyorsa maaşından azar azar yardım etsin. Bu güne kadar kim bozdurduysa pişman oldu.

Hazır malı eritmek çok kolay.

2 yetişkinin düğününü başkası yapmamalı zihniyetindeyim. Muhakkak verin, adam bu yaşından sonra borç ödemesin, sonuçta o borç onun değil, sizin! Çünkü sizin düğününüze yapıldı.
Rahatça emekli maaşını harcasın borç peşine düşmesin adamcağız.

Bir de anne unsurum var. Annem asla vermemem taraftarı ona kalsa dursun kenarda ilerde kendimize harcayalım ama adam bu yaşında düğün borcu ödüyor emekli çalışıyor içim huzursuz o yüzden
Ogluna dugun yapamayacaksa evlendirmeseydi ozaman!

Biz nikahla evlendik. Esim tek cocuk. Esim param yok dugun yapamam,enayi miyim ben 3saat icin okdr para vereyim dedi.. annem icimde ukde olmasin diye memleketimizde 5*otelde yemekli kina gecesi_dugun yapti bize. Kiz tarafi olarak annem herseyimi aldi,yapti. Lakin oglan evinin yapmasi gerekenleri salon grubu,hali,perde vs... herseyi dugun altinlarini satip odemeye calistik.Oglanevinin bana taktigi 19 bilezigi onlara iade ettim(vakti zamaninda kv de onlara takmis olmali ki karsilgi geldi diye)

Simdi bosaniyoruz...

Pisman miyim. Eveettt.. keske bu kdr yardimda bulunmasaydim.kendim icin birikim yapsaydim evliligim suresince.simdi cebimde 5kurus param yok.ortadayim 3yasindaki ikizlerimle.
Ha cok sukur saygin bir meslegim var,annemin de gelir durumu iyi... allah ın izniyle kimseye muhtaç olmadan atlatirim.

Benim de kv_kp, esim iyiydi. Aileydik ,kp 3.300 tl emekli maasi alirken maddi yardimda bulunuyorduk. onlara ev yaptirip esim,ben,kp taksitle borca girdik(bize noluyorsa)
Ama seviyordum iste.. noldu adam bosanalim dedi! Iyi niyetim suistimal edildi.kendimi kullanilmis hissediyorum. Simdi mal paylasiminda bile sorun yasiyoruz. Ama allah indan bulsun diyorum,ilahi adalet diyorum.

Sen sen ol, birdaha dusun.

düğünde takılan altınları düğün borçları için bozduran var mı pişman olan var mı arkadaşlar ? Kv kp düğünde takılan altınları istemiyorlar ama düğünümüz için çok borca girdiler ben de vicdan yapıyorum kapatasım var tek kalemde ama sonradan pişman olur muyum sizce?
Ben bi kısmını kullandım borçlar için hiçte pişman olmadım

Back
X