• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde toplam kaç gram altın isteniyor ortalama olarak çevrenizde?

Tamamen kişiyle alakalı olduğunu, Yöreden yöreye değiştiğini , altının insanı kıymetini ölçmediğini biliyorum.sadece ortalama bir fikir edinmek istiyorum.
Ben istemedim. 1 beyaz altın set gerdanlık kolye küpe bileklik ve 90 Gr altın geldi

İstenmiyor.Kimin gucu neye yeterse..Gencleri borcsuz evlendiriyorlar.
Biz farkli memleketteniz.Esimin ailesi 8 tane 25 gr bilezik bir set takti.Benim ailem 2 kelepce 2 bilezik taktı.Esyalarimizi kendimiz almistik çünkü..Takilarida bize verdiler.Bizde satip araba almistik.

Biz de pek istemedik şu kadar olcak diye tutturmalarımız zaten olmadı 60 gram taktılar 50 gr mehir istemiştim eşim yaptı ben kendi isteğimle önce araba almak için verdim sonra da onu satıp ev aldık. Hakkım da helal🙏

Tamamen kişiyle alakalı olduğunu, Yöreden yöreye değiştiğini , altının insanı kıymetini ölçmediğini biliyorum.sadece ortalama bir fikir edinmek istiyorum.
80 Gr mehir istedim evlenirken sadece alyans küpe künye aldık
Eşim mehirin bir kısmını aldı
45 Gr bilezik yaptı yıllar içinde

Eş adayının durumuna göre belirlenmeli bence düğün salonu eşyalar mobilyalar vs vs vs liste uzayıp gidiyor evliliğin ilk yullarinda taksit ve borc stresi ile uğraşmak yerine makul şekilde ilerlemek daha mantıklı

Geçtiğimiz mayıs ayında evlendim. Bizde istenmez, ayıptır böyle şeyler. Eltime evlenirken 100 gram yapmışlar. O set istemiş. Banada 100 gram takacaklarını söylediler kendileri. Bende bilezik olarak istedim. Kuyumcuda bilezik seçerken kayınvalidemin içinden geldi küpe aldı birde sağolsun. Hiçbir şey takmasalardı bozulmazdım yine açıkcası. Yapılan kendi evlatlarına yapıldı sonuçta. Nişanlıyken zaten ne gelirse takı, eve yada arabaya yatıracağız diye anlaşmıştık eşimle.

Benim düğünümde toplam 650 gram civarı takı olmuştu kim ne taktı hatırlamıyorum ama 10 tane 22 25 civarı kayınpederim 3 annem 65 civarı babam da 70 civarı takmıştı bilezik altınlar da vardı ama hatırlamıyorum sanırım 10 tane altın vardı 2019da evlendim o zaman için normaldi ya hepsini bozdurduk o ayrı yerine aldık ama 650 gram değil dini nikahı başkası kıydı vekalet verdim geçen sordum 22 gram altın yazmışlar kimse istemedi ama fix herkese bu yapılıyordu yani

Ben hep çalış eğitim al kendine beğendiğini al diyorum yok benimkinin istekleri de ucuz değil orası ayrı fakat ben hep maddi yönden kendine yetebilen kadın olmalısın vurgusunu beynine işliyorum ki önce kendi emeğine güvensin sonrada akıllı bir seçim yapıp böyle büyütülmüş bir ailenin oğlunu tercih etsin hayırlısı evlenmek zorunda değiller yeterki kendilerini tanisinlar en öncelik bu inşallah kendimiz gibi ailelere denk gelelim .Önce kendinde olacak
Anne baba olarak çalışan insanlarız. Ama kızım ben anne olmak istiyorum senin gibi güzel anne ve seninle yaşayacam çocuğumla diyor. çalışmayı düşünmüyorum diyor. Hem çalışıp hem anne olabilirsin diyorum valla ben yapamam ne zaman gezecem oyın oynayacam yemek yiyecem ikisini istemiyorum diyor. Kardeşi kolik bir bebek olunca bu sene vaz geçti anne olmaktan anne olmak çok zor istemiyorum hangi meslekte yüksek para var diye sormaya başladı. Parasından önce sevdiğin mesleği bulman lazım diyorum hayır parayla istediğimi yapar mutlu olurum diyor 🤣🤣🤣 şimdi aile profili orta gelirli bir aileyiz asla ekonomiyi onun yanında konuşmadık. Yedik içtik para hesabı yapmadık. Keza istediği elinin altında. Günlük 1 saat sohbet seanslarımız var hepsini bana anlatıyor. Sonra sana üzülüyorum anne çok yoruluyorsun diyor 🤣🤣 şimdi ki nesiller çok fenalar. Kreşte öğretmeni kızıma hayrandı realist bir çocuk üzerinde durun derdi. Şimdi 1 sınıf 😍

Anne baba olarak çalışan insanlarız. Ama kızım ben anne olmak istiyorum senin gibi güzel anne ve seninle yaşayacam çocuğumla diyor. çalışmayı düşünmüyorum diyor. Hem çalışıp hem anne olabilirsin diyorum valla ben yapamam ne zaman gezecem oyın oynayacam yemek yiyecem ikisini istemiyorum diyor. Kardeşi kolik bir bebek olunca bu sene vaz geçti anne olmaktan anne olmak çok zor istemiyorum hangi meslekte yüksek para var diye sormaya başladı. Parasından önce sevdiğin mesleği bulman lazım diyorum hayır parayla istediğimi yapar mutlu olurum diyor 🤣🤣🤣 şimdi aile profili orta gelirli bir aileyiz asla ekonomiyi onun yanında konuşmadık. Yedik içtik para hesabı yapmadık. Keza istediği elinin altında. Günlük 1 saat sohbet seanslarımız var hepsini bana anlatıyor. Sonra sana üzülüyorum anne çok yoruluyorsun diyor 🤣🤣 şimdi ki nesiller çok fenalar. Kreşte öğretmeni kızıma hayrandı realist bir çocuk üzerinde durun derdi. Şimdi 1 sınıf 😍
Yerim onu akıllı bıdık akıllı annenin akıllı kızı Allah bahtindan güldürsün

Amin amin rabbim hepimizin evlatlarını kötü arkadaşlıklardan, eşlerden ve kötü hayattan korusun. Onlar varken hayatımız bahar bahçe.
Aferin ama sizin kız maşallah akıllı zaten akıllı yeni nesil bizim annelerden bizlerden daha gelişmiş bir sürüm 😅ben öyle düşünüyorum inşallah meslek sahibi olur hayatında hem dediği gibi çok kazanacağı hemde sağlıkla harcayabilecegi tabi sizide örnek alır daha hevesli olur

Bu işin raconu ağırlığınca istemek diye biliyorum. O yüzden düğüne kadar yiyebildiğiniz kadar yiyin

Düğünde şunları takın dıye bı şey demedik deniyorsa da maldık heralde haberimiz yoktu.
Ama mehir yazdırdım 100 gram yazdırdım makul o da.

evlenirken şu kadar bu kadar demedim sordular siz bilirsiniz dedim 150 gr yapmışlar yapılanı da düğünde gördüm

Yani 3 kardeşiz 3ümüzün takısını da babam aldı. Bana takılan 5 bilezik 115 gramdı, kolye vardı bana takılan 5 i bir yerde idi. iki bileziği babam birer bileziği annem abim kardeşim kolyeyi de abimin eşi taktı. Ama satın alan babamdı.
Eşinizin ailesi yapmadı mı bişey nerelisibiz çok merak ettim

Aferin ama sizin kız maşallah akıllı zaten akıllı yeni nesil bizim annelerden bizlerden daha gelişmiş bir sürüm 😅ben öyle düşünüyorum inşallah meslek sahibi olur hayatında hem dediği gibi çok kazanacağı hemde sağlıkla harcayabilecegi tabi sizide örnek alır daha hevesli olur
Teşekkür ederim. Tek temennim güçlü, ayakları yere sağlam basan, saygı çerçevesinde hakkını savunan bir birey olması.
Yeni nesil gerçekten çok akıllı. Benim hakkımı bile savunuyor. Kızımı yapmış arkama yaslanmış modundayım. Belki de eskiden ebeveynlik bu kadar bilinçli değildi bilmiyorum. Sus küçüğün olarak büyüdük.

Teşekkür ederim. Tek temennim güçlü, ayakları yere sağlam basan, saygı çerçevesinde hakkını savunan bir birey olması.
Yeni nesil gerçekten çok akıllı. Benim hakkımı bile savunuyor. Kızımı yapmış arkama yaslanmış modundayım. Belki de eskiden ebeveynlik bu kadar bilinçli değildi bilmiyorum. Sus küçüğün olarak büyüdük.
Demi şimdi hani benim haklarım var sen bana böyle davranamazsin senin hakkın yok cümlesi varya benimkide bir ara takmıştı buna bamya ye diyorum bunu söylüyor meyvede şeker var çok fazla yeme diyordum bunu söylüyor 😅🤣ne bileyim biz yoğurt ekmek üstüne pul biber cocuklariydik hak falan bir tarafa ne bulursak yerdik hiç unutmam kereviz var dedi annem yemem onu ben tipi çirkin dedim git soğan ekmek ye dedi nerde benim haklarım😅🤣

Demi şimdi hani benim haklarım var sen bana böyle davranamazsin senin hakkın yok cümlesi varya benimkide bir ara takmıştı buna bamya ye diyorum bunu söylüyor meyvede şeker var çok fazla yeme diyordum bunu söylüyor 😅🤣ne bileyim biz yoğurt ekmek üstüne pul biber cocuklariydik hak falan bir tarafa ne bulursak yerdik hiç unutmam kereviz var dedi annem yemem onu ben tipi çirkin dedim git soğan ekmek ye dedi nerde benim haklarım😅🤣
Hangi hak canım🤔😄. Salça ekmek en güzeli. 😅 benimki herkese aynı gelmez. Herkes aynı şeyi sevmez. Bişey söyleyemiyorum çünkü haklı. ☺️

20 gramdan 4 bilezik kafi bence egede arkadaşlarım öyle genelde

Doğudaki arkadaşlarda da normal olan 30 gramdan 5-6 isteniyor. Zincir falan isteyen de var ama ben okumuş kesimden bahsediyorum vallahi köylü kızları doğuda daha çok istiyor ama okumuş doğulu arkadaşlardan taki falan isteyen duymadım

Ama erkek asgari ücretli ise daha az olabilir tabi
Ama öğretmen memur falansa 3-4 bilezik istenebilir

Back
X